Įkraunama...
Įkraunama...

Reti, keisti, įdomūs vardai-nevardai

O kaip jums vardas Daura? Čia iš "žvaigždžių duetų".
Atsakyti
QUOTE(žanin @ 2009 01 24, 18:19)
Su manim kartu dirbo Filma.

blink.gif
Atsakyti
QUOTE(žanin @ 2009 01 25, 23:12)
O kaip jums vardas Daura? Čia iš "žvaigždžių duetų".

ir ji tokia ne vienintelė - dar vieną žnau tokiu vardu blink.gif man asmeniškai netgi bjaurus šis vardas...

------
per tv kalbėjo moteriškė, vardu Saugirda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 01 26, 19:09)
ir ji tokia ne vienintelė - dar vieną žnau tokiu vardu  blink.gif man asmeniškai netgi bjaurus šis vardas...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2008 10 03, 19:22)
tai va, išstudijavau šiandien rinkiminį laikraštį  "Pasirinkimas", ten visų partijų kandidatų sąrašai. tai ojoj kiek retenybių - keistenybių pririnkau:

Rosida
Augenija
Vidutis
Henrichas
Denis
Vigandas
Irinijus
Vasta
Vincė Vaidevutė (čia 1 žmogaus 2 vardai tokie  bigsmile.gif )
Auksutė
Reimundas
Arimantas
Inija
Dalija

vardas kaip vardas ax.gif

QUOTE(Ridikute @ 2008 10 04, 15:57)
Ka tik perskaiciau, kad zurnaliste Jovita Valeikaite susilauke dukters, kuria pavadino Indija Marija, nes ji buvo pradeta Indijoj biggrin.gif

gerai, kad ne sofa-lova hihihi.gif
-----------
pažystamų sūnus Trojus, o draugės draugė yra Šilė ax.gif
Atsakyti
Jėzau ... perskaičiau kokius 5 puslapius atgal... Šiurpas kupra eina...
Kai Lietuvoj prieš kokius 6 metus surašinėjo gyventojus, ir aš buvau surašinėtoja. Aplankiusi apie 50 šeimų tiek visokių vardų prisižiūrėjau... Bet patirtį apibendrint galėčiau tik taip - tarp vidutinės klasės šeimų jokių "anomalijų" nebuvo (arba neįsiminė). Prisimenu tik labai prabangaus buto šeimininkė kažkokių įmantriu vardu buvo (spėjau, kad pasikeitė, nes paprastas nebederėjo su buto stiliumi doh.gif ) ir dar skaudu apėme pas tokius asocialus nuėjus - tai ten kokie 5 vaikai buvo ir visi serialų herojais pavadinti... Nu gaila buvo žiūrėti...
Jeigu šitą temelę skaito būsimos mamos ir renkasi vardus - tai dieve padėk jums, kad hormonai neapsuktų smegenėlių ir neužkrautumėt savo kūdikėliams tokios naštos, kurios jis visą gyvenimą nenusikratys. Štai kad ir mano vardas atrodo nei labai retas nei ką - Vitalija. O kiek aš nemalonumų vaikystėje prityriau - gerai, kad stipresnės psichologijos buvau, tai mokėjau atsikirsti. dar vienas pavyzdys. Mano tėvo pusbrolis susilaukė trijų sūnų, tai pirmuosius du dar motina sugebėjo išgelbėti parinkdama Kęstučio ir Vytauto vardus. O jau trečiajam teko "garbė" pratęsti Boleslovų giminę, nes ir senelis ir tėvas Boleslovai... Tai ano jaunesnis brolis daugmaž vienmetis, tai jį Boliuku vadino... Neįsivaizduoju, kiek turėjo vaikas iškęsti. Bet tąsa tokia, kad jis dabar 20 metų ir save vadina Luku, ir, manau jau formalumus tvarkosi, o gal jau susitvarkė, dėl oficialaus pakeitimo. O su tėvu labai silpnai bendrauja... Nepadėjo tai dinastijai nei vardas atitinkamas...
Atsakyti
Užmačiau šiandien vieno vaikino vardą. Skomantas. Man labai gražu rolleyes.gif
Atsakyti
Gajana cool.gif
Atsakyti
parašiau kitoj temoj, bet pakartosiu tą legendinį sąrašiuką iš pirmųjų abėcėlės raidžių:

Agapeta- gr. "mylimoji".
Agripina - gr. " gimusi kojomis į priekį "(?? blink.gif )
Aimė - pranc "įsimylėjusi"
Ajnana- ind. "neišmanėlė" doh.gif
Akakija- lot "akacija"
Amfitrionė - gr. "vaišingoji"
Anapurna- ind. sotumo deivė
Apsuona - pagaliau lietuviškas lotuliukas.gif
Ardvisura- iran."tauri"
Atritonė - gr. "nenugalima" (vaikai pravardžiuos a-Tritonė blink.gif )
Aukspirta- lietuviškas upėvardis.

Einam prie B raidės g.gif

Babsė- angl.dem. iš Barbora (??)
Barbalė- gruz.saulė (deivė)
Birvėta- valio, lietuviškas, iš upėvardžio lotuliukas.gif
Blaisė- lot "mikčiojanti" blink.gif
Chabatė- egipt. "dangaus valdovė"
China - iš polinez. "balta, skaisti". (Made in China doh.gif doh.gif )
Chlora
Čosansina - ind. "protėvių dvasia"
Domiseda- lot "namisėda" (wow)
Džadža- iš abchaz. "apkūni" doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kycia: 29 sausio 2009 - 16:11
iš kur čia trauki ? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 01 29, 15:40)
parašiau kitoj temoj, bet pakartosiu tą legendinį sąrašiuką iš pirmųjų abėcėlės raidžių:

...Džadža- iš abchaz. "apkūni"  doh.gif

Oi, o aš jau apie "Žvaigždių karus" pagalvojau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 01 29, 18:19)
iš kur čia trauki ? blink.gif

Lietuvių kalba išleistas vardų žodynas, autorė- lietuvė. "Vardai: nuo A iki Ž". Ir tai vienintelis, kurį pavyko rasti iš visų vardų žodynų knygynuose. Rašo, kad čia aiškinama vardų kilmė ir reikšmė, bet smagūs kai kurie "paaiškinimai", pvz "Lormantas- Loreta ir Mantas". Viskas blink.gif

na tiek to, ne visiems duota geras knygas rašyti, bet kalba eina apie vardų pasirinkimą, kurį gauna eilinė šeima, pvz kaip mes, užsukusi knygelės apie vardus smile.gif Paskui ir atsiranda Achmudai visokie biggrin.gif
Atsakyti