Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo savo reikalus daro namie

QUOTE(Agnnyte @ 2012 03 29, 14:03)
daug daugiau geria, nei seniau. Gal ir jūsų šuo taip daro? O paskui tiesiog neišlaiko pūslė?

Rytą paėdusi niekad negeria, maistą brinkinu kaip visad. Į narvą vandens nededu. Daugiau gerti pradėjo, tas tiesa, bet vakare, kada siuntam, lakstom, dešriukus gurkčiojam dresuojant ax.gif
Dar galvojau - gal narvas per didelis, bet jis toks nuo pat pradžių gi, dabar jame mažiau vietos nei prieš 3-4 mėnesius blush2.gif Anksčiau net cypčiodama lekia link durų, kai išleidžiam grįžę iš narviuko biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, as tokiu klausimu pas jus... Musu suo nuo pirmos dienos savo reikalus dare uzdaram kieme (cia kol dar i lauka negalejom vesti). Su tuo jokiu bedu neturejom, nes tame kambaryje, kur jis buvo apgyvendintas, yra durys i kiema ir visad jam palikdavom pravertas, kad iseitu, kada tik reikia. Dabar, kai jau galim vesti i lauka po visu skiepu, vedzioju saziningai i parkeli, nes nedirbu ir kiaura diena galiu ji 'saugoti', bet beda tame, jei jis buna su manim antram aukste, laiko viska kiek reikia, per nakti nuo 22 iki 8 ismiega ir tik tada atejes lyzteli veida, pazadina, kad vesciau laukan... Bet jei bunam apacioje, tame kambaryje, kur jis buvo apgyvendintas, vos uzsinori sysiu, paziuri, kad durys uzdarytos i kiema, ir bando iskart daryt ant grindu ar kilimo, kur jau papuola blink.gif tik pamatau, kad tupteli, pakvieciu vardu, buna jau koki lasa isspaudes, bet sustoja ir tvarkingai ateina, uzdedu pavadeli ir iseinam laukan, pasidaro ant pievutes... Arba dar vienas variantas, iseinam i lauka, pasidaro viska tvarkingai, bet jei gryzus kiemo durys pravertos, butinai ispaus kelis lasus ir ten... tai kaip man ji atpratinti nuo to darymo kieme ir 'nelaikymo' tame kambaryje, kur seniau gyveno? ax.gif jei butu zolyte kieme, galetu lasinti kiek tinkamas, bet kadangi dabar plyteles ir skalda, tai kai saule kepina iskart garuoja ir 'kvepia' rolleyes.gif nuo tada kai pradejau pratinti eiti i parkeli, visa kiema isploviau, 'iskvepinau'... vandeni ir su visokiais minkstikliais maisiau ir t.t... bet va vis reikia jam ten... o mes jau vasarai ruosiames, noresis gi ir kokiu saslyku issikepti, dar ko, o nelabai malonu, jei aplink tokie aromatai... unsure.gif
Atsakyti
LgB - o kokio amziaus suo?
Siaip siulyciau bart ir drausmint uztikus daranti ne vietoj ir labai girt bei skatint su skanestu kai padaro parke. Jei pamatot kambaryj tupianti riktelkit smarkiai kad krupteltu, pora kartu taip ir supras kad negerai taip daryt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 04 07, 10:36)
LgB - o kokio amziaus suo?
Siaip siulyciau bart ir drausmint uztikus daranti ne vietoj ir labai girt bei skatint su skanestu kai padaro parke. Jei pamatot kambaryj tupianti riktelkit smarkiai kad krupteltu, pora kartu taip ir supras kad negerai taip daryt  biggrin.gif

