Įkraunama...
Įkraunama...

Agresyvių šunų veislės

QUOTE(looo @ 2015 10 23, 15:19)
galu gale net jei suo ir nieko nedarys jis bukai gali kelti baime (velgi islikomo instinktas). na ne visi megsta kai prieina apuostiti suva, ar seip kai praeina arti be pavadzio. kodel kiti turi jausti ta nemalonu baimes jausma.

Taip tiesa pasakius, bijau spanielių ir jie man nei geri, nei draugiški. Bei aplamai svetimų mažų šunų bijau. Ir man tikrai nemalonu kai tas mažas šuo, nors ir būdamas ant pavadžio eina paskui mane uostydamas mano kojas. Lygiai taip pat nemalonu kai tas mažas šuva būna sukišamas į maximos vežimėlį, arba laikomas ant ranku stovint prie kasos. Tačiau niekada neklykauju, kad šeimininkai patrauktu savo šunis, arba aplamai eitu lauk iš parduotuvės
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 10 23, 16:19)

as nesuprantu vieno, kodel seimininkai turintys gigantus ar krokodilus (nieko piktybisko) taip priesinasi del pavadzio, ir antsnukio (!!viesoje vietoje!!). negi cia lyg kazkoks izeidimas?

neteisingai rašot. Turėtumėt rašyt nekaltus, +30kg padarėlius lotuliukas.gif
Atsakyti
konflikto atveju, jei spiries kojom ir nepadeda -man toks suo pavojingas ir taskas.
toks kuri galeciau nuspirkti/atsiginti koja/skeciu, tase -nekelia man gresmes.
na cia naturalus islikomo instinktas...visada baisus objektas didesnis galingesnis, fiziskai stipresnis uz tave.

as nesuprantu vieno, kodel seimininkai turintys gigantus ar krokodilus (nieko piktybisko) taip priesinasi del pavadzio, ir antsnukio (!!viesoje vietoje!!). negi cia lyg kazkoks izeidimas?

galu gale net jei suo ir nieko nedarys jis bukai gali kelti baime (velgi islikomo instinktas). na ne visi megsta kai prieina apuostiti suva, ar seip kai praeina arti be pavadzio. kodel kiti turi jausti ta nemalonu baimes jausma.

Jus turbut is tu zmoniu kurie batu traisko didelius ir jiems negrazius, baime ar kitas negatyvias emocijas keliancius vabaliukus smile.gif Manau,su savo fobijomis zmones turetu stengtis tvarkytis savarankiskai,niekam ju nepersant ir liepiant sulysti i zeme nes jie ne taip atrodo.Beje ,ar zinojote kad suo devedamas antsnuki gali jums sulauzyti nosi prasilenkdamas gatveje smile.gif Ne antsnukiuose ir sarasuose jusu fobiju sprendimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sancta: 23 spalio 2015 - 17:43
QUOTE(looo @ 2015 10 23, 13:19)

Todel kad Lietuva ir taip atsilikusi nuo pasaulio gyvunu laikymo salygu klausimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo k_azu: 23 spalio 2015 - 17:48
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 23, 13:43)
Ihm, tai kad jums būtų lengviau įkirsti reikalą, tai gal nuo šunų pereikime prie žmonių pavyzdžio? Žmonių irgi yra daug neadekvatų, bet ar normalioje visuomenėje galima juos pripjauti, galabyti? Kaži koks bus adekvatumas to, kuris taip pasielgs? Protingi juk taip nedaro, moka duoti durniui kelią. Tai jei jūsų neva protingas didelis šuva nemoka duoti kelio, tai jis tiek pat durnas ir neadekvatas, kiek tas, kuris užkabino, ir turi būti izoliuotas, jei pridaro žalos.
Tikiuosi jau aiškiau dabar rolleyes.gif

Visai neaisku, kadangi taip ir neatsaket - del savo kiseninio suns bijot, ar del saves asmeniskai g.gif Nes jei del saves, tai galiu jus nuramint - jus absoliuciai neidomi tiem suniukam, ypac koviniam..dar koks vokiecio misrunas gal ir susidometu biggrin.gif O mano sunys kaip jau minejau mazi, avatare matos - svoris iki 10kg, taigi pakliunam i "sutrauku" kategorija...O didelio suns as neturiu, pajamos neleidzia biggrin.gif

QUOTE(Monteverte @ 2015 10 23, 13:43)
Nežinau kas juos taip myli, nes man jokio skirtumo ar Aviganis ar Stafas. Jie abu dideli ir abu gali atnešti didelę žalą, jei sunkiai valdomi.

