Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptai

QUOTE(Mera @ 2009 03 26, 13:52)
Vakar dariau Pengasijos ir ciabatos iesmelius keptus orkaiteje (pagal J.Oliveri ir pagal Bonda  biggrin.gif  ).  Labai labai skanu buvo ir pomidoriukai puikiai cia tiko. Butinai darysiu dar. Aciu Bondai uz recepteli. 4u.gif

smagu, akd patiko -ten tik nepamenu ar recepte parasiau, akd ta ciabata reiktu tik minkstima imt -bet turbut ir visa gerai biggrin.gif nes pas mane buvo tokia pusiau lupta, puriau skusta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 03 26, 16:21)
smagu, akd patiko -ten tik nepamenu ar recepte parasiau, akd ta ciabata reiktu tik minkstima imt -bet turbut ir visa gerai biggrin.gif nes pas mane buvo tokia pusiau lupta, puriau skusta biggrin.gif

Dariau pagal recepta su lupta duonyte mirksiukas.gif
Dar namie liko pora iesmeliu, valgysiu vakarienei tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(obelele25 @ 2009 03 26, 07:37)
Dabar žinosiu smile.gif o gal ir išbandėte?

ne, isbandyti neteko smile.gif
Atsakyti
ir as dydele gerbeja oliverio tai emginos jungiuosi prie jusu ax.gif
Atsakyti
sveiki, gal kas matet si savaitgali ir uzsiraset kaip Oliveris gamino triusienos tuos gabaliukus fritiurinej ir tas susuktas desreles? nerandu internete tu receptu, nes nznau kaip tiksliai angliskai jie vadinasi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bad_cat @ 2009 03 29, 14:46)
sveiki, gal kas matet si savaitgali ir uzsiraset kaip Oliveris gamino triusienos tuos gabaliukus fritiurinej ir tas susuktas desreles? nerandu internete tu receptu, nes nznau kaip tiksliai angliskai jie vadinasi verysad.gif

Nesu visiskai tikra ar cia tos desreles bus, bet savo knygoje kazka panasaus radau. Tai recepats va toks kaip cia 4u.gif

o tas keptas triusis turbut cia, receptas aprasomas antroje to forumo zinuteje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lait: 29 kovo 2009 - 18:51
Bad-cat 4u.gif
Man kai ką pavyko užrašyti.
Triušienos gabalėliai+česnakas+4 šakelės rozmarino+1taurė baltojo vyno{gero]+druska+pipirai.
Įdėjo į miltus+į kiaušinio plakinį.
Žolelių:čiobreliai+saują permazano+džiuvėsėliai.
Dedama į keptuvę {fritiūrinę} nemažai aliejaus.
Įaliejų įmetama rozmarino šakelė.
Išimama ant virtuvinio rankšluosčio.
Ant jo barstė druskos+citrinos sulčių+rozmarino.

Dėl dešrelių aš esu užsirašiusi.
Dešreles sustumia į vientisą dešrą.
Apšlaksto alyvų aliejumi+pipirais+rozmarinais[sukapoja ,apibarsto}
Klasikinis prieskonis{muskatas} apibarsto.
Suspaudžia dešras plokščiu peiliu.
Susuka ir perveria iešmu
Tris raudonus svogūnus supjausto sumeta į skarda
su aliejumi+druska +pipiraio +sviestas +lauro lapai+aliejus į orkait
aš,tik tai užsirašiau.
Atsakyti
Prie dešrų dar darė tokią kaip ir daržovių užkepėlę. Įvairias daržoves sumetė į keptuvę ir kepė, kol pasidarė kaip apkepas. nu man tas apkepas nelabai apetitnai atrodė, tai smulkiau nekonspektavau ax.gif

Šiaip pastebėjau, jog Oliver kaip tradicinis anglas tokius riebokus patiekalus propaguoja smile.gif Skanu, bet figūros nepataisysi blush2.gif

O aš išbandžiau pora receptų. Dariau svogūnų sriubą su čiobreliais ir tą guliašą su paprikomis.

