QUOTE(daivulka78 @ 2008 11 30, 19:59)
Sūnus turi kiemsarginuką ir velnias pakišo jam mintį jį auginti kambarį. Aš buvau prieš, bet gyvenu su mama, o ta ėmė ir sutiko
Šuniukas mažiukas, gal kokių 3-4 mėnesių, šeriam pedigry jauniems šuniukams. Tik turim bėdą: kaip jį papratinti daryti savo reikaliukus. Nedaro nei ant laikraščio, nei lauke. Grasu kai turi saugotis, kad neįliptum. Būtų mano valia - jis tūnotų lauke, bet vaiko gaila. Neišmanau tokių dalykų: man labiau patinka šuniukai esantys lauke, juk gyvenam kaime. Sūnus prašo:mama, padėk, SM apie mezgimą randi, apie VDU randi, o apie mano šuniuką rasti negali. Padėkit, patarkit.
Pirmiausiai sutvarkykit mitybą - šuo turi suėsti kelis kartus daugiau tokių pjuvenų, kad pasisotintų, didžiosios dalies neįsisavina. Atitinkamai ir vandens yra priverstas išgerti labai daug. Todėl nenuostabu, kad ir tuštinasi bei šlapinasi labai daug.
Antra, jis dar labai mažas, "gal kokių 3-4 mėnesių", o gal kokių 2-3? TAi didelis skirtumas. Tiesiog reikia nešti į lauką (jei jis jau paskiepytas pagal amžių) kiekvieną kartą po miego, po valgio, po žaidimo, maždaug kas 2 valandas, ir labai labai girti kai ką nors padarys. Bet ar jūs galėsite nuoširdžiai pagirti, jei vartojate tokius išsireiškimus "Būtų mano valia - jis tūnotų lauke, bet vaiko gaila."? Pats blogiausias dalykas šitoj situacijoj - šuniuko barimas ar baudimas už tai, kad padaro namie. Jei taip darote, problemą išspręsti bus dešimteriopai sunkiau.