Įkraunama...
Įkraunama...

KLAIPĖDOS DARŽELIAI

QUOTE(ezra @ 2008 12 06, 00:00)
Na, mano pana nežino, ar jai dovana kainavo 20 Lt ar 100 Lt, tiesiog daug lemia reklama (žaislai, kurių nori visi vaikai, bet ne visi gauna), va tokių nereiktų pirkti.
Didesnės nesąmonės nesu girdėjusi.

"Auklėtoja, būkit tokia maloni ir susirinkite pinigus pati savo dovanai", atsiprašau, bet absurdas.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Didesnės nesąmonės nesu girdėjusi.
"Auklėtoja, būkit tokia maloni ir susirinkite pinigus pati savo diovanai", atsiprašau, bet absurdas.

Nu ne toks jau ir absurdas. Bendraujam su auklėtojom treti metai, esam kaip ir savi.
Auklėtoja nekontroliuoja ar visi sudeda į voką pinigėlius. Jis tik dėl bendro patogumo visiems padėtas pas ją.
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2008 12 06, 11:23)
Nu ne toks jau ir absurdas. Bendraujam su auklėtojom treti metai, esam kaip ir savi.
Auklėtoja nekontroliuoja ar visi sudeda į voką pinigėlius. Jis tik dėl bendro patogumo visiems padėtas pas ją.

Na, musu aukletojos surekta po tiek kiek pasakom. Joms niekas nesako, kad prasom susirinkti savo dovanai pinigelius... Jos surenka ir visus atiduoda toms mamoms, kurios apsiima pirkti dovanas biggrin.gif
Atsakyti
Na, mano pana nežino, ar jai dovana kainavo 20 Lt ar 100 Lt, tiesiog daug lemia reklama (žaislai, kurių nori visi vaikai, bet ne visi gauna), va tokių nereiktų pirkti.

ne tą norėjau pasakyti, bet aš manau bet kas atskirs jei diovana kainavo brangiia ar pigiai ax.gif , bet kuriuo atveju aš auginu bernus ir mašina ,kad ir kaip būtų gaila vis dėl to skiriasi už kurią sumokėjai 20lt o už kurią 100, norėjau pasakyti apie pačio žaislo gerumą, o ne kaina. o kaip pasakysi tėvams, nepirkit savo vaikui dovanos kuri jam labai patiktų ir neduok die kitam, kad patiktų , žodžiu kiek grupių tiek variantų, mūsiškis bendru susitarimu yra vienodos dovanos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2008 12 06, 12:23)

Na, savi ne savi, bet aš nenorėčiau taip.

QUOTE(Naktibalda @ 2008 12 06, 14:08)
ne tą norėjau pasakyti, bet aš manau bet kas atskirs jei diovana kainavo brangiia ar pigiai  ax.gif , bet kuriuo atveju aš auginu bernus ir mašina ,kad ir kaip būtų gaila vis dėl to skiriasi už kurią sumokėjai 20lt o už kurią 100, norėjau pasakyti apie pačio žaislo gerumą, o ne kaina. o kaip pasakysi tėvams, nepirkit savo vaikui dovanos kuri jam labai patiktų ir neduok die kitam, kad patiktų , žodžiu kiek grupių tiek variantų, mūsiškis bendru susitarimu yra vienodos dovanos  4u.gif

Nelabai sutinku. Aš turiu dukrą, tai dėl lėlių galiu pasakyti tiek, jei tos lėlės supakuotos, ir matau firmą, tai žinau, kiek ji kainavo, bet jei jas išpakuotų, visos jos panašios. O darželinukai, ne visi skaito, tai ir firmas ne visi žino.
Atsakyti
Kai šiais metais per susirinkmą prasidėjo zurzenimas kas pirks, ką pirkti, vos ne seimo posėdis, pasiūlaiu kiekvienam nupirkti savo vaikui dovaną ir supakavus kalėdų seneliui atiduoti. Kilo didžiulė erzelynė, būtinai reikia visiems vienodas, nes kaip bus, jei vienas gaus tą, o kitas kitką. O man socializmo laikai niekada nepatiko, kai visi turėjo būti vienodi. Aš geriausiai žinau savo vaiko poreikius ir norus ir galėčiau nupirkti tai, ko ji tikrai nori ir laukia. Bet ne, neišėjo. O paskui ir prisiveisia visokių niekalų namie, ne visi taip kaip Dilma turi išmonės ir laiko lakstyti ir ieškoti gerų ir vienodų dovanų. Aš į pirkimo paieškas tai nė už ką, suprantu, kad tai labai daug laiko atimantis darbas ir visai nenorėjau jo niekam užkrauti
Atsakyti
QUOTE(buciux @ 2008 12 06, 22:19)
O man socializmo laikai niekada nepatiko, kai visi turėjo būti vienodi.
Aš geriausiai žinau savo vaiko poreikius ir norus ir galėčiau nupirkti tai, ko ji tikrai nori ir laukia.

