Bet kuri suni galima padaryti "koviniu', vedu savo suni kiekviena diena, susitinkam pitbuli, ramumo isikunijimas, tai kaip ir seimininkas, o vienas pekinas tik ir taikosi kam nors ikasti, net seimininke puola,
kazkurioje temoje rasiau, kad viskam reikalingos licenzijos-vaikams ir sunims auginti -ne, atleiskite uz netinkama pasakyma, bet tai mano nuomone,
siulau ivesti kiekvienam zmogui minimaliu ziniu atestavimo programa pries imant gyvuna, kiek esu maciusi uzsienyje, ne i kiekviena seima patenka gyvunai,
kiek yra teke skaityti kaciu temoje, kad seimininkai su katemis nesusitvarko, kanda jiems ir sveciams, taigi-koks seimininkas, toks ir suo ar kate, nagu nukirpti negali, tai apie koki auklejima galima kalbeti, jei gyvunas save laiko bandos vadu, o seima zemiau jo,
musu salyje tiek draudimu, bet kas is to-nulis
Manau svarbiau yra pačio savininko supratingumas . Jau daugiau kaip 15 metų auginu Pietų Rusijos aviganius (jie uždraustųjų sąraše pakliuvo paskutiniu numeriu). Tačiau kai žinai veislę, tos veislės savybes (tai aviganiai kurie labai rimtai saugo bandą), patį šunį yra lengviau auginti. Jis saugo visus kas yra jo "banda". Tačiau tą "bandos" sąvoką šuniui "prapleti". Nuo mažes šunį pratini prie socializacijos. Mažą šuniuką vediesi ir pamatęs mažus vaikus prašai, kad jie jį glostytų. Kadangi šie šunys maži yra nepaprastai mieli savo išvaizda, vaikai meiliai juos glosto. Šuo įpanta būti neagresyvus net tik prie vaikų, bet ir prie pašalinių žmonių. Paprastai vaikštant su šios veislės šunimis visada sulaukiame labai didelio susidomėjimo. Parodose dažnai visi nori prie jų įsiamžinti. Mano a.a. dobermanas niekada tiek daug dėmesio nesulaukdavo, nors buvo iš tiesų vertas dėmesio Visi atvykę į svečius sakydavo; "tą juodą (dobermaną) tai gal uždarykite, balta tegul lieka".
Nors tas juodas ir vagiui kavos išvirtų, jei tik mokėtų " Tad, apie piktumą mes sprendžiame pagal šuns išvaizdą. Didelis, dideliais dantimis ir dar juodas visada atrodo piktesnis už baltą gražuolį. Taip pat trumpakailis raumeningas ir masyvus šuo atrodys agresyvesnis nei kudlotas.
Deje, agresyvių šunų sąrašas taip pat priklijuoja pikto šuns etiketę. Kadangi auginu "južakus" tai iš savo patirties galiu pasakyti, kad tai jau labai reta veislė. Šių šunų nėra daug. Visi jie veisiami su dokumentais, tai tėvai, seneliai ir proseneliai buvę parodų dalyviai. Jie jau socializuoti, tad tas bandos saugojimas pas juos susilpnėjęs. Jie jau nebėra tokie pikti, kokie buvo kažkada Ukrainos avių ūkiuose.
O dėl sąrašo buvimo, tai kiekvieno žmogaus apsisprendimo reikalas, tam ir yra apklausa
Nors tas juodas ir vagiui kavos išvirtų, jei tik mokėtų " Tad, apie piktumą mes sprendžiame pagal šuns išvaizdą. Didelis, dideliais dantimis ir dar juodas visada atrodo piktesnis už baltą gražuolį. Taip pat trumpakailis raumeningas ir masyvus šuo atrodys agresyvesnis nei kudlotas.
Deje, agresyvių šunų sąrašas taip pat priklijuoja pikto šuns etiketę. Kadangi auginu "južakus" tai iš savo patirties galiu pasakyti, kad tai jau labai reta veislė. Šių šunų nėra daug. Visi jie veisiami su dokumentais, tai tėvai, seneliai ir proseneliai buvę parodų dalyviai. Jie jau socializuoti, tad tas bandos saugojimas pas juos susilpnėjęs. Jie jau nebėra tokie pikti, kokie buvo kažkada Ukrainos avių ūkiuose.
O dėl sąrašo buvimo, tai kiekvieno žmogaus apsisprendimo reikalas, tam ir yra apklausa
[quote=*Elia*,2015 01 22, 13:01]
O sutikus sąrašinį šunį lengviau pasidaro ar baisiau?
