Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptai

QUOTE(eglala7 @ 2009 03 05, 18:32)
Bet jau prižiūrėjau tai kaip savo vaikus lotuliukas.gif


O tiksliau?Popinot,cackinot,pursket?
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 03 05, 18:36)
O tiksliau?Popinot,cackinot,pursket?

Neleidau žemei išdžiūt pastoviai purškiau vandenėliu.Na kadangi tai vyko balkone buvo ir daug šilumos,bet nebuvo sunku 4u.gif Prisidžiovinau aš jo,bet vis gi šviežias jis man daug skanesnis.
Atsakyti
Na,ir aš,įkišiu savo nosutę, auginau ir aš baziliką ant , palangės,augo gražiai,naudojau,visur,prieš rudenį,jis pradėjo vysti,aš ,jį susidžiovinau[sėklas,įsivežiau iš Skandinavijos}aaš,turėjau trijų rūšių,vienas buvo bordinis,ir kiti buvo dviejų rūšių..Tai buvo prieš du metus.
Praeitais metais bandžiau sėti,tas pačias sėklas,jų daigumas buvo prastas.
Baziliką sėjant ,sėklų nereikia užbert žemėmis.
Jis auga ir lauke ,tik mėgsta šviesę-saulėtą vietą.nemėgsta vėjo.
Jis yra vienmetis augalas-prieskonis.
Kad geriau ,sudigtų reikia šilumos,aš ,bandžiau užristi plėvele.
Atsakyti
Gal kartais kas nors žiūrėjote savaitgalį Oliverio šou aš isijungiau nuo vidurio, mane labai sudomino pomidorų padažas gal kas užsirašėte ką jis ten dėjo? ax.gif
Atsakyti
Kečupas
4svogūnai pakepinti aliejuje.
Į grūstuvę įberiama 2šaukštai pankolio sėklų ir,2šaukštelius kalendros,+3-4skliteles česnako.
Sumaišome beriame į svogūnus.
2piršto dydžio imbiero gabaliukus,
1.aitriosios paprikos.
Supjaustome ir į puodą.
Įberiame druskos,pipirų.
1kg. pomidorų.
Bazilikų kotelius supjaustome?pomidorai.
250ml.raudonojo vyno acto.
30min.-40min.virti.
Baziliko lapus{visa sauja}sumetame.
Pilame į plaktuvą.
Pertriname per sietelį.
Supilame į įkaitintus stiklainiukus.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 03 08, 21:23)
Kečupas
4svogūnai pakepinti aliejuje.
Į grūstuvę įberiama 2šaukštai pankolio sėklų ir,2šaukštelius kalendros,+3-4skliteles česnako.
Sumaišome beriame į svogūnus.
2piršto dydžio imbiero gabaliukus,
1.aitriosios paprikos.
Supjaustome ir į puodą.
Įberiame druskos,pipirų.
1kg. pomidorų.
Bazilikų kotelius supjaustome?pomidorai.
250ml.raudonojo vyno acto.
30min.-40min.virti.
Baziliko lapus{visa sauja}sumetame.
Pilame į plaktuvą.
Pertriname per sietelį.
Supilame į įkaitintus stiklainiukus.



Ačiū už receptuką. bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos, mamytes, turiu nauja James Oliver knyga,
galiu atsiusti registruotu pastu namo uz 55 lt. Vilnius.
Atsakyti
Nauja, tai cia kuri?
Atsakyti
As irgi turiu viena is jamie knygu thumbup.gif ruosiuosi isigyti dar viena ax.gif
Atsakyti
idedu ir i sita tema -nes cia labai i tema biggrin.gif
Orkaiteje keptos bulves pagal J.Oliveri ir biski pagal save tongue.gif blush2.gif

Reikes:
zaliu luptu bulviu (pagal skardos dydi) supjaustytu mazdaug i 4 dalis
3 luptu ne paciu didziausiu svogunu, supjaustytu i 4-6 dalis
1 cesnako galvos, isluptos, suskirstytos skiltelem, jei sviezias- i 4-6 dalis mirksiukas.gif ir su peiliu paspaust/patrint
apie 100-150 gr sviesto
aliejaus keli saukstai
rozmarino sakeliu pasmulkintu
druska,
pipirai,
actas -pagal J.O. reik pigaus saldaus acto -nezinau as koks pas mus toks skaitos lotuliukas.gif tai naudojau balzamiko, nes pas ji buvo kazkoks labai tamsus irgi naudojamas mirksiukas.gif ir jis jo pila daug apie puse bonkos -as pyliau gerokai maziau -ir tai pilciau dar maziau, uztektu paslakstyt stipriau thumbup.gif
dar as dejau astriu ilgu pipiru (pagal J.O. nereikejo -tai cia tas didysis nukrypimas ir buvo tongue.gif )

ikaitinam skarda (reikalinga gylesne, su krastais), tada joje islydom sviesta, ipilam aliejaus, suberiam rozmarina, tada dedam svogunus ir cesnakus, tada bulves, druska, pipiriukai ir pilam acta, ir viska gerai ismaisom, ir dedam i orkaite mazdaug valandai prie 200 temperaturos. Na, as ant virsaus dar uzdejau astriu pipiru del macnumo mirksiukas.gif
valgom ar su drazovem, ar su kokia kepta vistyte ir t.t. mirksiukas.gif man patiko thumbup.gif ir tie svogunai su cesnakiuku labai skanus kepti orkaitej wub.gif dar su tuo actu thumbup.gif
user posted image


Papildyta:

Kepta vista su citrina ir rukyta desra pagal J.Oliveri

Reikes
apie 2 kg cielos vistos
apie 1 kg zaliu bulviu supjaustytu mazdaug bulve i 4-6dalis
4 citrinos
pagal Oliveri -reik astrios ispaniskos rukytos desros 150 gr - pjaustytos 1,5 cm plocio griezineliais (as naudojau zverienos rukyta desra ir plonesniais griezineliais blush2.gif dar ja apibarsciau maltais astrias pipirais -imitavau ax.gif lotuliukas.gif )
sauja petrazoliu
pora didesniu cesnako skilteliu
druska
malti pipirai (geriau ka tik grusti) mirksiukas.gif

veiksmas
bulves ir dvi cielas citrinas sudeti i puoda, i verdanti vandeni ir virti 5 minutes. Nukosti, bulves sudeti i skarda, padruskint ir papipirint, o karstas citrinas subadyti peiliu ir jomis bei petrazoliu stiebeliais ikimsti vista. Tada vista irgi itirnt druska ir pipirais ir uzdeti ant bulviu mirksiukas.gif ant vistos bei bulviu sudeti rukyta desra ir apibarstyti kapotom petrazolem. Ir kepti 200 laipniuose apie 1,20 val mirksiukas.gif (as kepiau dar 20 min ilgiau -nes norejos apskrudusios labiaiu)

Kol kepa vista, supjaustyti likusiu dvieju citrinu zieveles, cesnakus ir petrazoles, sumaisyti, padruskint, papipirint, as dar citrina viena ispaudziau (nors recepte tik zieveles, bet nesuklydau mirksiukas.gif ). Ir iskepus vistai, atsipjovus gabala, uzdeti tos zoleliu mases mirksiukas.gif wub.gif (mes tai visa vista supjaustem ir susluoksniavom su tuo misinuku wub.gif )

Beprotiskai skanu man buvo thumbup.gif wub.gif
user posted image
Atsakyti
O kuri knyga Oliverio geresnė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2009 03 16, 15:40)
O kuri knyga Oliverio geresnė?  g.gif

as tai abi turiu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti