Įkraunama...
Įkraunama...

Agresyvių šunų veislės

Išeinam, kad nepuldinėtų, o ką daryt, jei ponas su savo dviem šunim net nesiruošia savo augintinių susirinkt? Atėjo, pasileido ir jam pofig. Kai normalūs šeimininkai ir šunys, tai viskas gerai būna. Kitoj aikštelėj irgi susirinkdavom nuo 5 iki 10 įvairių šunų ir visi gražiai žaisdavo, vieni kitus žinojom. Bet kai yra nepažįstami žmonės/šunys, tai turbūt labai natūralu yra pasiklaust per tvorą, ar šuo, esantis voljere, nepiktas, ar bendraus su atvedamu, ar nekils konfliktas ir pan. O ne netikėtai įsliūkint pro vartelius ir ramiai paleist savo augintinį/augintinius. Nežinau, bent jau aš tai visada leidžiu iš pradžių pasiuostyt per tvorą, jei viskas ok, paklausiu, ar galima užeit, ir pan.; Elementari kultūra.

QUOTE(korda @ 2015 02 04, 11:41)
O kam jus iseinat? Jus atejot i bendra aikstele,reiskia,jusu suo neprobleminis-viskas. Bunat ir dukstat. Jei atejo ,o aisku ateis nes visi nori pasizaisti,tai jei ju puola nesukit galvos. Cia beda ju sunyse.Taip ir pasakykit,jei jusu sakykit puls ,mano duos gerai...jei moka zaisti tada saunu. Vesdavau rotveilere ir boksere i aikstele ,susirinkdavo gal 10 pasizaidimui sunu. Seimininkai bendrauja,sunys zaidzia.Tik aisku,jei duosi vienam zaisla-manau gali vykti konfliktai. Geriau jau tada be ju lai patys duksta.Pas ka budavo neprognozuojami,tie su pavadziu atokiai vedziodavo.Kazkaip zmogiskai viskas issispresdavo.Juk net turi matyti koki atveda,gal su niezine erke,paplikusi ,viskas tada jau dingsti kuo toliau ,arba paprasai seimininko i bendra nevesti nes uzkreciama.

Atsakyti
Ne,nu tai cia zmogus be supratimo.Bet jei jam dzin,tai leiskit lai pamokina,kita karta tikrai pasiklaus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(korda @ 2015 02 04, 14:03)
Ne,nu tai cia zmogus be supratimo.Bet jei jam dzin,tai  leiskit lai pamokina,kita karta tikrai pasiklaus lotuliukas.gif

Jei pamokins, garantuotai kaltas liks tas, kuris turi "kovinį" šunį. Juk pas mus taip įprasta...
Atsakyti
Mano cane corso kalei jau 9 metai,nuejom i dresuros aikstele 11menesiu. Ji idealiai klause ir dare kas reikia. Tik kai pirma kart atejom,aisku senbuviai norejo ja pastatyt i vieta,.Dresuotojas sako,lai aiskinasi,nu sakau,jei jum gerai tai maniske manau stipriai nenukentes. Prisoka vienas vilkas-nieko,prisoka dar du ir spiecia ja jie visi ,galvoju ooo jau maniskei amen,laukiu,tai vaizdas buvo geras,staigiai,viena pagulde,kita trecia prispaude. Viskas ,ramu. Tol kol ejom i aikstele joks suo prie jos nelindo. O ji tik mane ziurejo.Draugavo tik su dzeko raselo terjeru lotuliukas.gif Jos nekabino ji ir .Gyvunai greit pajunta jega ir patys nekimba,bet reik tada duot pasiaiskint. Gal jie greiciau isisaiskins kaip elgtis lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Agnnyte @ 2015 02 04, 13:05)
Jei pamokins, garantuotai kaltas liks tas, kuris turi "kovinį" šunį. Juk pas mus taip įprasta...

