Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo savo reikalus daro namie

QUOTE(ziwex @ 2011 12 31, 16:29)
Tai jis iskenčia nedaręs visą naktį ir lauką nešu ką tik pabudusį, vis tiek nedaro, kenčia ir grįžęs sysioja ant palutės. blush2.gif

Niekur nepasakyta, kad auginti šunį lengva. Vadinasi reikės tvarkytis gyvenimą taip, kad ilgiau laiko turėtumėt pabūti lauke su šuneliu, kol jis galiausiai padarys. Tada turi sekti daug pagyrų ir kitokių skatinimų, tarkim skanėstai. O kai padaro namie, piktai trumpai subarti. Šuo greitai pajaus kontastą, kada šeimininkas juo patenkintas, kada ne.
Papildyta:
QUOTE(linete33 @ 2011 12 14, 19:43)
vat kaip nemegstu jorku,negaliu,draugai palieka kartais,na reik pagelbet,tai per kelias valandas sugeba  pridaryt kruvu ir balu ant kilimo,jei prieini paglostyt is laimes bala,kazkoks siaubas  doh.gif
atrodo mielas sunelis,bet nezinau,mazas suo-kvailas suo,atrodo ir aukleja ji,bet sake ir namie tas pats,jau geriau dar du vaikai,nei vienas jorkas  schmoll.gif  aisku nesupykit,kas turit mazus sunelius,bet bedos su jais tikrai yra .

Nepamenu kada skaičiau kvailesnį postą. Įdomu kaip šitiek žmonių per visą pasaulį augintų juos, jei jie tokie kvailiai būtų doh.gif lotuliukas.gif O kad pasitaiko ir ne vienas kvailys juos auginantis, tai faktas. Vargšai šuneliai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2011 12 31, 17:34)
Per trumpai būnat-jau sakiau su palute išmokinot kad siusiot reikia namie. Tai visiškai netikęs daiktas norint šunį greit išmokint daryt namie. Dabar jau teks vedžiot tok kol padarys lauke. Kaip sakiau, jis kenčia kad grįžt namo

Aš ir taip manau. 4u.gif
Atsakyti
[quote=Vicious Vici,2011 12 31, 17:43]
Niekur nepasakyta, kad auginti šunį lengva. Vadinasi reikės tvarkytis gyvenimą taip, kad ilgiau laiko turėtumėt pabūti lauke su šuneliu, kol jis galiausiai padarys. Tada turi sekti daug pagyrų ir kitokių skatinimų, tarkim skanėstai. O kai padaro namie, piktai trumpai subarti. Šuo greitai pajaus kontastą, kada šeimininkas juo patenkintas, kada ne.
Papildyta:

Bajeristas tas mano šuo. biggrin.gif Naujųjų metų proga pradėjo sysiot ir tuštintis lauke. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ziwex @ 2012 01 03, 14:13)
        Bajeristas tas mano šuo.  biggrin.gif Naujųjų metų proga pradėjo sysiot ir tuštintis lauke. thumbup.gif

