Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo savo reikalus daro namie

O be to batukai, kojinytės gaminami, pėdučių vaškas dar kartais į tą temą. Nu jau nežinau koks ten turi būti netikėlis šunėkas ar šeimininkai g.gif jį tokį suformavę, kad jau niekas jam nepritiktų žiemą lauke. Pamenu kažkada sutikau senyvą moterį, kai vedžiausi savo šuniuką žiemą su rūbu. Ji manęs klausė kodėl batukų nėra? smile.gif Pasirodo, jai aprengti maži šuniukai ne naujieną. Ji gyvenusi Sibire ir ten auginusi maltutę ar kažką panašaus, tai dėl tikrai žvarbaus oro dėdavo batukus ir lygtais dar ir kepurytę dėjo, jei gerai pamenu. Geriau jau taip, nei pasakyti, kad sorry šunie, žiema už lango biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2013 09 26, 16:52)
Galima aš trumpai įsiterpsiu - suaugęs sveikas šuo laisvai "išlaiko" turinį vedžiojamas du kartus dienoje. Šiaip išlaiko ir žymiai ilgiau, bet kraštutinumų šitu klausimu niekas nesiekia.
Net prie "didžiausių šalčių" galima išvesti šunį į lauką dešimčiai penkiolikai minučių tiesiog nusilengvinti. Ir tai gali padaryti net ir dirbantys suaugusieji.
Žolytė, palutės, laikraščiai - yra labai aiškus kvapo signalas šuniui, kad namai=tulikas. Jūs gal neužuodžiat, o šuo - dar ir kaip. Vieną kartą myštels ant žolytės, kitą kartą - šalia, trečią - per metrą nuo, taip ir prasidės stebuklai Jūsų namuose.
Dėl tų super duper šalčių, kojas kilnoja visi - net ir labai gauruotieji, pėdutės yra jautri šuns vieta. Lauke neleiskit šuniui stovėti vietoje, EIKIT.
Man labai patinka zay šiuo klausimu, kurios rusų žaisliukas - normalių normaliausias šuo, ir jokių ten žolyčių anei palučių net žiemą. Ir sveikas, linksmas ir nesušalęs į ledo gabalą  biggrin.gif

sutinku su jumis,kad suaugęs sveikas šuo turi iškentėt,bet dėje...... mūsu schmoll.gif ir pas vet kreipėmės verysad.gif ,bet nieks nepadėjo schmoll.gif jis kenčia kol nebūna did. šalčių..
Atsakyti
Gal patinas ir tiesiog žymisi? Su šlapimo pūsle problemų nerado?
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 09 26, 17:21)
O be to batukai, kojinytės gaminami, pėdučių vaškas dar kartais į tą temą. Nu jau nežinau koks ten turi būti netikėlis šunėkas ar šeimininkai g.gif jį tokį suformavę, kad jau niekas jam nepritiktų žiemą lauke. Pamenu kažkada sutikau senyvą moterį, kai vedžiausi savo šuniuką žiemą su rūbu. Ji manęs klausė kodėl batukų nėra? smile.gif Pasirodo, jai aprengti maži šuniukai ne naujieną. Ji gyvenusi Sibire ir ten auginusi maltutę ar kažką panašaus, tai dėl tikrai žvarbaus oro dėdavo batukus ir lygtais dar ir kepurytę dėjo, jei gerai pamenu. Geriau jau taip, nei pasakyti, kad sorry šunie, žiema už lango biggrin.gif

mhm taip šuo netikelis lotuliukas.gif gal užmigdyt patarsit g.gif as juk rasiau,kad turi problemu doh.gif tai kam dar šaipytis verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(megeja @ 2013 09 26, 17:32)
Gal patinas ir tiesiog žymisi? Su šlapimo pūsle problemų nerado?

Papildyta:
ačiū už pasišaipymus,pabendravom ir gana.
Atsakyti
nieks nesišaipo. jei šuo negali iškentėti 12 valandų, tai yra problema. jei tai yra patinas, tai gal jis ne neiškenčia, o žymisi. jeigu lauke nedaro tam, kad padarytų namie - tai yra dar didesnė problema ir čia ne žolytės, o mokymo reikia.
Atsakyti
QUOTE(feona @ 2013 09 26, 16:47)
mhm taip šuo netikelis lotuliukas.gif  gal užmigdyt patarsit g.gif as juk rasiau,kad turi problemu doh.gif  tai kam dar šaipytis verysad.gif

Atsiprašau, nepamenu, kad būčiau skaičiusi apie sveikatos problemas. Nepastebėjau vadinasi. Netikėlis turėjau omenyje charakteriu. Kiekvienas šuo tam tikroje srityje gali būti netikęs.
Atsakyti
Ir pas mus pasitaiko tokiu problemeliu..Salta,nenori eit i lauka ryte,o man i darba reikia,negaliu as gi valandu valandas laukti,kol jos issirangys? smile.gif tai pas mane grieztai-as keliuosi,ir jas metu is lovos,duris i soda atidarau-lauk clap.gif ,salta,nesalta,duris uzdarau,einu pati praustis,rengtis,valgyt,kava gert..o jos jau ir prasimankstina,dar koki kaimynu katina pamato uz tvoros,tai ir visai prasimiklina...jei laikyciau duris atdaras,tai tuoj lektu kambarin,bet kai uzdarau,paziuri paziuri,ner kur detis..taip ir atlieka reikaliukus,tada pareina,pavalgo,ir atsisveikinam..Dabar kai griztu,is karto puolu joms valgyt duot,nes jei tik paseriu po pasivaiksciojimo,tai daznai ryte randu kakuciu..o jei paseriu anksciau,tai iki nakties dar isibegioja po soda,ir bedu nenutinka...kartais daug geria,ypac,kai pradejau ta sausa maisteli duoti,tai kiekviena ryta rasdavau pasisiota,paskui matyt organizmas priprato,tiek daug nebegeria,balu jau neber..na,ka padarysi,plaunu tas balas g.gif ir ne visada zinau,kuri padare,ir bart negaliu,nes nepagauta nesupras uz ka baru...vasara baigesi,tai ieisim i ritma,nes vasara daznai po kiema begiodavo nuo ryto iki vakaro,ir nebuvo jokio poreikio kenteti..
Atsakyti
Sveikos,

