Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo savo reikalus daro namie

QUOTE(coccinella @ 2012 03 21, 11:08)
Sveikos,
labai noreciau pasitart smile.gif
Auginu nykstukiniu pinceriu kalyte, 8men. ir ji jau apie menuo laiko pradejo nakti pas save narvely prisisysiot. Kaip arsivezem ja, labai greit ismoko viska kieme atlikt ir nebuvo jokiu balu namie, o va dabar kasnakt savo guoli privaro. Diena iskencia be vargo nors ir 8val, dar ir isvesta tik uz gero pusvalandzio viska padaro. Seriama 1k paroj, sausu maistu. Maitinima jau atkeliau i pirma dienos puse, kad nakciai butu maziau apkrautas organizmas, bet vistiek prisisysioja. Siaip labai guvi, drasi, smalsi, jokiu psichikos sutrikimu nepastebejau. puikiai sutaria ir su vaikais ir su kitas augintiniais, labai aktyvi. Ryte isvedu apie 6val, po pietu dazniausiai bunam kieme, iki kokiu 18val, paskui isvedu apie 21val ir bunam 1 - 1,5vl lauke..rodos issiduksta issisiusina, bet vistiek nakti narvelis isplaukia. Miega ji narvely uzdaryta, nes jei neuzdaryciau tada nakti apvaro sofa doh.gif
Bandziau jos narvely prie lovos pasidet, bet tik pora naktu iskenciau ta slapimo dvoka...

Kas cia su ja daros? Siaip natrodo kad turetu kokiu sveikatos sutrikimu, "rozyte" svari, be jokiu iskyru ar kvapo, neparaudus ir nepatinus.

P.S. namie gyvena dar vienas suo, patinas 3m, kastruotas. Gal cia kaip konkurencija jam? Nors jie puikiai sutaria. Tiesa kalyte kai savo prisivaro narvely, tai nuejus ir pas patina privaro, bet ne visada g.gif

Prasau, pasidalinkit mintimis, kas tai mano mergai cia daros 4u.gif

O negali but kad ruja arteja? Kalytes pries ruja daznai ima sysint kur papuola ir kada papuola, atseit zymi teritorija mirksiukas.gif doh.gif
Kai kurios net ir kakot namie ima pries ruja nes tiek "pasizymet" nori
Tokio elgesio netoleruokit, jei pagausit nusikaltimo vietoj reikia baust.
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 03 21, 10:24)
O negali but kad ruja arteja? Kalytes pries ruja daznai ima sysint kur papuola ir kada papuola, atseit zymi teritorija  mirksiukas.gif  doh.gif
Kai kurios net ir kakot namie ima pries ruja nes tiek "pasizymet" nori
Tokio elgesio netoleruokit, jei pagausit nusikaltimo vietoj reikia baust.

Hmm, net nepagalvojau, kad del rujos gali but, pirma kale man. Tai nezinau nei kaip ja pastebet, nei ka su ja daryt doh.gif Siaip jau laukiam jos, kaip ir laikas. Tiesa kieme ji daznai pritupia ir kelis lasus palieka, ypac itin sunu nuzymetuose vietose.
Sunku pagaut, nes mes nakti miegam biggrin.gif nu bet kai aptinku bala narvuky, tai jau baru. Pas mane sunys labai gerai zino "kas cia primyzo???" kaltininkas kaip taisykle iskart ziemos miegu uzminga ir nieko negirdi, o nekaltasis eina ziuret kas ten yr biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ukmerge @ 2012 03 08, 19:23)
jei suo sika namuose, vadinasi namu jis nelaiko namais....  kiek turejau gyvunu, sunu, kaciu, ne vienas namie nekakojo....
tai manau jei suo kakoja namie, negerai su juo elgiates kazkaip, ar kazkda negerai darote, jis nelaiko tai savo namais.

Kokia jūs kategoriška ir juokinga biggrin.gif Čia gi rimta tema. Juk šuo gali turėti ir sveikatos bėdų, dėl kurių jis taip elgiasi, prie ko čia namai ir nelaikymas namais.
Papildyta:
QUOTE(zay @ 2012 03 09, 07:54)
Šuo yra gaujos gyvūnas ir tokia sąvoka kaip "namai" jam nelabai egzistuoja, namai ten yra kur gaujos lyderis jį nuveda. Vieną dieną gali būti butas, kitą kaimynų namas, trečią dieną po krūmu gali būt jo namai jei taip lyderis nusprendžia. Normalios psichikos šuo namus gali keist be jokio streso kasdien, tai ne esminis jam dalykas. Visai nepričiom toks pasakymas, šuo su psichikos įgimtom problemom vat ir viskas. Nereikia sužmoginti šunų

