Labai super paprasta, bet nerealiai skani gavosi ;] dariau iš tokių receptų kur kortelėmis būna. Bet jos juk ne Oliverio tai manau nelabai čia tinka rašyti jei įdomu galiu AŽ parašyti
QUOTE(gretotia @ 2008 12 30, 13:27)
Labai super paprasta, bet nerealiai skani gavosi ;] dariau iš tokių receptų kur kortelėmis būna. Bet jos juk ne Oliverio tai manau nelabai čia tinka rašyti jei įdomu galiu AŽ parašyti
as vedziau banana ceke
QUOTE(gretotia @ 2008 12 30, 13:19)
tik man nelabai aišku kokią ten tešlą naudojo ;\ kiek supratau dvi skirtingas rūšis, ar ne?
kaip supratau ta tešla. kur jau ant keksiukų skardelės klojo, tai turi būt plonesnė...
QUOTE(gretotia @ 2008 12 30, 13:27)
Labai super paprasta, bet nerealiai skani gavosi ;] dariau iš tokių receptų kur kortelėmis būna. Bet jos juk ne Oliverio tai manau nelabai čia tinka rašyti jei įdomu galiu AŽ parašyti
Įdomu, parašyk į AŽ, arba "Sriubyčių" temoje
Aš gaminau iš Džeimio knygos (antros dalies) įdarytas vištienos krutinėles, nu super gavosi.
QUOTE(gitaja @ 2009 01 04, 00:16)
Aš gaminau iš Džeimio knygos (antros dalies) įdarytas vištienos krutinėles, nu super gavosi.
Gal gali receptuką parašyti?
sveikos oliverio myletojos gavau antraja knygute dovanu bet dar nebuvo progos nieko isbandyti bet jei kam labai idomu galiu karts nuo akrto ikelti receptukus nurasytus nuo knygos nors ir neisbandytus (gaila skeneris sugedo tai nukopijuociau su visu paveiksliuku ) o pati tai labiausiai megstu oliverio picos tesla gal dauguma zyno bet jei ka pasikartosiu
1 kg miltu arba 800 g miltu ir 200 g manu miltu ( savo mieste tokiu manu miltu neradau tai teko draugems siusti is ispanijos )
1 valgomasis saukstas rudojo cukraus
0.5 val sauksto druskos
du po 7 g pakelius sausu mieliu
4 val saukstai aliejaus
650 ml silto vandens.
ant stalo isijoti miltus su druska ir viduryje padaryti duobe. puodelyje ismaisyti silta vandeni su cukrumi aliejumi ir mielemis ir palikti keleta minuciu po to supilti i duobutes viduri ir sakutes pagalba maisyti miltus vis imant nuo krastu kol susiformuos rutulys. deti i inda ir uzdengti dregnu ranksluosciu ir palikti siltoje vietoje kol tesla pakils keletai valandu. ( as tesla darau su kombainu supilu viska ir isminko ) ketpi orkaiteje 200 laipsniu 20-25 min su norimu idaru.
na man si tesla dabara viena megstamiausiu kol neturejau manu miltu darydavau tik is miltu bet su manais siek tiek skaniau
1 kg miltu arba 800 g miltu ir 200 g manu miltu ( savo mieste tokiu manu miltu neradau tai teko draugems siusti is ispanijos )
1 valgomasis saukstas rudojo cukraus
0.5 val sauksto druskos
du po 7 g pakelius sausu mieliu
4 val saukstai aliejaus
650 ml silto vandens.
ant stalo isijoti miltus su druska ir viduryje padaryti duobe. puodelyje ismaisyti silta vandeni su cukrumi aliejumi ir mielemis ir palikti keleta minuciu po to supilti i duobutes viduri ir sakutes pagalba maisyti miltus vis imant nuo krastu kol susiformuos rutulys. deti i inda ir uzdengti dregnu ranksluosciu ir palikti siltoje vietoje kol tesla pakils keletai valandu. ( as tesla darau su kombainu supilu viska ir isminko ) ketpi orkaiteje 200 laipsniu 20-25 min su norimu idaru.
na man si tesla dabara viena megstamiausiu kol neturejau manu miltu darydavau tik is miltu bet su manais siek tiek skaniau
As taip pat gavau dovanu sia knyga Bandysim savaitgali ka nors is jos gamint, parasysiu kaip sekesi
Čia toji įdaryta vištiena, Džeimio knygoje jos pavadinimas "Puikioji senio vištiena"
4 porcijos:
170g bet kokiu grybu
aliejaus
1 arba 2 cesnako skilteles (pjaustytas)
druskos, juoduju pipiru
1 sauja petrazoliu
4 po 200g vistu krutineles be odeles
500g sluoksniuotos teslos
1 plaktas kiausinis
2 saukstai rupiu garstyciu
1 taure baltojo vyno
140g grietineles
Ikaitinti orkiate iki 200. Tuomet supjaustyti grybus bei cesnakus ir juos kartu pakepinti keptuveje. Iberi prieskoniu ir petrazoliu, palikti atvesti. Nuplesti vistos krutineles file nuo kaulo, ipjauti ir i vidu prikimsti visa tai ka kepete keptuveje.
Sluoksniuota tesla supjaustyti issilgai ir suvinioti kiekviena krutinele. Patepti tesla kiausiniu ir kepti orkaiteje 35min. Kol vistiena kepa supilti i prikaistuvi garstycias ir baltaji vyna, leisti nugaruoti, kad neliktu alkoholio kvapo, supilti grietinele ir letai virti, ideti prieskoniu.
Vistiena apipilti siuo padazu.
Sio padazo as nedariau, vietoj jo pagaminau paprasta grietineles padaza.
4 porcijos:
170g bet kokiu grybu
aliejaus
1 arba 2 cesnako skilteles (pjaustytas)
druskos, juoduju pipiru
1 sauja petrazoliu
4 po 200g vistu krutineles be odeles
500g sluoksniuotos teslos
1 plaktas kiausinis
2 saukstai rupiu garstyciu
1 taure baltojo vyno
140g grietineles
Ikaitinti orkiate iki 200. Tuomet supjaustyti grybus bei cesnakus ir juos kartu pakepinti keptuveje. Iberi prieskoniu ir petrazoliu, palikti atvesti. Nuplesti vistos krutineles file nuo kaulo, ipjauti ir i vidu prikimsti visa tai ka kepete keptuveje.
Sluoksniuota tesla supjaustyti issilgai ir suvinioti kiekviena krutinele. Patepti tesla kiausiniu ir kepti orkaiteje 35min. Kol vistiena kepa supilti i prikaistuvi garstycias ir baltaji vyna, leisti nugaruoti, kad neliktu alkoholio kvapo, supilti grietinele ir letai virti, ideti prieskoniu.
Vistiena apipilti siuo padazu.
Sio padazo as nedariau, vietoj jo pagaminau paprasta grietineles padaza.
Mielosios,gal kuri galite parašyti, kuriuo laiku yra rodoma J.Oliverio laida per televiziją.
Būsiu dėkinga.
Būsiu dėkinga.
QUOTE(regna @ 2009 01 11, 21:50)
Mielosios,gal kuri galite parašyti, kuriuo laiku yra rodoma J.Oliverio laida per televiziją.
Būsiu dėkinga.
Būsiu dėkinga.
Rodo šeštadieniais 13 val.,o kartoja sekmadieniais 10 val.
Mentuske,
Didelis ačiūūūū
Didelis ačiūūūū