ai va kas čia taip asmeniškai užgavo
gi nereikia sau prisitaikyti
Kadangi negaliu pakęsti atlekiančių šunų "pažindintis" ir jų šeimininkų, kurie net nemato problemos, visus savo šunis dresavau, kad į svetimus šunis nereaguotų. Tai dabar tiesiog prastoviu ir pralaukiu, kol susirenka savo draugiškus stabilius, o jei nelabai stabilūs, tai maniškė guli, o aš staiga tampu didele baisia grėsme. Tada dažniausiai šuo sustoja ir tik loja per atstumą. Kiškiai drąsuoliai
Jei būtų reali pavojaus situacija, naudočiau kojas ar kitas priemones nė nedvejodama, kaip būtinosios ginties priemonę. Mano šuns niekas nedraskys ir nekandžios.
Bet geriausia išeitis šunininkams - dresuokit saviškius, ir mokykitės kūno kalbos, šuns ir savo. Super praverčia.
Jei būtų reali pavojaus situacija, naudočiau kojas ar kitas priemones nė nedvejodama, kaip būtinosios ginties priemonę. Mano šuns niekas nedraskys ir nekandžios.
Bet geriausia išeitis šunininkams - dresuokit saviškius, ir mokykitės kūno kalbos, šuns ir savo. Super praverčia.
QUOTE(Notti @ 2015 10 19, 11:16)
Sveiki,
Kur rasti informacija apie pazymas (kokios reikalingos, kur issiimti ir t.t.) reikalingas tureti auginant pavojingos veisles suni? Stafordsyro bulerjera. Auginamas bus individualiam name, Vilniaus raj. Aciu labai uz informacija
Kur rasti informacija apie pazymas (kokios reikalingos, kur issiimti ir t.t.) reikalingas tureti auginant pavojingos veisles suni? Stafordsyro bulerjera. Auginamas bus individualiam name, Vilniaus raj. Aciu labai uz informacija
Siaip tai turejo jus apsviesti jusu veisejas. O taip tai tikriausiai reiktu eit i savivaldybe ir klaust
Ir dar, pati auginu stafordsyro bulterjera...ir vadint sita lapusika pavojingu sunimi...nu kazkaip idiotiskai skamba labai labai tikiuos kad LT panaikins ta sarasa, beprasmi ir diskriminuojanti o jums sekmes biurokratiniuos labirintuos
o as tikiuosi kad nenaikins jokiu sarasu. paaiskinsiu kodel.
betkokios veisles suo gali buti nestabylios psihikos (ypac jei pirktas ne is proofesionalu, o tokiu kolkas deje skelbimuose dydzioji dauguma). gali buti ir jorkas nenormalus, ir stafiukas durnas.
skirtumas tik "nasru ilgume". jei puola jorkas, kur jis kanda? o jei puola "sarasinis" suo -kur taikosi? ojjjj na tikrai ne i koja .
sunu reglamentavimas bent siek tiek vercia zmones susimastyti pries isigyjant suniuka. dauguma visvien renkasi pagal isvaizda, ir tikisi jog butent ju suniukas is skebiu lt bus mielas ir nepavojingas.
paciai teko patirti kur taikosi mieliausias vyro seimos draugas rotveilerio misrunas, kai puole mane (is pavydo). niekad beje neliesdavo, o cia as tesiog jam patogiai prisedau salia.
taipat giminaiciai buvo paeme kaukaza iz "veislyno tik be dokumentu". seimoje 3 stambus vyrai-spekite ar susitvarke. suo tesiog buvo nesuvaldomas, . Veislynas kazkur is Kelmes raj. bucau zinojusi, tikrai parasyciau tiksluji pavadinima, viesai gyriasi jog veisia 20metu. :/
o kiek kartu teko matyti Vingio parke sarasinius sunis, be pavadzio ir antsnukio. seniau pati prasydavau susidrausminti. dabar tesiog ramiau ir iskart skambinu policijai...
betkokios veisles suo gali buti nestabylios psihikos (ypac jei pirktas ne is proofesionalu, o tokiu kolkas deje skelbimuose dydzioji dauguma). gali buti ir jorkas nenormalus, ir stafiukas durnas.
