QUOTE(ViARi @ 2013 10 28, 08:25)
Labas rytas. matau, kad tema mirusi, bet gal kas nors galėtų atsakyti, nuo kokio amžiaus šuniukai gali per naktį nebedaryti reikaliukų? kad nakčiai galima būtų uždaryti narve
Žinok, visų šuniukai skirtingi..Taigi mano patirtis tau gali visai netikti. Bet parašysiu - maniškė retriverė (didelė veislė) sysino belekur ir belekada po parsivežimo (parisvežiau virš 3 mėn amžiaus), tad aš po kokių nepilnų dviejų savaičių valymo, pradėjau naktį uždarinėt į narvą. Dieną buvo režimas, vedimas kas tam tikras valandas, tai bėdų nebuvo. Šuo narve po savim nelinkęs daryti..Tad kaip ir problema buvo išspręsta. Tik kokį gerą pusę mėnesiaus kovojom su įpročiu padaryt balą vos atidarius narvo duris, dzin būdavo ar po savim, ar į pataliukus. Irgi kažkaip išaugo - nes nebežiūrėdavau su priekaištu, ak, kodėl tu vėl prisysinai, tiesiog be emocijų išvalai ir šuo susitvarkė. Ir būtina girti kai lauke padaro. Aš taip girdavau, kad kaimynai pirštą sukiodavo, vos neklykaudavau su šunim. Dabar 5 mėnesiai šuniui ir puikiausiai per naktį išbūna, narvas atidarytas naktį, tik savaitgaliais kažkodėl pagal įprastos dienos ritmą nenori gyventi ir padaro balučių, bet jau čia vieni juokai
[quote=Ekozip,2013 10 28, 09:44]
Žinok, visų šuniukai skirtingi..Taigi mano patirtis tau gali visai netikti. Bet parašysiu - maniškė retriverė (didelė veislė) sysino belekur ir belekada po parsivežimo (parisvežiau virš 3 mėn amžiaus), tad aš po kokių nepilnų dviejų savaičių valymo, pradėjau naktį uždarinėt į narvą. Dieną buvo režimas, vedimas kas tam tikras valandas, tai bėdų nebuvo. Šuo narve po savim nelinkęs daryti..Tad kaip ir problema buvo išspręsta. Tik kokį gerą pusę mėnesiaus kovojom su įpročiu padaryt balą vos atidarius narvo duris, dzin būdavo ar po savim, ar į pataliukus. Irgi kažkaip išaugo - nes nebežiūrėdavau su priekaištu, ak, kodėl tu vėl prisysinai, tiesiog be emocijų išvalai ir šuo susitvarkė. Ir būtina girti kai lauke padaro. Aš taip girdavau, kad kaimynai pirštą sukiodavo, vos neklykaudavau su šunim. Dabar 5 mėnesiai šuniui ir puikiausiai per naktį išbūna, narvas atidarytas naktį, tik savaitgaliais kažkodėl pagal įprastos dienos ritmą nenori gyventi ir padaro balučių, bet jau čia vieni juokai
[/
Aš turiu parsono raselo terjeriukę. už poros dienų bus lygiai 2,5mėn. Jau išmoko eiti į lauką, supranta, kad reikia ten daryt, tik tiek, kad ją reik stebėt ir kai jau matosi, kad kažko ieško, vest laukan. Lauke kolkas daro tik toj pačioj vietoj. Iš pradžių girdavom, duodavau skaniuką, o dabar atrodo, kad to skaniuko ji net nebenori, atseit "netrukdyk man daryt":D taigi dieną sakyčiau problemų nėra. jei būtent tą minutę, kai ji pradeda norėt negaliu išvest, tai uždarau į narvą ir kai atsilaisvinu iškart ją ant rankų ir einam lauk. bet ką daryt naktį. nes visą laiką randu kaką suraitytą ir porą balučių. nežinau ar verta naktį palikinėt jos tualetą, kuriam darydavo kol nebuvo skiepų, ar geriau nereik, kad "neišpindėtų". gal vakare po paskutinio ėjimo į lauką nebeduot ėst? keltis naktį ir vest ją į lauką noro tikrai neturiu. galėčiau nebet ryte atsikelti 5val ir daryti jau normalų rytinį pasivaikščiojimą.
papasakokite prašau apie Jūsų įprastą dienos režima. kelintą valandą kas būna?
