QUOTE(skyler @ 2009 09 08, 14:29)
o kaip jas daryti reikia?
Nežinau, kurį receptą turite omenyje, bet žinau vieną iš bulvyčių, kuris gaunasi tarsi pyragas ar pica, labai skanu užkandžiams prie vyno/alaus. Receptas iš Cook With Jamie, vadinasi Potato rösti.
Patiekalas keturiems
Reikės:
alyvuogių aliejaus
mažo gabalėlio sviesto (mes dedame apie 30g, bet galima dėti ir daugiau ar mažiau)
600g bulvių, nuskustų ir supjaustytų į juosteles (nupjauti bulvės apvaliuosius galus taip, kad pasidarytų stačiakampis, tą stačiakampį supjaustyti 0.5 cm storio riekelėmis, paskui tas riekeles supjaustyti į plonas juosteles (nuotraukoje matyti, kad juostelės plonesnės, nei 0.5 cm)).
šiek tiek šviežio rozmarino lapelių (puikiai tinka ir džiovintas)
6 nuluptos skiltelės (didesnės) česnako
druskos ir šviežiai sutrintų juodųjų pipirų
Procesas:
Įkaitinti orkaitę iki 200C
Į nelimpančią ir orkaitėje tinkamą naudoti keptuvę, kurios dydis apie 20cm (mes tokios neturime, todėl paprasčiausiai naudojame apvalią skardą) įpilkite ir pakaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, įdėkite sviestą, sudėkite bulvių juosteles, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, rozmarino lapelius, nepjaustytas česnako skilteles. Viską gerai išmaišykite.
Visą laiką maišydami, kepkite ant vidutinės ugnies apie 10min, kol bulvės ims šiek tiek minkštėti. Tada keptuvę/skardą dėkitę į ikaitintą orkaitę, kepkite apie 25min (tol kol jos šiek tiek apskrunda (iki "lightly golden", jei suprantate angliškai). Išimkite keptuvę/skardą iš orkaitės (tik jos neišjunkite), uždenkite folija arba kepimo popieriumi, pasiimkite rankšluostį ir gerokai paspauskite bulves iš viršaus, kad viršus būtų tiesus, o bulvės dar labiau suliptų, nuimkite foliją/kepimo popierių ir vėl dėkite į orkaitę 25 minutėms.
Išimkite iš orkaitės ir patiekite karštą, nes šaltas rösti nebūna toks skanus.
Tikras džiaugsmas - dalykas rimtas