jei prieskoniu turi -tai ne taip ir brangu normoj -nieko tne super mandro ner prieskonius penrai uzsiauginau, ka apsidziovinau, ka uzsisaldziau,ka paperku pardej visa emse -prieskoniuose pas ji
QUOTE(bonda @ 2010 04 23, 15:37)
jei prieskoniu turi -tai ne taip ir brangu normoj -nieko tne super mandro ner prieskonius penrai uzsiauginau, ka apsidziovinau, ka uzsisaldziau,ka paperku pardej visa emse -prieskoniuose pas ji
Tikra tiesa. Tik, kad jis labai mėgsta juos šviežius dėti ne džiovintus. Namuose ant palangės bandėm auginti, tai nieko gero. Kažkokie mažiukai užaugo. Ir viskas pas jį ekologiška ,sveika,naturalu.Turbūt dėl to ir skanu.
QUOTE(Vaiga1 @ 2010 04 23, 14:44)
Tikra tiesa. Tik, kad jis labi mėgsta juos šviežius dėti ne džiovintus. Namuose ant palangės bandėm auginti, tai nieko gero. Kažkokie mažiukai užaugo.
taip, aisku sviezi geriausiai bet isbandziau saldyt -ir man labai patiko -ziema labai gerai sviezius atstoja dziovint -tai nevisi tinka -del skonio bazilikas slykstus tiesiog patampa bet uzsaldzius -
kiek žiūriu jo laidas, tai vis niekaip negaliu atsigrožėti jo patiekalais tokie gražūs- skanūs atrodo .. tik va MB kietai sučiaupęs lūpas sėdi, mat nevalgo jis jokių "žolių" jau apie auginimą ant palangės net nedrįstu pagalvoti, nors..
QUOTE(Zhaliaakee @ 2010 04 28, 23:04)
kiek žiūriu jo laidas, tai vis niekaip negaliu atsigrožėti jo patiekalais tokie gražūs- skanūs atrodo .. tik va MB kietai sučiaupęs lūpas sėdi, mat nevalgo jis jokių "žolių" jau apie auginimą ant palangės net nedrįstu pagalvoti, nors..
Tai jau kažin ar nevalgytų kokio sultingo kepsnio su baziliku ar vištienos su čiobreliais
QUOTE(KatYnas @ 2010 02 23, 17:48)
Jamio OLiverio nevienos laidos per Tv nemaciau turiu veik visas jo knygas ir laukiu dabar naujos kuria zada balandi isleisti "Jamie Does" .
Gordono Ramsio turiu viena knyga ir maciau keleta laidu knygoje buvo diskas tai jis buvo tikrai kazko vertas nes ten jis paaiskina smulkiai su visom technikom, knigoje to nera... o pasimokyt is jo yra ko o laidos jo nesuzavejo...siaip paziureti gal ir nieko bet...
Gordono Ramsio turiu viena knyga ir maciau keleta laidu knygoje buvo diskas tai jis buvo tikrai kazko vertas nes ten jis paaiskina smulkiai su visom technikom, knigoje to nera... o pasimokyt is jo yra ko o laidos jo nesuzavejo...siaip paziureti gal ir nieko bet...
As jau siandien isbandziau viena recepta is Jamie Does. Man siaip ta knyga tikrai patinka, na kaip ir visos jo knygos. Aisku si karta jis labiau ziuri i atskiru saliu virtuve. Tai jei megstate tu saliu virtuves, tai receptai tikrai patiks. Stai pirmasis mano isbandytas, beje ji taip pat rode 1ojoje dalyje apie Makaresa.