Sriuba man patiko, kadangi gavosi tikrai aromatinga ir soti. Esu anksčiau dariusi be česnakų ir čiobrelių, tai ji tokia švelni saldi buvo. O čia, jautėsi "charakteris".

O guliašą vyras gyrė. Nors.. labai svarbu išsirinkti gražų jaunos kiaulės mentės gabaliuką ir nelabai storą. Man nelabai pasisekė (nesu specas šioje srityje blush2.gif ), tai po 3h kepimo dar ne visur mėsa plėšėsi. Na ir man kiek aitroka gavosi, nes aš neturėjau raudonosios paprikos miltelių, dėjau uoginės (nežinau, turbūt čia ne tas pats), tai burna degė hihihi.gif Bet vyras labai gyrė.

Šiandien gaminsiu makaronus su baklažanais, saldžiais pomidorais ir mozarela tongue.gif Papasakosiu, kas gavosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egloshke: 30 kovo 2009 - 13:01
Jo receptukai is ties faini thumbup.gif ir skanus patiekaliukai, as net turiu 2 jo receptu knygas tai dabar tik gamink ir gamink lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 03 29, 23:43)

regna, aciu 4u.gif
Atsakyti
Makaronai gavosi nuostabūs essen.gif

Įmetu receptėlį, jei kam įdomu.

4 porcijoms
Makaronai vamzdeliai apie 300g
Baklažanas
Svogūnas
3 sk česnako
Kons.pomidorų skardinė 400g.
Mozarella sūris 200g.
4 šaukštai riebios grietinės
1 šaukštas saldaus acto (dėjau ryžių actą ir truputį cukraus)
Bazilikas
Druska, pipirai
Alyvuogių aliejus

Padažas
Baklažaną supjaustyt 1 cm storio kubeliais. Kepti 6-7 min. alyvuogių aliejuje maišant. Tada sudėt supjaustytą svogūną ir česnaką. Pakept kol truputį pagels. Tada suverčiama skardinė konservuotų pomidorų, šaukštas acto, bazilikai ir įberiama druskos bei pipirų pagal skonį. Uždengt ir troškint 15 min. Baigus virt sudėt grietinę ir išmaišyt.

Per tą laiką išverdami makaronai. Tada viskas sumaišoma ir sudedamas supjaustytas arba suplėšytas sūris.

Niam niam, galima pirštelius apsilaižyt.
Atsakyti
QUOTE(Egloshke @ 2009 03 31, 08:40)
Makaronai gavosi nuostabūs essen.gif

Įmetu receptėlį, jei kam įdomu.

4 porcijoms
Makaronai vamzdeliai apie 300g
Baklažanas
Svogūnas
3 sk česnako
Kons.pomidorų skardinė 400g.
Mozarella sūris 200g.
4 šaukštai riebios grietinės
1 šaukštas saldaus acto (dėjau ryžių actą ir truputį cukraus)
Bazilikas
Druska, pipirai
Alyvuogių aliejus

Padažas
Baklažaną supjaustyt 1 cm storio kubeliais. Kepti 6-7 min. alyvuogių aliejuje maišant. Tada sudėt supjaustytą svogūną ir česnaką. Pakept kol truputį pagels. Tada suverčiama skardinė konservuotų pomidorų, šaukštas acto, bazilikai ir įberiama druskos bei pipirų pagal skonį. Uždengt ir troškint 15 min. Baigus virt sudėt grietinę ir išmaišyt.

Per tą laiką išverdami makaronai. Tada viskas sumaišoma ir sudedamas supjaustytas arba suplėšytas sūris.

Niam niam, galima pirštelius apsilaižyt.

ačiū 4u.gif Kaip tik šaldytuve guli mažas baklažanas ir lakė šio recepto biggrin.gif manau prie makaronų tiks tuno kepsniukas.
Atsakyti