Aha, įdomu ar atsirastų bent vienas žmogus, kuriam pavyko išsiųsti žinutę
QUOTE(lapiukas @ 2008 09 26, 21:53)
:supe
aš ne opapa, bet atsakysiu . Labai skani sriuba, gaminau iš Oliverio knygos .
1 nuluptas ir supjaustytas svogūnas
1 nulupta ir smulkiai supjaustyta česnako skiltelė
1 nulupta ir stambiai sutarkuota morka
sauja šviežių bazilikų
alyvuogių aliejaus ( aš nemėgstu, naudojau saulėgražų)
6 valg šaukštų tirštos grietinėlės
1 arbat šaukšt raudonojo vyno acto
2 kiaušinių trynių
1 kg gerai prinokusių pomidorų
1,1l vištienos arba daržovių sultinio
druskos, pipirų
Į didelį puodą sudėkite svogūnus, česnakus, morkas ir bazilikų stiebelius, įpilkite šiek tiek aliejaus, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 20 min, kas 2 min pamaišydami. suplakite dubenėlyje kaišinių trynius, grietinėlę, actą. Kol verda daržovės, blanširuokite pomidorus, tada nulupkite ir supjaustykite stambiai.
Sudėkite į daržoves, įpilkite sultinį ir virkite dar 20 min. Pertrinkite sriebą trintuvu (tryniau blenderiu). pertrintą sriubą lengvai pavirti ir pabarstyti pipirais ir druska. Kad sriuba būtų švelnesnė prieš pateikdami įmaišykite grietinėlės ir trynių mišinį.
Labai skani sriuba . O obuolių pyragas labai patiko MB, man mažiau , nes pasirodė, kad visai nemažai terlionės su juo
aš ne opapa, bet atsakysiu . Labai skani sriuba, gaminau iš Oliverio knygos .
1 nuluptas ir supjaustytas svogūnas
1 nulupta ir smulkiai supjaustyta česnako skiltelė
1 nulupta ir stambiai sutarkuota morka
sauja šviežių bazilikų
alyvuogių aliejaus ( aš nemėgstu, naudojau saulėgražų)
6 valg šaukštų tirštos grietinėlės
1 arbat šaukšt raudonojo vyno acto
2 kiaušinių trynių
1 kg gerai prinokusių pomidorų
1,1l vištienos arba daržovių sultinio
druskos, pipirų
Į didelį puodą sudėkite svogūnus, česnakus, morkas ir bazilikų stiebelius, įpilkite šiek tiek aliejaus, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 20 min, kas 2 min pamaišydami. suplakite dubenėlyje kaišinių trynius, grietinėlę, actą. Kol verda daržovės, blanširuokite pomidorus, tada nulupkite ir supjaustykite stambiai.
Sudėkite į daržoves, įpilkite sultinį ir virkite dar 20 min. Pertrinkite sriebą trintuvu (tryniau blenderiu). pertrintą sriubą lengvai pavirti ir pabarstyti pipirais ir druska. Kad sriuba būtų švelnesnė prieš pateikdami įmaišykite grietinėlės ir trynių mišinį.
Labai skani sriuba . O obuolių pyragas labai patiko MB, man mažiau , nes pasirodė, kad visai nemažai terlionės su juo
Ačiū
tik dabar pastebėjau, kad senoji tema pasibaigė
Jau yra nauja Oliverio knyga "Laimingos virtuvės dienoraštis"
Pačiu laiku nes galima kalėdų senio paprašyti
Gal kas vartėt?
Pačiu laiku nes galima kalėdų senio paprašyti
Gal kas vartėt?
QUOTE(astute_k @ 2008 10 25, 10:21)
Jau yra nauja Oliverio knyga "Laimingos virtuvės dienoraštis"
Pačiu laiku nes galima kalėdų senio paprašyti
Gal kas vartėt?
Pačiu laiku nes galima kalėdų senio paprašyti
Gal kas vartėt?
Jau praeitam puslapyje užsiminiau, bet kad visos aiškinosi kas ką laimėjo, tai matyt nepastebėjo. Varčiau. Stilius kaip praeitosios. Desertams gal kiek daugiau dėmesio. O šiaip, nieko labai ypatingo
Sveikos
Gal kuri atsimenat, kokias žoleles Oliveris ar jo ta draugė žolininkė minėjo, kur galima gerti arbatą nuo nemigos? Čia lyg per laidą-maratoną minėjo, bet aš nepsimenu, o mano mama prasitarė, kad ją kankina nemiga Ačiū
Gal kuri atsimenat, kokias žoleles Oliveris ar jo ta draugė žolininkė minėjo, kur galima gerti arbatą nuo nemigos? Čia lyg per laidą-maratoną minėjo, bet aš nepsimenu, o mano mama prasitarė, kad ją kankina nemiga Ačiū
Gal cirininė verbena , o šiaip daug žolių nuo nemigos yra- melisa, mėta ir t.t
atsiverciau sita tema, kad paskaityciau oliverio receptus. O cia pasirodo knygynas kazkoks
QUOTE(Karenina @ 2008 10 26, 12:07)
atsiverciau sita tema, kad paskaityciau oliverio receptus. O cia pasirodo knygynas kazkoks
Daugiausia receptų yra SENOJOJE TEMOJE.
