Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo savo reikalus daro namie

QUOTE(uppity @ 2008 11 25, 20:24)
as turiu toyterjere ir jai saltu sezonu lauke buna salta, tai nelabai vedu ilauka. taigi man palutes ir jos tualetas neisvengiamas dalykas  smile.gif

o i ta tualeta dedat palute g.gif as galvoju gal pabandyti kaciu smelio, gal geriau seksis ax.gif maniskei issidirbo refleksas kad kai pagaunu bedarancia kur kitur ir nesu i ta vietele, tai atsitupus sedi , nudelbia kaltas akis ir isvis nustoja norejusi biggrin.gif nors kartais ir padaro ant palute, kai uzdarau vonios duris ir palieku viena kuriam laikui, tai ir randu balute, bet manau ji jau kai as stebiu stengiasi nebedaryti verysad.gif kaip elgdavaisi kai ji ruosdavosi ne vietoj daryti, gal netrukdyti pabaigti g.gif gal ji supranta draudima butent proceso g.gif
Atsakyti
QUOTE(salamandra72 @ 2008 11 26, 12:53)
o i ta tualeta dedat palute  g.gif as galvoju gal pabandyti kaciu smelio, gal geriau seksis ax.gif  maniskei issidirbo refleksas kad kai pagaunu bedarancia kur kitur ir nesu i ta vietele, tai atsitupus sedi , nudelbia kaltas akis ir isvis nustoja norejusi  biggrin.gif  nors  kartais ir padaro ant palute, kai uzdarau vonios duris ir palieku viena kuriam laikui, tai ir randu balute, bet manau ji jau kai as stebiu stengiasi nebedaryti  verysad.gif kaip elgdavaisi kai ji ruosdavosi ne vietoj daryti, gal netrukdyti pabaigti  g.gif  gal ji supranta draudima butent proceso  g.gif

taip, as i tualeta dedu palute, nes tas tualetas skirtas tai palutei ideti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uppity @ 2008 11 26, 21:55)
taip, as i tualeta dedu palute, nes tas tualetas skirtas tai palutei ideti  smile.gif

o tau ji nenusikaltusiu veidu sedi toj dezutej g.gif maniske toj vietoj labai jau kalta jauciasi, kaip ten ta vietele jai pameilinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(salamandra72 @ 2008 11 26, 23:00)
o tau ji nenusikaltusiu veidu sedi toj dezutej  g.gif maniske toj vietoj labai jau kalta jauciasi, kaip ten ta vietele jai pameilinti  biggrin.gif

na ne, kazkaip labai laiminga ji lekia i tualeta, nes zino, kad padarius gaus skanesta biggrin.gif
Atsakyti
Sūnus turi kiemsarginuką ir velnias pakišo jam mintį jį auginti kambarį. Aš buvau prieš, bet gyvenu su mama, o ta ėmė ir sutiko doh.gif Šuniukas mažiukas, gal kokių 3-4 mėnesių, šeriam pedigry jauniems šuniukams. Tik turim bėdą: kaip jį papratinti daryti savo reikaliukus. Nedaro nei ant laikraščio, nei lauke. Grasu kai turi saugotis, kad neįliptum. Būtų mano valia - jis tūnotų lauke, bet vaiko gaila. Neišmanau tokių dalykų: man labiau patinka šuniukai esantys lauke, juk gyvenam kaime. Sūnus prašo:mama, padėk, SM apie mezgimą randi, apie VDU randi, o apie mano šuniuką rasti negali. Padėkit, patarkit.
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2008 11 30, 19:59)
Sūnus turi kiemsarginuką ir velnias pakišo jam mintį jį auginti kambarį. Aš buvau prieš, bet gyvenu su mama, o ta ėmė ir sutiko doh.gif Šuniukas mažiukas, gal kokių 3-4 mėnesių, šeriam pedigry jauniems šuniukams. Tik turim bėdą: kaip jį papratinti daryti savo reikaliukus. Nedaro nei ant laikraščio, nei lauke. Grasu kai turi saugotis, kad neįliptum. Būtų mano valia - jis tūnotų lauke, bet vaiko gaila. Neišmanau tokių dalykų: man labiau patinka šuniukai esantys lauke, juk gyvenam kaime. Sūnus prašo:mama, padėk, SM apie mezgimą randi, apie VDU randi, o apie mano šuniuką rasti negali. Padėkit, patarkit.