O jei jie visiskai abejingi aplinkai ir domisi tik seimininku...va sian su viena tokia avigane vaiksciojom - eina kalyte nesina pagaliu ir nieks jai neidomu apart seimininkes...bet, o siaube, ji buvo palaida ir be antsnukio, ale bindzeno salia seiminkes bigsmile.gif

o as nenaikinciau sarasa, o pailginciau ji.
man irgi visikai jokio skirtumo, pribijociau net ir niufauglendu ar dogu... teisingai pasakyta, jei suo sunkiai kontroliojamas, ir fiziskai stipresnis nei auka (ypac streso busenoje) -beda.
konflikto atveju, jei spiries kojom ir nepadeda -man toks suo pavojingas ir taskas.
toks kuri galeciau nuspirkti/atsiginti koja/skeciu, tase -nekelia man gresmes.
na cia naturalus islikomo instinktas...visada baisus objektas didesnis galingesnis, fiziskai stipresnis uz tave.

Tai pagal jus visus sunis virs 45 cm ties ketera reiktu traukti sarasan bigsmile.gif
Beje, ar teko girdet, kad yra tokie kaniterapiniai sunys - didziuliai "arkliai" eina be anstnukiu ir net pavadziu pas sergancius vaikucius, senelius..ar jus galit tokiu "absurdu" patiket... bigsmile.gif
O jei rimciau, tai reiktu tamstai kazkaip susirupint savo fobija..kas baisiausia, kad jus ja skleidziat ir aplinkiniams, bent jau savo vaikams tai garantuotai...
Kas del islikimo, tai kazin sunys ar automobiliai perejose daugiau zmoniu suzaloja g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 23 spalio 2015 - 18:48
Zinote as net necituosiu jusu smile.gif))
Matau pavojinga suni einanti be pavadzio viesoje vietoje is serijos vingio parkas, kur pilna vaiku, o jei jis dar sarasinis, tesiog imu telefona ir skambinu policijai.
Klausyneti kiekvieno dedes einancio salia, ar jis tikrai geras, ar apmokytas, ar nepavojingas- neturiu noro( juolab kai bandziau niekad rezultato nebuvo). Istatymas yra grieztas, ir ji reikia vikdyti. Dura lex, sed lex..,ir viskas.

Pasikartosiu darkarta skirtumas del baisiai syrodancio spanieliaus, ir rotveilero - galimos pasekmes....
O perdetai susireiksminusiu sunininku buvo ir bus visuomet smile.gif

P.s. Tureti fobijas ( ypac jei jos pagristos islikimo instinktu) yra labai sveika ir normalu, kam zaisti su ugnimi...
Atsakyti
Nu bet jau diskusija i visiskas lankas nusivaziavo doh.gif zmones laikantys sunis ir juos auginantys visiaki nekelianciais pavojaus visuomenej vistiek lieka kalti, nes tai suo per didelis, tai dantu perdaug, tai ne tam sarasui priklauso.... Lietuvoj gal jau pilnatis, kad sunofobikai visai nebesupranta kas parasyta biggrin.gif

Loo, tureti fobija labai sveika?!?!? ir normalu?!?! ar jums jau tikrai kuku, gal laikas susirast gera psichologa, gal isaiskins kad fobija, labai labai negerai ri tai reikia gydyti.