turiu as taksyte 3m. Beda ta kad ji piktybiskai sysioja man ant sofu, vaikui i lovyte kazkaip sugebe isokti kai viena namie doh.gif nebezinau ka daryti. bijau uzdaryti miegamaji, nes bijau kads prades ant naujos sofos svetainej sysiot doh.gif gal kas susidure su tuo ir galite pasidalyti patirtimi?
Atsakyti
1. palikinėti narve arba kokioj mažoj erdvėj, pvz. aš palieku koridoriuj, kiti vonios kambary palikinėja jei narvo nėra/nenori/netinka.
Atsakyti
Sveikos, turiu Parsono Raselo terjeriukę, 2mėn su trečdaliu. Mokomės eiti į lauką, tai vakar bendrai paėmus kokias 4 ar 5 val pravaiksciojom lauke, bet užtat dieną namie nebuvo tualeto, o grįžus iš lauko jai pietūs, miegas, o man laisvalaikis ir jokių graužiamų daiktų, nes gėlę paliko ramybėj biggrin.gif Tik vat naktį problema, kad padaro sysiu ir kaku. Ji pas mus gyvena kiek daugiau nei dvi savaites, bet man dar nepavyko perprasti jos ritmo, nes kai pavalgo kartais kaku padaro po pusantros valandos, bet pvz. vakar 7 valandas i6buvo be tualeto... net netikėjau, kad mažas šuniukas taip gali. Norėčiau paklaust, gal kas gali duot patarimų kaip sureguliuot šuns dienotvarkę, jei man kartą per savaitę iš namų reikia išeiti 8.30, dukart 10.30 ir kartą 12.20. Tobuliausia man būtų, kad išeitume kokių 40min pasivaikščiojimui 7 ryto ir ilgesniam laikui vakare kokią 17val. Kaip man reiketų pareguliuoti jos maisto režimą? maitinam sausu.
Atsakyti
QUOTE(ViARi @ 2013 10 24, 07:35)
Sveikos, turiu Parsono Raselo terjeriukę, 2mėn su trečdaliu. Mokomės eiti į lauką, tai vakar bendrai paėmus kokias 4 ar 5 val pravaiksciojom lauke, bet užtat dieną namie nebuvo tualeto, o grįžus iš lauko jai pietūs, miegas, o man laisvalaikis ir jokių graužiamų daiktų, nes gėlę paliko ramybėj biggrin.gif Tik vat naktį problema, kad padaro sysiu ir kaku. Ji pas mus gyvena kiek daugiau nei dvi savaites, bet man dar nepavyko perprasti jos ritmo, nes kai pavalgo kartais kaku padaro po pusantros valandos, bet pvz. vakar 7 valandas i6buvo be tualeto... net netikėjau, kad mažas šuniukas taip gali. Norėčiau paklaust, gal kas gali duot patarimų kaip sureguliuot šuns dienotvarkę, jei man kartą per savaitę iš namų reikia išeiti 8.30, dukart 10.30 ir kartą 12.20. Tobuliausia man būtų, kad išeitume kokių 40min pasivaikščiojimui 7 ryto ir ilgesniam laikui vakare kokią 17val. Kaip man reiketų pareguliuoti jos maisto režimą? maitinam sausu.

as manau,kad dar labai maza,kad nuo ryto ik vakaro iskentetu..mano tai iki 4 men.dar visko pridarydavo:))o ir dabar kartais pasitaiko:)
Atsakyti
QUOTE(vivilma @ 2013 10 24, 14:28)
as manau,kad dar labai maza,kad nuo ryto ik vakaro iskentetu..mano tai iki 4 men.dar visko pridarydavo:))o ir dabar kartais pasitaiko:)

Na man ir nereikia, kad ji visą dieną iškentėtų. galbūt ne taip mane supratote smile.gif tiesiog klausiu patarimo, kaip pareguliuoti jos maitinimo ir vedžiojimo grafiką, kad ji per naktį bent mažiau reikaliukų norėtų daryt (suprantu, kad ji per maža kentėt) ir kaip ją priderinti prie tokio režimo, kad apie 7 ryto eitume laukan. Šiaip kasdien dieną aš apie 15val galėčiau ją išvest, nes tokiu laiku visada jau būnu namie (tik ne visada iškart ilgam, nes ir pati noriu papietaut, tai bent trumpam į tualetą išvest, grįžt pusvalandukui ir vėliau vėl galim keliaut į lauką). na ir su vyru einam miegot 22, tai pageidautina, kad ir šuo būtų jau miegui pasiruošęs. visada keliuosi 6, bet galėčiau ir 5. kaip geriausia paskirstyto jos maisto, lauko, miego režimą? žinau, kad šunim iškart po valgio geriau pabūt ramiai, nei lakstyt... būčiau dėkinga už atsakymą
Atsakyti