Kiek įdėsi - tiek turėsi thumbup.gif Kantriai elgėtės ir turit rezultatus. Tik nenustokite kol kas stebėti, ilgiau lauke pabūti. Paaugs, subręs ir bus gerai, savaime susitvarkys tas reikalas ir jei šuo sveikas ir maistas jam atitaikytas, tai užteks porą kartų išvedžioti, o pagal galimybes ir daugiau, jei norėsit smile.gif
Atsakyti
turiu ir as tokiaveikeja namie, kuri niekaip neatpranta reikalu daryti kambaryje....
paemiau is prieglaudos, jai nera metu. pas mane jau gal trys menesiai. ir jeigu savaitgalis - mes namie, kambary nei diena nei nakti balos nera. nu jeigu darbo diena ( o musu nebuna ilgai - nuo 8 ryto iki 7 vakaro), tai butinai pridarys, buna kad ir nakti atsikelia ir siusina (daznai taip buna...)
svarbiausia ji supranta kad i lauka einam reikalu daryti - iseinam ir tupia is karto - tada ziuri i mane ne zino kad gaus skanuka ir bus giriama. bet darbo dienom ka daryt galva nebenesa. jau lyg nustojo kakinti namie. bet sysiojimas nesibaigia. pasiskolinau narva, na toki aptvara greiciau. ji jo siaubingai bijo. pirmas dienas jis tik stovejo kambary, kai jau ji nebebijojo pro ta kambario dali eiti, tad apradejau kviesti vidun, ir su skaniukais, ir zaisliukais ir jos maista ten dedu - neina ir viskas, tik tupi kamputyje ir stebi mane. pati ilindau - nepadeda... trukus kantrybei ikeliau mandra ponia vidun. nu bet tada tragedija, patyli 5 minutes ir prasideda staugimas. nu nakti neturiu tiek nervu kad jos klausytis... vyras irgi nelabai patenkintas uz tas dainas.
todel narvo ideja nepasitvirtino.
turiu namie ala retriveri, tai su juo irgi pamenu ilgai mokemes kad tik lauke balutes daryti, gal iki kokiu 6 menesiu. dabar jau vyrukas gal pusantru metu nieko nera kambary padares. tai itariu kad ir su priglaustinuke viskas kiek uztruks (ilgiau negu kad jei sedeciau namie nuolat).
gal turit kokiu ideju ka su ja daryti? kokiu dar priemoniu imtis?
jeigu pagauciau sysiojancia tai galeciau ir pabarti, bet gi arba miegu arba darbe bunu kai tas reikalas vyksta...
seip meili kalyte labai, ir protinga, noriai komandu mokosi. bet kaip mazgeli uzdeti kol darbe bunu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2012 01 03, 15:07)
jeigu savaitgalis - mes namie, kambary nei diena nei nakti balos nera. nu jeigu darbo diena ( o musu nebuna ilgai - nuo 8 ryto iki 7 vakaro), tai butinai pridarys, buna kad ir nakti atsikelia ir siusina (daznai taip buna...)

iš pat pradžių norėjau rašyti, kad gal tai susiję su baime, nes jūsų nėra, bet jei ir naktį pridaro... nors vėlgi, esu skaičiusi apie šunis, kurie baisingai džiaugiasi, kai šeimininkai kas rytą atsikelia, nes galbūt jiems baugoka, kai žmogus miega, nevaikšto po kambarius ar pati naktis, tamsa baugoka g.gif Su maitinimu išeities irgi kaip ir nėra. Tarkiem, jei tik vakare duotumėte arba tik ryte, tai irgi po to tuštintųsi dieną ir naktį doh.gif Gal mėginti uždaryti į mažą patalpą be narvo? Gal vonios kambarys, jei nedidelis tiktų? Nesimaltų tiek po patalpą ir gal nepridarytų?
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 01 03, 17:34)
iš pat pradžių norėjau rašyti, kad gal tai susiję su baime, nes jūsų nėra, bet jei ir naktį pridaro... nors vėlgi, esu skaičiusi apie šunis, kurie baisingai džiaugiasi, kai šeimininkai kas rytą atsikelia, nes galbūt jiems baugoka, kai žmogus miega, nevaikšto po kambarius ar pati naktis, tamsa baugoka g.gif Su maitinimu išeities irgi kaip ir nėra. Tarkiem, jei tik vakare duotumėte arba tik ryte, tai irgi po to tuštintųsi dieną ir naktį doh.gif Gal mėginti uždaryti į mažą patalpą be narvo? Gal vonios kambarys, jei nedidelis tiktų? Nesimaltų tiek po patalpą ir gal nepridarytų?

