QUOTE(Dodže @ 2011 11 08, 19:15)
Sveikos ir mes turim bėda su tuo reikalu.
Gyvenam su uošviais ir jie turi jorka, kuris labai netvarkingas.
Šuniui beveik 2m., o jis vis kelia koja namie ant staktų, lovų užtiesalų, tuštinasi irgi namie visur, jau pabodo, o dar smarvė nežmoniška kaip kokio nekastruoto katino, nors ir jis nekastruotas.
Taigi nors mes į savo gyvenamą pusę jo ir neleidžiam, uždarom duris, tačiau jis vis randa būdų kaip prasliūkinti ir pasižymėti, nes grįžus iš darbo vis randu pridaryta.
Jau nusibodo kova ir su šuniu ir su uošviais.
Labai laukiu komentaru kaip man jį sudrausminti, kaip atpratinti.
Gyvenam su uošviais ir jie turi jorka, kuris labai netvarkingas.
Šuniui beveik 2m., o jis vis kelia koja namie ant staktų, lovų užtiesalų, tuštinasi irgi namie visur, jau pabodo, o dar smarvė nežmoniška kaip kokio nekastruoto katino, nors ir jis nekastruotas.
Taigi nors mes į savo gyvenamą pusę jo ir neleidžiam, uždarom duris, tačiau jis vis randa būdų kaip prasliūkinti ir pasižymėti, nes grįžus iš darbo vis randu pridaryta.
Jau nusibodo kova ir su šuniu ir su uošviais.
Labai laukiu komentaru kaip man jį sudrausminti, kaip atpratinti.
vat kaip nemegstu jorku,negaliu,draugai palieka kartais,na reik pagelbet,tai per kelias valandas sugeba pridaryt kruvu ir balu ant kilimo,jei prieini paglostyt is laimes bala,kazkoks siaubas
atrodo mielas sunelis,bet nezinau,mazas suo-kvailas suo,atrodo ir aukleja ji,bet sake ir namie tas pats,jau geriau dar du vaikai,nei vienas jorkas aisku nesupykit,kas turit mazus sunelius,bet bedos su jais tikrai yra .
QUOTE(Daiva D. @ 2009 10 04, 16:21)
Jums truputį nepasisekė, kad pirmiausiai užsirovėte ant manęs. Aš pikta.
Kokia šeimininkė, toks ir šuo. Forume yra temų apie tokia problemas, - šeimininkė nesivargina jų paieškoti, kuria naują. Taip ir šuo, nesivargina laikytis taisyklių.
Jūsų problema visai ne problema. Pirma - liaukitės bausti, jūsų tie "senoviniai būdai" padaro tik blogiau. Antra - prisiriškite ją pavadėliu sau prie juosmens ir taip pavaikščiokite kelias dienas.
Kokia šeimininkė, toks ir šuo. Forume yra temų apie tokia problemas, - šeimininkė nesivargina jų paieškoti, kuria naują. Taip ir šuo, nesivargina laikytis taisyklių.
Jūsų problema visai ne problema. Pirma - liaukitės bausti, jūsų tie "senoviniai būdai" padaro tik blogiau. Antra - prisiriškite ją pavadėliu sau prie juosmens ir taip pavaikščiokite kelias dienas.
Senoviniai budai ne visada daro tik blogiau. turime haskio misruna 6 men. Kol as namuose jis tvarkingiausias suo. tik as iseinu uz duru tuoj buna pridirbta. Dariau net eksperimenta : ryta isvedu i lauka jis padaro visus savo reikalus pareinam namo ir as "iseinu". uz kokiu 5 min atidarau duris jau pridirbta arba kruvike arba bala. Pradejau barti ...nelabai padejo, paskui nutariau nebebarti. pareinu isvalau ka pridirbo ir tiek, ir pasiekiau tik tiek kad suo is vis nustojo kakoti lauke. iseinam palaksto pauostineja pazaidzia ir visa turta nesasi namo. pradejau vel barti ir viskas beveik susitvarke.per nakti iskencia, tik kol darbe bunu pridirba. del to tai nebezinau jau ka ir bedaryt ir kai atpratint
QUOTE(*mamux* @ 2011 12 18, 18:47)
per nakti iskencia, tik kol darbe bunu pridirba. del to tai nebezinau jau ka ir bedaryt ir kai atpratint
I narva grust neiseina? Zinoma, ryte gerai isvedziojus ir pavaikius, kad tik miegot jam beliktu noras iki vakaro:)
QUOTE(*mamux* @ 2011 12 18, 17:47)
Senoviniai budai ne visada daro tik blogiau. turime haskio misruna 6 men. Kol as namuose jis tvarkingiausias suo. tik as iseinu uz duru tuoj buna pridirbta. Dariau net eksperimenta : ryta isvedu i lauka jis padaro visus savo reikalus pareinam namo ir as "iseinu". uz kokiu 5 min atidarau duris jau pridirbta arba kruvike arba bala. Pradejau barti ...nelabai padejo, paskui nutariau nebebarti. pareinu isvalau ka pridirbo ir tiek, ir pasiekiau tik tiek kad suo is vis nustojo kakoti lauke. iseinam palaksto pauostineja pazaidzia ir visa turta nesasi namo. pradejau vel barti ir viskas beveik susitvarke.per nakti iskencia, tik kol darbe bunu pridirba. del to tai nebezinau jau ka ir bedaryt ir kai atpratint
aisku,kad reikia pabarti,kitaip gyvunas uzlips ant galvos ir darys ka nori,vis tik turi zinot,kas namie seimininkas,drausme reikalinga
Laba diena
Su šventėm! Auginu bigliuką 3.5mėn., į lauką einam po antro skiepo, bet lauke tik vieną kartą yra pasituštinęs, viską daro namie ant palutės. Buvau išnešusi ir palutę į lauką, vis tiek grįžęs namie viską daro. Gal yra kam taip buvę?