[/quote]
Jei sąrašą nešiesi, tai baisiau, jei ne - nebaisu, nes nesi tikras, ar yra tokia veislė sąraše
O MamaRokenroll kažkaip visi puola - vienoj temoj žmonės, kitoj - šunys. Gal reiktų susimastyti, kad priežastis pačioje?
[/quote]
Zinot brangioji ,as ne pries VEISLES nusistacius ,a pries neatsakingus laikytojius Netoli mano sodybos 1,5 km kaimynas laiko stambu misruna ,kuris 2 metai atgal mano akivaizdoje papjiove su valkataujianciais kaimynu sunimis man priklausancia ozka Jam atleidau ir pinigu net is jio uz padaryta zala nejemiau. Siemet ruksejio men ganykloje radau sudraskytas 3 aveles ir 2 ozius Greta mano pievos sukultivuotoje zemeja aiskiai matytis stambus pedsakai suns Isitikinus kad cia to misruno darbas!!!! Suverte beda vilkam,a semininka uz palaida suni nubaude 50 lt Zinot ,nezinodama,retai eidama i miska ,gal ir nesutinkat daug palaidu sunu su neatsakingais jiu seimininkais,,,,,,Miestas netoli grybautojiu daug.......SARKAZMAS jusu cia visai ne i tema.....
O sutikus sąrašinį šunį lengviau pasidaro ar baisiau?
[/quote]
Jei sąrašą nešiesi, tai baisiau, jei ne - nebaisu, nes nesi tikras, ar yra tokia veislė sąraše
O MamaRokenroll kažkaip visi puola - vienoj temoj žmonės, kitoj - šunys. Gal reiktų susimastyti, kad priežastis pačioje?
[/quote]
Zinot brangioji ,as ne pries VEISLES nusistacius ,a pries neatsakingus laikytojius Netoli mano sodybos 1,5 km kaimynas laiko stambu misruna ,kuris 2 metai atgal mano akivaizdoje papjiove su valkataujianciais kaimynu sunimis man priklausancia ozka Jam atleidau ir pinigu net is jio uz padaryta zala nejemiau. Siemet ruksejio men ganykloje radau sudraskytas 3 aveles ir 2 ozius Greta mano pievos sukultivuotoje zemeja aiskiai matytis stambus pedsakai suns Isitikinus kad cia to misruno darbas!!!! Suverte beda vilkam,a semininka uz palaida suni nubaude 50 lt Zinot ,nezinodama,retai eidama i miska ,gal ir nesutinkat daug palaidu sunu su neatsakingais jiu seimininkais,,,,,,Miestas netoli grybautojiu daug.......SARKAZMAS jusu cia visai ne i tema.....
o sąrašas ir jūsų kaimynų šunys čia ką bendro turi........?
Я полностью поддерживаю этот закон, конечно лучше ввести его для людей Потому, что собак заводят люди и люди должны нести отвественность за такую собаку У нас сосед аля-бандито, без царя в голове так вот когда мишрунас его выбегал, все соседи дружно сидели дома, и члены ... и мы простые..., а кто возле кладбища не успел спрятаться- тот не виноват.... А один раз собака его выбежала, а у нас гости были с маленьким ребенком (2 года девочке), хорошо МамаРокенрол была у нас ....
Другой случай, был давно писали о нем в газетах хозяин ротвейлера зарезал стафа, когда между собаками началась драка В то время мы дружили с семьей хозяина стафа и предисторию знаю и видела своими глазами, хозяин ротвака неадекват полный
Случай у мамы в деревне- это вообще, просто она спустила все на тормоза... Этот собакен меня чуть не сожрал один раз когда рулила в магазин, я на полпути развернулась от греха по дальше
Так, что этот закон не против собак, а против НЕАДЕКВАТОВ....
Вот у меня мечта завести ротвейлера или дога, у мужа- черныша, у сына- овчарку, у другого- стафа или добермана НО, мы не можем себе этого позволить в плане ответственности за собаку, а закрывать в клетке не хотим
У кого не хватает аргументов или мозгов, не надо переходить на личности и МамаРок никогда в обиженку не играет
QUOTE(Sever @ 2015 01 28, 06:29)
O ką visa tai turi bendro su tuo konkrečiu šunų sarašu?
O aš dabar norėčiau paklaust, kodėl tada šitame sąraše nėra amerikiečių akitos, a? Na, Kauno CACIBuose ėmė tokia viena ir užpuolė mano jauną, nė metų neturinčią kalytę. Nė neurzgė! Reiškia, amerikiečių akitos yra agresyvios, jas reikia įtraukt į sąrašą, uždraust ir nebeleist augint Ir visai nesvarbu, kad šeimininkas lopas, visa veislė yra dėl to kalta!
