Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptai

QUOTE(bonda @ 2009 03 16, 23:57)
as tai abi turiu thumbup.gif  thumbup.gif

Ir kuri Tau labiau patinka? Ar jau gaminai pagal jas?
Atsakyti
dar viena imetu thumbup.gif
Pengasijos ir ciabatos iesmeliai kepti orkaiteje (pagal J.Oliveri)

ax.gif Pavadinimo tikslaus nepamenu blush2.gif

Reikės (gaunas kazkur 2-3 zmonem)
2 pengasiju file (galima naudot bet kokia balta zuvi, J.O. naudojo juru velnia, berods mirksiukas.gif );
2 ciabatos (italiskos duonos) duonikiu (cia apie tas, kur dydis, kaip bandeles);
čery pomidoriuku (pagal J.O. nereikejo -cia siaip pridejau nuo saves -megeja as interpretuot blush2.gif -bet nesuklydau tikrai thumbup.gif )
plonai pjaustyto rukyto kumpio (ar sonines), kokiu 8 juosteliu (na cia pagal iesmiuku dydi ir nora mirksiukas.gif )
4 rozmarinu sakeliu (as neturejau tiek blush2.gif , naudojau medinius iesmelius, nes recepte siuloma viska mauti butent ant rozmaino sakeliu, paliekant ant ju tik lapeliu virsunele, o nubrauktus lapelis sunaudot marinavimui)
svieziai grustu pipiru
druskos
alyvuogiu aliejaus
balzamo acto

Veiksmas
Zuvi supjaustyti apie 2-2,5 cm gabaliukais/juostelem, ciabata be plutos irgi panasiai, tada suberti duona ir zuvi i dubeni ir uzpilti tokiu marinatu -sugrusti rozmarino lapelius, pipirus ir druska bei i tai ipilti alyvuogiu aliejaus. Gerai ismaisyti ir palikti siek tiek pastoveti/isigerti. Tada daryti verinukus ant rozmarino sakeles (mano atevju ant medinio iesmelio) verti zuvis/ciabata/pomidoriukas/zuvis/ciabata/pomidoriukas. Tada apsukti iesmuka keleta kumpio juosteliu. Ir ant iesmuku apslakstyti likusia marinato sunka su alyvuogiu aliejumi.
Kepti ikaitintoje 220 orkaiteje apie 15-20 min.
Valgyti su svieziu darzoviu salotomis, pries tai iesmelius apslakscius vos vos alyvuogiou aliejumi bei balzamiko actu mirksiukas.gif

Mum su vyru buvo nerealiai skanu..nerealiai thumbup.gif wub.gif

user posted image

Papildyta:
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 03 17, 13:23)
Ir kuri Tau labiau patinka? Ar jau gaminai pagal jas?

gaminu, ir cia jau net trys receptukus imetus esu mirksiukas.gif o kiek nenufotkinta mirksiukas.gif
atvirai pasakius -ne nezinau kuri -man aplamai J.O. patinka ir jo receptai, ir gamynimo budas -tai ne nzn kuri geresne g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 03 17, 16:50)
gaminu, ir cia jau net trys receptukus imetus esu mirksiukas.gif  o kiek nenufotkinta mirksiukas.gif

Didžiausias ačiū 4u.gif O foto tai iš viso nerealu. Labai smagu, kad pasidalinate ir su kitais wub.gif
Atsakyti
man patinka kartais pažiūrėt kaip jis gamina,tik dažnai patiekalai atrodo neitin skaniai o estetika tai tyliu ....
keletas patiko tik negaminau dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Berry22 @ 2009 03 18, 01:19)
man patinka kartais pažiūrėt kaip jis gamina,tik dažnai patiekalai atrodo neitin skaniai o estetika tai tyliu ....
keletas patiko tik negaminau dar  smile.gif

O man skaniai atrodo. thumbup.gif O šiaip pabandykit pasigamint, tada suprasit kur viskas slypi. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 03 04, 16:53)
Dar ir dar karta isitikinu,kad reikia pastoviai eksperimentuoti-zinojau,kad auginama siltnamy,pati taip auginau.Pabandzius persodinti  i lauka,sunyko,tai daugiau ir nebandziau.O gal jie nemegsta persodinimo?
Mamce, o kada sejot i lauka?

