Ishiri,
Aš,čia del nerafinuoto cukraus,jis neturi neigiamų savybių,kaip rafinuotas.,bent taip teigia sveikatos šaltiniai.aišku jis yra brangesnis.
Vienas toks yra"Billington's",ekologiškas itin smulkus cukrus.
Ten jis dėjo saują nerafinuoto cukraus.,na paprastai saują.
Taip patyrę kulinarai naudoja tą nerafinuotą cukrų .
Man teko žiūrėti žymios kulinarės Martos laidą ,ji taip pat naudoja nerafinuotą cukrų.
QUOTE(regna @ 2008 12 06, 23:17)
Soske,
kiek aš,pamenu,jis darė trapią tešlą,kuriai reikėjo:
500g. miltų,
250g.sviesto,
Įtarkavo3-4brūkštelėjimus citrinos žievelės,cukraus pudros,
Miltus sijojo per sietelį ,juos rankomis trynė su sviestu taep pirštų.
Pusė valandos laikė šaldytuve.
Po to ant stalo patiesė pergamentinio popieriaus,dėjo masę ant popieriaus ir ant viršaus uždėjo kitą lakštą popieriaus,kočiojo.Vieną masės lakštą įdėjo į skirtą indą.
Įdaro masė:
500g.obuolių,
nerafinuoto cukraus sauja,
marinuotas imbieras syrupe,
gervuogės,
Ant tešlos vienos dalies,kuri įdėta į indą supila įdarą{vaisius,užpila sirupu}Įdeda90g.sviestoant uogų+obuolių.
Patepa kiaušinio plakiniu kraštus,uždeda antrą tešlos lakštą{kurį papjausto peiliu}dar prieš uždedant.
Aptepa kiaušiniu,barsto cinamonu cukrumi.
Kepa180.C-40-50 min.
Gal,kas papildys,jeigu ne viską pateikiau.gal šiek tiek padėjau.
Kito,turiu,tik davinius,bet neturiu darbo eigos.
kiek aš,pamenu,jis darė trapią tešlą,kuriai reikėjo:
500g. miltų,
250g.sviesto,
Įtarkavo3-4brūkštelėjimus citrinos žievelės,cukraus pudros,
Miltus sijojo per sietelį ,juos rankomis trynė su sviestu taep pirštų.
Pusė valandos laikė šaldytuve.
Po to ant stalo patiesė pergamentinio popieriaus,dėjo masę ant popieriaus ir ant viršaus uždėjo kitą lakštą popieriaus,kočiojo.Vieną masės lakštą įdėjo į skirtą indą.
Įdaro masė:
500g.obuolių,
nerafinuoto cukraus sauja,
marinuotas imbieras syrupe,
gervuogės,
Ant tešlos vienos dalies,kuri įdėta į indą supila įdarą{vaisius,užpila sirupu}Įdeda90g.sviestoant uogų+obuolių.
Patepa kiaušinio plakiniu kraštus,uždeda antrą tešlos lakštą{kurį papjausto peiliu}dar prieš uždedant.
Aptepa kiaušiniu,barsto cinamonu cukrumi.
Kepa180.C-40-50 min.
Gal,kas papildys,jeigu ne viską pateikiau.gal šiek tiek padėjau.
Kito,turiu,tik davinius,bet neturiu darbo eigos.
Aš kaip tik tą laidelę žiūrėjau, tai dar reiktų pridėti 2 kiaušinius (kai patrynė sviestą su miltais, padarė duobutę ir imūšė pora kiaušinių, pasūko ir įtrynė į tešlą, po to dėjo į šaldytuvą)
Mes gaminomes hamburgerius pagal jo recepta is knygos... mmm..niam niam... isvis naminiai mesainiai nerealiai skanus, ko nepasakysi apie mcdonalda ar kitas sintetikas.
Emili,aš,pritariu ,kad namuose ruoštas mėsainis yra skanesnis,nors žinoma iš ko daromas.
laba diena, gavau dovanu Jamie Oliver knyga, turedama laiko idesiu pilnai aprasyta receptuka, jei pavyks su nuotraukom, tikiuosi kam nors pravers, SB gimtadienio proga siandiena uztaisiau Con carne nu nerealu kvepia visis namai laukiam rytojaus kada ragausism su sveciais...
Chilli con carne (pupelių ir mėsos troškinys su raudonaisiais pipirais)
Šiam patiekalui būtų nuostabu nusipirkti jautienos mentes, nes tada tiksliai zinotumete, kokios kokybės mėsą įsigijote. Paskui ją paprasčiausiai sumalkite. Aš gaminu dukart daugiau troškinio nei reikia, tuomet kitą dalį sudedu į sumuštinių maišelius, juos uzrišu ir sušaldau.
