QUOTE(skyler @ 2009 09 15, 22:06)
pasidalink receptu
Produktai:
1 svogūnas, susmulkintas
1 skiltelė česnako, susmulkinta
1 morka, sutarkuota
sauja šviežių bazilikų, lapelius nuskinti, kotukus susmulkinti
alyvuogių aliejus
6 šaukštai grietinės (30% riebumo)
1 šaukštelis raudonojo vyno acto
2 kiaušinių tryniai
1kg gerai prinokusių pomidorų
1.1 litres vištienos arba daržovių sultinio
jūros druska, šviežiai malti juodieji pipirai
Gaminimas:
Į puodą kuriame virs sriuba įpilti alyvuogių aliejaus apie pusę puodelio, sudėti svogūną, česnaką, morką ir bazilikų stiebelius, uždengti dangtį ir troškinti apie 20 min. karts nuo karto pamaišant. Grietinę, actą ir kiaušinių trynius išplakti kartu ir padėti į šalį. Kol daržovės troškinasi, sudėti pomidorus 30 sekundžių į verdantį vandenį ir ištraukus nulupti odelę, perpjauti pusiau ir išimti kietąją kotelio dalį. Sudėti pomidorus į puodą su daržovėmis, supilti sultinį ir uždengus dangtį troškinti dar apie 20 min. Po to sriubą pertrinti mixeriu ar blenderiu (atsargiai, nes labai karšta), supilti atgal į puodą užvirti, pagardinti druska ir pipirais.
Prieš pilant į lėktes į jau išjungtą sriubą įmaišyti išplaktą grietinę su kiaušiniais. papuošti baziliko lapeliais.
Skanaus!
Papildyta:
QUOTE(Biankulia @ 2009 09 16, 11:12)
Labiausiai tinka su itališka šviesia Ciabatta duona