QUOTE(Sancta @ 2015 10 23, 17:37)
Jus turbut is tu zmoniu kurie batu traisko didelius ir jiems negrazius, baime ar kitas negatyvias emocijas keliancius vabaliukus
Manau,su savo fobijomis zmones turetu stengtis tvarkytis savarankiskai,niekam ju nepersant ir liepiant sulysti i zeme nes jie ne taip atrodo.Beje ,ar zinojote kad suo devedamas antsnuki gali jums sulauzyti nosi prasilenkdamas gatveje
Ne antsnukiuose ir sarasuose jusu fobiju sprendimas
O kokį sprendimą siūlote jūs? Aš pvz. norėčiau įstatymo, kad joks šuo, jei aš jo pati nesikviečiu balsu prie savęs ir nenoriu paglostyti, nelįstu prie manęs ir prie mano augintinio. Nes dabar kaip yra, tai aš turiu jausti įtampą pamačius šunis ir žvalgytis ar jie su pavadžiu, nes jei be jo, tai ima darytis baugu, kad pribėgs "draugauti", ko aš visai nenoriu. Gerai, jei atbėga to paties dydžio kaip mano šuo, o jei didesni, kurie gali šokti ant ant mano šuns, ant manęs? Aš gi jų nepažįstu, nežinau kokie jie, o ir mano šuo orientuotas į mane, o ne į šunis ir nelabai pageidauja kitų šunų draugijos. Gali pirmas imti urgzti ir ką, liks kaltas, nors ne jis bėgo pas kitus šunis?
Kartą buvo situacija, kad iš toli atbėgo Samojedas ar kažkas panašaus. Šeimininkas matė, kad aš ėjau ėjau, sustojau pamačiusi, kad į mus bėga jo šuo ir greitai saviškį ant rankų pasiėmiau. Dar surikau, kad pasiimtų savo šunį. O jis chamas nieko! Tas šuo pribėgo ir bando šokti ant manęs, kad pasiektų mano šunį. Aš jį su koja atspiriu, bet švelniai, tikrai nežaloju. Tada jau šeimininkas įsiuto, padarė iš manęs nusikaltėlę, kad spardau jo šunį, kuris ant manęs neprašytas šokinėja ir gali ištepti ar subraižyti mano tuo metu apsirengtus naujus rūbus. Tai gerai, kad buvo diena ir gana vieša vieta, nes tikrai bijau, kad tas dvimetrinis kiek į ūgį, tiek į plotį chamas man smogs priėjęs, nes reiškia jis įsiuto, kad aš jo ūtiūtiuką gerutį Samojeduką neva spardau, o aš negaliu įsiųsti, kad jo ūtiūtiukas neprašytas pribėga iš toliausiai ir šokinėja ant manęs tepliodamas
Ir tokia situacija buvo ne kartą. Ne vieną didelį ūtiūtiuką esame sutikę ir didžiai įžeidę
kai prašėme susirinkti ir dingti, nes ne tos svorio kategorijos, kad draugautų
Bet nepaisant to, aš visiškai nesu už pavadžius ar antsnukius ir visiškai nesipiktinčiau pamačius nepririštus šunis, su sąlyga, jei jie nedrįs bėgti prie mūsų neprašyti.
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2015 10 23, 18:47)
Visai neaisku, kadangi taip ir neatsaket - del savo kiseninio suns bijot, ar del saves asmeniskai
Nes jei del saves, tai galiu jus nuramint - jus absoliuciai neidomi tiem suniukam, ypac koviniam..dar koks vokiecio misrunas gal ir susidometu
O mano sunys kaip jau minejau mazi, avatare matos - svoris iki 10kg, taigi pakliunam i "sutrauku" kategorija...O didelio suns as neturiu, pajamos neleidzia
O jei jie visiskai abejingi aplinkai ir domisi tik seimininku...va sian su viena tokia avigane vaiksciojom - eina kalyte nesina pagaliu ir nieks jai neidomu apart seimininkes...bet, o siaube, ji buvo palaida ir be antsnukio, ale bindzeno salia seiminkes
Tai pagal jus visus sunis virs 45 cm ties ketera reiktu traukti sarasan
Be abejo, kad dėl savo šuns, nes aš pati šunų nebijau, aš juos myliu.
Aš būtent irgi taip dresiravau, kad domėtųsi manimi, pagaliu, bet ne gentainiais ir kad man po to nereiktų iš paskos kilometrus lakstyti ir rėkti Bobikai grįįįįžk, pas maneeee, kam sakaaau, pas maneee, ar tu girdi durniau
Kaip tenka ne kartą girdėti, kai nesusitvarko su savais, į šunis orientuotais šunimis.
Tai ką jūs siūlot, kad jie nebūtų tame sąraše? ką daryti su tais, kurie neneša pagalio ir nežiūri į šeimininką? "Sūtraukas" nuspirsim, jei kas, o kaip nuspirsim didžkius?
Tai reikia sugriežtinimų didžkiams ar ne?