Bet kad dabar zmones be jegos nelabai ka supranta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(korda @ 2015 02 04, 14:13)
Mano cane corso kalei jau 9 metai,nuejom i dresuros aikstele 11menesiu. Ji idealiai klause ir dare kas reikia. Tik kai pirma kart atejom,aisku senbuviai norejo ja pastatyt i vieta,.Dresuotojas sako,lai aiskinasi,nu sakau,jei jum gerai tai maniske manau stipriai nenukentes. Prisoka vienas vilkas-nieko,prisoka dar du ir spiecia ja jie visi ,galvoju ooo jau maniskei amen,laukiu,tai vaizdas buvo geras,staigiai,viena pagulde,kita trecia prispaude. Viskas ,ramu. Tol kol ejom i aikstele joks suo prie jos nelindo. O ji tik mane ziurejo.Draugavo tik su dzeko raselo terjeru lotuliukas.gif Jos nekabino ji ir .Gyvunai greit pajunta jega ir patys nekimba,bet reik tada duot pasiaiskint. Gal jie greiciau isisaiskins kaip elgtis lotuliukas.gif

Nu, tai jeigu leist šunims patiems aiškintis - visos aikštelės mūsų lotuliukas.gif
Bet nežinau kaip Jums, bet man ir tų durnų šeimininkų šunų gaila, jau nekalbant apie tai, kad tas, durnasis, gali būti su stipresniu šunimi.
Atsakyti
zinot merginos, kilo aisku durna ideja, bet daug isradymu kvailai atsiranda, smile.gif
o gal mums , kurios augina daug ir ivairias veisles, duoti pasiulymus, kad seimininkus testuotu visu pirma, sutikciau uz dyka dirbti ir mokyti us dyka, kad tik kvailumo liktu maziau zmonese
na , imti ir paruosti savas rekomendacijas
Papildyta:
QUOTE(Crazy Daisy @ 2015 02 04, 15:10)
Nu, tai jeigu leist šunims patiems aiškintis - visos aikštelės mūsų lotuliukas.gif
Bet nežinau kaip Jums, bet man ir tų durnų šeimininkų šunų gaila, jau nekalbant apie tai, kad tas, durnasis, gali būti su stipresniu šunimi.

oi, jau jusu suniuku grozis thumbup.gif
kovo men parodoje dalyvausite Vilniuje?
Atsakyti
Maskatukas, thumbup.gif pritariu. Seimininkam pirmiem reikia prasitestuot paskui jau augintini. Bet cia ne tik dideliu sunu cia labai reiktu ir maziuku, Kazkaip jie isivaizduoja,kad tas pypsikas gali eiti palei nosi dideliam urgzdamas,lodamas. Seimininkas sako,juk jis mazytis o jusu tai didelis turi suprasti. Turiu juk pomeranes dvi,niekad net neleidziu prie svetimu dideliu,jos pacios naglos tai ta provokacija gali labai jom blogai baigtis.
Atsakyti
QUOTE(korda @ 2015 02 04, 15:56)
Maskatukas, thumbup.gif  pritariu. Seimininkam pirmiem reikia prasitestuot paskui jau augintini. Bet cia ne tik dideliu sunu cia labai reiktu ir maziuku, Kazkaip jie isivaizduoja,kad tas pypsikas gali eiti palei nosi dideliam urgzdamas,lodamas. Seimininkas sako,juk jis mazytis o jusu tai didelis turi suprasti. Turiu juk pomeranes dvi,niekad net neleidziu prie svetimu dideliu,jos pacios naglos tai ta provokacija gali labai jom blogai baigtis.

zinau, mano draugei, kuri augino irgi ne viena suni, norejo kaimynei padeti pinceriui nukirpti nagus-baigesi ligonineje ir pirsto nejaucia po siai dienai, medikai siule net amputuoti viena sanari,
pateko ant kruminiu dantu jos pirstas, sumale kaip girnomis,
taigi, suns dantys galingas ginklas, netgi jei tas ir sveria vos 2 kg
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 02 04, 15:28)
zinot merginos, kilo aisku durna ideja, bet daug isradymu kvailai atsiranda,  smile.gif
o gal mums , kurios augina daug ir ivairias veisles, duoti pasiulymus, kad seimininkus testuotu visu pirma, sutikciau uz dyka dirbti ir mokyti us dyka, kad tik kvailumo liktu maziau zmonese
na , imti ir paruosti savas rekomendacijas
Papildyta:

oi, jau jusu suniuku grozis thumbup.gif
kovo men parodoje dalyvausite Vilniuje?

