Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptai

QUOTE(Egloshke @ 2009 07 08, 14:13)
Gal pasidalintum receptu ax.gif


Emiau is vieno blog'o


Reikės:
2 vištienos krūtinėlių,
1 kiaušinio išplakto su 2 VŠ vandens,
1 sauja džiovintų baravykų,
255 g grybų mišinio (aš naudojau tik pievagrybius) (supjaustytus į 4 dalis),
1 didelė taurė balto vyno,
2 vidutinio dydžio bulvės (nuskustos, supjautytos riekutėmis ir apvirtos),
3 VŠ sviesto,
1 sauja šviežių čiobrelių (naudojau džiovintus ir mažiau),
2 skiltelės česnako (supjaustytos plonomis riekutėmis),
Alyvuogių aliejaus,
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių.
Sumaišyti grybus, vyną, bulves, sviesto gabaliukus, čiobrelį, česnaką, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Sudėti vištieną.
Paimti didelį aliuminio folijos gabalą ir sulenkti pusiau. Kraštus aptepti kiaušinio plakiniu ir dar kartą sulenkti pusiau. Gausime dvigubas folijos sieneles. Dvejus kraštus po du kartus užlenkti apie 1 cm ir stipriai užspausti. Per atvirą viršų sudėti mišinį su visu skysčiu. Atsargiai, kad nepraplėšti folijos. Taip pat kaip šonus sandariai uždaryti viršų. Atsargiai perkelti ant skardos.
Iš pradžių uždėti ant labai karštos viryklės, kad viskas perkaistų, o tada perkelti į orkaitę ir kepti 30 min.
Išimti iš orkaitės, perkelti ant didelės lėkštės ir nešti ant stalo.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Labai skanus isbandytas patiekalas thumbup.gif

Makaronu su vistiena ir grybais apkepas

Reikes:
20g dziovintu porcini grybu
alyvuogiu aliejaus
4 vistos slauneliu mesytes, supjaustytos kasnio dydzio gabaleliais
druskos ir svieziai maltu juoduju pipiru
2 skilteliu cesnako, smulkiai pjaustyto
350g ivairiu grybu, supjaustytu
200ml balto vyno
455g spageciu
500ml grietineles
200g parmezano surio, smulkiai sutarkuoto
keliu svieziu baziliko lapeliu

Ikaitinti orkaite 200 laipsniu C. Uzpilti porcini grybus apie 150ml verdancio vandens ir mirkyti jame kelias minutes. I ikaitinta keptuve su alyvuogiu aliejumi sudeti druska ir pipirais istrintus vistienos gabalelius, ir kepinti, kol apskrus. sudeti nusausintus porcini (vandeni pasilikti), cesnaka ir sviezius grybus. Supilti vyna ir vandeni nuo porcini mirkymo. Sumazinti ugni ir virinti kol vistienos gabaleliai bus visiskai isvire, ir skyscio kiekis sumazes.
Tuo tarpu issivirti spagecius. Supilti grietinele i padaza, uzvirinti ji ir tada isjungti. Ideti druskos, pipiru. Sudeti nusausintus spagecius ir ismaisyti. Ideti 3/4 parmezano ir bazilika, ir vel gerai viska ismaisyti. Perkelti i orkaitei tinkama inda, ant virsaus suberti likusi suri ir kepti kol apskrus iki traskumo.
user posted image
Nuotrauka interneto, receptas is knygos Jamie's Italy.


Beje, rugsejo 3d anglijoje isleidziama nauja Oliverio knyga Jamie's America. Labai idomu kokie receptai ten bus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lait: 01 rugpjūčio 2009 - 16:10
[quote=lait,2009 08 01, 17:09]
Labai skanus isbandytas patiekalas thumbup.gif

Makaronu su vistiena ir grybais apkepas
Pagaliau,atsinaujino ši tema.Labai ydomus receptukas,teks pabandyti.
Tik va iškilo klausimukas,kokia ten grybų rūšis?
Aš,manau,kad galima naudoti įvairius dž. grybus.
O,dėl knygos,tai man labai ydomu,tikiuosiu parašysi,kai ką daugiau sužinosi 4u.gif 4u.gif
Aš,vakar gavau iš draugės lauktuvių J.Oliverio prieskonines žolelės.
Tiesa ,pasakius,dar niekur nenaudojau,nesuspėjau,tarp kitko pirko Londone.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 08 02, 06:56)


Porcini yra italiski grybai. Nezinau ar buna Lietuvoje, bet jei yra, parduotuvese ju turetu buti prie prieskoniu ar kitu panasiu ingredientu. As naudojau tik dali nurodyto kiekio, nes man nalabai skanu buna, kai ju per daug, per stiprus skonis. O pakeisti juos paprastais, manau tikrai galima.

