Įkraunama...
Įkraunama...

KLAIPĖDOS DARŽELIAI

Keista. Mano vaikas jau 4 m. gauna dovanas daržely individualias, nes niekas net nesileidžia į kalbas apie bendrų pirkimą. Tačiau niekada nepasakė, kad kito dovana geresnė, kad nori tokios, kaip pas Joniuką ar Onytę. g.gif
Nors aš, kaip suaugęs, žinodama kainas, kraupau nuo kai kurių tėvų atneštų dovanų, būdavo net tokių, kur viena dovana netilpdavo į senio maišą. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2008 12 07, 17:34)
Keista. Mano vaikas jau 4 m. gauna dovanas daržely individualias, nes niekas net nesileidžia į kalbas apie bendrų pirkimą. Tačiau niekada nepasakė, kad kito dovana geresnė, kad nori tokios, kaip pas Joniuką ar Onytę. g.gif
Nors aš, kaip suaugęs, žinodama kainas, kraupau nuo kai kurių tėvų atneštų dovanų, būdavo net tokių, kur viena dovana netilpdavo į senio maišą. doh.gif

na musu grupeje tevai buvo dauguma uz vienodas dovanas, kuo as labai dziaugiuosi thumbup.gif nors dukra eina tik pirmus metus i darzeli. Gal veliau situacija pasikeis, bet siai dienai as tik uz vienodas dovanas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 12 07, 12:30)
Socializmas tai tikslingas siekimas, kad kažkas neišsiskirtų iš kitų. O darželyje jokio socializmo - darželyje tiesiog nepasitikėjimas tėvaisi ir siekimas apsaugoti vaikų širdeles nuo nuoskaudos. Vienodos dovanos tikrai ne todėl, kad vaikai būtų suvienodinti schmoll.gif . Juk jei galima būtų pasikliauti tėvų supratimu, tokie klausimai, kaip dovanų pirkimas prieš Kalėdas nebūtų galvos skausmas. Kol kas mūsuose vyrauja noras pasipuikuoti (deja, tėvai tai sugeba perduoti ir vaikams doh.gif ) 4u.gif

Dilma ką galėčiau pasakyti, bet kurį tavo postą skaitydama galiu pasirašyti po visais, tiek dėl sirgimo tiek dėl dovanų nu dėl visko visu 100 proc tau pritariu thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2008 12 06, 00:00)
O dėl gražaus pasikalbėjimo net nežinau, nebūna kitą kartą progos. tai paglvoju, ar nereik anonimiškai direktorei paskambinti.

g.gif Aš visada pirmiausia linkusi aiškintis bet kokias problemas su auklėtojomis, ypač kai žinau, kaip dėl kiekvienos smulkmenos jas direktorė skalpuoja (tik su tėvais ji tokia auksinė)... Beje, čia ne tik mūsų grupės, bet ir apskritai darželio problema, kiek suprantu. Kiek pastebėjau, lauke daugiausia maniškiai būdavo lopšeliniai...

QUOTE(ezra @ 2008 12 07, 17:34)

O mums pernai gal pirmosios šventės buvo, kai apsiėjome be didesnių nuoskaudų ir ašarų... Ir tikrai ne dovanos kaina ar dydis tas ašaras lemia (na gal vyriausiems šiek tiek), bet dovanos populiarumas. Ir nesvarbu, kad po kelių dienų maniškis tą apverktą dantisto rinkinį po namų eglę rado - gi Deivydui, Giedrei ir dar kažkam tokias dovanas į darželį atnešė... Aš irgi už tai, kad dovanos būtų vienodos ir simboliškos - man net dzin, ar tai bus saldainių dėžutė, ar mašina, kuri suluš tą patį vakarą. Dar labiau patiko vilniškės draugės patirtis: pas juos darželyje Kalėdų Senis atneša dovanas, kurios lieka darželio grupėje. Bet, kaip Ezra rašo, mūsų darželyje nei tėvai, nei auklėtojos net į kalbas apie tai nesileidžia...
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2008 12 07, 21:05)
g.gif Aš visada pirmiausia linkusi aiškintis bet kokias problemas su auklėtojomis, ypač kai žinau, kaip dėl kiekvienos smulkmenos jas direktorė skalpuoja (tik su tėvais ji tokia auksinė)... Beje, čia ne tik mūsų grupės, bet ir apskritai darželio problema, kiek suprantu. Kiek pastebėjau, lauke daugiausia maniškiai būdavo lopšeliniai...