kaip padaryti tą šeimininkų testą privalomu - sunkiai įsivaizduoju, bet savanoriškai prisidėti prie šviečiamojo darbo visada galima. Jeigu turite noro tai daryti, gal bandykite susisiekti su:
http://www.lkdtrener...tojimo-salygos/
Ačiū, šuniukams perduosiu blush2.gif Būsime kovo CACIB'uose abi dienas, bet tik su 1 paaugliuke ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Crazy Daisy @ 2015 02 04, 16:35)
kaip padaryti tą šeimininkų testą privalomu - sunkiai įsivaizduoju, bet savanoriškai prisidėti prie šviečiamojo darbo visada galima. Jeigu turite noro tai daryti, gal bandykite susisiekti su:
http://www.lkdtrener...tojimo-salygos/
Ačiū, šuniukams perduosiu  blush2.gif  Būsime kovo CACIB'uose abi dienas, bet tik su 1 paaugliuke  ax.gif

gal neatrodysiu labai izuli, jei pries paroda, galesiu suzinoti is jusu kuris ringas, kelinta val ir diena?
Atsakyti
QUOTE(korda @ 2015 02 04, 15:56)
Maskatukas, thumbup.gif  pritariu. Seimininkam pirmiem reikia prasitestuot paskui jau augintini. Bet cia ne tik dideliu sunu cia labai reiktu ir maziuku, Kazkaip jie isivaizduoja,kad tas pypsikas gali eiti palei nosi dideliam urgzdamas,lodamas. Seimininkas sako,juk jis mazytis o jusu tai didelis turi suprasti. Turiu juk pomeranes dvi,niekad net neleidziu prie svetimu dideliu,jos pacios naglos tai ta provokacija gali labai jom blogai baigtis.

Visi saviškius gina kaip ir visur. Mano patirtis priešinga, kaip tik su mažiukais sulaukiu nemažai prblemų. Man kažkaip atrodo savaime suprantama nevesti savo šunų prie tokių, kurie ryškiai skiriasi svorio ir dydžio kategorijomis, bet ne vieną kartą tai teko aiškinti didžkių šeimininkams ir man dar akis vertė, kad jų nieko nedaro. Sakau ir mano nieko nedaro, bet jei kas jiems tarpusavy nepatiks, tai kurie nukentės? Sakau jūsų linksmasis labradoras ar jaunas aviganiukas neatsargiai šokdamas maniškius sutryps, plaukus išdraskys ar drabužį žiemą. Tada mažiai pataps pikti, besiginantys ir kas bus kaltas? Kartais net geriau būtų, jei manieji būtų pikti ir lotų iš tolo, tai gal tada susirinktų visi savo didžkius ir nesiartintų? Dabar pamato, kad jie geri, ramūs, nekreipia dėmesio į didžkius, tai ir veda artyn. O kai jau priveda ir didžkiai lenda, tada mažiai jau nėra sužavėti, nes savisaugos instinktas įsijungia, o ir aš bijau, kad kas nenutiktų. Tikrai daug problemų turėjau dėl to. Vieną kartą vienas dvimetrinis storas diedasnet man grasino, kai grubiau jo šunį su koja atstūmiau. Apkaltino, kad jo šunį spardau, nors aš prieš tai kelis kartus prašiau jo pasimti savo šunį, kuris palaidas atbėgo iki mūsų, tvarkingai su pavadžiu einančių. Todėl visgi dresuočiau pirmiausia didžkių šeimininkus, pykite nepykite. Tikrai kieno padaryta žala būtų didesnė?
Atsakyti
Na va,kiek nuomoniu tiek teisybiu. Taip,dickio zala padaryta bus didesne,bet jei jo maziukas neprovokuos,nebus jokios zalos. Manau reikia ir tiems ir tiems testuotis,tik taip pasieksime bendra supratima ir sutarima. Taip,as maziu neleidziu ir prie kitu dickiu,neleidziu ir tiek,jei kas paimu ant ranku.Problemu kaip ir ner. Didelio nepakelsiu ,jei kieno maziukas atleks tiesiogiai su bloga nuotaika,kas tada,taip ,tada zala. Bet kas kaltas? Ar daleiskim as su dideliu ramiu,ar tarkim jus su mazu agresyviu? Va ir gaunasi paskui piktumai. Reikia kazkaip labai zmogiskai ,draugiskai bendrauti ir manau savaime nekils bedu.
Atsakyti