Pirmiausiai sutvarkykit mitybą - šuo turi suėsti kelis kartus daugiau tokių pjuvenų, kad pasisotintų, didžiosios dalies neįsisavina. Atitinkamai ir vandens yra priverstas išgerti labai daug. Todėl nenuostabu, kad ir tuštinasi bei šlapinasi labai daug.
Antra, jis dar labai mažas, "gal kokių 3-4 mėnesių", o gal kokių 2-3? TAi didelis skirtumas. Tiesiog reikia nešti į lauką (jei jis jau paskiepytas pagal amžių) kiekvieną kartą po miego, po valgio, po žaidimo, maždaug kas 2 valandas, ir labai labai girti kai ką nors padarys. Bet ar jūs galėsite nuoširdžiai pagirti, jei vartojate tokius išsireiškimus "Būtų mano valia - jis tūnotų lauke, bet vaiko gaila."? Pats blogiausias dalykas šitoj situacijoj - šuniuko barimas ar baudimas už tai, kad padaro namie. Jei taip darote, problemą išspręsti bus dešimteriopai sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2008 11 30, 21:07)
Pirmiausiai sutvarkykit mitybą - šuo turi suėsti kelis kartus daugiau tokių pjuvenų, kad pasisotintų, didžiosios dalies neįsisavina. Atitinkamai ir vandens yra priverstas išgerti labai daug. Todėl nenuostabu, kad ir tuštinasi bei šlapinasi labai daug.
Antra, jis dar labai mažas, "gal kokių 3-4 mėnesių", o gal kokių 2-3? TAi didelis skirtumas. Tiesiog reikia nešti į lauką (jei jis jau paskiepytas pagal amžių) kiekvieną kartą po miego, po valgio, po žaidimo, maždaug kas 2 valandas, ir labai labai girti kai ką nors padarys. Bet ar jūs galėsite nuoširdžiai pagirti, jei vartojate tokius išsireiškimus "Būtų mano valia - jis tūnotų lauke, bet vaiko gaila."? Pats blogiausias dalykas šitoj situacijoj - šuniuko barimas ar baudimas už tai, kad padaro namie. Jei taip darote, problemą išspręsti bus dešimteriopai sunkiau.

Ačiū už patarimus. Aš megstu šunis, bet man jie labiau patinka lauke ir pririšti. Čia jau vaikystės ne itin malonus palikimas. Tačiau aš džiaugiuosi, kad vienuolikmetis sūnus turi kuo rūpintis. Šis šuniukas yra jo džiaugsmas ir mano,kaip mamos pareiga tą džiaugsmą išsaugoti. Ir aš pasiryžus savo ambicijas ir visa kitą pamiršti.
Ir dar, kuo tada šerti šį šuniuką, nes tikslaus amžiaus tikrai nežinau. Tiesiog toks kaimynas sunkiai susirgo, po insulto išvažiavo pas sūnų, o šuniuką ir paliko mano sūnui - atsiminimui. Tėtė sakė, kad jis gal 3, gal 4 mėnesių, gal... Mažutis, nors didelis niekad nebus: nu toks ir risis pažeme. Patarkit, ka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2008 12 01, 18:33)
Ir dar, kuo tada šerti šį šuniuką, nes tikslaus amžiaus tikrai nežinau. Tiesiog toks kaimynas sunkiai susirgo, po insulto išvažiavo pas sūnų, o šuniuką ir paliko mano sūnui - atsiminimui. Tėtė sakė, kad jis gal 3, gal 4 mėnesių, gal... Mažutis, nors didelis niekad nebus: nu toks ir risis pažeme. Patarkit, ka ax.gif

