Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo savo reikalus daro namie

Bandykit narvą, stabilios psichikos šuo nedarys po savim ten, kur turi miegoti, kadangi narve nėra labai daug vietos. Kai tuo tarpu jis gali priteršti į guolį ir ramia sąžine nueiti miegoti į kitą vietą wink.gif
Narvas padės įsivesti režimą.

Taip pat, kuo šeriate, kiek vandens per dieną laka?
Atsakyti
QUOTE(Neisha @ 2016 02 11, 00:34)
Bandykit narvą, stabilios psichikos šuo nedarys po savim ten, kur turi miegoti, kadangi narve nėra labai daug vietos. Kai tuo tarpu jis gali priteršti į guolį ir ramia sąžine nueiti miegoti į kitą vietą wink.gif
Narvas padės įsivesti režimą.

Taip pat, kuo šeriate, kiek vandens per dieną laka?

Taip, ji nebesiguldavo ten..
Siuo metu seriu
http://www.gyvunumai...puppy-maxi.html

pries tai ede sita
http://www.farmina.c...puppy-maxi.html

didelio skirtumo nepastebejau, geria daug. Kai neina, tai neina prie vandens, bet jau kai prieina, isgeriau beveik visa bliuda.. Ypac nakti pliumpina, nes as ja paskutini karta vedu is miego prikelus, apie 1 nakties, grizus istustina dazniausiai visa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 11 vasario 2016 - 00:15
Suni i lauka vedam 6 kartus..Kai nesu namie atitveriau jam atskira erdve(kad neiskentes nesuniokotu laminato,nes jau matos blush2.gif ) Budamas uzdarytas neprisysiojo nei karto.Visa laika iskesdavo kol isvesim..Siand as namie..uzdryt jo nereikia..Nu nespeju begiot ir valyt doh.gif Varvina begiodamas doh.gif Cia jam kas? Stresas,kad nevienas? Kad erdves padaugejo.. g.gif Apvarvino net guoli savo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 02 11, 15:26)
Suni i lauka vedam 6 kartus..Kai nesu namie atitveriau jam atskira erdve(kad neiskentes nesuniokotu laminato,nes jau matos blush2.gif ) Budamas uzdarytas neprisysiojo nei karto.Visa laika iskesdavo kol isvesim..Siand as namie..uzdryt jo nereikia..Nu nespeju begiot ir valyt doh.gif Varvina begiodamas doh.gif Cia jam kas? Stresas,kad nevienas? Kad erdves padaugejo.. g.gif Apvarvino net guoli savo doh.gif

Ar cia teritorijos zymejimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 02 11, 18:42)
Ar cia teritorijos zymejimas g.gif

Manyčiau čia kerštas. Turiu tris pavyzdžius, kai taip elgėsi kiti šunys. Du iš jų buvo labradorai. Jei tik jiems buvo leidžiama miegoti įprastose vietose, o ne "tremtyje" (rusys su kitu šunimi, virtuvė) jie tuštindavosi bet kur ir dažnai. Galėdavo šeimininkai vedžioti šunį, o jis vis tiek pridarydavo namuose. Bet, jei tik jis tapdavo pilnateisis šeimoje (leisdavo miegoti tame pačiame kambaryje ar net lovoje (nepritariu tam, bet vieną kartą leidęs negali daugiau nebeleisti)) šuo miegodavo iki 10 val. ryto ir jokių toletų jam nereikėjo lotuliukas.gif
Dabar aš kaip tik turiu 9 sav. tibeto terjierę, tik antra diena naujuose mano namuose. Vakar dar "nepagavome" ritmo valgymas- laukas- žaidimai- laukas- miegas- laukas. Šiandiena jau visi ritme lotuliukas.gif Nė karto namuose šiandiena nepadarė. Žinoma, naktį miegame ir dėl jos nesikeliame. Viena ar dvi balutės per naktį tokiame amžiuje- nieko nepadarysi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 02 14, 20:36)
Manyčiau čia kerštas.

Neklaidinkit žmonių, gyvūnai nekerštauja. Eilinis mitas, kaip ir kergimas dėl sveikatos
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 02 14, 21:52)
Neklaidinkit žmonių, gyvūnai nekerštauja. Eilinis mitas, kaip ir kergimas dėl sveikatos

Neturėjote kerštingo šuns lotuliukas.gif Aš 12 metų auginau labai mielą, ištikimą, švelnų, nuostabų dobermaną. Jis buvo dresiruotas, labai gerų tėvų, senelių ir t.t. Jis buvo pats geriausias tais laikais dobermanas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Nuostabios psichikos, gero charakterio.... bet jis buvo labaaaai kerštingas lotuliukas.gif Mes visi jį pravardžiuodavome Vendeta. O apie jo kerštus galiu aš ir mano draugai pasakoti ilgas ir juokingas istorijas. Taip kad, jei nežinočiau- tikrai nerašyčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 02 14, 22:52)

