Kaip laukiu nauju jo laidu tikiuosi nebus titruotos
Man irgi labai patiko jo laidelės, o dar labiau gaminimo būdas. Iš jo knygos esu gaminusi svogūnų sriubą, nes vyras labai jos norėjo.
Vakar dariau šį troškinį Jautienos troškinys - gavosi labai skanus
QUOTE(dosa @ 2009 11 05, 11:31)
Koks sutapimas! Mes taip pat ta pacia diena ji gaminome. Tikrai labai skanu!
O belaukiant svenciu, saltais vakarais susisildykime su taurele karsto vyno
Dzeimio karsto vyno receptas
2 mandarinai
vienos citrinos zievele
vienos zaliosios citrinos zievele
250g smulkaus cukraus
6 gvazdikeliai
viena cinamono lazdele
trys sviezi lauro lapai
vienas muskato riesutas
viena vaniles ankstis, perpjauta pusiau
dvi zvaigzdinio anyziaus ankstys
du buteliai Chianti, arba kitokio italisko raudonojo vyno
Skustuku stambiai nurezti zievele nuo mandarinu, citrinu ir zaliuju citrinu. Supilti cukru i dideli puoda ir uzdeti ant vidutinio stiprumo ugnies, sudeti zieveles ir isspausti mandarinu sultis. Ideti gvazdikelius, cinamono lazdele, lauro lapus ir apie 10-12 muskato riesuto nutarkavimu. Imesti vaniles anksti ir imaisyti tiek vyno, kad tik padengtu cukraus mase. Virinti tol, kol cukrus visiskai istirps vyne, tada uzvirinti. Dar pavirti apie 4-5min, kol gausite tirsta sirupa.
Iskart viso vyno negalima supilti del to, kad neisgaruotu alkoholis.
Kai sirupas jau paruostas, sumazinti ugni, ideti zvaigzdini anyziu ir supilti visa vyna. Dar pasildyti apie 5min ir supilstyti i taures.
Dzeimis sako, kad tai kaip Kaledos stiklineje
QUOTE(Egloshke @ 2009 10 23, 08:11)
Per kurį kanalą ir kada
Laidos prasides lapkricio 14 d. per TV6
Nieko taip nelaukiu,kaip Oliverio laidu!!!
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 11 10, 04:22)
Laidos prasides lapkricio 14 d. per TV6
Nieko taip nelaukiu,kaip Oliverio laidu!!!
Nieko taip nelaukiu,kaip Oliverio laidu!!!
Daugvaikuciu pasikartosiul lapkricio14d. šeštadienį 13val. per TV6
Amerikos atradimai su Jamie Oliveriu.
Ziurejau as jau Jamie American Road Trip ir man labai patiko. Ten parodo, kad tikrai Amerika yra 'melting pot' ir kad tai ivairiu tautybiu ir kulturu kratinys ir butent visa tai ir apibudina amerikietiska virtuve. Net is amazon nusipirkau Jamie's America knyga, tai ten ir paskaityt yra ka ir receptu. Siaip paskutiniu metu gaminu kelis jo receptus. Tai va cia mano foto:
Morku pyragas su zaliosios citrinos ir mascapones uztepu ( cia is knygos Cook with Jamie)
Zydiska vistienos sriuba ( is Jamie's America)
Saldytu zirneliu ir metu sriuba ( is Jamie's Ministry of Food)
O cia receptai anglu kalba: mano blogasJei noretumet, kad isversciau, tai sakykit.
Morku pyragas su zaliosios citrinos ir mascapones uztepu ( cia is knygos Cook with Jamie)
Zydiska vistienos sriuba ( is Jamie's America)
Saldytu zirneliu ir metu sriuba ( is Jamie's Ministry of Food)
O cia receptai anglu kalba: mano blogasJei noretumet, kad isversciau, tai sakykit.
[quote=Koruklu,2009 11 10, 22:21]
Ziurejau as jau Jamie American Road Trip ir man labai patiko. Ten parodo, kad tikrai Amerika yra 'melting pot' ir kad tai ivairiu tautybiu ir kulturu kratinys ir butent visa tai ir apibudina amerikietiska virtuve.
Koruklu -mane sudomino receptukas morkų pyragas su maskarpone
Ziurejau as jau Jamie American Road Trip ir man labai patiko. Ten parodo, kad tikrai Amerika yra 'melting pot' ir kad tai ivairiu tautybiu ir kulturu kratinys ir butent visa tai ir apibudina amerikietiska virtuve.
