Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptai

QUOTE(raselita @ 2009 05 19, 11:33)
Pankolių didesnėse IKI taip pat būna  4u.gif  O į temą tai gaminau tą rabarbarų sufle pagal Jamie, labai labai patiko  thumbup.gif . Ir greitai pagaminama  bigsmile.gif

O kas per suflė? Gal gali įmest receptą ax.gif Kaip tik mačiau turgelyje rabarbarų.
Papildyta:
jau radau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egloshke @ 2009 05 19, 13:18)
O kas per suflė? Gal gali įmest receptą ax.gif  Kaip tik mačiau turgelyje rabarbarų.
Papildyta:
jau radau 4u.gif

Aš tiesa tą kremą (ang. custard) pirkau Marks and Spencer parduotuvėj, bet mačiau yra internete pilna receptų kaip pačiam pasidaryt, tai kitą kartą mėginsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raselita @ 2009 05 19, 12:25)
Aš tiesa tą kremą (ang. custard) pirkau Marks and Spencer parduotuvėj, bet mačiau yra internete pilna receptų kaip pačiam pasidaryt, tai kitą kartą mėginsiu  smile.gif

O kas per custard kremas g.gif Aš skaičiau apie rabarbarus su cukrum ir vanile kaitintus ant silpnos ugnies apie 10min. Bet apie jokį kremą ten neparašyta. Tai gal galėtum vis dėlto įmest pilną receptą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Egloshke @ 2009 05 19, 15:16)
O kas per custard kremas g.gif Aš skaičiau apie rabarbarus su cukrum ir vanile kaitintus ant silpnos ugnies apie 10min. Bet apie jokį kremą ten neparašyta. Tai gal galėtum vis dėlto įmest pilną receptą blush2.gif

6 porcijoms (gaminama sufle indeliuose)
Reikia: 400gr rabarbarų, supjaustytų gabalėliais, 100 gr. +2 valg. š. cukraus, pusės apelsino sulčių arba poros valg. š. vandens, sviesto minkšto, 6 imbierinių sausainių, 150 gr. kremo (ang. custard) + dar truputis serviravimui, 1 kiaušinio trynys, 4 kiaušinių baltymai, arbat. š. miltų, žiupsnelio druskos.
Eiga:
rabarbarus, 100 gr. cukraus ir apelsino sultis pavirti uždengtame puode ant silpnos ugnies apie 10 min., kol rabarbarai suminkštės. Pilnai atvėsinti.
Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Sausainius sutrupinti iki vientisos trupinių masės (blenderiu arba kočėlo pagalba ). Ištepti indelius sviestu, apibarsyti tolygiai sausainių trupiniais (taip pat ir kraštus).
Į kiekvieną indelį dėti po valg. šaukštą rabarbarų "uogienės", o likusius rabarbarus sumaišyti su kiaušinio tryniu, miltais ir kremu.
Kitame dubenyje gerai išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Suberti 2 valg. š. cukraus ir dar paplakti.
Į rabarbarų masę atsargiai įmaišyti porą šaukštų išplaktų baltymų, gautą masę atsargiai, bet greitai įmaišyti į likusius baltymus (čia eiga, atsargumas ir greitis yra svarbu, kadangi masė neturi subliukšti).
Sudėti gautą masę į indelius.
Kepti 18-20 min, jokiu būdu neatidarinėjant orkaitės (orkaitę būtinai įkaitinti prieš kepant).
Į indelio vidurį įsmeigti šaukštelį, į gautą skylę įpilti dar šiek tiek kremo. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus! essen.gif
Receptas tikrai nesudėtingas, tik svarbiausia pilnai atvėsinti rabarbarų uogienę, gerai išplakti baltymus bei neatidarinėti orkaitės kol kepa smile.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Gal gaminot baziliku padaza? Ruosiuos daryt, labai skaniai jis man atrodo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dija78: 19 gegužės 2009 - 21:18
QUOTE(dija78 @ 2009 05 19, 22:17)
Sveikutes 4u.gif
Gal gaminot baziliku padaza? Ruosiuos daryt, labai skaniai jis man atrodo ax.gif


gaminom smile.gif siaip labai labai skanus, as tik surio nevisada idedu, nes man ir be jo labai skanu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2009 05 20, 14:26)
gaminom smile.gif siaip labai labai skanus, as tik surio nevisada idedu, nes man ir be jo labai skanu wub.gif



reikes pabandyt essen.gif
Atsakyti
jei apie pesto kalbat, tai tikrai super skonis wub.gif dar nuo keliones i italija jis mane persekioja(jau 5 metai), gaila kad brangokai gaunas- nes ingredientai visi brangus- ir kedro riesutai ir parmezanas ir baziliku tikrai daug reik- lauksiu vasaros kai nors bazilikai is darzo savi bus ax.gif
Atsakyti
Mergaitės, auksarankės, dalyvaukit konkurse:

http://virtuveskovos.iki.lt/
Atsakyti
Neseniai teko isbandyti vistienos krutinele kepta folijoje pagal oliveri, ciobrelio kvapas labai tiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kittychan @ 2009 07 08, 02:40)
Neseniai teko isbandyti vistienos krutinele kepta folijoje pagal oliveri, ciobrelio kvapas labai tiko  thumbup.gif

Gal pasidalintum receptu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kittychan @ 2009 07 08, 03:40)
Neseniai teko isbandyti vistienos krutinele kepta folijoje pagal oliveri, ciobrelio kvapas labai tiko  thumbup.gif

Sutinku su tavo nuomone drinks_cheers.gif esu ruušusi šį receptą,kuris yra super 4u.gif
Džiaugiuosiu,kad pabudo ši tema 4u.gif
Atsakyti