Su šituo man irgi sunku sutikti, kaip galima taip viską suabsoliutinti? O jei šuo 10 metų gyveno vienuose namuose ir praktiškai niekur nekeliavo niekada, tik aplink namus buvo vedžiojamas kilometro atstumu ir keli vizitai per tą gyvenimą pas vetą tarkim. Tai manai jam bus taip lengva kažkur persikrausčius? Ir čia galima jau iš karto psichiką primesti? Man tai rimtai atrodo, kad paskutiniu metu niekas nieko nebekalba kaip psichika, psichika, psichika, tai irgi nėra normalu taip viską nurašinėti. Yra dar ir individualūs charakteriai ir atvejai.
Atsakyti
QUOTE(coccinella @ 2012 03 21, 11:51)
Hmm, net nepagalvojau, kad del rujos gali but, pirma kale man. Tai nezinau nei kaip ja pastebet, nei ka su ja daryt doh.gif Siaip jau laukiam jos, kaip ir laikas. Tiesa kieme ji daznai pritupia ir kelis lasus palieka, ypac itin sunu nuzymetuose vietose.
Sunku pagaut, nes mes nakti miegam biggrin.gif nu bet kai aptinku bala narvuky, tai jau baru. Pas mane sunys labai gerai zino "kas cia primyzo???" kaltininkas kaip taisykle iskart ziemos miegu uzminga ir nieko negirdi, o nekaltasis eina ziuret kas ten yr biggrin.gif

A - na tai jei ir lauke zymisi tai jau ruja visai ne uz kalnu biggrin.gif Kita vertus prasides ruja pasibaigs myzinejimai, cia laikina, be to narvelyj tai ir zalos ne tiek daug. Maniske buvo sugalvojus "pasizymet" ant fotelio ir ant lovos, viena karta pagavau kai tik uzsilipus pritupe tai uzrekiau taip baisiai kad drebedama nuleke ir daugiau nebande jau. Skirtumas tik kas kale ne 2 kg o 20 kg. biggrin.gif
Ta fraze "kas cia "primyzo" tai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 03 21, 11:20)
A - na tai jei ir lauke zymisi tai jau ruja visai ne uz kalnu  biggrin.gif Kita vertus prasides ruja pasibaigs myzinejimai, cia laikina, be to narvelyj tai ir zalos ne tiek daug. Maniske buvo sugalvojus "pasizymet" ant fotelio ir ant lovos, viena karta pagavau kai tik uzsilipus pritupe tai uzrekiau taip baisiai kad drebedama nuleke ir daugiau nebande jau. Skirtumas tik kas kale ne 2 kg o 20 kg.  biggrin.gif
Ta fraze "kas cia "primyzo" tai  lotuliukas.gif

Uffa.. kaip as tos rujos bijau, nu bet atkentesim pirma ir paskutini syk, ir ve galesim ramiai gyvent ax.gif Paguodet, kad cia tik laikina, buvau issigandus kad kas ant smegeneliu uzplauke, ar kad teks ligu ieskot blush2.gif
Mano biesas irgi buvo sumascius ant ant dukros lovos, viena kart pasiseke jai, isplukde kaip reikiant, teko net ciuzini valyt, antra kart tai nespejo, gavo per kudlas, daugiau net lipt nebebande smile.gif Bet vistiek uzknisa kasdien tuos smirdancius adijalus skalbt doh.gif
O sveria beveik 6kg tongue.gif bet vistiek 20ties kg paneles balutem neprilygsta smile.gif
Beje, labai veiksminga fraze, bet kokio nusikaltimo atveju, greit isaiskeja kaltininkas, veikia tiek su sunim tiek su mazais vaikais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(coccinella @ 2012 03 21, 12:28)
Beje, labai veiksminga fraze, bet kokio nusikaltimo atveju, greit isaiskeja kaltininkas, veikia tiek su sunim tiek su mazais vaikais ax.gif

As kai uzriaumoju tai mano abu sunys isgaruoja kaip kamparas, nesuprasi kuris kaltas, nes nesa muilu abu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 03 21, 11:20)
A - na tai jei ir lauke zymisi tai jau ruja visai ne uz kalnu  biggrin.gif Kita vertus prasides ruja pasibaigs myzinejimai, cia laikina, be to narvelyj tai ir zalos ne tiek daug. Maniske buvo sugalvojus "pasizymet" ant fotelio ir ant lovos, viena karta pagavau kai tik uzsilipus pritupe tai uzrekiau taip baisiai kad drebedama nuleke ir daugiau nebande jau. Skirtumas tik kas kale ne 2 kg o 20 kg.  biggrin.gif
Ta fraze "kas cia "primyzo" tai  lotuliukas.gif

