Rugsejo 30d radau, kad pasirodys nauja Oliver knyga apie 30-min- patiekalus. Baisiausiai laukiu!!! Bet kazkaip paskutiniu metu tik pagal Ramsay gaminu.
QUOTE(Koruklu @ 2010 08 25, 19:34)
Rugsejo 30d radau, kad pasirodys nauja Oliver knyga apie 30-min- patiekalus. Baisiausiai laukiu!!! Bet kazkaip paskutiniu metu tik pagal Ramsay gaminu.
Koruklu,
gal gali pasidalinti Ramsay receptukais?
ačiū.
QUOTE(regna @ 2010 08 26, 00:56)
Jei pasakytum ko labiau noretum, tai parasyciau. Turiu jo 3 knygas - 'Fast Food' ( greitai pagaminamas maistas), World Food ( po kelis receptus is graiku, prancuzu, italu, ispanu, vidurio rytu, kinieciu, tailandieciu virtuviu) ir Healthy Appetite ( sveiko maisto knyga).
QUOTE(Koruklu @ 2010 08 26, 10:31)
Jei pasakytum ko labiau noretum, tai parasyciau. Turiu jo 3 knygas - 'Fast Food' ( greitai pagaminamas maistas), World Food ( po kelis receptus is graiku, prancuzu, italu, ispanu, vidurio rytu, kinieciu, tailandieciu virtuviu) ir Healthy Appetite ( sveiko maisto knyga).
Koruklu,
Kokį receptuką iš sveiko maisto knygos
Iš anksto nuoširdus AČIŪ.
Na va pora Ramsay receptu.
Neseniai kepiau duona su seklom ir medumi:
Reikia:
15gr svieziu mieliu arba 7g sausu mieliu
275ml drugno vandens
225gr nesijotu kvietiniu miltu
225gr baltu miltu
1½ a.s. druskos
50 gr ivairiu seklu ( po 2 a.s. aguonu, sezamo, moliugu, selenu, saulegrazu seklu)
3 v.s. alyvuogiu aliejaus
2 v.s. medaus
2 v.s. pieno ( aptepimui)
Mieles ismaisyti siltame vandenyje. Leisti suburbuliuoti.
Miltus sumaisyti su seklomis dubenyje. Padaryti duobe miltuose ir i ja supilti alieju, medu, ismaisytas mieles vandenyje, druskos. Su saukstu gerai ismaisyti, tada viska perdeti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti tesla 5-10 min. Jei labai limpa prie ranku, ideti dar miltu ( bent jau man tai nereikejo, viskas puikiai gavosi!). Isminkius ideti i aliejumi istepta inda, uzdengti maistine plevele ir palikti pakilti apie valanda siltoje vieteleje.
Po valandos ranka suspausti tesla, lengvai paminkyti ir padalinti i dvi dalis ( as palikau 1 dideli kepala). Suformuoti kepalus, padeti ant kepimo skardos su kepimo popieriumi, apdengti aliejuota plevele ir vel palikti kol pakils dvigubai.
Ikaitinti orkaite iki 200C. Kai kepaleliai pakyla, aptepti pienu ir deti kepti apie 20-25 min. Pavirsius gaunasi sviesiai rusvas! Leisti atvesti and groteliu. Skanaus!
Idaryti pomidorai:
Reikia:
6 didoku pomidoru
1 svoguno
2 skilteliu cesnako
ivairiu zoleliu ( petrazoliu, metu, baziliko, ciobrelio), jei neturit svieziu tai tiks ir dziovintos.