4 porcijos
2 vidutinio dydzio svogūnai
1 skiltelė česnako
apyvuogių aliejaus
2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai maltų raudonųjų pipirų
1 šviezias smulkiai supjaustytas raudonasis pipiras, be sėklų
1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
jūros druskos ir švieziai malti juodieji pipirai
455g maltos mentės ar geriausio jautienos faršo
200g saulėje dziovintų pomidorų aliejuje
800g konservuotų pomidorų
½ cinamono lazdelės
800g konservuotų pupelių
Šis patiekalas verdamas metaliniame puode arba troškintuvėje su dangčiu, kurią būtų galima dėti ant viryklės ir į orkaitę. Jei kepsite orkaitėje (zr. toliau), tuomet ją iš anksto ikaitinkite iki 150 laipsnių. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite virtuves konbajnu, tada pakepinkite šlakeliu alyvuogiu aliejaus, kol suminkštės. Suberkite maltus raudonuosius pipirus, šviezią pipirą, kmynus ir šiek tiek pireskonių. Tada sudėkite maltą mentę ar jautieną ir maišydami virkite toliau kol parus. Kombainu susmulkinkite saulėje dziovintus pomidorus, įpylę tiek aliejaus kad gautumėte tyrelę. Sukrėskite ją į jautieną, sudėkite pomidorus, cinamono lazdelę, įpilkite stikline vandens. Jei reikia iberkite truputi prieskonių.
Uzvirkite, uzdenkite pargamentiniu popieriumi ir dangčiu, paskui arba sumazinkite liepsną ir virkite pusantros valandos, arba perkelkite puodą į orkaitę tam pačiam laikui. Likus pusvalandį sudėkite pupeles.
Šis patiekalas bus gardesnis, jei pagaminsite jį iš vakaro (tuomet atsiskleis kvapas), taigi jis bus labai parankus, jeigu lakiate svečių ir nenorite prapulti virtuvėje. Tiesiog išimkite jį iš šaldytuvo ir pašildykite. Patiekite su daug šviezios duonos raškia plutele, dailiai pamėtytomis salotomis ir didele porcija natūralaus jogurto.
atsiprasau uz gramatines klaidas
Chilli con carne (pupelių ir mėsos troškinys su raudonaisiais pipirais)
Šiam patiekalui būtų nuostabu nusipirkti jautienos mentes, nes tada tiksliai zinotumete, kokios kokybės mėsą įsigijote. Paskui ją paprasčiausiai sumalkite. Aš gaminu dukart daugiau troškinio nei reikia, tuomet kitą dalį sudedu į sumuštinių maišelius, juos uzrišu ir sušaldau.
4 porcijos
2 vidutinio dydzio svogūnai
1 skiltelė česnako
apyvuogių aliejaus
2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai maltų raudonųjų pipirų
1 šviezias smulkiai supjaustytas raudonasis pipiras, be sėklų
1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
jūros druskos ir švieziai malti juodieji pipirai
455g maltos mentės ar geriausio jautienos faršo
200g saulėje dziovintų pomidorų aliejuje
800g konservuotų pomidorų
½ cinamono lazdelės
800g konservuotų pupelių
Šis patiekalas verdamas metaliniame puode arba troškintuvėje su dangčiu, kurią būtų galima dėti ant viryklės ir į orkaitę. Jei kepsite orkaitėje (zr. toliau), tuomet ją iš anksto ikaitinkite iki 150 laipsnių. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite virtuves konbajnu, tada pakepinkite šlakeliu alyvuogiu aliejaus, kol suminkštės. Suberkite maltus raudonuosius pipirus, šviezią pipirą, kmynus ir šiek tiek pireskonių. Tada sudėkite maltą mentę ar jautieną ir maišydami virkite toliau kol parus. Kombainu susmulkinkite saulėje dziovintus pomidorus, įpylę tiek aliejaus kad gautumėte tyrelę. Sukrėskite ją į jautieną, sudėkite pomidorus, cinamono lazdelę, įpilkite stikline vandens. Jei reikia iberkite truputi prieskonių.
Uzvirkite, uzdenkite pargamentiniu popieriumi ir dangčiu, paskui arba sumazinkite liepsną ir virkite pusantros valandos, arba perkelkite puodą į orkaitę tam pačiam laikui. Likus pusvalandį sudėkite pupeles.
Šis patiekalas bus gardesnis, jei pagaminsite jį iš vakaro (tuomet atsiskleis kvapas), taigi jis bus labai parankus, jeigu lakiate svečių ir nenorite prapulti virtuvėje. Tiesiog išimkite jį iš šaldytuvo ir pašildykite. Patiekite su daug šviezios duonos raškia plutele, dailiai pamėtytomis salotomis ir didele porcija natūralaus jogurto.
atsiprasau uz gramatines klaidas
vakar ziurejau laida, nu kaip patiko tie patiekalai su kiausiniais. šakiai.
kažin, kokioje knygoje visa tai galima butu rasti
kažin, kokioje knygoje visa tai galima butu rasti
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 12 14, 15:25)
vakar ziurejau laida, nu kaip patiko tie patiekalai su kiausiniais. šakiai.
kažin, kokioje knygoje visa tai galima butu rasti
kažin, kokioje knygoje visa tai galima butu rasti
Jamie Oliver
Laimingos virtuvės dienoraštis
Laba visoms
Turiu klausimą.. gal kas pamenam kažkada senaii seniai Oliveris kepė gan paprastai bet labai skaniai bulves orkaitėje, bet prieš tai jas apvirė lyg jau supjaustytas beveik šiaudeliais? nepamenat??? kažkada kažką panašaus dariau.. bet taip seniai, kad nepamenu.. bet rezultas superinis buvo.. tad norėtųs pakartoti..
Gal kuri prisimins ir parašys?
QUOTE(regna @ 2008 11 27, 17:02)
Na,negaliu tiksliai pasakyti,negi būsiu ką pražiopsujus,bet pas mane nėra pažymėta.
Gal,kas parašys išsamiau.
Gal,kas parašys išsamiau.
pas mane buvo pazymeta 300 g miltu