Įkraunama...
Įkraunama...

Agresyvių šunų veislės

QUOTE(looo @ 2015 10 27, 21:40)
na jau kad vedziojate suni su spilkom, jau geriau nerasytumete  lotuliukas.gif

trumpiau tariant na niekaip nesutarsim ir tiek...na visikai esame koordinaliai skirtingu paziuru i viska...sauguma, sunu paskirti, nasru dydi, zala ir t.t.
per visa sia diskusija nei as jusu nei jus manes neitikinote ir taskas.

Tai o ko man špilkų nesidėt kai einu į miesto centrą ar kavinę arklio be antsnukio vedžiot? cool.gif
Looo, o kokia 1,8kg šuns paskirtis?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 27, 12:35)
Į reikalą visada galima pažiūrėti kitu kampu. Jei didelis šuo atneša tiek nuoslaudų ir neapykantos bei pavydo, ar nepaprasčiausiai nusipirkti mažesnį? mirksiukas.gif Gal labai teigiamai nustebintų jus tai, pamatytumėte kokie jie faini ir kiek daug džiaugsmo teikia ir kiek daugiau patogumo ax.gif  smile.gif

Patogumo prasme tai nerealiai, ner cia ka diskutuot, nu bet yra kam patinka tam tikros didesniu veisles, ju DARBINES/SPORTINES savybes..o mazyliai tai dazniausiai tik "sirdies dziaugsmui" rolleyes.gif

QUOTE(looo @ 2015 10 27, 14:16)
visa sita diskusija tik parodo kad mazu sunu seimininkai niekad nesusitars ir neras jokiu kompromisu su "agresyviai" atrodanciais.
ir kiekvienas lyg bando irodyti, kad butent jo pasirenkimas vienokios ar kitokios veisles yra visikai teisingas. o visi kiti seip gyvenime apsiriko smile.gif))

Beda ta, kad tu visai mazyliu seimininkai neretai juos ne sunimis laiko ir daug ka jiems leidzia, kas labai erzina normalius tikru sunu laikytojus. Objektyvumo delei reiktu pasakyt, kad visgi yra nemazai turinciu ir dicki, ir koki dekoraske, tipo Zay OK'as, tada tokie mazgiai buna auginami ir auklejami kaip padorus saunys.

QUOTE(looo @ 2015 10 27, 16:06)
Tarp slidininku yra nerasyta taisykle -kas iciuozia is nugaros(galo) visada kaltas...(su atitinkanciom pasekmem, dazniausiai finansinem)
nesvarbu kad is paskos gali buti vaikas, ar nemokantis, ar mokantis, ar invalidas ar betkoks ir t.t.

didelis suo(o jei dar ir suurzge, o jei dar ir stipresnis ir didesnis uz zmogu) visada bus kaltas...seimininkams reikia susitaikyti su tuo -ir laikytis atokiau nuo nelaimes savo galvai...

Man rodos pas vairuotojus ta taisykle yra rasyta - kas i gala ivaziuoja, kaltas..bet del sunu...nelabai supratau, kodel dickis turi but kaltas, jei mazas pats prisiprase bedos - nu susirenki kas liko ir dar atsiprasai, ar ne taip turetu but g.gif

QUOTE(Ciccio @ 2015 10 27, 16:24)
Drąsios kai kurios vedžioti didelius šunis be pavadžio ir antsnukio... Mūsų dekoratyvinis (bišon-fryzas) šuniukas vienam vaikui į pirštą įkando taip, kad chirurgai vos ne vos pirštą išsaugojo. Gerai, kad tėvai pretenzijų nereiškė, nes vaikas pasipasakojo, kad pats neatsargiai elgėsi. Nors šuo visą laiką buvo draugiškas ir niekada ant nieko nė urgztelėjęs nėra.

Nu tai tos "drasios" ir aiskina, kad mazgiai kur kas dazniau nestabilus buna ir kanda is baimes..nieko ca nuostabaus..o ir bisonas gal neeme ir ni padielu neikando tam vaikui, juolab i pirsta - ji gi pasiekt kazkaip reikejo g.gif
Papildyta:
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 10 27, 22:46)
o kokia 1,8kg šuns paskirtis?