Na, jeigu taip, tai reiks bandyt su auklėtojomis tartis ir kalbėti. Nors pastebiu, kad kitų grupių vaikai irgi dažnai būna lauke.

Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 12 07, 00:47)
Prie ko čia socializmas? Vienodos dovanos perkamos ne tam, kad suvienodint vaikus, o todėl, kad negalima pasitikėti tėvų supratimu mirksiukas.gif . Todėl, kad norima apsaugoti vaikus nuo nuoskaudų, kad Joniukas ar Petriukas gavo didensę ir gražesnę dovaną, nei aš.
Be abejo, kad tik tėvai geriausiai žino vaiko poreikuis ir norus, bet tam yra tikros Kalėdos, tikra eglutė ir tikras Kalėdų senelis mirksiukas.gif . Puikiai žinau, ko nori mano vaikai, ir taip pat puikiai žinau, kad jie net nesitiki darželyje gauti būtent tai. Nes tikas Kalėdų senis jiems yra tik vienas. O jis ateina tik per tikras Kalėdas biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(ČIČI @ 2008 12 07, 10:27)
drinks_cheers.gif  Namuose nors uz 1000lt, o darzelyje asaru nereikia

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
na aš tai pritariu tam, kad vaikams būtų vienodos kalėdinės dovanėlės. thumbup.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 12 06, 23:47)
Vienodos dovanos perkamos ne tam, kad suvienodint vaikus, o todėl, kad negalima pasitikėti tėvų supratimu mirksiukas.gif . Todėl, kad norima apsaugoti vaikus nuo nuoskaudų, kad Joniukas ar Petriukas gavo didensę ir gražesnę dovaną, nei aš.

Aš taip pat už tai. Vienais metais, buvo perkamos dovanėlės pačių tėvelių, tai teko stebėti ne vieną ašarėlę vaikučių akytėse. Todėl po to bandymo, buvo prieita vieninga nuomonė visiems vienodos.

Bet kaip protingai paaiškinti Kalėdų senelio daugkartinius atėjimus, kaip darželyje, darbovietėje, o dar ir namie, ir pas močiutes doh.gif laišką rašom tik vieną ir jame tik vienas pats didžiausias noras ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Drum @ 2008 12 08, 15:24)
Bet kaip protingai paaiškinti Kalėdų senelio daugkartinius atėjimus, kaip darželyje, darbovietėje, o dar ir namie, ir pas močiutes  doh.gif laišką rašom tik vieną ir jame tik vienas pats didžiausias noras  ax.gif

Maniškiai per keletą metelių kažkaip išrutuliojo labai paprastą teoriją, ir, kaip matau, jiems visai neskausmingą biggrin.gif . Visi šitie Kalėdų seneliai yra netikri - jie tik tikrojo Kalėdų senio pagalbininkai, padedantys vaikams linksmiau laukti Kalėdų biggrin.gif . O vat tikrasis ateina tik naktį, tik per Kalėdas, jo niekas nemato. Ir tik jis vienas gali atnešt tų dovanų, kurių tu labiausiai nori ir parašei jam apie tai savo laiške. Na, mums beliko tik user posted image biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 12 08, 17:11)
Maniškiai per keletą metelių kažkaip išrutuliojo labai paprastą teoriją, ir, kaip matau, jiems visai neskausmingą biggrin.gif . Visi šitie Kalėdų seneliai yra netikri - jie tik tikrojo Kalėdų senio pagalbininkai, padedantys vaikams linksmiau laukti Kalėdų biggrin.gif . O vat tikrasis ateina tik naktį, tik per Kalėdas, jo niekas nemato. Ir tik jis vienas gali atnešt tų dovanų, kurių tu labiausiai nori ir parašei jam apie tai savo laiške. Na, mums beliko tik user posted image biggrin.gif

thumbup.gif Vą šitą teoriją savo merginai ir išdėstysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 12 08, 16:11)

Geriausi atsakymai i vaiku "suktus" klausimus, ju paciu isrutulioti atsakymai thumbup.gif neskausminga ir nieko meluoti nereikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 12 08, 16:11)

bigsmile.gif vaikų išvestos teorijos pačios teisingiausios. Dabar ją saviškiui perleisiu. thumbup.gif
Atsakyti