Cha cha, tada as turiu fobija paaugliams berniukams, taip jau nutiko, kad teko skaudziai nukentet, tai ka dabar visi greit uzdarot savo paauglius, ypac gerai nuaugusius, aukstus pacanus ir itraukit visus iskart i policijos iskaita, ir ju tevus taip pat, jie gi potencialus vagys ir zudikai! ir ju tevai tikriausiai, ne tikrai nesugeba ju valdyt ir auklet!
kam man zaisti su ugnimi! gi per juos tikrai kadanors gal nukentesiu! doh.gif
o gal jei lai buna viesoje vietoje antrankiais prie tevu prirakinti??? ir kad neziuretu i mane! o jei ne as iskart skambinu policijai, tegu smegenis istato biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aha, aš turėjau sociofobiją ir agorafobiją - labai sveika fobija, ania, ni joks ne sutrikimas čia - čia yra normali, sveika fobija - bijot išeit iš namų biggrin.gif Tai gal galit uždaryt visus žmones, kad aš galėčiau su savo sveika fobija gyvent? O tai aš išeinu į kokį parką ir ten - o dieve, siaube, fe - žmonės vaikšto sad.gif ir dar šneka ir į mane žiūri sad.gif((
Atsakyti
QUOTE(coccinella @ 2015 10 24, 00:22)

lotuliukas.gif thumbup.gif Pritariu.As va su savo islikimo instinktu irgi sian sukovojau kai reikejo praeit pro bromeli kuriam vyrukai keturkampi stovejo ir atrode kaip is kino apie banditus ,i policija neskambinau kad patrauktu is kelio ,nes anie nesarasiniai blyn doh.gif
O fobijos gali pereit i paranoja..arba jau perejo ,kas ten zino verysad.gif
Kazi,koks dabar menulis blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sancta @ 2015 10 23, 23:35)
lotuliukas.gif  thumbup.gif  Pritariu.As va su savo islikimo instinktu irgi sian sukovojau kai reikejo praeit pro bromeli kuriam vyrukai keturkampi stovejo ir atrode kaip is kino apie banditus ,i policija neskambinau kad patrauktu  is kelio ,nes anie nesarasiniai blyn  doh.gif
O fobijos gali pereit i paranoja..arba jau perejo ,kas ten zino verysad.gif 
Kazi,koks dabar menulis  blink.gif

As tai buciau skambinus, nereik zaist su ugnimi, pasiseke jums, matyt ant flexo tie keturkampiai buvo ir jus issigelbejot biggrin.gif

Pas mane labai priespilnis menuliukas biggrin.gif gerai svieciai, greit pilnatis biggrin.gif

Atsakyti
Jus bijote pacanu - juk neenate dabar kss kart pakalbinti ju', nuo to laiko tesiog praeinate kuo greiciai..,

Tas pats su tamsiu bromu ir vyrukais... Visi sie dalykai kur pamynejote nekelia jums siltu jausmu- kitaip apie juos nerasytumete kaip apie pvz:) gal tai nefobija, bet tikrai ne pozityvas jusu galvai.

Man pvz perbegti gatve nelestinoje vietoj netoli namu yra greiciau , negu eiti per perejs- tikrai nratrodo baisu, bet tesiog sveiku ptotu suvokiu, kad tikimybe nelaimei isauga....

Tas pats su mazameciu maudynemis ezere, nors mazasis paklusnus, moka plaukti ir neena gilyn- visvien visada priziuriu ji- tai fobija- tai sveikas protas....,

Pasikartosiu dar karta- is kur toks didziulis nenoras pavadziui ir antsnukiui
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 10 24, 08:11)

Pasikartosiu dar karta- is kur toks didziulis nenoras pavadziui ir antsnukiui

iš kur toks didelis noras savo fobijas raminti antsnūkiais? blink.gif
Papildyta:
QUOTE(looo @ 2015 10 23, 22:11)
Zinote as net necituosiu jusu smile.gif))
Matau pavojinga suni einanti be pavadzio viesoje vietoje is serijos vingio parkas, kur pilna vaiku, o jei jis dar sarasinis, tesiog imu telefona ir skambinu policijai.

P.s. Tureti fobijas ( ypac jei jos pagristos islikimo instinktu) yra labai sveika ir normalu, kam zaisti su ugnimi...

Aš turiu fobiją dviračiams, bet kažkodėl tai neskambinu policijai kiekvieną kartą, kai dviratininkas važiuoja ne dviračio taku, parke, kur pilna vaikų. O gal reikėtu? Tai gi gali nuskriausti? unsure.gif
Atsakyti