Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptai

Koruklu - mane sudomino žydiška vištienos sriuba, bet neberandu jūsų nuorodoj receptuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamakarolina @ 2009 11 18, 18:03)
Koruklu - mane sudomino žydiška vištienos sriuba, bet neberandu jūsų nuorodoj receptuko  4u.gif

Va Cia nuoroda - Jewish Penicilin, jei skaitote angliskai:

What we need:

2,5 kg chicken ( I used pieces of chicken breasts and legs for a lighter version)
3 medium onions, peeled and roughly chopped
3 carrots, peeled and roughly chopped
3 sticks of celery, trimmed and roughly chopped
4 cloves of garlic, peeled
4 fresh bay leaves
a few springs of fresh thyme
salt and pepper to taste
2 handfuls of Jewish fine egg noodles or spagheti, broken into bits
1 small bunch of fresh flat-leaf parsley
1 small bunch of fresh dill

For the matzo balls:

4 large eggs
4 tbsps of chicken fat
1 teaspoon of sea salt
1/2 teaspoon freshly ground black pepper
130 g matzo meal ( or matzo crackers, blitzed to fine powder)

What we have to do:

1. Rinse the chicken and put it into a big pot. Cover with cold water. Bring it to boil, then turn down and simmer for 30 min. Skim the froth off the top of the chicken.
2. Add the chopped vegetables, garlic cloves, bay leaves and thyme springs, and season with a good pinch of salt. Bring it to boil and again simmer for 1 hour. Carry on skimming the broth, reserving 4 tbsps of this fat for matzo balls.
3. To make matzo balls, beat the eggs and add 70 ml of cold water, cooled chicken fat, salt and pepper. Beat it again and slowly stir in matzo meal until blended. Leave covered with a clingfilm, in the fridge for 30 min, then wet your hands in water and roll the dough into 20 small balls. Make them small as they double in size when they cook.
4. What the soup has had its hour and a half, use tong to remove the chicken to a roasting pan. Leave to cool. Remove the soup from the heat and strain it through the sieve or colander. Pull out the decent looking bits of vegetable and put these back into the soup, getting rid of anything else.
5. Put the pot on a medium heat and bring back to boil, then add the matzo balls. Put a lid on, turn the heat down and simmer for 20 min. Halfway through the 20 min, add noodles or spaghetti and cook gently for the final 10 min.
6. When chicken has cooled, shred the meat off the bone. Pile it onto a plate and get rid of skin and bones. Pick the leaves from parsley an dill and roughly chop them. Add the meat back to the soup, along with the chopped herbs and warm through for 3 min. Have a taste and season with salt and pepper if necessary. Serve hot!!!

O cia dar va nauja recepta isbandziau is Jamie's America:

Sher Ping blynai ( Kinieciu virtuve):

user posted image

Papildyta:
QUOTE(just.me. @ 2009 11 17, 21:42)
O aš pasigirsiu, kad uz gera kaina knyga Oliver nusipirkau Knygu isparduotuvej Urmo bazese smile.gif gal ir Jums pravers ta informacija, nes kam moket brangiai, kai galima uz puse kainos nusipirkt, t.y. 47 lt

O jei dar skaitote angliskai, tai dar geriau uzsisakyti per amazon.com.uk!!! As uz tris jo knygas mokejau 27 svarus! Tik reikia ziureti specialius pasiulymus. Naujos, originalo kalba parasytos knygos. Man dar labai patinka skaityti originalus, nes kalbejimo maniera islaikyta, tai lyg pats Jamie Oliver tau kalbetu. Labai megstu as tas knygas. Palauksiu po nauju metu ir vel vyrelio prasysiu, kad man reikia knygu!!! ( O vyrui visada malonu laiminga zmona padaryti!)
Atsakyti
Taip, Kaune yra, Urmo bazese, Raudonam pasaze, 1 galerijoj. Pro erotiniu prekiu parduotuve AISTRA ieiti reik. Na kitaip sakant tam pastate kur yra SEB bankomatas. Nzn ar cia aiskiai papasakojau smile.gif
O del mezgimo knygu tai net nzn. ar yra... Zinau, kad visos trys Oleverio kulinarinės knygos yra smile.gif

QUOTE(Letune @ 2009 11 18, 00:37)
Čia Kaune?  bigsmile.gif  O kur konkrečiau ši išparduotuve yra? Kokioje rampoje ar sandėlyje? Kokių dar ten knygų esama. Gal yra apie mezgimą? Sudomino.