Musu haskiukas 15savaiciu... Lauke ir pagiriu, ir skanuku duodu, bet kai namie bando daryti, grieztu tonu tik pakvieciu, iskart atbega ir bega prie pavadelio, tik kad nuo to jam noras niekur nedingsta pameginti sveitainej ant kilimo. O kieme isvis ramia sazine daro ir nesupranta mano nepasitenkinimo ax.gif is kitos puses logiska, gi kazkada uz tai buvo giriamas, kad ne namie, o kieme daro... rolleyes.gif bet jau kelias savaites i lauka einam, jei reikia ir kas 15min, bet vis nepamirsta. O va musu miegamajam tai kazkokia mistika unsure.gif nei kas 15min reikia, tikriausiai ir visai dienai palikus neprireiktu. Kentes kiek raikes, bet nedarys, o va apacioj bunant nelauks nei minutes schmoll.gif
Atsakyti
SOS baigiu nuproteti mega_shok.gif musu didelis suniukas VIS DAR DARO savo reikalus namuose. doh.gif . Nebegaliu nervai nebelaiko isbandziau viska lyg atrodo, buvau isdeliojusi palutes po visa buta po to bandziau mazinti, daznas vedimas i lauka, sudrausminimas, barimas padarius neten, pagyrimas padarius lauke. NU bet jau vsio nebegaliu nuleidziu rankas angel_sadangel.gif . Namai man prasmirde atrodo slapimu, slapinasi bet kur kur papuola, net ant lovos (siand pagalve). nebegaliu tiesti kambaryje kilimo nes "sumys". Pamaciau kad prisiusiojo kambary is karto isvedziau i lauka. Grizes po lauko vel prisiusiojo. NA tai kaip cia suprasti ?KA DARYTI ??? . Labai gaila net tas grozis manes nebedziugina namuose cray.gif
Atsakyti
Kokio amžiaus šuo?
Atsakyti
Jau vieneriu metuku jorkiukas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AiGyRo @ 2013 05 15, 10:33)
Jau vieneriu metuku jorkiukas  smile.gif

Pirkit narvą.
Atsakyti
Aš turiu kalytę iš prieglaudos. Sysiojo ji pas mane namuose apie metus laiko smile.gif

Ką galiu pasakyti apie savo situaciją:
šlapinimosi reikalai namuose ėmė rimti, kai šuo psichologiškai ėmė jaustis patogiai, kai priprato, kad tai jos namai, kad niekas neveja ir neskriaudžia.
Priemonės, kurių aš ėmiausi ir kurios pasiteisino:
1. griežtas režimas: šerti vieną kartą dienoje, vakare, duoti vandens - nakčiai atimti, ryte duoti gerti - dienai išeinant į darbą nepalikinėti. Į lauką vesti panašiu laiku.
2. erdvės apribojimas: išeidama į darbą palieku koridoriuje. ir nieko negraužia, ir reikaliukų nedaro.
3. ji mėgėja naktį zylioti po kambarį ir sysinti, todėl, kad nekauktų ir nezyliotų aš ją tiesiog prieš miegą labai laisvu antkakliu pririšu prie kėdės, kuri stovi greta lovos smile.gif šuo miega šalia manęs - ramus, nezylioja - nesysioja. Būna, kad naktį mane prisižadina, tada išleidžiu laukan. Man ne problema užmigti 15 kartų per naktį, todėl vienas jos prižadinimas man jau tapo įpročiu. Suprantu, kad tai ne kiekvienam priimtina, bet man tiko.
4. pagyrimams lauke naudojau skaniukus. vedžiodavau tol kol nepritūpdavo smile.gif

Ko aš ėmiausi, bet nepasiteisino:
1. narvas: ji tiek isteriškai jo bijojo, kad net i kambari neidavo jei narvas ten stovėdavo, nei žaisliukai nei maistas, nei aš į jį įlindusi jos neprisiviliojau. po kurio laiko, kai ji į jį pradėjo įlipti, uždaryta tiek kaukė, kad aš nusprendžiau, kad mano naktinis miegas svarbesnis... tad šito atsisakėm.

Atsakyti
Tokiuose reikaluose aš ir pūslės nepakankamumų visokių neatmesčiau, ypač, tuo atveju, kai teigiama, kad jorkiukas. Dar klausimas koks ir iš kur, kiek sveria cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 05 15, 11:37)
koks ir iš kur

g.gif ???

Pabandysime apsilankyti pas veterinara 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AiGyRo @ 2013 05 15, 09:55)

Jei suniukas buvo pirktas is nepatikimu zmoniu, nezinomais tevais tai ir jo sveikata gali buti prasta ypac jei tai vienas is "mini" suniuku, kurie turi daugiau sansu buti ligoti, prastos psichikos ir t.t.
Atsakyti