Įkraunama...
Įkraunama...

Reti, keisti, įdomūs vardai-nevardai

QUOTE(muminukas @ 2009 04 01, 12:26)
kad Atėnė, Kleopatra dar visai ok.gif o Titanas, Kentauras, Eridanas ir pan. tikriausiai vargu bau ar bus kada tokio dažnumo kaip Diana  schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 04 01, 12:26)
kad Atėnė, Kleopatra dar visai ok.gif o Titanas, Kentauras, Eridanas ir pan. tikriausiai vargu bau ar bus kada tokio dažnumo kaip Diana  schmoll.gif

Ne dažnumo, o įprastumo mirksiukas.gif
Atsakyti
nu žinokit buvau nustebus kai išgirtau šį vardą...galvojau pavardė,o ne pasirodo vardas..nu man ir mb tai iš vieno lietuviško serialo pavardė ten iš karto prisiminė...taigi berniukas vardu-Urniežius blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Laikrasty maciau Dairondas (3 metuku)
Atsakyti
QUOTE(salomena @ 2009 04 01, 18:08)

Sakau, gal tevai specialiai ne vardus, o nickus duoda, kad veliau, kai nores SM prisiregistruoti, nereiketu parintis. g.gif Arba kai UABa nores ikurti savo- stai, prasau- vienetinis pavadinimas. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute:) @ 2009 03 31, 15:17)
o mes savo suneli,kuriam jau rytoj 11men,pavadinome Dilonas vardu.Zinau,kad uzsienietiskas,bet norejome reto vaikui vardo..lietuviski man jau asmeniskai nusibode.Svarbu,kad tevams patinka blush2.gif o ka kiti galvoje-dzin.Bent kam pasakome,sako kad tikrai idomus smile.gif

Yra labai daug gražių ir retų lietuviškų vardų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(salomena @ 2009 04 01, 18:08)

žinau mergaitę, vardu Dainora.
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2009 04 02, 12:29)

Normalus lietuviškas vardas: Dainora (04.01), Dainoras – lietuvių: dain- (daina) + nor- (noras, norėti) – „norinti dainuoti“ mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 04 01, 17:43)
nu žinokit buvau  nustebus kai išgirtau šį vardą...galvojau pavardė,o ne pasirodo vardas..nu man ir mb tai iš vieno lietuviško serialo pavardė ten iš karto prisiminė...taigi berniukas vardu-Urniežius blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Tai nemažai lietuviškų vardų yra kaip pavardžių, Vaidotas, Gintautas, Paulius, Tautvydas ir pan.
Atsakyti
Lietrytis rašo apie Vilniuje gimusias trynukes, vienai jų tėvai suteikė vardą Orė. atseit, patys sugalvojo ar pan. bet orė - tai:

orė̃ sf. (4) Rmš, Nm, õrė (2) [K], Kv
1. Lex67, R278, MŽ372 arimas: Dabar nuolat lyja, todėl ir orė̃ bus sunki Vrb. Mes dar daug turime õrės Kt. Tokiam ore tai ne õrė: šlapumas baisus, lyja išvien Ut. Kad ir daug õrės buvo, ale su traktoriais tai ažubaigėm Sdk. Tavo darbas vasarą – õrė, ė žiemą – molė Ds. Šiemet bus gražios (daug) õrės Nmn. Kaži kokia orė̃ bus šįmet J.Jabl. Õrei žagrių reiks, palyčių beigi noragų K.Donel. Norėdamys palengvinti orę, įsakę laukus arti gelžiniais noragais S.Dauk. Jaučius laikydavo orei A.Baran.
2. Mž, Dv suarta dirva: Velėnos vienodai susikloja teip, kad visa orė bus lygi ir gera rš.
3. Krz153, CII213 arimo metas: Šįmet pasitaikė graži orė̃ Mrs. Laikas arimo vadinas orė̃ J. Šitie menki pašaro likučiai buvo taupiai saugojami pirmosioms orės dienoms sočiau pašerti jaučiams V.Myk-Put.
◊ vil̃ko õrė prastas arimas: Menkas artojas: vil̃ko orè aria Ds.

ką aš žinau... g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 04 04, 16:16)
Lietrytis rašo apie Vilniuje gimusias trynukes, vienai jų tėvai suteikė vardą Orė. atseit, patys sugalvojo ar pan. bet orė - tai:

nu labai retas, keistas, įdomus vardas - nevardas
žodžiu 100 proc atitinka temos esme tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2009 04 02, 12:29)

nu čia visai normalus vardas mirksiukas.gif
Atsakyti