QUOTE(Egloshke @ 2009 07 08, 14:13)
Gal pasidalintum receptu
Emiau is vieno blog'o
Reikės:
2 vištienos krūtinėlių,
1 kiaušinio išplakto su 2 VŠ vandens,
1 sauja džiovintų baravykų,
255 g grybų mišinio (aš naudojau tik pievagrybius) (supjaustytus į 4 dalis),
1 didelė taurė balto vyno,
2 vidutinio dydžio bulvės (nuskustos, supjautytos riekutėmis ir apvirtos),
3 VŠ sviesto,
1 sauja šviežių čiobrelių (naudojau džiovintus ir mažiau),
2 skiltelės česnako (supjaustytos plonomis riekutėmis),
Alyvuogių aliejaus,
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių.
Sumaišyti grybus, vyną, bulves, sviesto gabaliukus, čiobrelį, česnaką, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Sudėti vištieną.
Paimti didelį aliuminio folijos gabalą ir sulenkti pusiau. Kraštus aptepti kiaušinio plakiniu ir dar kartą sulenkti pusiau. Gausime dvigubas folijos sieneles. Dvejus kraštus po du kartus užlenkti apie 1 cm ir stipriai užspausti. Per atvirą viršų sudėti mišinį su visu skysčiu. Atsargiai, kad nepraplėšti folijos. Taip pat kaip šonus sandariai uždaryti viršų. Atsargiai perkelti ant skardos.
Iš pradžių uždėti ant labai karštos viryklės, kad viskas perkaistų, o tada perkelti į orkaitę ir kepti 30 min.
Išimti iš orkaitės, perkelti ant didelės lėkštės ir nešti ant stalo.
Skanaus