Geras pastebejimas, ypac kai net normali kate sveria 3-4kg biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(looo @ 2015 10 27, 22:40)
na jau kad vedziojate suni su spilkom, jau geriau nerasytumete  lotuliukas.gif

Matot, yra dvi savokos - vedzioti suni (nu tipo reikalu atlikt) ir eiti pasivaikscioti (kada einama kazkur, o suo tiesiog kompanija palaiko), tai speju pastaraja Andra ir turejo omeny wink.gif
QUOTE(looo @ 2015 10 27, 22:40)
trumpiau tariant na niekaip nesutarsim ir tiek...na visikai esame koordinaliai skirtingu paziuru i viska...sauguma, sunu paskirti, nasru dydi, zala ir t.t.
per visa sia diskusija nei as jusu nei jus manes neitikinote ir taskas.

O kodel taip kategoriskai - nu kaip jau cia buvo mineta turi merginos ir moteriskes seimas, vaikuciu mazu, na ir sunu po 2 ir daugiau - didziulius "krokodilus" ir mazutelius salia..ale visi gerai sutinka ir auklejami vienodai..reiskias imanoma viska suderint bigsmile.gif
Atsakyti
Nesvarbu kur ejo svarbu kad neislaikytu 2 sunu net su sportbaciais, jau nekalbant apie aukstakulnius...

Okey, modeliuojam situacija, mieste vykstant sventei as galiu provokuoti suni... Garsiai dainuoti sokti, didelei masei zmoniu garsiai muzikai, gal mano vaikai dar uzmins suniui ant kojos, ar nesios saka- ne esme.
Ikandimas cheko ir rotuko skirsis. Ka jus i tai sunu seimininkai ? Ar garantuojat kad suo isliks ramus? O jei neisliks ka manote nubaus mane ar suni?
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 10 27, 23:36)
Nesvarbu kur ejo svarbu kad neislaikytu 2 sunu net su sportbaciais, jau nekalbant apie aukstakulnius...

Okey, modeliuojam situacija, mieste vykstant sventei as galiu provokuoti suni... Garsiai dainuoti sokti, didelei masei zmoniu garsiai muzikai, gal mano vaikai dar uzmins suniui ant kojos, ar nesios saka- ne esme.
Ikandimas cheko ir rotuko skirsis. Ka jus i tai sunu seimininkai ? Ar garantuojat kad suo isliks ramus? O jei neisliks ka manote nubaus mane ar suni?

Kam cia tokie kvaili krastutinumai?Nei vienas padorus zmogus nesives savo suns i tokia vieta kur jam grestu likt numindytom kojom ar isdurtom akim blink.gif As net i gyvunu svente savo suns nesivedziau nes negali zinot ant ko uzsirausi ,pvz ant kokio ka tik nuo budos nuristo ir atvilkto pasizmonet doh.gif Bet kas liecia tokia situacija,tai taip,mano suo isliks ramus visais minetais atvejais tik jei kojas jam mindys jis gal but cyps is skausmo o tas bus labai skauda ir man.Nu ir vistiek va susiveda i tai kad savo suns del jo paties saugumo ten nesivesciau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sancta: 27 spalio 2015 - 22:51
Na jus ne, bet pilna tokiu kure vedasi..
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 10 27, 22:36)

patikėkit - savus šunis nulaikau ir su sportbačiais, ir su špilkom, ir mėsos gabalą pasiėmus galit joms mojuot prieš akis - neprisišauksit, nes kaip retas mažas šuo - jos auklėtos. ir vaikai ant kojų užmynę yra, ir futbolą šalia žaidę (maniškėms šakos neįdomios). vis pamirštat atsakyt į klausimą apie savo šuns pasirinkimą kažkodėl?
looo kodėl jūs apskritai čia diskutuojat? jums 3kg jorkas jau yra per didelis, ką bekalbėt apie 30kg normalų šunį.
nu kokį 1,8kg 'šunį' gali sustoję 20 vaikų glostyt?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 10 27, 23:55)
Na jus ne, bet pilna tokiu kure vedasi..