Aš manau, jums pirmiausiai reikia nuvežti jį pas veterinarą. Juk šuniukui reikia profilaktikos nuo kirminų, blusų, reikia skiepų. Ta pačia proga pagal dantis patikslins ir amžių, ir parekomenduos maistą.
Šiame forume yra temos apie sausą šunų maistą ir apie natūralią mitybą. Skaitymo ten daug, bet ir naudingos informacijos nemažai.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2008 12 01, 18:59)
Aš manau, jums pirmiausiai reikia nuvežti jį pas veterinarą. Juk šuniukui reikia profilaktikos nuo kirminų, blusų, reikia skiepų. Ta pačia proga pagal dantis patikslins ir amžių, ir parekomenduos maistą.
Šiame forume yra temos apie sausą šunų maistą ir apie natūralią mitybą. Skaitymo ten daug, bet ir naudingos informacijos nemažai.

Ačiū, bet tas mūsų miestelio veterinaras, tikras vetinorius lotuliukas.gif doh.gif Nieko nebus, vyksime į Kauną.
Atsakyti
Šaunuoliai-susitvarkysit su veterinariniais reikalais, tada geras maitinimas ir vaiko užsispyrimas tikrai viską sutvarkys. Kaip Daiva ir sakė-reiks pavargti svaitėlę nešiojant kas 2 valandas, bet rezultatu būsit patenkinti. Sunkiausia, kad tai reikia daryti ir naktį, bet juk jūs kaime-išleidžiat per duris ir viskas, čia ne iš 5 aukšto su trusikais į kiemą bėgioti biggrin.gif . Aišku naktį reikia rečiau, nes šunis miega. Dar labai gelbėja narvas, gal kas gali jums sumeistrauti kažką tokio, nes šuniukas mažoje erdvėje po savimi nedaro, o pradeda blaškytis, vos tik tai pastebit-į lauką, giriat ir skatinat skanėstu. Greit išmoks per kelias dienas prašytis laukan. Pirmi kartai lauke tik bus sunkesni, nes jei mažius daro namie, tai išneštas į lauką jis kentės iki paskutinio, kad grįžti namo ir ten viską padaryti (jis juk taip pratęs), tai tegul sūnus būna labiau užsispyręs už jį ir vaikšto su juo tol kieme (ne stovi atsisitojęs, nes kai šuo juda jam labiau norisi į tuliką) kol mažius padarys savo reikalus smile.gif
Atsakyti
labutis 4u.gif rasiau cia kazkada kad mano ciuckius atsikelia puse keturiu ryte ir padaro bala.tai va,nusprendziau keltis tokiu laiku ir vest i lauka,bet nieko neiseina doh.gif doh.gif doh.gif kol as apsirengiu,jis jau buna atlikes doh.gif nebezianu ka daryt su juo,sakyciau kad su pusle kas negerai,bet diena iskencia ilgiausiai,niekur nieko nepadaro.nesuprantu kas jam cia doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(edeina @ 2008 12 14, 09:57)
labutis 4u.gif rasiau cia kazkada kad mano ciuckius atsikelia puse keturiu ryte ir padaro bala.tai va,nusprendziau keltis tokiu laiku ir vest i lauka,bet nieko neiseina doh.gif  doh.gif  doh.gif kol as apsirengiu,jis jau buna atlikes doh.gif nebezianu ka daryt su juo,sakyciau kad su pusle kas negerai,bet diena iskencia ilgiausiai,niekur nieko nepadaro.nesuprantu kas jam cia doh.gif  g.gif

o neprigeria jis kartais ant nakties? g.gif
Atsakyti