Sejau tai velai, gal geguzes i pabaiga, kai jau nebegresia salnos. Tik dygo labai ilgai. Net vilti buvau praradus biggrin.gif
P.S. del prieskoniniu zoliu: aplankiau savo darziuka, tai petrazoles jau naujus lapelius leidzia (senus siekstus nudraskiau), salavijas irgi nenumirojo per ziema. Net ir rozmarinas, mano akimis, gyvas. Siemet vel pasisesiu baziliko, mairuno, ciobreliu, kalendros. O gal mairunas pats islys is pribirusiu seklu?

As dar jusu norejau paklausti. Laidose Oliveris daug kur itarkuoja citrinos zieveles del skonio, aromato ir pan. Gal bandet? Man vis atrodo, kad musiskiu citrinu, pirktu supermarketuose, taip naudoti negalima, nes juk ruosiant eksportui jos purskiamos, kazkaip apdorojamos, kad negestu ar pan. Na, gal man paranoja, bet bijau visokios chemijos maiste, tai ir nedristu bandyti. O pasiziurejus Oliverio atrodo, kad ten kazkoks stebuklas biggrin.gif Kaip mano vyras sako, Oliveris ir sh... moketu taip pristatyti, kad seiles imtu varvet biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 18 kovo 2009 - 14:01
QUOTE(Mamce @ 2009 03 18, 13:57)

As dar jusu norejau paklausti. Laidose Oliveris daug kur itarkuoja citrinos zieveles del skonio, aromato ir pan. Gal bandet? Man vis atrodo, kad musiskiu citrinu, pirktu supermarketuose, taip naudoti negalima, nes juk ruosiant eksportui jos purskiamos, kazkaip apdorojamos, kad negestu ar pan. Na, gal man paranoja, bet bijau visokios chemijos maiste, tai ir nedristu bandyti. O pasiziurejus Oliverio atrodo, kad ten kazkoks stebuklas  biggrin.gif  Kaip mano vyras sako, Oliveris ir sh... moketu taip pristatyti, kad seiles imtu varvet  biggrin.gif

bandzius..aisku gerai nuplautas -vos ne su sepetuku biggrin.gif tik -pastebejimas..reik tarkuot pries pat valgant -tada skanu...nes jei pastovi ilgiau uztarkuota -siek tiek apkarsta mirksiukas.gif o jei i gaminama patiekala neduag -tai viskas ok mirksiukas.gif
Atsakyti
Mamce,-aš, citrinas gerai nuplaunu ir blanširuoju{nuplikinu},ir tuomet naudoju.
Dabar dažniau naudoju žaliąsias citrinas,nan jų odelė plonesnėir jos man efektingesnės.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 03 18, 04:28)
Mamce,-aš, citrinas gerai nuplaunu ir blanširuoju{nuplikinu},ir tuomet naudoju.
Dabar dažniau naudoju žaliąsias citrinas,nan jų odelė plonesnėir jos man efektingesnės.

Visiskai sutinku su kiekvienu zodziu, tik reik labai plonai patarkuot, nepalieciant baltosios luobeles, kuri duoda kartuma, jei kam leidzia pinigine maximose buna ir ecologisku citrinu
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2009 03 18, 11:39)
O man skaniai atrodo.  thumbup.gif O šiaip pabandykit pasigamint, tada suprasit kur viskas slypi.  wub.gif

tai va kad ,niekaip neprisiruošiu smile.gif vis paskaitinėju ka jūs gamint,ir neišsirenku biggrin.gif
Atsakyti
Pritariu, 4u.gif Misticai,,vien pasižiūrėjus,kaip jis ruošia maistą,su kokia didele meile.Kas mėgsta ruošti maistą,tas supras mano išsireiškimą{kaip,,J.Oliveris maišo salotas rankomis},čia,jau daug yra pasakyta.
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 03 19, 17:26)
Visiskai sutinku su kiekvienu zodziu, tik reik labai plonai patarkuot, nepalieciant baltosios luobeles, kuri duoda kartuma, jei kam leidzia pinigine maximose buna ir ecologisku citrinu

nu va rieks isidemet del tos luobeles baltos thumbup.gif

man tai apkarto pastovejus (is karto valgant -tai super buvo), ten kur recepta idejau keptos vistos su citrina -kai uzdejau ta ne padaziuko, o ka ne neiznau lotuliukas.gif su citronimo -o ten reikejo ju zievele pjaustyt g.gif tai ta balta, gal riekejo kiek galima nupjaut? g.gif
Atsakyti