Papildyta:
Oj su anglu kalba man sunkiai - geriau lietuviskai smile.gif Paskui dar blogai issivertus patiekala sugadinsiu biggrin.gif

QUOTE(Koruklu @ 2009 11 20, 20:15)
O jei dar skaitote angliskai, tai dar geriau uzsisakyti per amazon.com.uk!!!

Papildyta:
Na vat jau supasakojau, kur ta knygu isparduotuve rasti - dar internetini puslapi imesiu wink.gif http://www.knyguisparduotuve.lt/

QUOTE(korcula @ 2009 11 18, 13:37)
Mane taip pat domina kokioje vietoje yra ta knygų išparduotuvė?
Iš anksto dėkui  4u.gif

Atsakyti
norejau paklaust,gal kas turite visas oliverio knygas ir galetumet pasakyt,kurioj knygoj receptukai paprasciausi.noriu dovanai jo knyga nupirkt.aciu
Atsakyti
QUOTE(ingaul @ 2009 12 08, 16:46)
norejau paklaust,gal kas turite visas oliverio knygas ir galetumet pasakyt,kurioj knygoj receptukai paprasciausi.noriu dovanai jo knyga nupirkt.aciu

Jeigu ketinate anglu kalba dovanoti, tai manau, kad Ministry of food. Ten visi tokie paprasti patiekalai, dauguma pagaminti ir laiko ne per daugiausiai uzima . Tik tiek, kad yra nemazai indu virtuves joje smile.gif as kaip ne megeja jos, tai man paciai net per daug.
Atsakyti
QUOTE(lait @ 2009 12 08, 20:00)
Jeigu ketinate anglu kalba dovanoti, tai manau, kad Ministry of food. Ten visi tokie paprasti patiekalai, dauguma pagaminti ir laiko ne per daugiausiai uzima . Tik tiek, kad yra nemazai indu virtuves joje smile.gif as kaip ne megeja jos, tai man paciai net per daug.

lietuviu kalba dovanosiu
Atsakyti
QUOTE(ingaul @ 2009 12 08, 17:46)

Man labai patinka "Mano italija", joje daug makaronų, risotto receptų taip pat žuvies ir mėsos patiekalų.
Apie receptų sudėtingumą sunku paskyti, kiekvienam pagalsave.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yasmin: 08 gruodžio 2009 - 20:55
QUOTE(ingaul @ 2009 12 08, 17:46)

visas turiu -bet ne nzn ka patart g.gif visose kazka atrandu wub.gif , kazko ne nedarau ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 12 08, 23:04)
visas turiu -bet ne nzn ka patart g.gif visose kazka atrandu wub.gif , kazko ne nedarau ax.gif  biggrin.gif

o kurioj yra daugiau kepsniu ant lauzo ar siaip mesisku patiekalu?
Atsakyti
QUOTE(+777+ @ 2009 11 04, 14:33)
Man irgi labai patiko jo laidelės, o dar labiau gaminimo būdas. Iš jo knygos esu gaminusi svogūnų sriubą, nes vyras labai jos norėjo.  ax.gif

kaip ji tau pavyko? klausiu, nes as ja tiesiai i wc ispyliau... fuiiii biggrin.gif
Papildyta:
turiu viena jo knyga "gaminame su Oliveriu" kazkas tokio... zalia zodziu. tai esu isbandzius is jos: lazanija, svogunu sriuba, visciuka su citrina... hmm ir viskas tikriausiai... tai labiausiai patiko visciukas su citrina, tiesiog nuostabaus skonio mesyte thumbup.gif lazanija irgi nieko... MB nelabai tiko moliugo skonis... o svogunu sriuba, tai klaiki, bet cia gal skonio reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti
Su Naujaisiais, mielosios Jamie Oliver gerbejos! clap.gif

Visi receptukai is naujausios kaledines laideliu serijos Jamie's Family Christmas. 4u.gif
Pirmos laidos receptai
Antros laidos receptai
Trecios laidos receptai
Ketvirtos laidos receptai
Penktos laidos receptai

Sios sventes jau baigiasi, bet kitiem metam, ar kitom progom daugybe ideju thumbup.gif
Pati jau isbandziau orkaiteje keptas darzoves (Jamie's roast vegetable mega-mix, is treciosios laideles), bei orkaiteje keptu bulviu kombinacija su alyvuogiu aliejum ir kita su zasies taukais (Perfect roast potatoes, receptas taip pat is treciosios dalies) thumbup.gif rekomenduoju isbandyti ir Jums!
Atsakyti
[quote=lait,2010 01 01, 14:13]
Su Naujaisiais, mielosios Jamie Oliver gerbejos,valio

Lait 4u.gif 4u.gif 4u.gif -Ačiukas už nuorodėlę.

Atsakyti