As zinau kad yra tokiu zmoniu apie kokius jus cia mums norite pasakyti,bet cia ne ta vieta kad jus suprastu,ner cia tu blogieciu,ramia dūšia eiciau pasivaiksciot su visais sio forumo dalyviais be baimes smile.gif Va su cile kartais vaikstinejam o pas ja mazi suniukai ir vienam ju ji mauna antsnuki kad neisikibtu mano vokietei i karcius rolleyes.gif Kaip sakoma, saugumas garantuotas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 10 27, 22:07)
Patogumo prasme tai nerealiai, ner cia ka diskutuot, nu bet yra kam patinka tam tikros didesniu veisles, ju DARBINES/SPORTINES  savybes..o mazyliai tai dazniausiai tik "sirdies dziaugsmui"  rolleyes.gif

Mano sportinis mažylis žinokit dabar įsižeidė cool.gif
mirksiukas.gif
Atsakyti
Ajajai biggrin.gif nu niekaip nei vienos tiesos, nei kompromiso cia nematyt doh.gif

loo, man idomu o kaip baigesi ta situacija kai jusu draugo rotveileris jus uzpuole? kas nutiko su tuo suniu? kaip reagavo jusu draugas? cia is po sito atvejo pas jus tokie kategoriski isitikinimai atsirado?

Man kaip keista kad visi galvoja kad jei suo didelis jis butinai turi kazkur rautis, ant kazko pult ir t.t., nu blin tokiu visisku psichiniu ligoniu niekas i zmones gi ir neveda, laiko kur giliam kaime prie budos ir isivaizduoja kad juos saugo biggrin.gif mes su savo sunimis ir vaikais daznai einam i miestelio sventes. Pernai buvo toks renginys, atvaziavo sokiu mokykla su savo mokinem ir buvo ten ju pasirodymas, mano mergos labia norejo paziuret, tai mes susedom pirmoj eilej, sunys susedo vienas salia kitas man tarp koju ( aisku ziauriai ten joms nuobodu buvo), muzika garsi, sokejos laksto, aplink prisede vaiku, kiti vaikai pikti sedet nenori. Atsisedo berniukas prie musu ant zemes apsikabino mano suni ir prasedejo taip kokias 5min, paskui mano suniui dakniso sedet ir issitempe palei kojas, prie jos dar keletas vaiku atsisedo, aisku iskart gloste masazavo ir taip visi visa rengini ramiai prasedejom, suo - stafbulis, nieko nesuede, aisku be antsnukio buvo . nematau problemos eit su suniu i renginius, jis gi socializuojasi taip kaip ir vaikai, be to smagu ir aplinkinius besidziaugiancius tokiais ziurovais matyt. Nesivedu sunu tik i fejerverkus, nes jau tikrai perdaug ir triuksmo ir aplininiu emociju.
Nezinau, lietuvoj zmones tesiog kaifuoja nekesdami, kaip ir delfy siandienos straipsnis apie marias sunu palangoj, nu bliam, nuotraukose kaltininkai visi ant pavadziu ramiai vaikstineja, nu ir kas kad be antsnukiu, ginei puola nei ka, o senjora tokiam pasipiktinime, rodos daugiau ner kuom megautis... nu liudna, kiek visuomenej neapykantos...
Atsakyti
Savo pasirinkimo kriterijus as jau parasiau labai issamiai .
As savo vaiko neleisciau i ta buri...( del visa ko).
Jei jusu suo pvz specializuotai apmokytas- koks procentas tokiu sunu?!
Atidarykite skelbiu ir paziurekite kiek sunu su dokais.. Ir tai negarantuoja kad net tie bus tinkamai socializuoti. O kaip man zinoti apmokytas suo, ar seip idioto vedamas.
Jus teisi, daugiau kaip ir neturiu ka pasakyti ta tema, jau viska ka norejau pasakiau. Pridekite prie bendros dtstistikos mano balsa: as uz sarasus, ju prapletima ir sugreztinima . Tiksliau gal uz konkretu salygu isgrininima kas pavojinga ir labai pavojinga.