[/
Aš turiu parsono raselo terjeriukę. už poros dienų bus lygiai 2,5mėn. Jau išmoko eiti į lauką, supranta, kad reikia ten daryt, tik tiek, kad ją reik stebėt ir kai jau matosi, kad kažko ieško, vest laukan. Lauke kolkas daro tik toj pačioj vietoj. Iš pradžių girdavom, duodavau skaniuką, o dabar atrodo, kad to skaniuko ji net nebenori, atseit "netrukdyk man daryt":D taigi dieną sakyčiau problemų nėra. jei būtent tą minutę, kai ji pradeda norėt negaliu išvest, tai uždarau į narvą ir kai atsilaisvinu iškart ją ant rankų ir einam lauk. bet ką daryt naktį. nes visą laiką randu kaką suraitytą ir porą balučių. nežinau ar verta naktį palikinėt jos tualetą, kuriam darydavo kol nebuvo skiepų, ar geriau nereik, kad "neišpindėtų". gal vakare po paskutinio ėjimo į lauką nebeduot ėst? keltis naktį ir vest ją į lauką noro tikrai neturiu. galėčiau nebet ryte atsikelti 5val ir daryti jau normalų rytinį pasivaikščiojimą.
O kur ji naktį būną - laisva binzinėja po namus?
QUOTE(ViARi @ 2013 10 28, 09:59)
už poros dienų bus lygiai 2,5mėn. Jau išmoko eiti į lauką, supranta, kad reikia ten daryt, tik tiek, kad ją reik stebėt ir kai jau matosi, kad kažko ieško, vest laukan. Lauke kolkas daro tik toj pačioj vietoj. Iš pradžių girdavom, duodavau skaniuką, o dabar atrodo, kad to skaniuko ji net nebenori, atseit "netrukdyk man daryt" taigi dieną sakyčiau problemų nėra. jei būtent tą minutę, kai ji pradeda norėt negaliu išvest, tai uždarau į narvą ir kai atsilaisvinu iškart ją ant rankų ir einam lauk. bet ką daryt naktį. nes visą laiką randu kaką suraitytą ir porą balučių. nežinau ar verta naktį palikinėt jos tualetą, kuriam darydavo kol nebuvo skiepų, ar geriau nereik, kad "neišpindėtų". gal vakare po paskutinio ėjimo į lauką nebeduot ėst? keltis naktį ir vest ją į lauką noro tikrai neturiu. galėčiau nebet ryte atsikelti 5val ir daryti jau normalų rytinį pasivaikščiojimą.
Nekokia iš manęs patarėja, nes ir pati vis dar klausinėju senbuvių kas kaip ir kodėl Nesinori blogos informacijos suteikt
Kiek skaičiau ankstesnėse šio forumo temose, tualetas namie - bloga mintis, mat šuo susibalamutina ir nežino, kur visgi teisingai reikia daryti reikaliukus - ar lauke, ar namie. Pareis iš lauko ir tūpt namie..Aš naudojau palutes, nes paniškai bijojau kad susigers viskas į parketą, bet atsisakiau ir leidau tiesiog daryt ant grindų - pagaunu darant reikalą - nu fffeee, kaip negražu, eik eik. išvalai ir tada įprastu laiku į lauką, užteko max penkių tokių komentarų šuniui ir kentėt išmoko. Jeigu jau rasdavau balą, jokiu būdu nebardavau šuns, nesupras už ką. Plius nakčiai tikrai narve uždaryčiau arba vietą apribočiau, nes jei bindzinėja kur nori, tai žinoma, kad pridirbs. Yra dar variantas maitinimą paskutinį daryt iki 19h, vandenį nakčiai paslėpt, bet nežinau, ar tokio amžiaus šuniui jau galima (aš saviškei taikiau, dabar nebereikia).