O apie naujaja knyga butinai parasysiu. Tikiuosi, kad galesiu ta pacia rugsejo treciaja nubegti iki knygyno rolleyes.gif
Atsakyti
Naujaja knyga galite isigyti uz £16 cia. Siuncia bigsmile.gif i Lietuva uz £4.98 Kiek pastebejau Waterstones knygynas vienintelis UK, kuris taiko tokias nuolaidas tik pasirodzius Oliverio knygoms.
Atsakyti
Kur sia vasara dingo visos Oliverio fanes?

Vakar viriau saldziuju bulviu ir chorizo sriubyte, labai skanu ir labai paprasta thumbup.gif
Reikia:
2 morku
2 saliero lapkociu
2 cesnako skilteliu
800g saldziuju bulviu
200g chorizo desros
svieziu petrazoliu
1 saikstelio kario milteliu
alyvuogiu aliejaus
2 kubeliu vistienos arba darzoviu sultinio
druskos, pipiru
1 sviezaus raudono cili pipiro

Supjaustyti morkas, saliero lapkocius, svogunus, cesnaka, saldziasias bulves, chorizo, petrazoles. Darzoves sumaisyti su kariu ir sudeti i dideli puoda su 2 saukstais aliejaus. Virti apie 10min su pradengtu dangciu ant kaitrios ugnies. Istirpinti sultinio kubelius 1,8l verdancio vandens ir uzpilti ant darzoviu. Uzvirinti, sumazinti ugni ir dar pavirti 10min.
Paskaninti druska, pipirais. Susmulkinti su blenderiu ar kitu smulkintuvu. Apibarstyti smulkiai pjaustytu cili. Skanaus! bigsmile.gif
Is knygos 'Jamie's Ministry of Food'
Atsakyti
Kuo galima pakeisti chorizo dešrą? Saliamis gal tinka?
Atsakyti
QUOTE(lait @ 2009 08 26, 11:56)
Kur sia vasara dingo visos Oliverio fanes?
Vakar viriau saldziuju bulviu ir chorizo sriubyte, labai skanu ir labai paprasta thumbup.gif

O jūs jau man atleiskit(gal ir kvailas klausimas)o tos saldžios bulvės blush2.gif jų Lietuvoj būna blush2.gif nes aš kai einu su trim vaikais pardėj tai ne labai dairausi, tik greit sugriebiu ko reik ir lekiu iš pardės,kol chebra neįsisiautėja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eglala7 @ 2009 08 26, 18:33)
O jūs jau man atleiskit(gal ir kvailas klausimas)o tos saldžios bulvės blush2.gif jų Lietuvoj būna blush2.gif nes aš kai einu su trim vaikais pardėj tai ne labai dairausi, tik greit sugriebiu ko reik ir lekiu iš pardės,kol chebra neįsisiautėja blush2.gif

Jų būna. Kiek girdėjau, pasitaiko, kad Maxima užveža. Man asmeniškai dar niekada neteko matyti tokio dalyko, nors noriu baisulingiausiai.

Čorizo tai aštri ispaniška kiaulienos dešra. Kiek žinau, jos būna Užupio krautuvėj. O šiaip manyčiau galima keisti ir lietuviška kokia nors geresnės kokybės mirksiukas.gif
Atsakyti
Saldžių bulvių tik ne kartą esu mačiusi didelėse Maximose (pvz.: hyper maximoje). Jos tokios didelės, bet lengvesnės nei įprastinės bulvės biggrin.gif
Atsakyti
Dėkui dabar tikrai atkreipsiu dėmesį,o tai irgi taip norėjosi paragauti ir galvojau,kad pas mus jų nebūna,naivuolė ax.gif
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Isbandziau kepta citrusini visciuka pagal Oliveri thumbup.gif

user posted image

RECEPTAS
Atsakyti