Nežinau nežinau ax.gif g.gif Jei tai būtų nomalu pas visus, tai manau tik didžiuliai fanatikai laikytų kalytes iš viso unsure.gif Aš tai kiek žinau, tai normalu kartelį kokį, o ne tiek. Negirdėjau, kad kas skųstusi, kad prieš rujas kalytės tiek varo. O dėl žymėjimo lauke, tai ką, mano dvi augintos kalytės nuolat rujojo? smile.gif Jos visą gyvenimą kas kartą maižioja lauke ir žymisi, bet lauke.
Atsakyti
VV - kaliu teritorijos zymejimasis pries ruja yra gana daznai pasitaikantis dalykas. Tai dazniau pasitaiko jei kale gyvena kartu su patinu, taip kaip ir mano bei Cocinellos atveju.
Jei taviskes nei karto namie nezymejo tai tik dziaukis.
Mano draugu malinua pries ruja ne tik koja pakelus kampus visus kampus sumyzdavo, bet nakti dar ir ant balto kilimo "priraitydavo" - iskastravo ja ir neatsidziaugia, nes vargsei per rujas smegeneles ziauriai susisukdavo.
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 03 21, 12:19)
VV - kaliu teritorijos zymejimasis pries ruja yra gana daznai pasitaikantis dalykas. Tai dazniau pasitaiko jei kale gyvena kartu su patinu, taip kaip ir mano bei Cocinellos atveju.
Mano draugu malinua pries ruja ne tik koja pakelus kampus visus kampus sumyzdavo, bet nakti dar ir ant balto kilimo "priraitydavo" - iskastravo ja ir neatsidziaugia, nes vargsei per rujas smegeneles ziauriai susisukdavo.

Oi kaip ne cool, pas mus temoje lyg ir niekas nesiskundė tokiais dalykais, gi dalis ne po vieną šunį turi. Arba mažės šaunuolės tada, neišsidirbinėja, arba mūsų chebros šeimininkės labai kantrios, kad tyli biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 03 21, 12:19)

Kaimynystej gyvena misrune kalyte, tai irgi zymisi kaip patinas - koja pakelus, ja sterilizavo, bet vistiek dar gana daznai taip siusina. Maniske ramesne, tik savo troboj prisizymi doh.gif

QUOTE(Vicious Vici @ 2012 03 21, 12:37)
Oi kaip ne cool, pas mus temoje lyg ir niekas nesiskundė tokiais dalykais, gi dalis ne po vieną šunį turi. Arba mažės šaunuolės tada, neišsidirbinėja, arba mūsų chebros šeimininkės labai kantrios, kad tyli biggrin.gif

Nu as nezinau ar cia galima priskirt issidirbinejimui, kas ten zino kas galvelej susisuka, kai hormonai grybauja g.gif
Laikau save pakankamai kantria, nors ir bet koks tycinis ar ne sysiojimas namie, mane ziauriai nervina, bet siuo atveju tikrai nebezinau kaip elgtis, todel ieskau patarimu kaip reiktu elgtis tokioj situacijoj.

Siaip kalyte labai jautri barimui, todel stengiuos santykius aiskintis "suniskai", nei rekaudama blush2.gif bet siryt persistengiau nes uzbaubiau ir pakraciau, tai dabar ji labai nepatikliai i mane ziuri, bijo suklyst atrodo doh.gif
Atsakyti
Sveikutės, prašau ir aš patarimo. blush2.gif
Auginu cvergšnaucerių atstovą smile.gif Kalytei 7 mėn (mūsų šeimoje 5mėn), nuo pat gimimo nakčiai ir dieną, kol mes darbuose, būna savo narve. Bet maždaug prieš 1-1,5 mėn pradėjo šlapintis narve ir tik dieną. Prieš porą savaičių prasidėjusi ruja jau baigėsi. Nepakeitėm nei maisto, nei gyvenimo salygų ar dar ko, kas galėtų kažkaip įtakoti tokį elgesį. Rytą pašeriu, pavedžioju ir į darbą. 7.30 uždarau į narvelį kaip visad iki maždaug15val. Kartais vyras turi galimybę grįžti 12-13val - jau kilimukas šlapias. Kelias dienas bandžiau dėti palutę į narvelį, nes jau riešai skauda nuo kasdienio gręžimo, tai vakar iš šlapios palutės tik skutai likę... g.gif Nemanau, kad čia inkstai ar dar kas - nes darytų ir ne narvelyje kitais atvejais... Kol būnam namie viskas gerai, gali ilgai kentėti, naktį be problemų išmiega. Meilės gauna, fizinį krūvį gauna, po lauką nuosavam kieme duodasi, pagal komandą greitai pasisioja lauke. Labai guvus, klusnus ir lengvai dresuojamas šuo. Na bet tas dalykas, iš pradžių kėlęs nuostabą, dabar jau nerimą....
verysad.gif
p.s. labai, oi kaip labai tikiuosi, kad jau baigsis, nes ruja baigėsi prieš kelias dienas... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sarkela: 29 kovo 2012 - 14:01
Galėjo ir ruja turėt įtakos. Gal savaime praeis, pasibaigus rujai.
Tiesa, dar viena mintis kilo. Ant savų pastebėjau, kad dabar, kai atšilo orai, grįžę iš laiko šunys daug daugiau geria, nei seniau. Gal ir jūsų šuo taip daro? O paskui tiesiog neišlaiko pūslė? 7 mėn. dar pakankamai jaunas. Maniškiai panašaus amžiaus nustojo myžiot namie.
Atsakyti