Mūsų dienos režimas būdavo kas tris valandas išeit į lauką, plius pažaidus, paėdus ir pamiegojus. Bet turi būti viskas tiksliai. Stebėkit, kada Jūsų šuo pasysina, žymėkitės, žinosit, kas kiek laiko galite vesti. Kas tris valandas režimas pas mum dabar jau pasidarė ryte, po darbo, vakare ir naktinis. Tiesiog pastebėjau - išeinam, o ji zylioja, nedaro reikalų, reiškias, retinam išėjimus. Taigi per du mėnesius stipriai pagerėjo
QUOTE(ViARi @ 2013 10 28, 00:25)
Labas rytas. matau, kad tema mirusi, bet gal kas nors galėtų atsakyti, nuo kokio amžiaus šuniukai gali per naktį nebedaryti reikaliukų? kad nakčiai galima būtų uždaryti narve
Mano šunytė nuo 8 savaičių naktį miega narve, nė karto nepridarė. Išmiega visą naktį. Ryte iškart imu į rankas iš narvo, ir į lauką. Kolkas nepasitikiu ja paleista tik iš narvo, kad nepridirbs nesulaukus lauko. Toli iki durų, iš antro aukšto, kol išeinam į galinė kiemą.
Kodėl nenorit uždaryti nakčiai, ypač jei dieną narvą praktikuojate ?
Mes dienai neuždarom. Bet jei paliekam vieną, tai paliekam didelėje, atitvertoje teritorijoje (valgomasis, holas, virtuvė), kur jei pridirbs, lengvai išsivalys). Yra pridirbus tik porą kartų kai buvo palikta ilgiau nei 5 valandom. Ilgiausiai išbuvo 8 val. dieną viena, su viena bala.
Kai ęsam namie, labai stebiu. Vedu dažnai, būtinai iškart po miego. Jei tik po lauko, leidžiu būti visur. Kai artėja kritinis laikas, jei negaliu išvest, paleidžiu tik atitvertoje, saugioje zonoje. Kolkas apsieinam su 0-2 netikėtom balutėm per savaitę. Didelio reikalo aplamai yra padarius namie du kartus, pačioje pradžioje. Turiu ją nuo rugsėjo 4d.
Patirties nelabai turiu, bet prisiskaičius forumuose iškart pradėjau praktikuoti nakčiai narvą, dieną dažnas vedimas, būtinai po miego ir lyg veikia. Vistiek kolkas nepasitikiu ja per daug, nes maža, pūslė maža.
QUOTE(Arvika @ 2013 10 28, 11:33)
O kur ji naktį būną - laisva binzinėja po namus?
galima sakyt taip. Mes dviejų kambarių butuke gyvenam. į miegamajį neįsileidžiam. šiaip naktį ji miega. arba guolyje, arba ant sofos. tik sysiu ir kaku dar patylom padaro
QUOTE(ViARi @ 2013 10 28, 08:26)
galima sakyt taip. Mes dviejų kambarių butuke gyvenam. į miegamajį neįsileidžiam. šiaip naktį ji miega. arba guolyje, arba ant sofos. tik sysiu ir kaku dar patylom padaro
Bet juk normalu, kad naktį, palaidas, 2.5 mėn. šuniukas pridirbs balú.