skirtumas tik "nasru ilgume". jei puola jorkas, kur jis kanda? o jei puola "sarasinis" suo -kur taikosi? ojjjj na tikrai ne i koja .
sunu reglamentavimas bent siek tiek vercia zmones susimastyti pries isigyjant suniuka. dauguma visvien renkasi pagal isvaizda, ir tikisi jog butent ju suniukas is skebiu lt bus mielas ir nepavojingas.
paciai teko patirti kur taikosi mieliausias vyro seimos draugas rotveilerio misrunas, kai puole mane (is pavydo). niekad beje neliesdavo, o cia as tesiog jam patogiai prisedau salia.
taipat giminaiciai buvo paeme kaukaza iz "veislyno tik be dokumentu". seimoje 3 stambus vyrai-spekite ar susitvarke. suo tesiog buvo nesuvaldomas, . Veislynas kazkur is Kelmes raj. bucau zinojusi, tikrai parasyciau tiksluji pavadinima, viesai gyriasi jog veisia 20metu. :/
o kiek kartu teko matyti Vingio parke sarasinius sunis, be pavadzio ir antsnukio. seniau pati prasydavau susidrausminti. dabar tesiog ramiau ir iskart skambinu policijai...
QUOTE(looo @ 2015 10 22, 09:05)
o as tikiuosi kad nenaikins jokiu sarasu.
Tada visus sunis reikia i ta sarasa itraukt gi jie nieko realiai neisprendzia, kaip veise tuos sarasinius sunis taip ir veisia, tik stabilius sunis veisiantims tikriems veisejam kruva apribojimu ir dar daugiau mokesciu.
Pas mane nei vieno suns ale kazkokio, visi tik su kilmes dokumentais ir niekada niekam nesukele problemu, auginu netgi sarasini, ir siaip, tas pavojingas suo visada buna zmoniu demesio centre, vaiku ir ju tevu nuglostyta ir nubuciuota ir nematau prasmes drausti dziaugtis savo suniui demesiu, kurio sulaukia, nei zmonems susidomejusiems ja - drausti glostyti. Ir tikriausiai tik lietuvoj tokios paniskos baimes ir neapykanta didesniems sunims, o gal ir aplamai sunims... kas labai gerai atsindi visuomenes mentaliteta, ir kiekvienam sunininkui entuziastui po medali uz bandyma sviest ta vis dar viduramziska visuomene, ir deja tikrai niekas ju pastangu neivertins 8 tik kiti entuziastai).
Ir jusu pamineti sunys yra tiesiog misrunai, nei ten rotveileris, nei kaukazas. Is tikru veisles atstovu tokiu cirku sulaukt maza tikimybe, nebent seimininkas tikslingai zalojo suns psichika ir sulauke rezultato. Tai tada seimininkus i sarasa traukt, o ne sunis.
itraukiant suni i sarasa-as isivaizduoju itraukiamas ir savininkas.
ir dar siulyciau sugrieztinti, pvz apsilankant pas veta, privaloma buti registracija tokio suns. jei ne -tesiog nepriimti (jei vetas nusizengia, atimti licenzija). ir ne tik sunims su dokais, bet ir siu veisliu misrunams. profesionalams manau nebutu problemos nustatyti toki suni.
ar jus nesuprantate kad tokio suns puolimas gali tureti daug rimtesniu pasekmiu nei mazo. sitie sunys isveisti ne meilei, ir juolab ne bucinukams su vaikuciais.
o kaip kitaip jus siulote apsaugoti nuo sunu (iskaitant pagrinde misrunus siu veisliu), kurie puola tiesiai i kakla. As manau kaiptik tokiu veisliu savininkai turi teigti pasiulymus, kaip reglamentuoti siuos sarasus, kad visuomenei butu geriau ir saugiau. o ne teigti kad visvien nieko nepades, jus sunys patys patys... kalta aplinka....ir daugintojai.
