Gaivinu tema, Oliverio receptai mano megstamiausi, jei kazka darau butinai is jo knygu.
Jei kam reiks receptuku, sukelsiu.Paieskosiu obuoliu pyrago receptuko ir bulviu su mandarinai, bet kiek pamenu, tik su citrina yra
Dabar parasysiu nerealu ceese cake'a, kuri kepiau savaitgali is knygos Gimes gaminti
Pasiutiskai lengvas vanilinis varskes pyragas
8-10 porciju
150g nesudyto sviesto ir dar truputis patepti;
250g trapiu sausainiu (naudojau SELGA)
120g smulkaus cukraus(naudojau cukraus pudra)
3 valgomieji saukstai kukuruzu krakmolo;
900g riebios varskes(naudojau 9proc.)
2 dideli kaimiski kiausiniai;
120ml riebios grietineles(naudojau 35%)
1 vaniles anksties seklu arba puse arbatinio saukstelio vanilino (naudojau puse pakelio vanilinio cukraus)
1-os citrinos zievele
1-o apelsino zievele
vysniu padazui
400g vysniu be kauliuku
3 valgomieji saukstai su kaupu smulkaus cukraus
nebutinai: slakelis portveino arba viskio
miltelinio cukraus
Darbo eiga:
Ikaitinti orkaite iki 180 laipsniu. 24cm skersmens formos dugna ir krastus patepkite sviestu. Sumaisyti sutrupintus sausainius su kambario temperaturos sviestu, prispausti prie paruostos skardos dugno ir pakepti 10min orkaiteje. Istraukus palikti atvesti. (as sviesta issilydziau)
Padidinkite karsti iki 200 laipsniu. Sumaisykite cukru su kukuruzu krakmolu. Sudekite varske ir plakite kol pasidarys kremas. (as dejau i kombaina). Imuskite kiausinius ir gerai isplakite. Pamazu plakdami supilkite grietinele, kol pasidarys vienalyte mase, tada imaisykite vanile ir apelsino, bei ctrinos zievele.
Sukreskite misini ant pagrindo ir krestelkete, kad pavirsius sisilygintu.Kepkite 40-50 min kol virsus tuputi paruduos, o idaro pakrasciai apstings. Palikite sustingti kambario temperaturoje 2-3 val arba jei norite tvirtesnio saldytuve per nakti.
pries patiekdami suberkite i puoda vysnias, apibarstykete cukrumi ir kliustelkite vandens. Uzkaiskite ir palengva ant silpnos ugnies virkite 10min. jei turite kliustelkite alkocholio. jei padazas bus per tirstas ipilkite slakeli vandens. Atvesinkite ir sukraukite ant varskes pyrago ir apibarstykite milteliniu cukrumi.
As dariau siek tiek kitaip.
Emiau vysniu be kauliuku kompota, sutirstinau ji pora sauksteliu krakmolo.
Man gavosi nerealus pyragas.
SKANAUS