Na kerstu as nelabai tikiu,bet kas tada? Na suprantu tupia ir sysioja.Bet kai eina varvedamas.. doh.gif Demesio uztenka..Dukra ir as pazaidziam..i lauka vedam..Bet ta pirma diena kai buvau namie buvo kosmaras...Kitas varvino,bet daug maziau...Kai buvau namie jo neuzdarinejau..Siand einu i darba.Uzdarysiu vel,o gal neuzdarinet? Bet butas ne mano.Ne noriu sugadint laminato.Uzdaromas plotas gal didokas kaip auklejimui nesysiot 90/120.Kai buvo uzdarytas nepridare nei karto..Zodziu neikertu kame kampas.
Atsakyti
Dalelė, kerštingo ar dominanto?
Papildyta:
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 02 15, 08:29)
Na kerstu as nelabai tikiu,bet kas tada?

Bloga dresūra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rodnega: 15 vasario 2016 - 11:53
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 02 15, 09:29)
Na kerstu as nelabai tikiu,bet kas tada? Na suprantu tupia ir sysioja.Bet kai eina varvedamas.. doh.gif Demesio uztenka..Dukra ir as pazaidziam..i lauka vedam..Bet ta pirma diena kai buvau namie buvo kosmaras...Kitas varvino,bet daug maziau...Kai buvau namie jo neuzdarinejau..Siand einu i darba.Uzdarysiu vel,o gal neuzdarinet? Bet butas ne mano.Ne noriu sugadint laminato.Uzdaromas plotas gal didokas kaip auklejimui nesysiot 90/120.Kai buvo uzdarytas nepridare nei karto..Zodziu neikertu kame kampas.

Tupdyt į narvą ir pratint prie rutinos. Kaip šuniui suvokt, kai vieną dieną sėdi narve ir kenčia, kitą - varlinėja po kambarius laisvai?
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2016 02 15, 12:30)
Tupdyt į narvą ir pratint prie rutinos. Kaip šuniui suvokt, kai vieną dieną sėdi narve ir kenčia, kitą - varlinėja po kambarius laisvai?

Tu siūlai tarkime jei dirbi 8-17h ir darbo dienomis šuniukas tokiu metu tupi narve, savaitgaliais jį irgi laikyt uždarytą 8-17h? biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Rodnega,2016 02 15, 12:54]
Dalelė, kerštingo ar dominanto?
Papildyta:
Būtent kerštingas buvo. Kas keisčiausia visai neturėjo noro dominuoti. Buvo tikras italas, švelnius, meilus, šiek tiek melagis (šunys ir tokie būna), bet ne "ispanas mačo" smile.gif Aš juokaudavau, kad šis dobermanas net vagims kavos išvirtų, jei tik mokėtų lotuliukas.gif Be galo mylėjo visas moteris ir mūsų kalę Pietų Rusijos aviganę stengdavosi apgaulės būdu išvilioti į lauką. Tipo, jo namai, o jos teritorija- laukas.
Vienas iš keršto pavyzdžių, kai po parodos Palangoje visi nuvažiavome į pležą. Pasitiesiem pledus, susidėjome daiktus ir nuėjome maudytis. Kažkas iš draugų paklausė, o ko šunys jūroje nesimaudo? Jiems jūra nepatiko, bet dobermanui buvo liepta ateiti į vandenį. Jis ėjo, ėjo, įbrido iki krūtinės ir apsisukęs nubėgo į krantą. Staigiai ant mano pledo, atsisuko į mus ir pradėjo š...ti. Žiūri ir š...ka. Mes rėkiam, kad likę krante patrauktų šunį nuo pledo, tie negirdi ir nemato kas darosi, bangos ošia. Tik kai pradėjome bėgdami pirštais rodyti į šuns pusę pamatė. O šuo ką, išdidžiai nuėjo, pridaręs toookią krūvą, kad normaliai tokios kaip ir nepridaro. Streso jam tikrai nebuvo, nes jūroje maudėsi ne kartą. Ir aplamai baimės jausmo neturintis.
Arba išvažiuojame parai, ėsti šunims palikta, durys pradarytos, kad į lauką laisvai kada nori įeitų ir išeitų. Bet ne, tokia situacija, jam nepatinka, kad jo niekas kartu nesivežė. Visą tą laiką varo namuose. Rimtam reikalui išeina į lauką, bet sisioti ir namie gerai schmoll.gif O kai lyja- parą neišeidavo. Iškiša nosį pro duris, lyja, ne neisiu ir kenčia visą dieną.
Ir tokių pavydžių su duobių iškasimu iš pykčio, kad išvažiavome, o nėjome vaikščioti ir kt. tikrai nemažai turiu.
Atsakyti