Oliverio patiekalai labai skanus!
Išbandžiau šį receptuką,visai nieko,patiko,toks nesudėtingas,
mums reiikės lašišų filė ,be ašakų,suraižytos 0,5cm.gyliu
druskos ir malų juodų pipirų,
keleto mažų virtų burokėlių,
saujellės šviežių mairūnų ,
alyvuogių aliejaus,balzamo acto,
porą šaukštų grietinės,
porą šaukštų krienų košeles,
vienos citrinos sulčių,
sauja gražgarsčių,
Į karštą neprisvylančią keptuvę sudėite lašisų filė odelėmis į apačią,Lengvai spustelėkite jas mentele ,kad neužsiriestų .Po minutės jos turėtų būti rusvos.Apiverskite gabalėlius,pabarstykite druska ir10- 15min.,tik kad iškeptų įkiškite į orkaitę įjunggę karštį.Kol žuvis keps ,pamarinuokite burokelius mairūnais,šlakeliu aliejaus,balzamo acto ir prieskonias.Grietinę sumaišykite su krienais ir atsargiai paskaninkite druska,,pipirais,citrinų sultimis,Burokelius ir lašišą sudėkite į serviravimo lėkštes ,apibarstykite grazgarstėmis ir apšlakstykite krienų padažu.
mums reiikės lašišų filė ,be ašakų,suraižytos 0,5cm.gyliu
druskos ir malų juodų pipirų,
keleto mažų virtų burokėlių,
saujellės šviežių mairūnų ,
alyvuogių aliejaus,balzamo acto,
porą šaukštų grietinės,
porą šaukštų krienų košeles,
vienos citrinos sulčių,
sauja gražgarsčių,
Į karštą neprisvylančią keptuvę sudėite lašisų filė odelėmis į apačią,Lengvai spustelėkite jas mentele ,kad neužsiriestų .Po minutės jos turėtų būti rusvos.Apiverskite gabalėlius,pabarstykite druska ir10- 15min.,tik kad iškeptų įkiškite į orkaitę įjunggę karštį.Kol žuvis keps ,pamarinuokite burokelius mairūnais,šlakeliu aliejaus,balzamo acto ir prieskonias.Grietinę sumaišykite su krienais ir atsargiai paskaninkite druska,,pipirais,citrinų sultimis,Burokelius ir lašišą sudėkite į serviravimo lėkštes ,apibarstykite grazgarstėmis ir apšlakstykite krienų padažu.
[quote=regna,2008 11 19, 00:24]
Keksiukai su moliūgais
reikės400g. moliūgo,
1,5 pakelio sviesto,
400g rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,druska
2šaukšteliai kepimo miltelių ,
1 šaukštelio cinamono,
graikinių riešutų
175 mil. aliejaus
nepaziurejau gerai is akrt tik dabar pamaciau o miltu ka nebuvo ar tik pralesita cia parasyti ens susiruosiau kepti ir neebzynau kaip turi buti
Keksiukai su moliūgais
reikės400g. moliūgo,
1,5 pakelio sviesto,
400g rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,druska
2šaukšteliai kepimo miltelių ,
1 šaukštelio cinamono,
graikinių riešutų
175 mil. aliejaus
nepaziurejau gerai is akrt tik dabar pamaciau o miltu ka nebuvo ar tik pralesita cia parasyti ens susiruosiau kepti ir neebzynau kaip turi buti
Na,negaliu tiksliai pasakyti,negi būsiu ką pražiopsujus,bet pas mane nėra pažymėta.
Gal,kas parašys išsamiau.
Gal,kas parašys išsamiau.
J.Oliverio Gerbėjos,kur išbandyti receptukai,kažkaip apmiręs skyrelis,nejaugi nieko negaminote?Juk jie tokie nuostabūs.
Ruošiuosi kept bulves su odele ir rozmarinais.
Ruošiuosi kept bulves su odele ir rozmarinais.