beda ir tame, kad visame name neturiu nei vienu duru... neturiu jos kaip atskirti. ji gali buti tik pirmam aukste (nes tik cia plyteles isklotos), o cia nera tokios erdves, kur ja galeciau uzdaryti, jau irgi esu apie tai galvojus... nu kaip krastutine priemone turiu dar vasarnami tam paciam sklype, bet man atrodo ne logiska suni dienom atskiram pastate uzdarineti. aisku nezavi ir sysia kvapas nuo sildomu grindu nugaraves... be to saltoka tam vasarnamy, nesildomas. zodziu kasdien vis tikiuosi, kad kazkaip persilaus mano maziuke. tik kartais vis pagalvoju, blyn is simto prieglaudos sunu turejo man butent sita mizniuke i sirdi kristi doh.gif
Atsakyti
o ji tame paciame kambaryje miega? Mano viena glausta kalyte sysiodavo pirmame aukste kai mes visi virsuje sumigdavom, tai pasiemiau ja i kambari savo, padariau guoli ir ji ismiegodavo ramiai visa nakti.. bet ji suaugusi buvo, apie pusantru metu. Ilgainiui iprato ir galejau jau apacioje palikt, tiesiog pamate, kad niekur nedingstu, ranka pasiekiama esu, pirma nakti vis kartas nuo karto paglostydavau ranka iskisus... nzn... skirtingi tie atvejai, bet jei ji paugejusi gal tikrai jai tiesiog stresas... kiek laiko jau kartu gyvenat? o del dienos nezinau dar g.gif Tiesa, taip pat pratinau ir savo vokieti nuo mazens, kad nesysiotu nakti tai 'kartu' miegodavom. Bet anas nuo pirmu naktu ismiegodavo su manim, veliau uz duru perkeliau, td jau i pirma auksta smile.gif Ai ir po paskutinio edimo ir pasivaiksciojimo gal tiesiog nakciai vandens bliuda nukelkit. Gal ji prisigeria daug
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintare D.: 03 sausio 2012 - 16:09
QUOTE(Gintare D. @ 2012 01 03, 18:05)
o ji tame paciame kambaryje miega? Mano viena glausta kalyte sysiodavo pirmame aukste kai mes visi virsuje sumigdavom, tai pasiemiau ja i kambari savo, padariau guoli ir ji ismiegodavo ramiai visa nakti.. bet ji suaugusi buvo, apie pusantru metu. Ilgainiui iprato ir galejau jau apacioje palikt, tiesiog pamate, kad niekur nedingstu, ranka pasiekiama esu, pirma nakti vis kartas nuo karto paglostydavau ranka iskisus... nzn... skirtingi tie atvejai, bet jei ji paugejusi gal tikrai jai tiesiog stresas... kiek laiko jau kartu gyvenat? o del dienos nezinau dar  g.gif Tiesa, taip pat pratinau ir savo vokieti nuo mazens, kad nesysiotu nakti tai 'kartu' miegodavom. Bet anas nuo pirmu naktu ismiegodavo su manim, veliau uz duru perkeliau, td jau i pirma auksta smile.gif Ai ir po paskutinio edimo ir pasivaiksciojimo gal tiesiog nakciai vandens bliuda nukelkit. Gal ji prisigeria daug

pas mus namas irenginejamas, ir antram aukste kur medines grindys kol kas tik wc naudojamas, visas gyvenimas vyksta kartu su sunimis pirmame, kur kaip ir sakiau grindys is plyteliu.
ji kartais mane nakti buna pati pasizadina. uzsilipa ant lovos ir krapsto su koja, tada isleidziu greit laukan, ir vel miegoti (gerai kad uzmiegu greit). tai toks vaizdas, kad ji kaip ir supranta, kad namie negerai...
darem tyrimus, sveikatos sutrikimu del to sysiojimo kaip ir nera
as jau jai vandeni riboju, vakare paeda palaka ir atimu visai nakciai. nes seip kiekviena karta praeidaa pro bliuda vis kysteli liezuvi, toks vaizdas gal del ankstesnio nepritekliaus. ar seip iprotis...
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2012 01 03, 16:12)
nes seip kiekviena karta praeidaa pro bliuda vis kysteli liezuvi, toks vaizdas gal del ankstesnio nepritekliaus. ar seip iprotis...

O maistą kokį gauna? Sausą? Gal mėginkit brinkyti.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 01 03, 20:00)
O maistą kokį gauna? Sausą? Gal mėginkit brinkyti.

bandziau ir nebrinkinti, ir brinkinti... skirtumo jokio nepastebejau. tik brinkinta ji graziau sueda, sausa gabalais ryja net springdama.

nu ka, sianakt nakti vienas prizadinimas, bet ryte jokios balos. kaip ir gerai kaip ir nelabai
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2012 01 04, 10:52)
bandziau ir nebrinkinti, ir brinkinti... skirtumo jokio nepastebejau. tik brinkinta ji graziau sueda, sausa gabalais ryja net springdama.

nu ka, sianakt nakti vienas prizadinimas, bet ryte jokios balos. kaip ir gerai kaip ir nelabai

Gorada - nežinau ar padės - bet gal jai tas sausas maistas netinka g.gif maniškis jau 4 urių mėn namuose stengėsi nebedaryt - bet pasikeitus maisto partijai ( pačio maisto nekeitėm ) prasidėjo katastrofa- lakdovo vandenį tik progą gavęs - kol padarę tyrimus ( nieko blogo nerado ) - gavom veto pasiūlymą pereit ant RAW - problemos baigėsi kaip prasidėję ... gal pabandykit ...
Atsakyti