Prawn-stuffed spicy fish with vermicelli from 'Jamie Does' - Krevetem idaryta zuvis su vermiseliais is naujausios knygos mano namuose 'Jamie Does'
As naudojau Juodosios juros lasisa ir pacioje pabaigoje dar krapu uzdejau, nes tiesiog krapai ir lasisa yra tikrai geri draugai. Jei sugalvosite isbandyti si recepta, tai pirmiausia paziurekite parduotuvese ( na deja, greiciausiai Lietuvoje nerasite, !) sudytu citrinu. Bet tai ne beda, nes paziurejus ta laida, as ta pacia diena visa citrinu stiklaini uzsisudziau ir va po dvieju savaiciu as jau gaminu! O uzsudyti citrinas lengva reikia ipjauti i 4 dalis citrinas ( ne perpjauti), i kiekviena citrina ideti sauksta juros druskos ( viso apie 200gr), keleto lauro lapu, keleta pipiro grudeliu, ir 2 pagaliuku cinamono. Taigi apdruskintas citrinas sudedame i pasterizuota stiklaini ir apdedame lauro lapais, pipirais ir cinamonu, tada dar uzpilame likusia druska ir kokiu 3-4 citrinu sultimis. Citrinas gerai paspausti, kad is ju dar daugiau sulciu susidarytu, kai jau sultis dengia, ant virsaus uzpilti siek tiek alyvuogiu aliejaus, kad nepatektu oro. Ir palikti kur nors tamsiau keliom savaitem. Sako, kad po menesio jau galima valgyti ( na as po daugiau nei 2 savaiciu panaudojau viena) ir issilaiko iki puses metu.
O dabar jau zuvies receptas:
100gr vermiseliu
2 cukiniju
2 pomidoru
Maza saujele smulkintu kalendru
1 sudytos citrinos
ziupsnelio kumino
1 saukstelis saldzios paprikos milteliu
1 saustelis malto imbiero milteliu
2 arbatinius saukstelius harissos arba cilli padazo
Druskos ir pipiru
500-600gr zuvies
Alyvuogiu aliejaus
Saujele kreveciu
Taigi isverdam vermiselius, bet jie dar turi buti kietoki, tada nuplauname valdeniu ir atvesiname. Sutarkuojame cukinija, supjaustome pomidorus, citrina, sudedame kumino ziupsneli, paprikos milteliu, imbiero miltelius, tada sudedame vermiselius ir gerai viska ismaisome. I skarda dedame du trecdalius vermiseliu mases.
Zuvi ipjauname abiejuose pusese, tada apiberiame druska, pipirais, dar siek tiek kumino, paprikos, imbiero, imaisome harissa su aliejumi. Gerai itriname zuvi ir tada dedame ant vermiseliu 'lovos' skardoje, tada likusius vermiselius sumaisome su krevetem ir sudedame i zuvies vidu. As tada apdejau krapu sakelem ir apslaksciau aliejumi. Dedame i ikaitinta orkaite ( 200C) ir kepam apie 25-35 minutes, na tai priklausys kokio dydzio zuvis. Pateikti zuvi su vermiseliu idaru ir zaliom salotom. Skanaus! O tai tikrai skanu!
Eina sau kaip skanu Net skrandis sugurgė. Šaunuolė Koruklu . Reikes pazyst ,kad vyras paruoštų.
QUOTE(almostlover @ 2010 02 24, 11:51)
O aš nors ir visuomet mėgau gaminti į Jamie niekada per didelio dėmesio nebuvau atkreipus (gal, kad nežiūriu tv). Ir tik visai neseniai kažko ieškodama aptikau jo puslapį internete. Tuomet pabandžiau iškeptį šį šokoladinį pyragą
http://www.jamieoliv...cherries-and-bo
Rezultatas bet kokius lūkesčius pranoko. Tikrai buvo pats skaniausias kadanors valgytas šokoladinis pyragas. Dabar užsukus į knygyną pirmiausia patrauksiu prie tų su Jamie Oliver ant viršelio
http://www.jamieoliv...cherries-and-bo
Rezultatas bet kokius lūkesčius pranoko. Tikrai buvo pats skaniausias kadanors valgytas šokoladinis pyragas. Dabar užsukus į knygyną pirmiausia patrauksiu prie tų su Jamie Oliver ant viršelio
gal galite isverst i lietuviu kalba, nemoku zmoniskai sitos kalbos
merginos,Help
pamečiau receptą bulvių,kepamu orkaitėje su balsamico actu ir česnakais kažkaip ... neberandu
pamečiau receptą bulvių,kepamu orkaitėje su balsamico actu ir česnakais kažkaip ... neberandu
QUOTE(Larissa @ 2010 08 18, 19:30)
merginos,Help
pamečiau receptą bulvių,kepamu orkaitėje su balsamico actu ir česnakais kažkaip ... neberandu
pamečiau receptą bulvių,kepamu orkaitėje su balsamico actu ir česnakais kažkaip ... neberandu
jei pasakytum is kurios knygos tas receptas, tai paziureciau!
