Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptai

QUOTE(Egloshke @ 2009 05 13, 15:27)
Ačiū thumbup.gif Pasinaudosiu. Ketinu kaip tik penktadienį ruošti risotto su grybais, parašysiu ar pavyko smile.gif



radau viena idomu neatitikima- idomu kaip is tikro turi but. angliskam recepte kur cia imeciau raso :
1/2 a head of celery, trimmed and finely chopped

o liet.knygoj toj pacioj eilutej raso:
4 ar 5 nuvalyti ir smulkiai pjaustyti salieru stiebai.

as kadangi gyvenime nenaudojus jokiu salieru(kazkaip nelabai man ju kvapas) tai neisivaizduoju ar tikrai ner jokio skirtumo tarp stiebo ir galvos g.gif

ir dar labai idomu koki skoni duoda tas sausas vynas risotto? kazkaip sita punkta irgi praleisdavau, nes bijojau sugadint visa daugiaryzi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2009 05 13, 14:31)
1. as kadangi gyvenime nenaudojus jokiu salieru(kazkaip nelabai man ju kvapas) tai neisivaizduoju ar tikrai ner jokio skirtumo tarp stiebo ir galvos g.gif
2. ir dar labai idomu koki skoni duoda tas sausas vynas risotto? kazkaip sita punkta irgi praleisdavau, nes bijojau sugadint visa daugiaryzi ax.gif

1. Salieras man patinka, aš turių stiebų, tai ir naudosiu juos. Pakepinti jie labai skanūs essen.gif
2. O vynas, žinok, nieko blogo. Aš irgi anksčiau kreivai žiūrėjau. Bet kažką gaminau ir šliūkštelėjau jo, tai jis visai skonio negadina. Švelni rūgštelė jaučiasi, labai švelni, o alkoholio absoliučiai nesijaučia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Egloshke @ 2009 05 13, 15:36)
1. Salieras man patinka, aš turių stiebų, tai ir naudosiu juos. Pakepinti jie labai skanūs essen.gif
2. O vynas, žinok, nieko blogo. Aš irgi anksčiau kreivai žiūrėjau. Bet kažką gaminau ir šliūkštelėjau jo, tai jis visai skonio negadina. Švelni rūgštelė jaučiasi, labai švelni, o alkoholio absoliučiai nesijaučia thumbup.gif



nu reiks tuomet isidrasinus isbandyt, nes siaip man risoto labai patinka, tai gal jau laikas isbandyt autentiska recepta, nes kiek zinau tas vynas pilamas i visus risoto ax.gif butinai parasyk kaip gavosi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2009 05 13, 15:31)
radau viena idomu neatitikima- idomu kaip is tikro turi but. angliskam recepte kur cia imeciau raso :
1/2 a head of celery, trimmed and finely chopped

o liet.knygoj toj pacioj eilutej raso:
4 ar 5 nuvalyti ir smulkiai pjaustyti salieru stiebai.

as kadangi gyvenime nenaudojus jokiu salieru(kazkaip nelabai man ju kvapas) tai neisivaizduoju ar tikrai ner jokio skirtumo tarp stiebo ir ga

Aš,čia dėl salierų.
Yra skitrtumas,bent man,aš negaliu naudoti lapkočių{man netinka jų skonis}
Gumbą valgau,kuo puikiausiai.
Kažkada man draugė patarė į raugintus agurkus įmesti lapų saliero.
Niekad nepamiršiu to skonio,tik gerai kad bandymui dariau tik vieną litrinį stiklainį.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 13, 15:42)
Aš,čia dėl salierų.
Yra  skitrtumas,bent man,aš negaliu naudoti lapkočių{man netinka jų skonis}
Gumbą valgau,kuo puikiausiai.
Kažkada man draugė patarė į raugintus agurkus įmesti lapų saliero.
Niekad nepamiršiu to skonio,tik gerai kad bandymui dariau tik vieną litrinį stiklainį.



na matyt mano pazintis su salierais nuo lapu prasidejo lotuliukas.gif reiks gumba isbandyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 13, 14:42)
Aš,čia dėl salierų.
Yra  skitrtumas,bent man,aš negaliu naudoti lapkočių{man netinka jų skonis}
Gumbą valgau,kuo puikiausiai.
Kažkada man draugė patarė į raugintus agurkus įmesti lapų saliero.
Niekad nepamiršiu to skonio,tik gerai kad bandymui dariau tik vieną litrinį stiklainį.

