Tai va, nuvežiau aš šiandien šunų dokumentus, įrodyti kad jų veislė neįtraukta į agresivių sąrašą. Šiuo atžvilgiu įtikinau, bet ji begalo stengėsi ieškoti visko prie ko prisikabinti, pasirodo aš nesu šunų įregistravusi savivaldybėje, kažkaip visada maniau kad registruojami tik miestuose gyvenantys, ne kaimuose, bet pasirodo ne, ok- my
misstake... jei reik- užregistruosiu, bet čia dar ne viskas, kai per kažkokius informatorius sužinojo jog mes turime veislyną (išsiaiškino net tikslų azijatų skaičių + 1 spanielis), skambino į sveikatos apsaugos ministeriją, ten jai pasakė kad veislynas turi būti įregistruotas maisto ir veterinarijos tarnyboj, skambino į maisto ir vet. tarnybą išsiaiškint, pasirodo jokio veislyno ten nėra įregistruota, štai kokie mes blogi. Aš jai aiškinu kad visi šunys, taip pat ir veislynas yra įregistruoti LKD, kur kasmet moku atitinkamą mokestį, bet... pasirodo jai tai nė motais. Tai va, ryt važiuosiu į veterinarijos inspekciją "užregistruot" veislyną, ar dar kas nors ten yra įregistravę savo veislynus? nes pirmą kart šitai girdžiu...
Žinot ką inspektorė Marijona Čeikauskienė man dar pasakė? Kad dienos metu šunys privačioj valdoj privalo būt uždaryt į voljerus, ir paleidžiami tik naktį
Aš atsiverčiau savivaldybės šunų laikymo taisyklės, ir ką- pasirodo pati inspektorė supratimo neturi kaip šunys turi būti laikomi privalčioj valdoj, štai citata "
Uždarojoje savininko valdoje šunys gali būti nepririšti, tačiau prie įėjimo į valdą (išskyrus namus, butus) turi būti pakabintas įspėjamasis ženklas ir užrašas ". Nu ir ką gavot..? Dar papildomai skambino į veterinarijos tarnybą, kad atsiūstų veterinorių patikrinti skiepų pasus, vo. Bet dėl šito aš rami.