Apie ta atveji - nespejo grebti per plauka, nusokau. Nuo to laiko atvykus sveciams, vidad tik priristas. Iki manes buvo uzpuoles vyro puske kuriai ikando i kakla- veze siuti. Tuomet dar nepasimoke. O po sito misruno naturalios mirties paeme kaukazo misruna- kurio galiausiai atsikrate po musu piktu zvilgsniu. Taikad neatsakingu zmoniu pilna toli eiti nereikia... Tokie ir sprogdina jusu pastangas isgrininti gerasias veisliu savybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 27 spalio 2015 - 23:24
QUOTE(coccinella @ 2015 10 27, 23:09)
Ajajai biggrin.gif nu niekaip nei vienos tiesos, nei kompromiso cia nematyt doh.gif

loo, man idomu o kaip baigesi ta situacija kai jusu draugo rotveileris jus uzpuole? kas nutiko su tuo suniu? kaip reagavo jusu draugas? cia is po sito atvejo pas jus tokie kategoriski isitikinimai atsirado?

Man kaip keista kad visi galvoja kad jei suo didelis jis butinai turi kazkur rautis, ant kazko pult ir t.t., nu blin tokiu visisku psichiniu ligoniu niekas i zmones gi ir neveda, laiko kur giliam kaime prie budos ir isivaizduoja kad juos saugo  biggrin.gif mes su savo sunimis ir vaikais daznai einam i miestelio sventes. Pernai buvo toks renginys, atvaziavo sokiu mokykla su savo mokinem ir buvo ten ju pasirodymas, mano mergos labia norejo paziuret, tai mes susedom pirmoj eilej, sunys susedo vienas salia kitas man tarp koju ( aisku ziauriai ten joms nuobodu buvo), muzika garsi, sokejos laksto, aplink prisede vaiku, kiti vaikai pikti sedet nenori. Atsisedo berniukas prie musu ant zemes apsikabino mano suni ir prasedejo taip kokias 5min, paskui mano suniui dakniso sedet ir issitempe palei kojas, prie jos dar keletas vaiku atsisedo, aisku iskart gloste masazavo ir taip visi visa rengini ramiai prasedejom, suo - stafbulis, nieko nesuede, aisku be antsnukio buvo . nematau problemos eit su suniu i renginius, jis gi socializuojasi taip kaip ir vaikai, be to smagu ir aplinkinius besidziaugiancius tokiais ziurovais matyt. Nesivedu sunu tik i fejerverkus, nes jau tikrai perdaug ir triuksmo ir aplininiu emociju.
Nezinau, lietuvoj zmones tesiog kaifuoja nekesdami, kaip ir delfy siandienos straipsnis apie marias sunu palangoj, nu bliam, nuotraukose kaltininkai visi ant pavadziu ramiai vaikstineja, nu ir kas kad be antsnukiu, ginei puola nei ka, o senjora tokiam pasipiktinime, rodos daugiau ner kuom megautis... nu liudna, kiek visuomenej neapykantos...

Mačiau aš tą straipsnį irgi baisėjaus. Kaip galima drausti šunims jūrą, parkus, dar kažką? Tikrai labai nežmoniška. Užtektų užtikrinti tik, kad jie nebėgtų pas kiekvieną sutiktą kelyje ir viskas. Aišku, kakučius irgi pageidautina susirinkti arba eiti į giliausius krūmus tada (kaip žmonės, kad daro biggrin.gif ).
Aš irgi visur vežu, vedu, nes negalėčiau šuniui į akis pažiūrėt, kad aš kažkur šventėje tūsinuos, o šuo uždarytas lieka unsure.gif Šuo puikiausiai prisitaiko ir visur patinka, tik privaloma sąlyga, kad turiu prieš tai arba gerai iškrauti, arba bent kiek ir nuo pavadžio paleisti kur atokiau, nes antraip labai pyksta, elgiasi neadekvačiai. Ima tampytis, tarsi neva bijo, tarsi rodo, kad blogai jaučiasi, o pasveiksta tik tada, kai paleidžiu nuo pavadžio. Ir ką jūs tokiam individualistui? Daryčiau kitaip, tai kamuočiau, pažeisčiau teises kaip dabar madinga sakyti tongue.gif
Ir labai dėkoju visada organizatoriams, kai paskambinus paaiškėja, kad šunis leidžia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 27, 18:05)
Kuri čia Maxima, dauguma neleidžia biggrin.gif  mirksiukas.gif

Šiaulių Akropolis.
Atsakyti