Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptai

QUOTE(Egloshke @ 2009 04 06, 15:32)
Ačiū, nusikopijavau tavo konspektą, nes žiūrėjau tą laidą ir seilę rijau.
Aš klausiau apie tą pirktinę, Mantingos. Koks jos skonis blush2.gif Sakau, gal peršokčiau tešlos gaminimo etapą blush2.gif

Dar neragavau, vis neprisiruosiu jos atitirpinti, greiciau pati pasidarau ax.gif
Atsakyti


tokio berods nebuvo čia
http://www.jamieoliver.lt/
Atsakyti
sveikutes, prisijungsiu ir as prie jusu 4u.gif
ziema gavau dovanu knyga J. Oliverio ir uzsikabliavau. TV show jo neziuriu nes neispuola nekaip kad buciau prie tv. MB bande irasyneti man i MP3 kad kelionese ziureciau ( del darbo daug keliauju) bet nelabai apsimokejo nes kai skrendi lektuvu ir ziuri visus tuos skanuminus tai nekas, oi nekas... ax.gif lotuliukas.gif
per ta laika nusipirkau dar viena lietuviska ir parsisiunciau kelias ang jo knygas wink.gif gavau apie Italija ir ziuriu jau Lt ja isleido...tai biski apmaudu nors kaip ir problemos del kalbos neturiu bet Lt manau visgi butu mieliau naudotis smile.gif vienu metu vien tik pagal ji ir gaminau, dabar biski apsiraminau...turbut istisai negalima varyt nes nusibosta...
del kas man skaniausia buvo tai - mesa tamsiame aluje troskinta su virtinukais, moliugu sriuba su kokosu pienu, na be abejo padazai, ypac baziliko... as ji tiesios su italiska duona galiu valgyti ir valgyti thumbup.gif ... kas dar, japoniskos salotos ir salotos su avinzirniais...kepeneles su salavijasi...nu vienu zodziu VISAKS TEN SKANU.

tiesa jis pradejo zurnala leisti smile.gif uzsiprenumeravau...gal biski skystokas, bent jau pirmas numeris, ziuresim kaip bus toliau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2009 04 07, 10:35)

del kas man skaniausia buvo tai - mesa tamsiame aluje troskinta su virtinukais, moliugu sriuba su kokosu pienu, na be abejo padazai, ypac baziliko... as ji tiesios su italiska duona galiu valgyti ir valgyti  thumbup.gif ... kas dar, japoniskos salotos ir salotos su avinzirniais...kepeneles su salavijasi...nu vienu zodziu VISAKS TEN SKANU.

tiesa jis pradejo zurnala leisti smile.gif uzsiprenumeravau...gal biski skystokas, bent jau pirmas numeris, ziuresim kaip bus toliau wink.gif



Sveika,

Gal gali tuos savo megstamus receptus bruksteleti cia trumpai?

Ir apie zurnala smulkiau papasakot: kur uzsisakei, kiek kainuoja, gal kokia nuoroda turi?
Atsakyti
o gal galima kepenelių su alavijais receptuką? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2009 04 07, 06:00)



thumbup.gif nuorodele
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 04 07, 12:09)
Sveika,

Gal gali tuos savo megstamus receptus bruksteleti cia trumpai?

Ir apie zurnala smulkiau papasakot: kur uzsisakei, kiek kainuoja, gal kokia nuoroda turi?

del receptu ax.gif tai asiku kad galiu, zemiau parasysiu siam kartui kepeneliu su salavijais, veliau jei bus idomu kitus...

apie zuranala - uzsisakiau as ji UK per netta. J. Oliverio puslapy - http://www.jamieoliver.com/magazine. pirma numeri jau turiu... kas cia dar, uzsisakiau metams. yra nemazai receptu tik kad man gal knygos labiau patinka nes smulkiau aprasyta kas ir kaip reikia daryt.


