Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo savo reikalus daro namie

PAs mus tas pats. Šunytė namie tvarkingai elgiasi (nebent dėl mano kaltės pasitaiko blogybių, kai per vėlai išvedu). bet štai savaitgalį pas tėvus išvažiavom ir naujuose namuose vėl teko mokytis iš naujo. Pas mano tėvus nuosavas kiemas, tai ten greit suprato kas kaip. O štai vyro tėvai gyvena bute, todėl buvo bėdų. jie turi namuose kitą šunį, kurio mūsiškė bijo, todėl lauke nieko nedarė, o namie pridarė į savo guolį... kitą dieną iš pat ryto vedžiau į lauką tai jau susiprato kas kaip. bet vis tiek svetimuose namuose yra daug sudėtingiau.
Atsakyti
susisuko kalei kazkas, baige rujot ir pradejo sysiot namie. KAdangi zino kad taip negalima, pamacius kad ateinus, griuna aukstielnika ir suakmeneja, daryk ka nori guli tokia akis isvertus ir viskas. dazniausiai net nezinau, kad bala namie, suprantu is tos jos pozos.
Taip jau nutinka kelis vakarus is eiles, padaro didziule bala, nera jokiu priemaisu, keisto kvapo ar spalvos. Kadangi gyvenam name tai i kiema gali iseit kada tik nori, bet nesipraso, lauke bunam kartu ir ne valanda ar dvi. Principe kaip ir neturetu turet prikaupus slapimo. kadangi ne nuo mazo musu auginta, tai labai baili, skriausta ir as nebezinau kaip cia isaiskint jai, jei nekreipiu demesio, tai bala garantuota, jei apibaru, tai ta vakara ar nakti nepridaro. Seriu dabar sausu maistu, norma sumazinta perpus. Padarius bado diena neprisysiojo. Visokiu minciu kyla, kad gal sausiakas, gal ta ruja, gal dar koks velnias...
GAl itakoja, kad kita kale, kuri irgi dabar rujoja, sita beje baisiai puola ta musu myzne ir iskart paskust prisistato g.gif
Pamirsau paminet, kad vakare vedu i lauka apie 21 (is kiemo buna gryzus apie 19val po ilgo vaiksciojimo) ir paskui apie vidurnakti, o ji labai nenori, bega slepiasi, tenka imt ir isnest per jega. atsisako zaist, daznai stovi prie duru tiesiog ir dreba, daznai taip nieko ir nepadaro... Kadangi eina ir kita kale kuri zaidzia, bet toji jos neseka, labai namu laikosi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coccinella: 25 kovo 2015 - 00:24
čia susiję viskas su ruja mano manymu,dažnai kalėms susisuka protas,kiek laiko jau kaip nekraujuoja?Dabar tas porujis vadinamas turbūt,kai hormonai dar siaučia.Nebauskit jos ir neveskit naktį jei ji taip nenori,tik traumuosit šunį,turėtų susitvarkyt po kurio laiko
Atsakyti
O mano kalė prieš rują pradėjo visur myžčiot. Nerealiai nervina, dar kai apačioj ant plytelių pridaro, dzin, bet kai ant kiliminės dangos viršuj doh.gif Nors išleidžiu į kiemą per dieną kelis kartus ir vedžioju, išsilaksto iki soties. Bet jei lieka viena namie, grįžus randu privaryta. Ir aš taip manau, kad čia dėl rujos, todėl kai pasibaigs, sterilizuosim
Atsakyti
Ka man daryti niekaip neismoksta datuti lauke mano sunyte galvoju gal ta specialu toleta nupirkt su dirbtine zole mums 7men
Atsakyti
QUOTE(lozickiene @ 2015 04 17, 14:06)
Ka man daryti niekaip neismoksta datuti lauke mano sunyte  galvoju gal ta specialu toleta nupirkt su dirbtine zole mums 7men