Fui, pasibjaurėjau šiandien kai triušius medžioj
QUOTE(Cinside @ 2008 11 30, 20:38)
Fui, pasibjaurėjau šiandien kai triušius medžioj
nelabai supratau ko baisejaisi? gi labai graziai papasakojo kam to reikia
QUOTE(soske @ 2008 12 06, 19:40)
gal kuri isidemejot recepta, kur siandien rode kaip gaminto obuoliu pyraga, kur su ivairiais vaisiais ndare, sluoksniuota tesla. o paskui dare irgi pyraga, beet i vidu dejo mesos , berots praziopsojau, o taip skaniiai atrode
Man regis ryt kartos 10 ryto pažiūrėk pati
Soske,
kiek aš,pamenu,jis darė trapią tešlą,kuriai reikėjo:
500g. miltų,
250g.sviesto,
Įtarkavo3-4brūkštelėjimus citrinos žievelės,cukraus pudros,
Miltus sijojo per sietelį ,juos rankomis trynė su sviestu taep pirštų.
Pusė valandos laikė šaldytuve.
Po to ant stalo patiesė pergamentinio popieriaus,dėjo masę ant popieriaus ir ant viršaus uždėjo kitą lakštą popieriaus,kočiojo.Vieną masės lakštą įdėjo į skirtą indą.
Įdaro masė:
500g.obuolių,
nerafinuoto cukraus sauja,
marinuotas imbieras syrupe,
gervuogės,
Ant tešlos vienos dalies,kuri įdėta į indą supila įdarą{vaisius,užpila sirupu}Įdeda90g.sviestoant uogų+obuolių.
Patepa kiaušinio plakiniu kraštus,uždeda antrą tešlos lakštą{kurį papjausto peiliu}dar prieš uždedant.
Aptepa kiaušiniu,barsto cinamonu cukrumi.
Kepa180.C-40-50 min.
Gal,kas papildys,jeigu ne viską pateikiau.gal šiek tiek padėjau.
Kito,turiu,tik davinius,bet neturiu darbo eigos.
kiek aš,pamenu,jis darė trapią tešlą,kuriai reikėjo:
500g. miltų,
250g.sviesto,
Įtarkavo3-4brūkštelėjimus citrinos žievelės,cukraus pudros,
Miltus sijojo per sietelį ,juos rankomis trynė su sviestu taep pirštų.
Pusė valandos laikė šaldytuve.
Po to ant stalo patiesė pergamentinio popieriaus,dėjo masę ant popieriaus ir ant viršaus uždėjo kitą lakštą popieriaus,kočiojo.Vieną masės lakštą įdėjo į skirtą indą.
Įdaro masė:
500g.obuolių,
nerafinuoto cukraus sauja,
marinuotas imbieras syrupe,
gervuogės,
Ant tešlos vienos dalies,kuri įdėta į indą supila įdarą{vaisius,užpila sirupu}Įdeda90g.sviestoant uogų+obuolių.
Patepa kiaušinio plakiniu kraštus,uždeda antrą tešlos lakštą{kurį papjausto peiliu}dar prieš uždedant.
Aptepa kiaušiniu,barsto cinamonu cukrumi.
Kepa180.C-40-50 min.
Gal,kas papildys,jeigu ne viską pateikiau.gal šiek tiek padėjau.
Kito,turiu,tik davinius,bet neturiu darbo eigos.
QUOTE(regna @ 2008 12 06, 22:17)
oi kaip aciu jau norejau jusu prasyti receptuko.. nes su maziuku kudikeliu niekaip nepavyko jo isidemeti ir uzsirasyti.
o gal zinote kaip pasigaminti padaza prie sio pyrago?
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2008 12 06, 22:17)
o kiek daug maz tos cukraus pudros?
ir kas tas nerafinuotas cukrus?
ir dar, ar tos visos mases nereikejo pakaitinti, ja tiesiog sudejo ismaisyta?