QUOTE(Egloshke @ 2009 05 19, 15:16)
O kas per custard kremas
Aš skaičiau apie rabarbarus su cukrum ir vanile kaitintus ant silpnos ugnies apie 10min. Bet apie jokį kremą ten neparašyta. Tai gal galėtum vis dėlto įmest pilną receptą
6 porcijoms (gaminama sufle indeliuose)
Reikia: 400gr rabarbarų, supjaustytų gabalėliais, 100 gr. +2 valg. š. cukraus, pusės apelsino sulčių arba poros valg. š. vandens, sviesto minkšto, 6 imbierinių sausainių, 150 gr. kremo (ang. custard) + dar truputis serviravimui, 1 kiaušinio trynys, 4 kiaušinių baltymai, arbat. š. miltų, žiupsnelio druskos.
Eiga:
rabarbarus, 100 gr. cukraus ir apelsino sultis pavirti uždengtame puode ant silpnos ugnies apie 10 min., kol rabarbarai suminkštės. Pilnai atvėsinti.
Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Sausainius sutrupinti iki vientisos trupinių masės (blenderiu arba kočėlo pagalba ). Ištepti indelius sviestu, apibarsyti tolygiai sausainių trupiniais (taip pat ir kraštus).
Į kiekvieną indelį dėti po valg. šaukštą rabarbarų "uogienės", o likusius rabarbarus sumaišyti su kiaušinio tryniu, miltais ir kremu.
Kitame dubenyje gerai išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Suberti 2 valg. š. cukraus ir dar paplakti.
Į rabarbarų masę atsargiai įmaišyti porą šaukštų išplaktų baltymų, gautą masę atsargiai, bet greitai įmaišyti į likusius baltymus (čia eiga, atsargumas ir greitis yra svarbu, kadangi masė neturi subliukšti).
Sudėti gautą masę į indelius.
Kepti 18-20 min, jokiu būdu neatidarinėjant orkaitės (orkaitę būtinai įkaitinti prieš kepant).
Į indelio vidurį įsmeigti šaukštelį, į gautą skylę įpilti dar šiek tiek kremo. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Receptas tikrai nesudėtingas, tik svarbiausia pilnai atvėsinti rabarbarų uogienę, gerai išplakti baltymus bei neatidarinėti orkaitės kol kepa