4 saukstu bulgur kruopu ( galite naudoti ir kuskusa, grikius, perlines kruopas ar ryzius)
3 v.s. aliejaus
druskos
pipiru
Taigi pirmiausia nupjaunam pomidoru virsunele ir iskobiam vidu. As naudojau toki irengima, kuris skirtas iskobti burbuliukams, pvz meliono ar agurko, tai tai tikrai buvo labai lengva ir pomidorai nesuplyso. Tada keptuveje pakepinam ant aliejaus svoguna ir cesnaka, tada sudedam visa pomidoro vidu ( seklas, minktima, sultis). Pakepinam kol pomidorai suminsteja. Supilam i keptuve bulgur kruopas, pamaisome ir isjungus ugni ir uzdengus keptuve paliekame 5 minutems. Jei naudosite kitas kruopas, tai teks jas pries tai apvirti! Po 5 minuciu bulgur sumaisome su turimom zolelem ir idarome pomidorus. Tada apslaksome aliejumi ir dedame i karsciui atsparu inda ir kepam orkaiteje (175C) apie 15-20 minuciu kol pomidorai suminkstes. Skanaus!!!
Dar idaryti grybai pusryciams
Reikia alyvuogiu aliejaus, 300gr portabellini grybu
druskos ir pipiru
350gr rikotos
60gr smulkintu graikisku riesutu
raudonelio
2v.s. permesano surio
8 riekeles rugines duonos
Duona aptepti aliejumi ir paskurdinti.
Grybus nuvalyti. Sumaisyti rikota, raudoneli, graikiskus riesutus, permesana, druskos. Ismaistyti ir idaryti grybus. Apslakstyti aliejumi ir kepti apie 10 min orkaiteje.
Pateikti ant skrudintos duonos.
Dar daug patiekalu su zuvimi, vistiena ir pan. Man dar labai patiko kazkada seniau gamintos slauneles pagal ta knyga.
<reikia 10 slauneliu, druskos ir pipiru, alyvuogiu aliejaus. Marinatui: 6v.s. medaus, 3v.s. zuvies padazo, 1½v.s. sojos padazo, 1½citrinos sulciu, 3 v.s. ryziu acto, 1 v.s. sezamu aliejaus.
Pirmiausia kulseles apslakstyti aliejumi druska ir pipirais. Deti i orkaite ir kepti 20 min. Tada sumaisyti marinata ir po 20 min kepimo aptepti slauneles marinatu. Dar kepti 20-30 min pavartant. Valgyti su brokoliais arba zaliom salotom.
Nors sitam receptui reikia mandresniu ingridientu, bet kadangi as kai nusiperku, tai ilgam buna, todel be problemu man namie toki a la azijietiska patiekala pasigaminti. Va tiek siam kartui!
Neseniai kepiau duona su seklom ir medumi:
Reikia:
15gr svieziu mieliu arba 7g sausu mieliu
275ml drugno vandens
225gr nesijotu kvietiniu miltu
225gr baltu miltu
1½ a.s. druskos
50 gr ivairiu seklu ( po 2 a.s. aguonu, sezamo, moliugu, selenu, saulegrazu seklu)
3 v.s. alyvuogiu aliejaus
2 v.s. medaus
2 v.s. pieno ( aptepimui)
Mieles ismaisyti siltame vandenyje. Leisti suburbuliuoti.
Miltus sumaisyti su seklomis dubenyje. Padaryti duobe miltuose ir i ja supilti alieju, medu, ismaisytas mieles vandenyje, druskos. Su saukstu gerai ismaisyti, tada viska perdeti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti tesla 5-10 min. Jei labai limpa prie ranku, ideti dar miltu ( bent jau man tai nereikejo, viskas puikiai gavosi!). Isminkius ideti i aliejumi istepta inda, uzdengti maistine plevele ir palikti pakilti apie valanda siltoje vieteleje.
Po valandos ranka suspausti tesla, lengvai paminkyti ir padalinti i dvi dalis ( as palikau 1 dideli kepala). Suformuoti kepalus, padeti ant kepimo skardos su kepimo popieriumi, apdengti aliejuota plevele ir vel palikti kol pakils dvigubai.
Ikaitinti orkaite iki 200C. Kai kepaleliai pakyla, aptepti pienu ir deti kepti apie 20-25 min. Pavirsius gaunasi sviesiai rusvas! Leisti atvesti and groteliu. Skanaus!