Nu aišku čia skonio reikalas. Žalias saliero stiebas yra pakankamai aitrus, bet pakeptas jis tampa švelnaus skonio. Man skanu rolleyes.gif
O gumbus aš taip pat naudoju, dažniausiai į sultinius dedu, priduoda salsvą skonį rolleyes.gif
Šiaip salieras labai sveika ir naudinga daržovė. Gerina virškinimą, dėl eterinių aliejų veikia kaip antiseptikas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egloshke: 13 gegužės 2009 - 14:49
mergaites, dar noriu paklaust kas yra pankolio svogunelis g.gif pankolio seklos tai isivaizduoju turetu but kazkur prie prieskoniu skyriaus parduotuvej ar ne g.gif ir dar gal kas galetu apibudint situ dalyku skoni.

siaip tai esu susizavejus j.oliverio sita knyga thumbup.gif taip viskas paprastai aiskiai, su nuosavais vertinimais, nuosirdziai. dar man labai patinka kad nera sausai vien receptai, bet ir su to krasto zmoniu aprasymais, ju tradicijom, man tai kaip didelei italu virtuves gerbejai superine knyga wub.gif svarbiausia kad receptai visi tikrai pakankamai paprasti ir aiskus smile.gif
Atsakyti
Apie pankolius nieko negaliu pasakyt, nebandžiau ax.gif Turėtų būt kažkas panašaus į anyžius. Pamenu savo dukros arbatėlę nuo vidurių pūtimo su pankoliais. Labai skaniai gėrėsi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Egloshke @ 2009 05 13, 16:35)
Apie pankolius nieko negaliu pasakyt, nebandžiau ax.gif Turėtų būt kažkas panašaus į anyžius. Pamenu savo dukros arbatėlę nuo vidurių pūtimo su pankoliais. Labai skaniai gėrėsi rolleyes.gif



ojj, anyziu tai nemegstu blush2.gif reiks paieskot bent seklu nusipirk- gal brangiai nekainuos, tai verta pabandyt. kazkaip paskutiniu metu nusibodo visi patiekalai- atrodo taip viskas vienoda, visu skonis is anksto aiskus, tai matyt laikas pradet eksperimentuot su prieskoniais smile.gif nors yra tokiu kuriu tikrai jokiais budais nenaudosiu- pvz. gelsves jei mama ideda i sriuba kad ir maza lapeli, as jau valgyt negaliu- is tolo pykina, o ji ginasi kad idejo tik lapeli, tikedamasi kad neuzuosiu tongue.gif su petrazolem vaikystej tas pats buvo, bet dabar matyt isaugau ar skonis pasikeite, visai jos man patinka. o pvz. bazilikus, raudonelius, salavijus, ciobrelius, rozmarinus galiu pilna burna kimst ax.gif dar labai patinka levandos lapeliu ant mesos kokiu patiekalu paplesyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ne mama: 13 gegužės 2009 - 15:41
Dėl pankolių,nenorėčiau sutikti,kad tai anyžių skonis
Pankolius esu ne kartą valgiau man labai skani daržovė,bet labai gaila,kad ne visad P.C.jų galima užtikti.
Gal todėl ,kad ,jie neturi čia didelės paklausos.
jie yra netik gera daržovė,bet ir vaistas.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 13, 19:02)
Dėl pankolių,nenorėčiau sutikti,kad tai anyžių skonis
Pankolius esu ne kartą valgiau man labai skani daržovė,bet labai gaila,kad ne visad P.C.jų galima užtikti.
Gal todėl ,kad ,jie neturi čia didelės paklausos.
jie yra netik gera daržovė,bet ir vaistas.



vakar mandarino rimi neradau pankolio schmoll.gif norejau paragaut smile.gif
Atsakyti


QUOTE(ne mama @ 2009 05 13, 15:31)
radau viena idomu neatitikima- idomu kaip is tikro turi but. angliskam recepte kur cia imeciau raso :
1/2 a head of celery, trimmed and finely chopped

o liet.knygoj toj pacioj eilutej raso:
4 ar 5 nuvalyti ir smulkiai pjaustyti salieru stiebai.

as kadangi gyvenime nenaudojus jokiu salieru(kazkaip nelabai man ju kvapas) tai neisivaizduoju ar tikrai ner jokio skirtumo tarp stiebo ir galvos g.gif

ir dar labai idomu koki skoni duoda tas sausas vynas risotto? kazkaip sita punkta irgi praleisdavau, nes bijojau sugadint visa daugiaryzi ax.gif


kad pamatete neatitikima tai cia geras ax.gif as iki siol naudojau salieru stiebus, reiketu pabandyti dabar kitaip smile.gif

as nelabai suprantu kaip galima bijoti pilti vyna i patiekala jei taip yra recepte... g.gif smile.gif man vien garuojancio vyno kvapas nuotaika pakelia ir apetita suzadina...


QUOTE(ne mama @ 2009 05 13, 16:17)
mergaites, dar noriu paklaust kas yra pankolio svogunelis g.gif  pankolio seklos tai isivaizduoju turetu but kazkur prie prieskoniu skyriaus parduotuvej ar ne g.gif  ir dar gal kas galetu apibudint situ dalyku skoni.



apie pankolius http://www.bejo.lt/i...r...r&Itemid=31
siap as tik RIMI esu maciusi ir pirkusi. gaminau mesos troskini su pankoliais, buvo skanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KatYnas: 14 gegužės 2009 - 18:26