QUOTE(elzė 76 @ 2008 11 11, 13:31)
Labukas - na aš ne mažos veislės šunį turiu - bet maniškis dabar 2 mėn beveik - tai pratinam daryt balkone - ant palučių - arba kai jau nenužiūrim ar nebūnam namie - namie ant palučių ( kaip vaikam tokios nelabai perslampamos ) . turi 2 vietas - viena prie išėjimo durų - kita tolimiausiam kampe . Į lauką pratinimui reikalus atlikti - koki savaitgalį - teks kas valandą mažiausiai išnešt - arba kai pamiegojo - pažaidė - gerai pavalgė ... ir skanumyną kišenėn Įsimeskit - pasiusino - palepinkit ... O Jei dar ir nuosavas kiemas - tai turėtų but dar paprasčiau ir jei namie vaikutį auginat - juk tai sekundė kita - kai mažiukas į lauką nori - o vėliau refleksas išsidirbs .
O su darymu namie - jei kalytė - ir pripratinsit - tarkim - koridoriuj - ar vonioj - ant palučių ar dėžutėj tai ne bėda - bet jei patinukas pradės su laiku kojas visur kilnot ir žymėt teritoriją
malonumo bus mažai .
Tokia mano nuomonė - ir draugų patirtis su patinuku - jorku
mano kalyte
tai del to gerai, del lauko as girdejau kad sitiem maziem nuo salcio ir uzdegimai ( ar gimdos ar slapimmo p.) buna,jos svoris 900gr. o jau 6men.
dar priedo trumpaplauke, tai jai i lauka atrodo kancia kai atsalo- dreba, isvis nenori nei ieskot vieteles
o lauke laikau super didele kale, kuri nedraugiskai nusitekus pries naujaji gyventoja
bet gal tol kol pripras
bandau, bet ji kai pagaunu ne vietoje darancia ir nunesu i vieta, tai tik tupi nuleidusi akis ir isvis pamirsta kad nori sysiu
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2008 10 26, 19:13)
šuo gali išmokti ir ant dviejų kojų vaikščioti, bet ar jam taip bus gera, malonu ar jam patiks? ar tokio jis norėtų gyvenimo, jei galėtų pasipasakoti?
maniske pasakytu kad i lauka nenori
tuo labiau kai arteja ziema, jau dabar isejus dreba, ir skuodzia atgal i namus, o kai uzkuriam peciu tai jos megstamiausia vieta prie pat atsigulti, o man atrodo kad ten nezmoniska kaitra
, o ju dar vesle- meksikieciai
tai lietuvele is vis - asigalis