Idaryti pomidorai:
Reikia:
6 didoku pomidoru
1 svoguno
2 skilteliu cesnako
ivairiu zoleliu ( petrazoliu, metu, baziliko, ciobrelio), jei neturit svieziu tai tiks ir dziovintos.
4 saukstu bulgur kruopu ( galite naudoti ir kuskusa, grikius, perlines kruopas ar ryzius)
3 v.s. aliejaus
druskos
pipiru
Taigi pirmiausia nupjaunam pomidoru virsunele ir iskobiam vidu. As naudojau toki irengima, kuris skirtas iskobti burbuliukams, pvz meliono ar agurko, tai tai tikrai buvo labai lengva ir pomidorai nesuplyso. Tada keptuveje pakepinam ant aliejaus svoguna ir cesnaka, tada sudedam visa pomidoro vidu ( seklas, minktima, sultis). Pakepinam kol pomidorai suminsteja. Supilam i keptuve bulgur kruopas, pamaisome ir isjungus ugni ir uzdengus keptuve paliekame 5 minutems. Jei naudosite kitas kruopas, tai teks jas pries tai apvirti! Po 5 minuciu bulgur sumaisome su turimom zolelem ir idarome pomidorus. Tada apslaksome aliejumi ir dedame i karsciui atsparu inda ir kepam orkaiteje (175C) apie 15-20 minuciu kol pomidorai suminkstes. Skanaus!!!
Dar idaryti grybai pusryciams
Reikia alyvuogiu aliejaus, 300gr portabellini grybu
druskos ir pipiru
350gr rikotos
60gr smulkintu graikisku riesutu
raudonelio
2v.s. permesano surio
8 riekeles rugines duonos
Duona aptepti aliejumi ir paskurdinti.
Grybus nuvalyti. Sumaisyti rikota, raudoneli, graikiskus riesutus, permesana, druskos. Ismaistyti ir idaryti grybus. Apslakstyti aliejumi ir kepti apie 10 min orkaiteje.
Pateikti ant skrudintos duonos.
Dar daug patiekalu su zuvimi, vistiena ir pan. Man dar labai patiko kazkada seniau gamintos slauneles pagal ta knyga.
<reikia 10 slauneliu, druskos ir pipiru, alyvuogiu aliejaus. Marinatui: 6v.s. medaus, 3v.s. zuvies padazo, 1½v.s. sojos padazo, 1½citrinos sulciu, 3 v.s. ryziu acto, 1 v.s. sezamu aliejaus.
Pirmiausia kulseles apslakstyti aliejumi druska ir pipirais. Deti i orkaite ir kepti 20 min. Tada sumaisyti marinata ir po 20 min kepimo aptepti slauneles marinatu. Dar kepti 20-30 min pavartant. Valgyti su brokoliais arba zaliom salotom.
Nors sitam receptui reikia mandresniu ingridientu, bet kadangi as kai nusiperku, tai ilgam buna, todel be problemu man namie toki a la azijietiska patiekala pasigaminti. Va tiek siam kartui!
Koruklu,
Širdingas ačiū,už receptukus
Dar prašymas zuvies recepto
Širdingas ačiū,už receptukus
Dar prašymas zuvies recepto
paprastas lasisos receptas:
Reikia: 4 gabaleliu lasisos
marinatui:
3v.s. medaus
1v.s. citrinos sulciu
2v.s. sojos padazo
1v.s. dijon garstyciu
½a.s. tarkuoto imbiero
Paruosti marinata ir uzpilti zuvi, tada leisti pasimarinuoti 30 min. Tada deti ant kepimo skardos ir kepti 4-6 min ant abieju pusiu orkaiteje 230C.
Pateikti su spinatu lapu ir ridikeliu salotomis. Padaza pagaminti is 1.v.s imbiero, 3v.s. ryziu acto, 2v.s. sojos padazo, 2v.s. sezamu aliejaus, 2-3 v.s. tahini.
