Įkraunama...
Įkraunama...

Agresyvių šunų veislės

QUOTE(Monteverte @ 2015 10 22, 12:31)

Reikėtų reikėtų ir pas mus tam tikrų Italijos įstatymų ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Matau puikiai ismanot Italijos istatymus lieciancius sunis biggrin.gif wow!
Jo as gyvenu Italijoj, nu pasiseke daug tolerantisku zmoniu, ka dabar daryt? verst juos lietuviskais piktuoliais biggrin.gif jo yra cia irgi ciudnu personu, ale gyvenam biggrin.gif
mano kaimynai laiko vokieciu avigani, nedresiruota nescializuota ir jis daznai pabega, ateina pas mus pazaidzia su mano sutraukyte ir stafe ir nieko, paskambinu kad pabego, ateina pasiima, dar kavos atsigeriam ir toliau gyvenam smile.gif
maniskes irgi buna nueina pas kaimynus i svecius, radau syki savo nagluole ant kedes prie stalo pasodinta, pavaisint, tai ka dabar kam cia mentus kviest man tikriausiai kad nesuziurejau, ar kaimynam kad suni nuviliojo, veilsinis, gi brangus turtas biggrin.gif

Ir per manokiema turi teise pravaziuot dar keletas kitu kaimynu, kurie neturi suns, bet maniskiais pasidziaugia, paglosto ir t.t. ir vasar suvaziuoja turistaujanciu atostogaujanciu atsiveza savo vaikus ir savo sunis, daugiausia didelius, nuo kurio tulas piktas lietuvs kristu nuo aparpuolio ir iskviestu visas imanomas tarnybas. Nu ir ka ganosi ta vaikus - sunu banda, po visus kiemus, biski sen biski ten, ir dar nei vienas nezuvo, nors visi dantuoti biggrin.gif ai ne, zuvo musu pripucamas baseina neatlaike tiek kojyciu
Atsakyti
tai atvejis, bet ne taisykle. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 10 22, 12:11)
tai atvejis, bet ne taisykle. smile.gif

Manau ir lietuvoj daug atveju, kur graziai auginami sunys, bet visada smagiau visa s.. traukt i viesuma ir piktintis ir nuotaika gadintis doh.gif
Atsakyti
ne, visada aosimoka apsidrausti. juk kai vaziuojate keliauti, nevaziuojate be medicininio draudimo. dazniausiai nieko nenutinka, bet pavojaus atveju, galima sumoketi belenkiek :/
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 10 22, 10:05)
o as tikiuosi kad nenaikins jokiu sarasu. smile.gif paaiskinsiu kodel.

betkokios veisles suo gali buti nestabylios psihikos (ypac jei pirktas ne is proofesionalu, o tokiu kolkas deje skelbimuose dydzioji dauguma). gali buti ir jorkas nenormalus, ir stafiukas durnas.
skirtumas tik "nasru ilgume". jei puola jorkas, kur jis kanda? o jei puola "sarasinis" suo -kur taikosi? ojjjj na tikrai ne i koja smile.gif.
sunu reglamentavimas bent siek tiek vercia zmones susimastyti pries isigyjant suniuka.

Atleiskit uz smalsuma, bet jus del saves/vaiku, ar del savo suniuko taip bijote tu "sarasiniu/koviniu" unsure.gif ? Nes kaip taisykle koviniai piktukai buna meilus zmonems, tik va gentainius tam tikrose aplinkybese tikrai gali valgyti, ypac neadekvatus visokius...
O kas del veisliu, turinciu potencialo pulti zmogu, tai mano galva tai labiau budinga butu malinom, vokieciu aviganiam, azijatam, rotveileriam...ypac jei kalbama apie siu veisliu misrunus...tik gal visgi ne i gerkle (zmogui) jie kanda, bet i ranka, koja...
Tam sarase tai kurioziskiausia veisle stafbuliukas..kazi uz kokius griekus jie ten papuole doh.gif
Del nasru gabaritu ir potencialo padaryt zala, tai visiskai su jumis sutinku - tie mazgiai iki 10 kg blogiausiu atveju blauzda grybstels, o jau kai kanda dickiai, zala nepalyginama, ypac jei didelis suo puola maza suni, na ir atskira kalba apie vaikucius...Bet siaip, jei einat su suniu, tai agresorius dazniausiai puls suni, o ne jo seimininka...