O koks šuns dienos režimas? Kada, po kiek šeriat, kada ir kiek vandens duodat, po kiek ir kaip vaikštot, kada šuo daro gamtinius reikalus namie ir t.t., ir pan. Jeigu norit patarimų - pateikit informacijos. Abejoju, ar čia kas moka iš krištolinio rutulio burti.
Dar būtų neblogai lietuviškos raidės ir skyryba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megeja: 17 balandžio 2015 - 19:06
Sveiki,
norėjau paklaust, kokio amžiaus šuniukas jau galėtų išmiegot naktį nesikėlęs? Šuniukui 5 mėn. Paskutinį kartą į lauką vedu 12 val. nakties. Tada žadina mane kažkur 3 val. nakties ir kadangi keliuosi į darbą 6 ryto, tai vedamas tada.. gaunasi kas tris valandas. O bet tačiau, dieną jo taip dažnai vesti nereikia, iškenčia daug ilgiau. Paprastai šuo miega naktį narve, niekada nepridaro, visada prašosi išvedamas.. bet jeigu turi galimybę miegoti lovoj, gali išmiegot ir 7 valandas nevedamas naktį į lauką, tačiau ne visada.. vanduo šuniui naktį nepasiekiamas..kame bėda? Ką darau ne taip? Ar jis tiesiog įprato prie tokio rėžimo ir mane šokdina, ar čia normalu 5 mėn šuniukui? Dresūroj tokio pat amžiaus šuniukai, anot šeimininkų, išmiega visą naktį, o aš vaikštau kaip zombis nemiegojęs jau daug mėnesių biggrin.gif aš jiems pavydžiu biggrin.gif ką daryt?
Atsakyti
QUOTE(Pūkis=) @ 2015 04 20, 09:28)
Ar jis tiesiog įprato prie tokio rėžimo ir mane šokdina

Tikrai taip. Pas mus dabar gyveno 5 mėn. kalytė. Naktį nuo 22-22.30 išmiega iki 7.00, paskui nuo 7.30 iki 17.30. Balos pasitaiko retai. Ėda sausiaką, geria nemažai.
Atsakyti
Aš taip ir galvojau, kad parazitas išsidirbinėja biggrin.gif nes tada ir dieną išbūtų trumpiau.. tai kokia išeitis? Ignoruot jo cypavimus? Jei pridarys tai bart? Ar išvalyt ir tiek?
Atsakyti
QUOTE(Pūkis=) @ 2015 04 20, 10:25)
Aš taip ir galvojau, kad parazitas išsidirbinėja biggrin.gif nes tada ir dieną išbūtų trumpiau.. tai kokia išeitis? Ignoruot jo cypavimus? Jei pridarys tai bart? Ar išvalyt ir tiek?

Aš bariau už bet kokius cypimus.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 04 20, 11:17)
Tikrai taip. Pas mus dabar gyveno 5 mėn. kalytė. Naktį nuo 22-22.30 išmiega iki 7.00, paskui nuo 7.30 iki 17.30. Balos pasitaiko retai. Ėda sausiaką, geria nemažai.

Agnnyte, kudikiai irgi nevienodi buna. Vieni prabunda kas valanda. Kiti ir visa nakti ismiega.
As tokio mazycio sunio nekankinciau. Mano panai jorksyrei 2 metai ir mes turim palute vonios kambari. Kai nori, jei nori nakti nueina ir padaro. Mes irgi buna, kad nueinam jei norim i tualeta nakti. O kur tokiam mazam pypliui daryti? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2015 04 20, 11:11)
Agnnyte, kudikiai irgi nevienodi buna. Vieni prabunda kas valanda. Kiti ir visa nakti ismiega.
As tokio mazycio sunio nekankinciau.

O kur aš sakiau, kad vienodi? Jei šuo dieną išbūna 7 valandas nesiusiojęs, o naktį kelia kas 3 - nematot skirtumo? Ir beveik garantuoju, kad kaip laikrodis, beveik vienodu metu smile.gif Šuo pamiega keletą valandų, pailsi, o paskui reikalauja dėmesio. Porą kartų sugebėjo jo išsireikalaut, paskui jau tampa taisyklė.
O kurioj vietoj aš kankinu? Jei šuo sugeba išbūti nepasiusiojęs, tai jau kančia?
Atsakyti