ir dar siulyciau sugrieztinti, pvz apsilankant pas veta, privaloma buti registracija tokio suns. jei ne -tesiog nepriimti (jei vetas nusizengia, atimti licenzija). ir ne tik sunims su dokais, bet ir siu veisliu misrunams. profesionalams manau nebutu problemos nustatyti toki suni.
ar jus nesuprantate kad tokio suns puolimas gali tureti daug rimtesniu pasekmiu nei mazo. sitie sunys isveisti ne meilei, ir juolab ne bucinukams su vaikuciais.
o kaip kitaip jus siulote apsaugoti nuo sunu (iskaitant pagrinde misrunus siu veisliu), kurie puola tiesiai i kakla. As manau kaiptik tokiu veisliu savininkai turi teigti pasiulymus, kaip reglamentuoti siuos sarasus, kad visuomenei butu geriau ir saugiau. o ne teigti kad visvien nieko nepades, jus sunys patys patys... kalta aplinka....ir daugintojai.
QUOTE(looo @ 2015 10 22, 10:05)
itraukiant suni i sarasa-as isivaizduoju itraukiamas ir savininkas.
Jezus marija, kokioj skylej jus gyvenat
augau kaime kur visu dideli ir mazi sunys kaip katinai eidavo kur nori ir kada nori, nu nei vienas ant manes nepuole ir ypac i KAKLA jo mazesni aplodavo gasdindami ikast i koja, su kuprine pamojuodavai ir eini toliau dabar jau daug metu pati auginu visokio plauko ir piktumo sunis, ir su jais mes vaikstom i parkus ir i miskus, ir i turgus, ir i koncertus, parodas, ir barus, ir restoranus vakarienes, ir kiti sunys, dideli ir sarasiniai, irgi ten vaiksto, nu niekas nepuole musu pulti nei i kojas, nei bandyt musu laibus kaklelius nukast ir nei vienas pilietis man uz pasirodyma parke nekviete policijos ir ta pati policija mano sunis myluoja, nebijodami nuozmaii atrodancio snukucio
Ir atidziai pastudijuokit kiekvienos veisles itrauktos i sarasa istorijo, kam isveisti kodel isveisti, koks ju charakteris, paskui cia skieskit tas erezijas
Mano suns veisle stafordsyro bulterjeras, tai labai zaismingas, labai paklusnus ir kantrus suo. Budama tarp vaiku ir svetimu zmoniu li labai smagi, rami ir stabili. DAr niekas nepuole ant musu klykdamas kad jezus susirink savo zudika bo tau mentus iskviesiu ir veterinatai dziaugisasi sulauke kliento kuris buckius dovanoja o ne skyles plastakoj ismusa bandant apziuret
P.S. o jums kartais nera fobijos tam tikro sudejimo sunims?
QUOTE(coccinella @ 2015 10 22, 10:51)
Ir tikriausiai tik lietuvoj tokios paniskos baimes ir neapykanta didesniems sunims, o gal ir aplamai sunims...
O nemanote, kad tai tiesiog atsakomoji reakcija?
Aš dar pamenu laikus, kai iš viso madinga buvo turėti piktą šunį Net ir mažą. Pamenu kaip klasiokės apstojome vieną klasiokę, kuri netoli mokyklos gyveno ir kai buvo atleista nuo fizinio lavinimo, nulėkė namo ir išvedė savo šuniuką bei atvedė į mokyklos stadioną. Ir kokia ji buvo pasikėlusi bei mandra, kai tas jos šuo visas mus puolė, lojo (ant pavadėlio, tad nepasiekė realiai mūsų). Ir visos šypsojosi sakė, kad geras šuo
O jei dabar staiga taip žmonės nebekenčia didelių šunų, tai nepagalvojate, kad gal ne tiek šunų, kiek jų pasikėlusių šeimininkų, kurie vis progai pasitaikius apvaro mažuosius šunis, sūtraukomis išvadina, nestabiliais visokiais ir pan.? Tai kurie čia šunų nemyli dabar iš tiesų?
