QUOTE(Monteverte @ 2015 10 23, 13:43)
Ihm, tai kad jums būtų lengviau įkirsti reikalą, tai gal nuo šunų pereikime prie žmonių pavyzdžio? Žmonių irgi yra daug neadekvatų, bet ar normalioje visuomenėje galima juos pripjauti, galabyti? Kaži koks bus adekvatumas to, kuris taip pasielgs? Protingi juk taip nedaro, moka duoti durniui kelią. Tai
jei jūsų neva protingas
didelis šuva nemoka duoti kelio, tai jis tiek pat durnas ir neadekvatas, kiek tas, kuris užkabino, ir turi būti izoliuotas, jei pridaro žalos.
Tikiuosi jau aiškiau dabar
Visai neaisku, kadangi taip ir neatsaket - del savo kiseninio suns bijot, ar del saves asmeniskai
Nes jei del saves, tai galiu jus nuramint - jus absoliuciai neidomi tiem suniukam, ypac koviniam..dar koks vokiecio misrunas gal ir susidometu
O mano sunys kaip jau minejau mazi, avatare matos - svoris iki 10kg, taigi pakliunam i "sutrauku" kategorija...O didelio suns as neturiu, pajamos neleidzia
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 23, 13:43)
Nežinau kas juos taip myli, nes man jokio skirtumo ar Aviganis ar Stafas. Jie abu dideli ir abu gali atnešti didelę žalą, jei sunkiai valdomi.
O jei jie visiskai abejingi aplinkai ir domisi tik seimininku...va sian su viena tokia avigane vaiksciojom - eina kalyte nesina pagaliu ir nieks jai neidomu apart seimininkes...bet, o siaube, ji buvo palaida ir be antsnukio, ale bindzeno salia seiminkes
QUOTE(looo @ 2015 10 23, 16:19)
o as nenaikinciau sarasa, o pailginciau ji.
man irgi visikai jokio skirtumo, pribijociau net ir niufauglendu ar dogu... teisingai pasakyta, jei suo sunkiai kontroliojamas, ir fiziskai stipresnis nei auka (ypac streso busenoje) -beda.
konflikto atveju, jei spiries kojom ir nepadeda -man toks suo pavojingas ir taskas.
toks kuri galeciau nuspirkti/atsiginti koja/skeciu, tase -nekelia man gresmes.
na cia naturalus islikomo instinktas...visada baisus objektas didesnis galingesnis, fiziskai stipresnis uz tave.
as nesuprantu vieno, kodel seimininkai turintys gigantus ar krokodilus (nieko piktybisko) taip priesinasi del pavadzio, ir antsnukio (!!viesoje vietoje!!). negi cia lyg kazkoks izeidimas?
galu gale net jei suo ir nieko nedarys jis bukai gali kelti baime (velgi islikomo instinktas). na ne visi megsta kai prieina apuostiti suva, ar seip kai praeina arti be pavadzio. kodel kiti turi jausti ta nemalonu baimes jausma.
Tai pagal jus visus sunis virs 45 cm ties ketera reiktu traukti sarasan
Beje, ar teko girdet, kad yra tokie kaniterapiniai sunys - didziuliai "arkliai" eina be anstnukiu ir net pavadziu pas sergancius vaikucius, senelius..ar jus galit tokiu "absurdu" patiket...
O jei rimciau, tai reiktu tamstai kazkaip susirupint savo fobija..kas baisiausia, kad jus ja skleidziat ir aplinkiniams, bent jau savo vaikams tai garantuotai...
Kas del islikimo, tai kazin sunys ar automobiliai perejose daugiau zmoniu suzaloja