QUOTE(airv @ 2009 04 07, 12:10)
o gal galima kepenelių su alavijais receptuką? blush2.gif

rasysiu kaip as dariau, jei noresit galesiu ir is knygos perrasyt ir parasyt kaip tiksliai dare Oliveris wink.gif

kepeneles su salavijais

* 2 gabaliukai kialenos bekono arba sonines;
* alyvuogiu alejaus;
* nedineles saujos svieziu salaviju lapu;
* keleta gabaliuku galviju kepeneliu (galima aisku ir vistienos kepenles naudoti);
* miltu pabarstyti;
* vieno nedidelio svoguno supjaustyto plonais grezineliais;
* druskos bei pipiru;
* slakelis balto vyno (arba raudono); galima ir vyno acta naudoti.
* saukstas sviesto.

kepeneles isplaukite, nusausinkite ir pabarstikite miltais.
ikaitinkite keptuve, ipilkite biski alejaus ir pakepinkite kiaulenos bekona arba sonyne kol ji taps traski. isdekite i lekste. tada jei per mazai issiskyre nuo kiaulenos riebalu dapilkite alyvuogiu alejaus ir 30sekunciu pakepinkite salaviju lapelius. jie suteiks fantastiska aromata. isimkite juos ir atidekite i lekste kaip ir kiaulena.
kepeneles apibarstykite miltais. i keptuve imeskite svogunus ir ziupsni druskos. pakepinkite kol svogunai suminkstes. tada svogunus isimkite ir atidekite. tada dapilkite i keptuve jei truksta alyvuogiu alejaus ir kepkite kepeneles. kai jos bus beveik gatavos idekite sviesta, svogunus, salavija ir kiaulena. ipilkite vyno. mase ims cirsketi ir spirgeti, taps svelni ir sultynga. paskaninkite prieskoniais ir pateikite su salotom arba bulviu kose ir krienais smile.gif
Atsakyti
Aciu

O cia ne tas pats receptas apie kepeneles?
http://www.jamieoliv...es-su-kiauliena
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 04 07, 12:51)
Aciu

O cia ne tas pats receptas apie kepeneles?
http://www.jamieoliv...es-su-kiauliena


taip sitas smile.gif ir foto is jo knygos smile.gif

cia yra ir avinzirniu salotos apie kurias kalbejau:
http://www.jamieoliv...nzirniu-salotos

maliugu sriuba:
http://www.jamieoliv...nu-sriuba-laksa

japiniskos salotos: http://www.jamieoliv...adienio-vakarui

neradau tik baziliko padazo ir mesos troskintos aluje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KatYnas: 07 balandžio 2009 - 12:04
QUOTE(KatYnas @ 2009 04 07, 11:58)
neradau tik baziliko padazo ir mesos troskintos aluje...


prasom sita receptuka jei nesunku, nes Bazilikas man pats pats paciausias dalykas 4u.gif
Atsakyti
Aš savaitgalį dariau Merilendo vištieną.

Receptas čia
http://www.jamieoliv...ilendo-receptas

Naudojau konservuotus kukurūzus. Manau, kad su burbuolėm būtų skaniau, kukurūzai būtų sultingesni. Bet žinokit tikrai patiko rūkytos šoninės vištienos ir banano derinys. thumb_yello.gif Beje krūtinėlės gavosi labai sultingos, o šoninė ant viršaus traški essen.gif Tik aš jos nevalgiau, užteko aromato mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 04 07, 13:44)
prasom sita receptuka jei nesunku, nes Bazilikas man pats pats paciausias dalykas  4u.gif


mano megstamiausios prieskonynes zoles tai bazilikas smile.gif ciobreliai ir rozmarinas wub.gif ai dar meta visai wub.gif

trintu baziliku padazas (pesto)

* keliu cesnako skileliu;
* juros druskos ir pipiru;
* keliu sauju baziliku (lapeliu);
* saujos kedru riesutu (galima paskrudinti);
* geros saujos tarkuoto parmezano surio;
* alyvuogiu alejaus;
* truputi citrinos sulciu.

cesnaka, bazilika ir druska susmulkinkite mikseryje. iberkite kedru riesutu ir vel susmulkinkite. isdekite i dubineli, suberkite puse parmezano. svelniai sumaisykite ir ipilkite alyvuogiu alejaus - jo reikia tik padazui suristi ir padaryti ji tirstos mases.
paskaninkite prieskoniais tada idekite likusi suri ir vel ipilkyte alyvuogiu alejaus ir svelniai sumaisykite. paraugaukite, ar skonis jums patinka ir jei ka galite dadeti smulkino cesnako, surio ar alyvuogiu alejaus. jei patinka galite ipilti biski citrinos sulciu del pikantiskumo.
Atsakyti