Skanaus!
Dar vienas recewptas, bet cia jau baltai zuviai:
1 didesne zuvis
druska ir pipirai
alyvuogiu aliejaus
rozmarino sakele
baziliko lapeliai keli
2 cesnako skilteles
puse citrinos
Zuvi nuvalyti, ipjauti sonuose ir i pjuvius ideti po rozmarino kelis lapelius ir baziliko, bei cesnako skiltele. Apslakstyti aliejumi, druska pipirais, kepti orkaiteje 15-20 min priklauso nuo zuvies dydzio.
Pateikti su kuskusu. 250gr kuskuso, 1 citrinos zieveles, rozmarino, 300ml verdancio vandens arba sultinio, 250gr saldytu zirneliu, 4v.s. alyvuogiu aliejaus, petrazoliu. Kol zuvis kepa, kuskusa, tarkuota citrinos zievele, smulkinta rozmarina ir druska bei pipirus uzpilti verdanciu vandeniu, uzdengti ir palikti 5 min. Apverdame zirnelius ir isbrinkus kuskusui imaisome su alyvuogiu aliejumi.
Skanaus!
Reikia: 4 gabaleliu lasisos
marinatui:
3v.s. medaus
1v.s. citrinos sulciu
2v.s. sojos padazo
1v.s. dijon garstyciu
½a.s. tarkuoto imbiero
Paruosti marinata ir uzpilti zuvi, tada leisti pasimarinuoti 30 min. Tada deti ant kepimo skardos ir kepti 4-6 min ant abieju pusiu orkaiteje 230C.
Pateikti su spinatu lapu ir ridikeliu salotomis. Padaza pagaminti is 1.v.s imbiero, 3v.s. ryziu acto, 2v.s. sojos padazo, 2v.s. sezamu aliejaus, 2-3 v.s. tahini.
Skanaus!
Dar vienas recewptas, bet cia jau baltai zuviai:
1 didesne zuvis
druska ir pipirai
alyvuogiu aliejaus
rozmarino sakele
baziliko lapeliai keli
2 cesnako skilteles
puse citrinos
Zuvi nuvalyti, ipjauti sonuose ir i pjuvius ideti po rozmarino kelis lapelius ir baziliko, bei cesnako skiltele. Apslakstyti aliejumi, druska pipirais, kepti orkaiteje 15-20 min priklauso nuo zuvies dydzio.
Pateikti su kuskusu. 250gr kuskuso, 1 citrinos zieveles, rozmarino, 300ml verdancio vandens arba sultinio, 250gr saldytu zirneliu, 4v.s. alyvuogiu aliejaus, petrazoliu. Kol zuvis kepa, kuskusa, tarkuota citrinos zievele, smulkinta rozmarina ir druska bei pipirus uzpilti verdanciu vandeniu, uzdengti ir palikti 5 min. Apverdame zirnelius ir isbrinkus kuskusui imaisome su alyvuogiu aliejumi.
Skanaus!
Užklydau į Jamie puslapį šiandien. Pasirodo, kalėdiniame Jamie'io žurnale bus straipsnis apie Lietuvą. Kaip noriu to numerio . Tik gaila, kad po vieną užsakyti negalima. Gal kas turi idėjų, kaip jį gauti?
QUOTE(ra @ 2010 11 24, 11:44)
Šitas . Kainelė verčia iš koto, bet gal reiks pirkti . ačiū
QUOTE(Ugnužė @ 2010 11 24, 10:50)
Šitas . Kainelė verčia iš koto, bet gal reiks pirkti . ačiū
Zurnalas tiek kainuoja
manau normali kaina atsižvelgiant į jų pragyvenimo lygį ))
aš palauksiu pokaledinio periodo, kaina kris bet vienareikšmiškai pirksiu
aš palauksiu pokaledinio periodo, kaina kris bet vienareikšmiškai pirksiu