Čia mintis kilo man tokia, kad reiktų mums irgi sudėti nuorodas į visus receptus į vieną vietą. Dabar labai sunku kažką rasti. Tik kas imtųsi tokio darbo
QUOTE(laurindre @ 2008 10 26, 09:16)
Gal cirininė verbena , o šiaip daug žolių nuo nemigos yra- melisa, mėta ir t.t
Tai kad melisa, mėta nepadeda Bandysim tą citrininę verbeną. Ačiuks
[quote=astute_k,2008 10 25, 10:21]
Jau yra nauja Oliverio knyga "Laimingos virtuvės dienoraštis"
Pačiu laiku nes galima kalėdų senio paprašyti
Gal kas vartėt?
[
/quote]Taip ,aš jau mačiau tą knygutę,aš jau rašiau apie ja knygų skyrelye.
O,šeštadienį,mano geroji draugė padovanojo man knygą Jamie Oliver"Laimingos virtuvės dienoraštis".Aš esu jai labai dėkinga.Tačiau dabar teks sukti galvą,kokią jai knygą padovanoti iš kulinarijos pasaulio
..
Jau yra nauja Oliverio knyga "Laimingos virtuvės dienoraštis"
Pačiu laiku nes galima kalėdų senio paprašyti
Gal kas vartėt?
[
/quote]Taip ,aš jau mačiau tą knygutę,aš jau rašiau apie ja knygų skyrelye.
O,šeštadienį,mano geroji draugė padovanojo man knygą Jamie Oliver"Laimingos virtuvės dienoraštis".Aš esu jai labai dėkinga.Tačiau dabar teks sukti galvą,kokią jai knygą padovanoti iš kulinarijos pasaulio
..
Sveikos,J. Oliverio Gerbėjos,
Norėčiau pasiūlyti receptuką iš naujos knygutės
Kepta raudonoji kefalė su duonos trupiniais, salėje džiovintais pomidorais,alyvuogėmis pinijomis ir mairūnais
1/2duonos kepalelio,
1 didelė sauja saulėje džiovintų smulkintų pomidorų,
1didelė sauja smulkintų alyvuogių išimtais kauliukais,
1didelė sauja kedrinių pinijų,
1 sauja mairūnų ar bazilikų lapelių
alyvuogių aliejaus,
jūros druskos šviežiai maltū juodųjų pipirų
4 po225g.sveikos raudonosios i6dorotos kefal4s be kaulų.
Įkaitinkite okaitę iki200.C
Nupjaukite duonos{čiabatos}tokia duonos rūšispluteles ir sumalkite duną virtuvs ombainu,kad gautųsinstamboki trupiniai,arba smulkiai supjaustykite peiliu.Sudėkite duoną į dubinėlį su sauleje džiovitais pomidorais alyvuogėmis,kedrinėmis pinijomis ir mairūnais,viską išmaišykite ir prasieskite keliais šlakeliais alyvuogių aliejaus.
Žuvį iš vidaus ir išorės įtrinkite prieskoniais ir įdėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą ar keptuvę.Į vidų prikimškite duonos mišinio,šiek tiek jo įspauskite į įpjautus plyšiusir pabarstykite aplink žuvį.Kepkite orkaitetės viršuje maždaug20min
Geriausia patiekti su sultingais salot7 lapais-paprastais oliveris ant salotų užbarsto likusius duonos trupinėlius.
Norėčiau pasiūlyti receptuką iš naujos knygutės
Kepta raudonoji kefalė su duonos trupiniais, salėje džiovintais pomidorais,alyvuogėmis pinijomis ir mairūnais
1/2duonos kepalelio,
1 didelė sauja saulėje džiovintų smulkintų pomidorų,
1didelė sauja smulkintų alyvuogių išimtais kauliukais,
1didelė sauja kedrinių pinijų,
1 sauja mairūnų ar bazilikų lapelių
alyvuogių aliejaus,
jūros druskos šviežiai maltū juodųjų pipirų
4 po225g.sveikos raudonosios i6dorotos kefal4s be kaulų.
Įkaitinkite okaitę iki200.C
Nupjaukite duonos{čiabatos}tokia duonos rūšispluteles ir sumalkite duną virtuvs ombainu,kad gautųsinstamboki trupiniai,arba smulkiai supjaustykite peiliu.Sudėkite duoną į dubinėlį su sauleje džiovitais pomidorais alyvuogėmis,kedrinėmis pinijomis ir mairūnais,viską išmaišykite ir prasieskite keliais šlakeliais alyvuogių aliejaus.
Žuvį iš vidaus ir išorės įtrinkite prieskoniais ir įdėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą ar keptuvę.Į vidų prikimškite duonos mišinio,šiek tiek jo įspauskite į įpjautus plyšiusir pabarstykite aplink žuvį.Kepkite orkaitetės viršuje maždaug20min
Geriausia patiekti su sultingais salot7 lapais-paprastais oliveris ant salotų užbarsto likusius duonos trupinėlius.
Kam pirkti knygą brangiausią, jei galima užeiti čia ir rasti daug Oliverio receptų ir idėjų.