Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptai

[quote=Nerytė,2009 09 02, 14:11]
Isbandziau kepta citrusini visciuka pagal Oliveri thumbup.gif

Neryte,tu visada sugebi nustebinti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lait @ 2009 08 15, 21:17)
Naujaja knyga galite isigyti uz £16 cia. Siuncia bigsmile.gif  i Lietuva uz £4.98 Kiek pastebejau Waterstones knygynas vienintelis UK, kuris taiko tokias nuolaidas tik pasirodzius Oliverio knygoms.

4u.gif didelis AČIŪ 4u.gif,už info. 4u.gif
Atsakyti
Nera uz ka 4u.gif

O as jau turiu naujaja knyga. Is pirmo zvilgsnio nesuzavejo, bet dabar atidziau ziurint atrodo geresne ir geresne thumbup.gif vis del to Amerikoje ne vien greitas maistas.

Pirmas siandien pusryciams isbandytas labai paprastas receptukas, tai obuoliu blyneliai.

Sesiems blyneliams. Tesla sumaisyti is vieno sutarkuoto obuolio (siulo tarkuoti viska, net su grauztuku), vieno kiausinio, puodelio miltu (reikia self-raising miltu, atsiprasau, bet dabar nesugalvoju kaip lietuviskai skambeti turetu blush2.gif ), puodelio pieno arba vandens, ziupsnelio druskos, vieno sauksto medaus, ziupsnelio cinamono. Kepti apie 20cm skersmens keptuveje su sviestu. Patiekti su naturaliu jogurtu, medumi ir trupuciu cinamono.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lait: 05 rugsėjo 2009 - 17:19
Mes ką tik sudorojom viščiuką su citrina essen.gif Skanu.
Atsakyti
Iš Oliverio laidos aš esu bandžiusi bulvytes orkaitėje keptas. Pasaka . good.gif S bet kuom galima valgyti, nors ir vienas pačias. O šiaip tai bulvyčių fri nemėgstu.
Atsakyti
QUOTE(šneider @ 2009 09 07, 23:17)
Iš Oliverio laidos aš esu bandžiusi bulvytes orkaitėje keptas. Pasaka . good.gif  S bet kuom galima valgyti, nors ir vienas pačias. O šiaip tai bulvyčių fri nemėgstu.

o kaip jas daryti reikia?
Atsakyti
QUOTE(skyler @ 2009 09 08, 14:29)
o kaip jas daryti reikia?

Nežinau, kurį receptą turite omenyje, bet žinau vieną iš bulvyčių, kuris gaunasi tarsi pyragas ar pica, labai skanu užkandžiams prie vyno/alaus. Receptas iš Cook With Jamie, vadinasi Potato rösti.

Patiekalas keturiems

Reikės:
alyvuogių aliejaus
mažo gabalėlio sviesto (mes dedame apie 30g, bet galima dėti ir daugiau ar mažiau)
600g bulvių, nuskustų ir supjaustytų į juosteles (nupjauti bulvės apvaliuosius galus taip, kad pasidarytų stačiakampis, tą stačiakampį supjaustyti 0.5 cm storio riekelėmis, paskui tas riekeles supjaustyti į plonas juosteles (nuotraukoje matyti, kad juostelės plonesnės, nei 0.5 cm)).
šiek tiek šviežio rozmarino lapelių (puikiai tinka ir džiovintas)
6 nuluptos skiltelės (didesnės) česnako
druskos ir šviežiai sutrintų juodųjų pipirų

Procesas:
Įkaitinti orkaitę iki 200C
Į nelimpančią ir orkaitėje tinkamą naudoti keptuvę, kurios dydis apie 20cm (mes tokios neturime, todėl paprasčiausiai naudojame apvalią skardą) įpilkite ir pakaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, įdėkite sviestą, sudėkite bulvių juosteles, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, rozmarino lapelius, nepjaustytas česnako skilteles. Viską gerai išmaišykite.
Visą laiką maišydami, kepkite ant vidutinės ugnies apie 10min, kol bulvės ims šiek tiek minkštėti. Tada keptuvę/skardą dėkitę į ikaitintą orkaitę, kepkite apie 25min (tol kol jos šiek tiek apskrunda (iki "lightly golden", jei suprantate angliškai). Išimkite keptuvę/skardą iš orkaitės (tik jos neišjunkite), uždenkite folija arba kepimo popieriumi, pasiimkite rankšluostį ir gerokai paspauskite bulves iš viršaus, kad viršus būtų tiesus, o bulvės dar labiau suliptų, nuimkite foliją/kepimo popierių ir vėl dėkite į orkaitę 25 minutėms.
Išimkite iš orkaitės ir patiekite karštą, nes šaltas rösti nebūna toks skanus.

Atsakyti
Sveikos,
Gal jau kas nors ir minėjo (patingėjau peržiūrėt visą temą), bet noriu pasidalinti.
As labai dažnai gaminu pomidorinę sriubą iš knygos Jamie's dinners.
Beprotiškai fantastiška ir labai paprasta.
Atsakyti
Maciau knyga pigiau (buvau reklamos auka - paspaudziau ant banerio wink.gif - man regis, ji pirmoji, pasirodziusi pas mus:
Įprasta kaina: 94,00 Lt

Klubo kaina: 56,40 Lt

Sutaupote: 37,60 Lt (40%)

akcija trumpalaike.

visas linkas, jei kam idomu http://www.knyguklub...ame_su_Oliveriu
Atsakyti
QUOTE(Biankulia @ 2009 09 15, 15:40)
Sveikos,
Gal jau kas nors ir minėjo (patingėjau peržiūrėt visą temą), bet noriu pasidalinti.
As labai dažnai gaminu pomidorinę sriubą iš knygos Jamie's dinners.
Beprotiškai fantastiška ir labai paprasta.

pasidalink receptu wink.gif
Atsakyti
Merginos,

o dabar kuri nors TV programa rodo JO laidas ??? As kazkaip nerandu, o pasiilgstu.... biggrin.gif Be jo laidu neturiu ikvepimo gaminti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 09 16, 08:41)
Merginos,

o dabar kuri nors TV programa rodo JO laidas ??? As kazkaip nerandu, o pasiilgstu....  biggrin.gif  Be jo laidu neturiu ikvepimo gaminti  lotuliukas.gif

Aš to paties norėčiau klausti 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga11 @ 2009 09 15, 14:56)
Maciau knyga pigiau (buvau reklamos auka - paspaudziau ant banerio wink.gif - man regis, ji pirmoji, pasirodziusi pas mus:
Įprasta kaina: 94,00 Lt

Klubo kaina: 56,40 Lt

Sutaupote: 37,60 Lt (40%)

akcija trumpalaike.

visas linkas, jei kam idomu http://www.knyguklub...ame_su_Oliveriu

as tai uzvakar www.pigu.lt uzsisakiau pora knygu Oliverio - kainavo po 94, o akcija buvo po 45 Lt knygos. Tai griebiau is karto, nes seniai jau laukiau nuolaidu toms knygoms smile.gif Bet ziurejau vakar ir siandien, tai tik viena yra likusi su nuolaida

Papildyta:
QUOTE(regna @ 2009 09 16, 07:52)
Aš to paties norėčiau klausti 4u.gif  4u.gif

as irgi noreciau tai suzinoti smile.gif smile.gif
Atsakyti