Taure, dėl nakties narve abejoju, nes ji dar mažytė ir kolkas gan dažnai jai reik į wc, todėl, ko gero, neištvers. dieną manęs nebūna po porą valandų. šiandien palikau ją vieną nuo 10.30 iki 15 ir ji narve pasysiojo... neištvėrė. Iškart į lauką išejom tai dar kaku padarė. nebent reik bandyt tikrai po 19 nebeduot valgyt, gert. bet juk šuniukam vanduo turi būti visada prieinamas kai manęs nebūna ilgesnį laiką, pvz. ryt nuo 8.30 iki 15, tai uždarau ją vonioj. pastebėjau, kad jai ir būt vonioj labiau patinka, nei narve, nes jau kai kelis kartus ten pabuvo, tai nei man išeinant, nei grįžtant negirdžiu jokių inkštimų, kaukimų ir t.t. O šiandien grįžusi išgirdau baisius garsus... narvo nelabai ji ir mėgsta. pabūt pabūna, iš pradžiu painkščia, bet nekreipiu dėmesio ir užmiega. tik va, kai jau laikas ateina į lauką, tai ima triukšmaut, bet ne visada dėl to. galėčiau naktį ją iš narvo išvest į lauką, bet iš kur galiu žinot, kad ji paskui nepradės galvot, kad "va paverksiu ir šeimininkė atbėgs"..
QUOTE(ViARi @ 2013 10 28, 15:26)
Jau kiek kartų merginos patarė naudoti narvą, kodėl jūs vis ieškote kitokio vatianto, bet neišbandote šito? Kartu miegoti visvien neleidžiate, šuo karaliaujame visame bute, tai ko norėti, kad ir savo reikalus kada panorėjęs ir kur panorėjęs padaro.
Išvedžiokit gerai, iškraukit prieš naktį, nemaitinkit, neprigirdykit ir tegul keliauja narvan.
Pas mus taip pat dviejų kambarių butas, narvo dėka šuo labai greitai išmoko kentėti ir išlaukti. Žinoma buvo ir laaaabai dažni vedžiojimai, kurie vis pamažu retėjo.
QUOTE(Taurė @ 2013 10 28, 16:36)
Bet juk normalu, kad naktį, palaidas, 2.5 mėn. šuniukas pridirbs balú.
normalu, todėl man ir įdomu, kada šuniukai iš to išauga ir ką daryt, kad tai netaptų blogu įpročiu. Arba kaip tą darymą kuo labiau atitolint iki ryto. Narve laikyt man atrodo šuniukui kankynė bus... nes naktį ji nei žaidžia, nei griaužia ką. labai gražiai miega. o jos narvas nėra labai didelis. telpa tik didokas guolis ir jos dubenėlis
QUOTE(ViARi @ 2013 10 28, 15:38)
Taure, dėl nakties narve abejoju, nes ji dar mažytė ir kolkas gan dažnai jai reik į wc, todėl, ko gero, neištvers. dieną manęs nebūna po porą valandų. šiandien palikau ją vieną nuo 10.30 iki 15 ir ji narve pasysiojo... neištvėrė. Iškart į lauką išejom tai dar kaku padarė. nebent reik bandyt tikrai po 19 nebeduot valgyt, gert. bet juk šuniukam vanduo turi būti visada prieinamas kai manęs nebūna ilgesnį laiką, pvz. ryt nuo 8.30 iki 15, tai uždarau ją vonioj. pastebėjau, kad jai ir būt vonioj labiau patinka, nei narve, nes jau kai kelis kartus ten pabuvo, tai nei man išeinant, nei grįžtant negirdžiu jokių inkštimų, kaukimų ir t.t. O šiandien grįžusi išgirdau baisius garsus... narvo nelabai ji ir mėgsta. pabūt pabūna, iš pradžiu painkščia, bet nekreipiu dėmesio ir užmiega. tik va, kai jau laikas ateina į lauką, tai ima triukšmaut, bet ne visada dėl to. galėčiau naktį ją iš narvo išvest į lauką, bet iš kur galiu žinot, kad ji paskui nepradės galvot, kad "va paverksiu ir šeimininkė atbėgs"..
Abejojate, bet nebandėte? Nenorėkit iš tokio mažiaus jau profesoriaus, kantrybės ir darbo reikia nemažai įdėti.
Užsibrėžkit ir eikit viena linija, o tai - tai narvas, tai vonia, tai šuo palaidas visame bute. Jūs blaškotės pati, nėra pastovumo auklėjant, blaškote ir šunį tuo pačiu.