Prie ko čia socializmas? Vienodos dovanos perkamos ne tam, kad suvienodint vaikus, o todėl, kad negalima pasitikėti tėvų supratimu mirksiukas.gif . Todėl, kad norima apsaugoti vaikus nuo nuoskaudų, kad Joniukas ar Petriukas gavo didensę ir gražesnę dovaną, nei aš.
Be abejo, kad tik tėvai geriausiai žino vaiko poreikuis ir norus, bet tam yra tikros Kalėdos, tikra eglutė ir tikras Kalėdų senelis mirksiukas.gif . Puikiai žinau, ko nori mano vaikai, ir taip pat puikiai žinau, kad jie net nesitiki darželyje gauti būtent tai. Nes tikas Kalėdų senis jiems yra tik vienas. O jis ateina tik per tikras Kalėdas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 12 06, 23:47)
Prie ko čia socializmas? Vienodos dovanos perkamos ne tam, kad suvienodint vaikus, o todėl, kad negalima pasitikėti tėvų supratimu mirksiukas.gif . Todėl, kad norima apsaugoti vaikus nuo nuoskaudų, kad Joniukas ar Petriukas gavo didensę ir gražesnę dovaną, nei aš.
Be abejo, kad tik tėvai geriausiai žino vaiko poreikuis ir norus, bet tam yra tikros Kalėdos, tikra eglutė ir tikras Kalėdų senelis mirksiukas.gif . Puikiai žinau, ko nori mano vaikai, ir taip pat puikiai žinau, kad jie net nesitiki darželyje gauti būtent tai. Nes tikas Kalėdų senis jiems yra tik vienas. O jis ateina tik per tikras Kalėdas biggrin.gif

drinks_cheers.gif Namuose nors uz 1000lt, o darzelyje asaru nereikia
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 12 06, 23:47)

Tai ir yra socializmas, neišsiskirti iš kitų, visi unifikuoti. Šiaip jau dauguma nesutiko su mano tokia nuomone ir grupėje, taip manančių kaip aš mažuma. Aš nekalbu apie didesnę dovaną, kad išsiskirti iš kitų, užtektų paprastos spalvinimo knygutės, jei tik vaikas būtent to nori. Nesąmonė nešti į darželį kompiuterį ar dar kokį visų vaikų pageidaujamą žaislą.
O dėl tikėjimo, maniškė besąlygiškai kol kas tiki visais Kalėdų seniais, ar jis namie ar ne namie. negaila man pinigėlių išleistų niekalams, tik paprastai tai būna daiktai, kurie dėmesio nesusilaukia, prasimėto kur. Nes ir mamos aptarinėdamos dovaną sakė, o kam gerą pirkti, vis tiek sulaužys. nenoriu savo vaiko pripratinti prie menkaverčių daiktų gausybės. Nes dar eisime bent į 5 kalėdų egles
Atsakyti
Pas msu tai dauguma buvo už ,kad pirkti vienodas dovanas, Aš tai ir irgi buvau už/...deja norinčių užsiimti tuo reikalu nebuvo, tad nusprendėm pirkti kikevienam savo ....bus kaip bus.Dilma, būt gerai ,turėt grupėj tokią mamą kaip tu. pas mus nėra tokių. turiu omeny su iniciatyva....Va, o ko aš pasigendu mūsų grupėje iš tėvų-tai supratimo vienas kito atžvilgiu.Pas mus visi tik patarimus mėto-kaip turi būti..bet apsiimti tai daryti nei vieno.... g.gif .Išgyvesnim.... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ČIČI @ 2008 12 06, 11:47)
Na, musu aukletojos surekta po tiek kiek pasakom. Joms niekas nesako, kad prasom susirinkti savo dovanai pinigelius... Jos surenka ir visus atiduoda toms mamoms, kurios apsiima pirkti dovanas  biggrin.gif

pas msu auklėtojos greižtai atsiako rinkti pinigus, net perdavimas iš tėvų renkančiajam jau tampa šiemtet DIDELE problema. Manau,čia pas mus prasidėjo didelės ambicijos iš auklėtojų pusės....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunėlė*: 07 gruodžio 2008 - 12:05
QUOTE(buciux @ 2008 12 07, 10:23)
Tai ir yra socializmas, neišsiskirti iš kitų, visi unifikuoti.

Socializmas tai tikslingas siekimas, kad kažkas neišsiskirtų iš kitų. O darželyje jokio socializmo - darželyje tiesiog nepasitikėjimas tėvaisi ir siekimas apsaugoti vaikų širdeles nuo nuoskaudos. Vienodos dovanos tikrai ne todėl, kad vaikai būtų suvienodinti schmoll.gif . Juk jei galima būtų pasikliauti tėvų supratimu, tokie klausimai, kaip dovanų pirkimas prieš Kalėdas nebūtų galvos skausmas. Kol kas mūsuose vyrauja noras pasipuikuoti (deja, tėvai tai sugeba perduoti ir vaikams doh.gif ) 4u.gif
Atsakyti
Nesutinku, jog vienodos dovanos darželyje-tai jau socializmas schmoll.gif
Taip išeina, kad vienodos uniformos mokykloje, taip pat socializmas? blink.gif

Aš taip pat žinau savo vaiko norus- tai, kad jinai būtinai užsimanys tokios dovanos, kaip pas kitą, kitas vaikas taip pat užsikrės tokiu pavyzdžiu-ir šventė vaikui sugadinta (bent jau mano).... Skirtingo dovanos manau labiau tiktų vyresniems vaikams, ne darželyje Darželyje išvis tų dovanų gali nebūti-svarbu šventė, pats kalėdų senelis-kol vaikai juo tiki. Vėliau gi, jiems tereikės TIK dovanų....

O pačios vaikystę prisiminus, tai buvau be galo patenkinta pačia švente, seneliu šalčiu ir snieguole, šventiniu jauduliu, karnavaliniais kostiumais labiau, negu dovanom. O ir gaudama tik saldainių asorti dėžutę (kaip ir visiems) buvau be galo laiminga smile.gif
Atsakyti