Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptai

kokius turėsit, tokius kepkit mirksiukas.gif aš kokį 1,5kg kepiau smile.gif
Atsakyti
O čia tai bent... aš jau noriu noriu jo doh.gif
Reiks man savaitgalį be progos iškepti wink.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2011 01 06, 16:33)
kokius turėsit, tokius kepkit  mirksiukas.gif  aš kokį 1,5kg kepiau  smile.gif

Pasitiksliniu... ax.gif
Apie 1.5 kg vienas viščiukas, o kiekis, kuris nurodytas produktų recepte, tas pats išlieka, taip? smile.gif blush2.gif
Atsakyti
ne, aš tiesą sakant dariau iš akies blush2.gif prieskonių paimkit šiek tiek mažiau, o luobui manau produktų reikės per pusę mirksiukas.gif na bet jei miltų negaila, tai geriau pasidarykit daugiau tos tešlos, kad garantuotai uždengtų visą viščiuką.
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 01 03, 16:53)
Oi norėčiau labai apie tą jautieną sužinoti...  ax.gif  O gal galėtum įmesti nuorodas kaip parsisiųsti tas jo laidas? Ar tam reikia kokios programėlės? Ačiukas  4u.gif

As siunciausi is torrent.lt, bet ten prisiregistravimui reikia pakvietimo arba moketi pinigelius, tad jei neturi pazystamu, kas galetu tau atsiust pakvietima, parasyk man i az, paprasysiu vyro, kad pasidalintu pakvietimu su tavim 4u.gif
Dabar esu Lietuvoje ir knyga Airijoj palikau, tai parasysiu tikslius ingredientus, bet darbo eiga tai savais zodziais. Dariau 2 kartus, pirma karta is to, ka turejau saldytuve, o antra karta jau tiksliai pagal recepta, tai parasysiu abu variantus mirksiukas.gif
Ingredientai:
2 salieru stiebai
2 vidutiniai svogunai
2 morkos
1 kupinas saukstas miltu
400g smulkintu pomidoru (konservuose buna)
3 lauro lapai
500g jautienos
500ml Guinness alaus (ar kokio kito juodo stipraus alaus)
prieskoniai (druskyte, pipiriukai) pagal skoni

Darzoves ir jautiena supjaustyti stambiais, apie 2cm plocio gabaliukais, darzoves pakepti keptuveje apie 10min, sudeti jautiena, miltus. Sudeti i puoda kuriame tusinsite (galima ir orkaiteje uzdengta tusinti (200laipsniu berods), arba paprastai ant dujines), supilame smulkintus pomidorus, prieskonius pagal skoni ir tusiname apie 3val (recepte parasyta 3val, bet man uzteko 2val). Jei tusinate ne orkaiteje, nepamirskite vis pamaisyti.

Kai tusinimas jau bus prie pabaigos, galima gausiai uzdeti skrituliukais pjaustytas siek tiek pavirtas bulves, jas paslakstyti alyvuogiu aliejumi (taip pat pagal knygoje teikiama pasiulyma) ir pasauti i orkaite dar 20min (190laipsniu).

Cia originalus receptas, o as kai dariau is to, ka turejau namie, tai pyliau raudona vyna (parinkau, kad butu skirtas gerti su raudona mesa), ir tusinau apie 2val (orkaiteje) ir dar 20min su bulvem palaikiau orkaitej, gavosi skaniau su vynu nei su alum, nes nuo alaus gavosi truputi kartokai, ir as su mazu leliuku ne visada spedavau pamaisyti, o orkaiteje maisyti nereikia, taip kaip ant dujines tusinant... Beje, as dejau dar paprikos, tai ne kokia mintis, nes liko tik skureles is ju, taip kad jokios naudos nebuvo... schmoll.gif

As labai stengiausi atkartoti mazdaug kaip Jamie dare, bet knygos po ranka neturiu, tai tikiuosi viskas cia suprantama ir iskaitoma ax.gif 4u.gif

Jei kas isbandysite, pasidalinkite, pasipasakokite, kaip gavosi 4u.gif
Atsakyti
4u.gif 4u.gif sveikos 4u.gif ar priimsit dar viena beprotiskai mylincia maistai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Valenthe @ 2011 01 17, 23:52)
4u.gif  4u.gif  sveikos  4u.gif  ar priimsit dar viena beprotiskai mylincia maistai? smile.gif

priimsim jei ji beprotiskai myli Jamie maista lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
gal kas pamenat recepta prancuzisko mesos pyrago, as kazkaip praziopsojau, nors atrode skaniai, gal kas galit parasyt?
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2011 01 04, 21:54)
Tai gi, kadangi knygoje aiškiai yra parašyta, kad reikia skleisti natūralaus maisto gaminimo pradicijas ir mokyti, tai gi:

Tobula kepta vištiena
1,6kg višta
2 vid. dydžio svogūnai
2 morkos
2 salierų stiebai
1 česnako galvutė
alyvuogių aliejaus
jūros druskos ir šviežių maltų juodųjų pipirų
citrina
ryšelis šviežių čiobrelių, rozmarinų, laurų lapų ar šalavijų arba jų mišinys.

Daržovių skusti ir lupti nereikia - aš mokrą skutau. Jas tiesiog supjaustyti stambiai. Česnako galvutę sulaužyti skiltelėmis, taip pat nelupti. Visas daržoves dėti į skardos vidurį ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Vištą apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinti druska ir pipirais. Citriną subadykite peiliu ir kartu su žolelių ryšuliu įkišti į vištos vidų. Vištą uždėti ant daržovių.
Orkaitę ikaitinti iki 240C. Dėkite vištą ir iš karto sumažinti temperatūrą iki 200C. Kepti 1val 20 min.

kepiau vistiena pagal sita receptuka, super skani vistiena isejo, o irdarzoves labai skanios gaunas.

va manoji vistyte
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kutvela @ 2011 01 20, 14:37)
kepiau vistiena pagal sita receptuka, super skani vistiena isejo, o irdarzoves labai skanios gaunas.

va manoji vistyte
user posted image

o jus ir svoguno nelupet?
Atsakyti
QUOTE(spinsa @ 2011 01 20, 14:02)
o jus ir svoguno nelupet?

lupau svoguna ir morkas lupau, nelupau tik cesnako blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kutvela: 20 sausio 2011 - 13:05
teko pas drauge ragauti super skanu toki labai sokoladini ir labai dregna pyraga, gal kuri turite jo receptuka??
Atsakyti