kadangi mano turimose knygose nera su balzamiku, tai radau cia jo puslapyje:
Tobulos orkaiteje keptos bulves
1.5kg skustu bulviu
druskos ir pipiru
alyvuogiu aliejaus
1 galvutes cesnaku, isskirstytu
raudono vyno acto
Galimos trys skoniu variacijos:
1 var.
alyvuogiu aliejaus
sviezio rozmarino sakele
2 var.
50g pjaustyto sviesto
saujele plesyto salavijo
1 mandarino sulciu ir zieveles
3 var.
2 v.s. anties tauku
saujele ciobrelio
pora lauro lapu
Ikaitinti orkaite 180C.
Bulves nulupti, sudeti i salta vandeni ir uzvirus pavirti 6-7 min. tada nukosti ir leisti nusigaruoti 3 minutes.
Dabar turite nuspresti kokio skonio bulves noresite. Idedate riebalus, tada prieskonius, druska, cesnaka, acta. Gerai apvoliojate, dedate i orkaite 30 min.
Tada iseme bulves lengvai paspaudziate su bulviu koses grudikliu. Cia tam, kad toliau kepant bulves taptu traskesnes. Tada galite sudeti zoleles, jei pasirinksite 2 var. mandarinu zievele, dar truputi riebalu, gerai sumaisyti ir vel kepti orkaiteje 40-45min. kol apskrus. Skanaus!
Tobulos orkaiteje keptos bulves
1.5kg skustu bulviu
druskos ir pipiru
alyvuogiu aliejaus
1 galvutes cesnaku, isskirstytu
raudono vyno acto
Galimos trys skoniu variacijos:
1 var.
alyvuogiu aliejaus
sviezio rozmarino sakele
2 var.
50g pjaustyto sviesto
saujele plesyto salavijo
1 mandarino sulciu ir zieveles
3 var.
2 v.s. anties tauku
saujele ciobrelio
pora lauro lapu
Ikaitinti orkaite 180C.
Bulves nulupti, sudeti i salta vandeni ir uzvirus pavirti 6-7 min. tada nukosti ir leisti nusigaruoti 3 minutes.
Dabar turite nuspresti kokio skonio bulves noresite. Idedate riebalus, tada prieskonius, druska, cesnaka, acta. Gerai apvoliojate, dedate i orkaite 30 min.
Tada iseme bulves lengvai paspaudziate su bulviu koses grudikliu. Cia tam, kad toliau kepant bulves taptu traskesnes. Tada galite sudeti zoleles, jei pasirinksite 2 var. mandarinu zievele, dar truputi riebalu, gerai sumaisyti ir vel kepti orkaiteje 40-45min. kol apskrus. Skanaus!
QUOTE(Koruklu @ 2010 08 18, 20:01)
jei pasakytum is kurios knygos tas receptas, tai paziureciau!
taip ir maniau,kad reikia tavęs klausti kad aš žinočiau iš kurios knygos žinau,kad ištirpinamas sviestas (kažkaip nekukliai,apie 100 g ) aš tiek nedėjau ten trumpai apkepinami nevalytos česnako skiltelės su žolelėm..ir svogūnas (ar jau čia mano išmįslas ),paskui balsamico įpilama ir visa tai su bulvėm sumaišoma ir nemažoje temperatūroje kepama...taip aš prisimenu bet kadangi dažnokai aplanko senatvinė sklerozė,tai prašau pagalbos