QUOTE(Monteverte @ 2015 10 22, 11:44)
Aš dar pamenu laikus, kai iš viso madinga buvo turėti piktą šunį bigsmile.gif Net ir mažą.
O jei dabar staiga taip žmonės nebekenčia didelių šunų, tai nepagalvojate, kad gal ne tiek šunų, kiek jų pasikėlusių šeimininkų, kurie vis progai pasitaikius apvaro mažuosius šunis, sūtraukomis išvadina, nestabiliais visokiais ir pan.? Tai kurie čia šunų nemyli dabar iš tiesų? rolleyes.gif

Joa, laikai tikrai tokie buvo, laime jie toli praeity...
O kad zmones nekencia dideliu sunu, tai daug neisprusimo tame matau...
Kas del mazgiu, tai jau cia ju seimininkai kalti, nes didesne puse yra visiskai neauklejami durneliai, jiems viskas galima...nei pavadziu reik, nei suduku rinkt ir i parduotuve juos nesiottis galima..o va jei dickis, o dar neduokdie sarasinis, tada aplinkiniai pagatavi su zemem sumaisyt...zinoma, pavadziai privalomi visiem, nebent rimta dresura praejusiem ir besalygiskiai klausiantiem gal ir galetu but isimtis... doh.gif
Pas mane kaip matot avatare mazges, tai jos labiau prie sutrauku butu, todel saliskumo man nepripaisysit biggrin.gif

QUOTE(looo @ 2015 10 22, 11:52)
o jei matau tiesiai sviesiai durniu vedanti savo stafa be antsnukio ir pavadzio vaiku kieme- piktibiskai skambinu i ta tikras strukturas, nes durniui smegenis gali tik baudom istatyti.

O kaip atskiriat "durniu" nuo protingo bigsmile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 22 spalio 2015 - 20:56
QUOTE(cile @ 2015 10 22, 21:54)
Del nasru gabaritu ir potencialo padaryt zala, tai visiskai su jumis sutinku - tie mazgiai iki 10 kg blogiausiu atveju blauzda grybstels, o jau kai kanda dickiai, zala nepalyginama, ypac jei didelis suo puola maza suni, na ir atskira kalba apie vaikucius...Bet siaip, jei einat su suniu, tai agresorius dazniausiai puls suni, o ne jo seimininka...
Joa, laikai tikrai tokie buvo, laime jie toli praeity...

Bet skirtumo nebus, jei šunį puls sąrašinis stafas ar koks nors vokiečio miksas. Bėda bus praktiškai ta pati. Bet va vienas smerkiamas už tai, kad sąraše, o kitas mylimas visos visuomenės, nes į Reksą ar Muchtarą panašus.
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 10 22, 10:05)
itraukiant suni i sarasa-as isivaizduoju itraukiamas ir savininkas.
ir dar siulyciau sugrieztinti, pvz apsilankant pas veta, privaloma buti registracija tokio suns. jei ne -tesiog nepriimti (jei vetas nusizengia, atimti licenzija). ir ne tik sunims su dokais, bet ir siu veisliu misrunams. profesionalams manau nebutu problemos nustatyti toki suni.
ar jus nesuprantate kad tokio suns puolimas gali tureti daug rimtesniu pasekmiu nei mazo. sitie sunys isveisti ne meilei, ir juolab ne bucinukams su vaikuciais.

o kaip kitaip jus siulote apsaugoti nuo sunu (iskaitant pagrinde misrunus siu veisliu), kurie puola tiesiai i kakla. As manau kaiptik tokiu veisliu savininkai turi teigti pasiulymus, kaip reglamentuoti siuos sarasus, kad visuomenei butu geriau ir saugiau. o ne teigti kad visvien nieko nepades, jus sunys patys patys... kalta aplinka....ir daugintojai.