QUOTE(coccinella @ 2015 10 22, 11:28)
Jezus marija, kokioj skylej jus gyvenat
Mano suns veisle stafordsyro bulterjeras, tai labai zaismingas, labai paklusnus ir kantrus suo.
Mano suns veisle stafordsyro bulterjeras, tai labai zaismingas, labai paklusnus ir kantrus suo.
Skyle vadinasi Vilnius -a jus is kokio kaimo busite gyvenamoji vieta cia visikai ne prie ko. Puole, nes as buvau naujai atsirades seimos narys. Vyras pradejo ir man skirti demesio. ir tai normalu. Suo jaute pavyda, pasitaikius labai patogiai progai puole. ko cia nesuprasti...taip beabejo taip gali pasiielgti betkurios veisles suo bet jei mane butu ikandes salukis, ir rotveileris-manau siokio tokio skirtumo butu
Butent del jusu tokio 100% pasitikejimo savo gyvunu ir atsiranda tokio reakcija ...
as tiesa sakant nzn kaip pasielgtu mano vyras ar vaikai ar tevai tam tikroje stresineje situacijoje -o jus 100% zinote kas guvuno galvoje darosi.
Fobija beabejo yra, ir tai normalu. pvz bijau azijatu ir panasiu, karve sverianciu sunu. nes elementariai fizikai su jais nesusidorociau.. del tu paciu principu bijociau (ar pribijociau), drambliu, liutu, mesku, zirgu ir tt.
o jei matau tiesiai sviesiai durniu vedanti savo stafa be antsnukio ir pavadzio vaiku kieme- piktibiskai skambinu i ta tikras strukturas, nes durniui smegenis gali tik baudom istatyti.
QUOTE(looo @ 2015 10 22, 10:52)
Skyle vadinasi Vilnius -a jus is kokio kaimo busite gyvenamoji vieta cia visikai ne prie ko. Puole, nes as buvau naujai atsirades seimos narys. Vyras pradejo ir man skirti demesio. ir tai normalu. Suo jaute pavyda, pasitaikius labai patogiai progai puole. ko cia nesuprasti...taip beabejo taip gali pasiielgti betkurios veisles suo bet jei mane butu ikandes salukis, ir rotveileris-manau siokio tokio skirtumo butu
Butent del jusu tokio 100% pasitikejimo savo gyvunu ir atsiranda tokio reakcija ...
as tiesa sakant nzn kaip pasielgtu mano vyras ar vaikai ar tevai tam tikroje stresineje situacijoje -o jus 100% zinote kas guvuno galvoje darosi.
Fobija beabejo yra, ir tai normalu. pvz bijau azijatu ir panasiu, karve sverianciu sunu. nes elementariai fizikai su jais nesusidorociau.. del tu paciu principu bijociau (ar pribijociau), drambliu, liutu, mesku, zirgu ir tt.
o jei matau tiesiai sviesiai durniu vedanti savo stafa be antsnukio ir pavadzio vaiku kieme- piktibiskai skambinu i ta tikras strukturas, nes durniui smegenis gali tik baudom istatyti.
Na as is tikro kaimo su nepilnai 2000 zmoniu, visokiu rasiu ir religiju, su daug visokio tipo sunu, visi dragiskai sugebam prasilenkt, ir sunim pasidziaugt ir vaikais skirtumas zmoniu mentalitete ir tiek...
na gaila labai kad jums taip nutiko, bet jus turite iveikt savo baimes, o ne niekuo detiems zmonems policija kviest
As suni su antsnukiu esu macius tik Lietuvoj, visur kitor europoj sunys laksto ir palaidi ir ensuvarzyti ir nepuola ant zmoniu... ir keista, Vilnius didelis miestas, su daug galimybiu zmonems aukteti teisingai savo sunis, juos socializuot...arba jus matot tik tuos blogiuku?
