QUOTE(ezra @ 2008 12 06, 00:00)
O dėl gražaus pasikalbėjimo net nežinau, nebūna kitą kartą progos. tai paglvoju, ar nereik anonimiškai direktorei paskambinti.

Aš visada pirmiausia linkusi aiškintis bet kokias problemas su auklėtojomis, ypač kai žinau, kaip dėl kiekvienos smulkmenos jas direktorė skalpuoja (tik su tėvais ji tokia auksinė)... Beje, čia ne tik mūsų grupės, bet ir apskritai darželio problema, kiek suprantu. Kiek pastebėjau, lauke daugiausia maniškiai būdavo lopšeliniai...
QUOTE(ezra @ 2008 12 07, 17:34)
Keista. Mano vaikas jau 4 m. gauna dovanas daržely individualias, nes niekas net nesileidžia į kalbas apie bendrų pirkimą. Tačiau niekada nepasakė, kad kito dovana geresnė, kad nori tokios, kaip pas Joniuką ar Onytę.
Nors aš, kaip suaugęs, žinodama kainas, kraupau nuo kai kurių tėvų atneštų dovanų, būdavo net tokių, kur viena dovana netilpdavo į senio maišą.
O mums pernai gal pirmosios šventės buvo, kai apsiėjome be didesnių nuoskaudų ir ašarų... Ir tikrai ne dovanos kaina ar dydis tas ašaras lemia (na gal vyriausiems šiek tiek), bet dovanos populiarumas. Ir nesvarbu, kad po kelių dienų maniškis tą apverktą dantisto rinkinį po namų eglę rado - gi Deivydui, Giedrei ir dar kažkam tokias dovanas į darželį atnešė... Aš irgi už tai, kad dovanos būtų vienodos ir simboliškos - man net dzin, ar tai bus saldainių dėžutė, ar mašina, kuri suluš tą patį vakarą. Dar labiau patiko vilniškės draugės patirtis: pas juos darželyje Kalėdų Senis atneša dovanas, kurios lieka darželio grupėje. Bet, kaip Ezra rašo, mūsų darželyje nei tėvai, nei auklėtojos net į kalbas apie tai nesileidžia...