Vat būtent, kad tie šunys buvo išveisti tarnauti žmoguj. Jei imant konkrečiai pitbulius ( kurių hm...Lietuvoje yra gal max 20? ) tai jie buvo veisti kaip pagalbininkai fermose, bei kaip šeimos šunys. Tik vėliau prasidėjo kovos. Ir tai, bet koks šuo kuris kasdavo žmoguj būdavo sunaikinamas. Jau nekalbant apie tai, kad pitai nėra linkę pult kitus šunis kol jie prie jų neprieina.
Bėja sekantis klausimas būtu kiek tų sąrašinių šunų yra būtent kaltininkai? Aš gatvėse jų matau tikrai daug mažiau nei visokių vokiečių, čiau čiau, šarpėjų ar dar kokių kitokių didelių mišrūnų, kurie būtent dažniausiai ir būna agresyvus.
Ir taip, profesionalams būtu problema atskirt šunis. Nes pvz koks bokserio ar šarpėjaus mišrūnas gali būt panašus į pitbulį ar stafą ar stafbulį. Amerikoj jau ne vieną šunį užmigdė remdamiesi tuo profesionalų išorinių nustatymu. Daugelis tų šunų net negulėjo prie sąrašinių ( pvz labro mišrūnas ). Galiu lažintis, kad daugelis lietuvių net nežino kaip atrodo tikras pitbulis, o ką jau kalbėt apie miršūnus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vetrunge1234: 23 spalio 2015 - 11:23
9 veislės maišomos, mažai suprantančių vadinamos pitbuliais: tarp jų bokseriai, cane corso, anglų buldogai..
http://lifestyle.all...n-for-pit-bulls
taip pat gaila neradau žurnalo apie šunų veisles,kur įdėta keliolika mišrūnų ir pagal dnr išskirta kiek kokios veislės tame šunyje ištikrųjų yra - kartais šuo kuriame tikrai yra pitbulio visiškai nepanašus į pitbulį,o šuo kuriame gali būti ir 0 procentų pitbulio, sukritus genams atrodo labai į juos panašus.
na ir žinoma šis vaizdelis biggrin.gif na juk taip smagu rašyt straipsnį apie pitbulį, iškart koks populiarumas, kaip ir avarijose BMW biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 23 spalio 2015 - 12:21
QUOTE(cile @ 2015 10 22, 21:54)
Atleiskit uz smalsuma, bet jus del saves/vaiku, ar del savo suniuko taip bijote tu "sarasiniu/koviniu"  unsure.gif ? Nes kaip taisykle koviniai piktukai buna meilus zmonems, tik va gentainius tam tikrose aplinkybese tikrai gali valgyti, ypac neadekvatus visokius...

Ihm, tai kad jums būtų lengviau įkirsti reikalą, tai gal nuo šunų pereikime prie žmonių pavyzdžio? Žmonių irgi yra daug neadekvatų, bet ar normalioje visuomenėje galima juos pripjauti, galabyti? Kaži koks bus adekvatumas to, kuris taip pasielgs? Protingi juk taip nedaro, moka duoti durniui kelią. Tai jei jūsų neva protingas didelis šuva nemoka duoti kelio, tai jis tiek pat durnas ir neadekvatas, kiek tas, kuris užkabino, ir turi būti izoliuotas, jei pridaro žalos.
Tikiuosi jau aiškiau dabar rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Agnnyte @ 2015 10 23, 08:12)
Bet skirtumo nebus, jei šunį puls sąrašinis stafas ar koks nors vokiečio miksas. Bėda bus praktiškai ta pati. Bet va vienas smerkiamas už tai, kad sąraše, o kitas mylimas visos visuomenės, nes į Reksą ar Muchtarą panašus.

Nežinau kas juos taip myli, nes man jokio skirtumo ar Aviganis ar Stafas. Jie abu dideli ir abu gali atnešti didelę žalą, jei sunkiai valdomi.
Atsakyti
Nežinau kas juos taip myli, nes man jokio skirtumo ar Aviganis ar Stafas. Jie abu dideli ir abu gali atnešti didelę žalą, jei sunkiai valdomi.
[/quote]

Jeigu nera skirtumo, tai kodel nevertetu panaikinti saraso? Juk sarasinis stafas padarys tiek pat zalos, kaip ir nesarasinis, tarkim, rotveileris...
Atsakyti
[quote=Tifa,2015 10 23, 13:54]
[/quote]

Jeigu nera skirtumo, tai kodel nevertetu panaikinti saraso? Juk sarasinis stafas padarys tiek pat zalos, kaip ir nesarasinis, tarkim, rotveileris...
[/quote]

o as nenaikinciau sarasa, o pailginciau ji.
man irgi visikai jokio skirtumo, pribijociau net ir niufauglendu ar dogu... teisingai pasakyta, jei suo sunkiai kontroliojamas, ir fiziskai stipresnis nei auka (ypac streso busenoje) -beda.
konflikto atveju, jei spiries kojom ir nepadeda -man toks suo pavojingas ir taskas.
toks kuri galeciau nuspirkti/atsiginti koja/skeciu, tase -nekelia man gresmes.
na cia naturalus islikomo instinktas...visada baisus objektas didesnis galingesnis, fiziskai stipresnis uz tave.

as nesuprantu vieno, kodel seimininkai turintys gigantus ar krokodilus (nieko piktybisko) taip priesinasi del pavadzio, ir antsnukio (!!viesoje vietoje!!). negi cia lyg kazkoks izeidimas?

galu gale net jei suo ir nieko nedarys jis bukai gali kelti baime (velgi islikomo instinktas). na ne visi megsta kai prieina apuostiti suva, ar seip kai praeina arti be pavadzio. kodel kiti turi jausti ta nemalonu baimes jausma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 23 spalio 2015 - 15:23