Ir jau cia taip iseina kad as isejus su savo stafiuku durne besmegene tampu ( ir tik del to kad mano suo tokio"veido"), o kol namie sedim tai normalus Liuks zodziu
kam man iveikyneti kazkokias nepagristas baimes...kam isvis rautis ant nemalonumu, jei galima juos isvengti. kam zaisti su ugnimi...ar suniui bus ypatingas stresas jei jis valanda pabus su pavadziu ir minkstuoju antsnukiu (viesojoje vietoje), jei bus pratinamas prie to nuo mazens. cia labiau seimininko kvailas pasitenkinimas-va isauklejau suni, jis gi mielas jis nieko nepuls, arba kaiptik, toks "jums baisu- smaguma....suo yra gyvunas-pabandykite tai paneigti
Linkiu jums niekad netureti rimtu problemu del savojo "saltojo ginklo". nes kvaila sakyti "man nieko tokio niekad gyvenime atsitikti negali". nieks ir nesako kad gali, bet jusu tikimybe tureti problema daug didesne, nei zmogaus neturincio aplamai suns.
beje apie mentala pabrezdama kur jus gyvenate, norejote pasakyti kad LT kaimas pilnas runkeliu-tai tik parodytu kad zmogus gali nebegyventi kaime, bet kaimas jame lieka visam laikui Man Senoji Europa kaikuriuose sferose nera pvz....kaikas tikrai pas mus geriau
Linkiu jums niekad netureti rimtu problemu del savojo "saltojo ginklo". nes kvaila sakyti "man nieko tokio niekad gyvenime atsitikti negali". nieks ir nesako kad gali, bet jusu tikimybe tureti problema daug didesne, nei zmogaus neturincio aplamai suns.
beje apie mentala pabrezdama kur jus gyvenate, norejote pasakyti kad LT kaimas pilnas runkeliu-tai tik parodytu kad zmogus gali nebegyventi kaime, bet kaimas jame lieka visam laikui Man Senoji Europa kaikuriuose sferose nera pvz....kaikas tikrai pas mus geriau
QUOTE(coccinella @ 2015 10 22, 12:20)
Na as is tikro kaimo su nepilnai 2000 zmoniu, visokiu rasiu ir religiju, su daug visokio tipo sunu, visi dragiskai sugebam prasilenkt, ir sunim pasidziaugt ir vaikais skirtumas zmoniu mentalitete ir tiek...
na gaila labai kad jums taip nutiko, bet jus turite iveikt savo baimes, o ne niekuo detiems zmonems policija kviest
As suni su antsnukiu esu macius tik Lietuvoj, visur kitor europoj sunys laksto ir palaidi ir ensuvarzyti ir nepuola ant zmoniu... ir keista, Vilnius didelis miestas, su daug galimybiu zmonems aukteti teisingai savo sunis, juos socializuot...arba jus matot tik tuos blogiuku?
Ir jau cia taip iseina kad as isejus su savo stafiuku durne besmegene tampu ( ir tik del to kad mano suo tokio"veido"), o kol namie sedim tai normalus Liuks zodziu
Matau pas jus parašyta Italia, tai arba neteisybė parašyta arba gyvenate rožiniame pasaulyje Pasakojo tikras italas, gimęs ten ir augęs, kad pas juos ypatingai griežti tam tikri dalykai ir žmonės jaučia dėl to įtampą. Pas jį būtent kurį laiką gyveno žmonės iš Lietuvos ir turėjo atsivežę kartu šunį. Tas šuo iš to italo kiemo įbėgo pas kaimynus į kiemą ir pavaikė jų auginamus triušius. Tik pavaikė, be jokio urzgimo, nes šuo šiaip taikus, nėra didelis ir šiiap mielas, pūkuotas Ir ką, tas italas labai išsigando, pats primušė tą šunį, kad atmuštų norą dar kartą tą patį padaryti, nes sakė, kad jei kaimynai būtų pamatę, tai bauda būtų ohoho. Niekas ten nesiceremonintų. O pas mus kiek kartų net šuo šunį vaiko ir šeimininkas dar tyčiojasi, juokiasi, aiškina, kad jo šuo tik žaisti nori ir jam visai nerūpi, kad kitas šuo orientuotas į žmogų ir visai nenori žaisti pvz., o kito šuns lakstymas aplink jį nervina pvz.
Reikėtų reikėtų ir pas mus tam tikrų Italijos įstatymų