mazas jusu dar suniukas, tik pradejot pratinti, tikrai ismoks, tik reikia laiko ir kantrybes. Paskaitykit visa tema, daug budu kaip ipratinti tik lauke. Sekmes
Auginu bigliuką 3.5mėn., į lauką einam po antro skiepo, bet lauke tik vieną kartą yra pasituštinęs, viską daro namie ant palutės. Buvau išnešusi ir palutę į lauką, vis tiek grįžęs namie viską daro. Gal yra kam taip buvę?
Jūsų šuniukas dar labai mažas. Tokie mažiai tuštinasi po miego, pavalgę, pažaidę. Kantrybės. Tik nuo šeimininko išradingumo ir nuovokumo priklauso, kiek ilgai namuose bus balučių.
Nu ne toks ir mažas-tokio amžiaus vokietukai jau tvarkingai laukan prašosi. Aš tai sakyčiau namie neturi likt jokios palutės, iš vis niekad netiesiu tokio dalyko. Patys išmokinot kad tulikas namie su ja. Ir žinoma turi būti rėžimas, dažnas vedžiojimas, tik pabudo-laukan ant rankų paėmus, tik pavalgė-laukan ilgai žaidė-laukan. Ir ten būti tol kol padarys, šuniukas visaip stengiasi lauke nesituštint, kenčia kad grįžus namo padaryt. Būkit kantresni, kad ir valandą palaukit iš pradžių-kol padarys. Iš vis lauke reikia taip jį išdūkint kad namie tik miegot norėtų. Ilgiau paliekant namie-ne per didžiausias narvas. Tokio amžiaus šuniukas jau ir per naktį nesituštinęs išbūna. Ir pagal praktiką pasakysiu ne tik didelių veislių šunys kaip man sakė kantresni, mano rusų žaisliukas nuo 3 mėn nieko namie nedarė.
QUOTE(zay @ 2011 12 31, 16:59)
Nu ne toks ir mažas-tokio amžiaus vokietukai jau tvarkingai laukan prašosi. Aš tai sakyčiau namie neturi likt jokios palutės, iš vis niekad netiesiu tokio dalyko. Patys išmokinot kad tulikas namie su ja. Ir žinoma turi būti rėžimas, dažnas vedžiojimas, tik pabudo-laukan ant rankų paėmus, tik pavalgė-laukan ilgai žaidė-laukan. Ir ten būti tol kol padarys, šuniukas visaip stengiasi lauke nesituštint, kenčia kad grįžus namo padaryt. Būkit kantresni, kad ir valandą palaukit iš pradžių-kol padarys. Iš vis lauke reikia taip jį išdūkint kad namie tik miegot norėtų. Ilgiau paliekant namie-ne per didžiausias narvas. Tokio amžiaus šuniukas jau ir per naktį nesituštinęs išbūna. Ir pagal praktiką pasakysiu ne tik didelių veislių šunys kaip man sakė kantresni, mano rusų žaisliukas nuo 3 mėn nieko namie nedarė.
Labai teisingos mintys. Mūsų bigliukas jau tokio amžiaus taip pat iškęsdavo nieko nepadaręs. Svarbu turėti "taktiką" ir jos nuosekliai laikykis. Nenuolaidžiauti ir netingėti įdėti šiek tiek pastangų.
Tai jis iskenčia nedaręs visą naktį ir lauką nešu ką tik pabudusį, vis tiek nedaro, kenčia ir grįžęs sysioja ant palutės.
QUOTE(ziwex @ 2011 12 31, 17:29)
Tai jis iskenčia nedaręs visą naktį ir lauką nešu ką tik pabudusį, vis tiek nedaro, kenčia ir grįžęs sysioja ant palutės.
Per trumpai būnat-jau sakiau su palute išmokinot kad siusiot reikia namie. Tai visiškai netikęs daiktas norint šunį greit išmokint daryt namie. Dabar jau teks vedžiot tok kol padarys lauke. Kaip sakiau, jis kenčia kad grįžt namo