Koruklu -mane sudomino receptukas morkų pyragas su maskarpone
QUOTE(regna @ 2009 11 11, 11:40)
Morku pyragas su mascapone kremu
250gr minksto sviesto
250gr sviesaus rudojo cukraus
5 dideli kiausiniai
1 apelsino sultys ir tarkuota odele
170 gr miltu ( na parasyta self-rising flour- bet as paprasciausiai naudojau paprastu aukstos kokybes miltus ir idejau daugiau kepimo milteliu)
1 v.s. kepimo milteliu
100 gr smulkintu migdolu
100 gr islukstentu graikisku riesutu
1 a.s. cinamono
ziupsnelis maltu gvazdikeliu ir muskato riesuto
1/2a.s. malto imbiero
250gr morku ( luptu ir tarkuotu)
Aptepui:
100 gr mascapone surio
200gr kremines varskes
85 gr cukraus pudros arba jei gyvenant UK ar USA tai icing sugar ( tai cukraus pudra su tirstintoju- as paprasciausiai i cukraus pudra idejau grietineles tirstintojo)
2 zaliu citrinu sultys ir tarkuotos zieveles
siek tiek riesutu papuosimui
Ikaitinti orkaite 180C Kepimo inda iskloti kepimo popieriumi, istepti sviestu.
Sviesta isplakti su cukrumi ir sudeti viena po vieno kiausinio trynius. Tada sudeti miltus, kepimo miltelius, prieskonius, riesutus, apelsino sultis ir zievele. Tada isplakti baltymus su siek tiek druskos, ir tada atsargiai imaisyti i tesla. Deti i orkaite ir kepti apie 50 min kol grazus graziai apskrus ( na as kepiau siek tiek maziau, nes mano indas buvo didokas, tai pyragas buvo plonesnis, nei knygoj). Kai iskeps, siek tiek atvesinti ir issimti is skardos, padeti ant groteliu ir visiskai atvesint.
Maskapone suri isplakti su kremine varske, sudeti cukru , zalios citrinos sultis ir zievele. Aptepti pyraga ir apibarstyti riesutais. Skanaus!!!
Koruklu -ačiukas
sveiki mielieji Oliverio talento gerbejai! Aciu visiem, kad idedavo receptukus, nes kol neturedavau ju knygu, zinodavau, kad forume visada rasiu koki nors nauja jo recepta. Neseniai vyras padovanojo man jo kyga "Laikingos virtuves dienorastis" tai noriu su jumis pasidalinti vienu fainu receptuku (o gal kas is jusu jau ji ir zino )
[SIZE=7] Ameriketiski blyneliai
[SIZE=1]Jums reikes:
3 dideli kiausiniai,
115g. miltu
1 arb. saukst. su kaupu kepimo milteliu
140 ml. pieno
ziupsnelis druskos
Gaminimas:
Pirmiausia atskirkite kiausinius, baltymus supilkite i viena dubeni, o trynius i kita. I trynius suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite piena ir ismaisykite iki vientisos mases.. Baltymus isplakite su druska iki standziu putu. Atsargiai imaisykite i tesla-ir ji paruosta.
Ikaitinkite gerai nepridengiacia keptuve iki vidutinio karscio. Ipilkite i ja siek tiek teslos ir kepkite kelias minutes, kol pagels ir sukietes. Tuomet ant nekeptos puses usberkite pasirinktu pagardu (ziurekite zemiau) ir mentele apverskite blynus. Kepkite kol pagels.
Blynai gal buti ir dideli ir mazi, kaip jums patinka.
pagardai: sviezi kukuruzai nuo burbuoles, bekonas, melynes, bananai, obuoliai, tarkuotas sokoladas, bet kas, kas tk sauna i galva
musu seimyna labai megsta tuos blynelius pusryciams, nes labai greitai iskepa. bandem ir su kukuruzais ir su bananais ir su melynem-labai skanu su visais pagardais!
taigi, skanaus ir Jums!
[SIZE=7] Ameriketiski blyneliai
[SIZE=1]Jums reikes:
3 dideli kiausiniai,
115g. miltu
1 arb. saukst. su kaupu kepimo milteliu
140 ml. pieno
ziupsnelis druskos
Gaminimas:
Pirmiausia atskirkite kiausinius, baltymus supilkite i viena dubeni, o trynius i kita. I trynius suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite piena ir ismaisykite iki vientisos mases.. Baltymus isplakite su druska iki standziu putu. Atsargiai imaisykite i tesla-ir ji paruosta.
Ikaitinkite gerai nepridengiacia keptuve iki vidutinio karscio. Ipilkite i ja siek tiek teslos ir kepkite kelias minutes, kol pagels ir sukietes. Tuomet ant nekeptos puses usberkite pasirinktu pagardu (ziurekite zemiau) ir mentele apverskite blynus. Kepkite kol pagels.
Blynai gal buti ir dideli ir mazi, kaip jums patinka.
pagardai: sviezi kukuruzai nuo burbuoles, bekonas, melynes, bananai, obuoliai, tarkuotas sokoladas, bet kas, kas tk sauna i galva
musu seimyna labai megsta tuos blynelius pusryciams, nes labai greitai iskepa. bandem ir su kukuruzais ir su bananais ir su melynem-labai skanu su visais pagardais!
taigi, skanaus ir Jums!
Gal kas žinot, kaip pasidaryti cezario salotų aliejaus užpilą. Kokius prieskonius ten deda