Aš taip pačiai norėčiau paklaust apie dalmatinus. Žaidė dalmatino kalytė su mano baisia pavojingo šuns mišrūne. Ir kai čiupo netikėtai už snukio maniškei - gerai, kad tik šalia akies prakando, o ne tiesiai į akį. Manoji iš netikėtumo pas mane inkšdama parbėgo. Dalmatinai agresyvūs
QUOTE(Agnnyte @ 2015 01 28, 13:25)
O aš dabar norėčiau paklaust, kodėl tada šitame sąraše nėra amerikiečių akitos, a? Na, Kauno CACIBuose ėmė tokia viena ir užpuolė mano jauną, nė metų neturinčią kalytę. Nė neurzgė! Reiškia, amerikiečių akitos yra agresyvios, jas reikia įtraukt į sąrašą, uždraust ir nebeleist augint Ir visai nesvarbu, kad šeimininkas lopas, visa veislė yra dėl to kalta!
Jo, del dalmantinų pritariu - ne kartą dantis šiepė, dar manau, pekinesus būtinai reikia įrašyt - ne kartą puolė mano jauną VA kalytę
Man niekaip nedaeina, kaip žmonės nesupranta, jog ne VEISLĖSE PROBLEMA, O ŽMONĖSE.
Jei su šakute galima nusmeigt žmogų, juk nereikalaujam, kad šakutes uždraustų.
Šeimininkas atsakingas už šuns elgesį, ką reiktų akcentuot įstatymuose.
Mamarokenroll rašo apie kaimyno mišrūną - prie ko agresyvios veislės? Tik dar kartą įrodo, kad problemą sukelia neatsakingas žmogus.
Mažas neadekvatus šuo, patikėkit, irgi gali daug problemų sukelt - pvz. išbėga garsiai lodamas iš laiptinės prie vaiko. Neįkanda, bet vaiką labai gali išgazdint, o psichologinės problemos sprendžiamos sunkiai.
p.s. po mišką vaikštau, net gyvenu vasarą miške, bet nepuola manęs palaidi agresyvių veislių šunys
Man niekaip nedaeina, kaip žmonės nesupranta, jog ne VEISLĖSE PROBLEMA, O ŽMONĖSE.
Jei su šakute galima nusmeigt žmogų, juk nereikalaujam, kad šakutes uždraustų.
Šeimininkas atsakingas už šuns elgesį, ką reiktų akcentuot įstatymuose.
Mamarokenroll rašo apie kaimyno mišrūną - prie ko agresyvios veislės? Tik dar kartą įrodo, kad problemą sukelia neatsakingas žmogus.
Mažas neadekvatus šuo, patikėkit, irgi gali daug problemų sukelt - pvz. išbėga garsiai lodamas iš laiptinės prie vaiko. Neįkanda, bet vaiką labai gali išgazdint, o psichologinės problemos sprendžiamos sunkiai.
p.s. po mišką vaikštau, net gyvenu vasarą miške, bet nepuola manęs palaidi agresyvių veislių šunys
Niažinau niažinau, mano šunį triskart labrio dvorniai puolė - manau, riaikia draust, ir dar tookius mooonstrus su vaikais augina - siaubaš ..............
QUOTE(Nolda @ 2015 01 28, 01:54)
o sąrašas ir jūsų kaimynų šunys čia ką bendro turi........?
joks sarasas ir jokie istatymai neapsaugos nuo buku seimininku,
jei suo , bent siepia dantis, o jau nekalbu apie ikandima-suni migdyti, o seimininkui bauda tukstantine, na gal tada kas nors ir pasikeis,
visiskai pritarciau privalomam sunu cipavimui, jei kas sakys-brangu, tai kam tada ir suni laikyti,
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2015 01 29, 15:38)
joks sarasas ir jokie istatymai neapsaugos nuo buku seimininku,
jei suo , bent siepia dantis, o jau nekalbu apie ikandima-suni migdyti, o seimininkui bauda tukstantine, na gal tada kas nors ir pasikeis,
visiskai pritarciau privalomam sunu cipavimui, jei kas sakys-brangu, tai kam tada ir suni laikyti,
visiskai pritariu Eliai, turejom toki kaimyna, tai kol nepasikalbejom su buto seimnke, niekas nesikeite, nes jie buta nuomavo,
nemoki aukleti suns- nelaikyk ir ieskok kito buto,