Na, aš per Kūčias gaminau "Skrudinta duona su krevetėmis, raudonaisiais pipirais, petražolėmis, imbieru ir kepintais česnakais". Čia toks kaip užkandis
Vakar draugus vaišinau "Kepta menkė su avokadais, krevetėmis, grietinėle ir sūriu".
Šendien tėvams vakare gaminsiu "Vištienos krūtinėlė krepšelyje su grybais, sviestu, baltuoju vynu ir čiobreliais"
Čia vadinasi gavau dovanų antrą Oliverio knyga Super patiekalai
Labas rytas
gal kuri nors užsirašėte vaisinio pyrago(?) receptą, kurį laidos pabaigoje per Oliverį šeštadienį rodė?
ir ten jis per laidą ant laužo kepė kaštainius? ar kaštonus? ;\
gal kuri nors užsirašėte vaisinio pyrago(?) receptą, kurį laidos pabaigoje per Oliverį šeštadienį rodė?
ir ten jis per laidą ant laužo kepė kaštainius? ar kaštonus? ;\
O gal kas nors gamino šį pyragą ir galėtų čia įkelti nuotrauką? nes aš tos laidos kai pats Oliveris gamino tai nemačiau... būtų labai įdomu sužinoti kaip jis turėtų atrodyti, nes noriu jį gaminti. ;\
Bananų pyragas
170g sviesto
170g cukraus
bananas(kiek mačiau tai lygtai 1 )
4 kiaušiniai
6 kupini šaukštai grietinės
2 šaukštai aguonų
340g miltų
druskos
2šaukšteliai kepimo miltelų
Sviestą išsukt su cukrumi,dėti bananą,(viską Išsuko su blenderiu).Sudėt kiaušinio trynius ir visus likusius produktus.Sumaišyt,tešla gaunas tiršta.
Baltymus išsukt su 6 arbatiniais šaukšteliais cukraus.Dėti truputį tešlos ir atsargiai išmaišyt,paskui sudet likusią tešlą.Viską išmaišyt.Skardą ištepti sviestu.Kepti 45min. 160 temp.
Glajus
1 citrinos žievelė
1 citrinos sulčių
cukraus pudros
Viska išmaišyt ir užpilt ant iškepusio pyrago.Palaukt kol sukietės glajus
Bananų pyragas
170g sviesto
170g cukraus
bananas(kiek mačiau tai lygtai 1 )
4 kiaušiniai
6 kupini šaukštai grietinės
2 šaukštai aguonų
340g miltų
druskos
2šaukšteliai kepimo miltelų
Sviestą išsukt su cukrumi,dėti bananą,(viską Išsuko su blenderiu).Sudėt kiaušinio trynius ir visus likusius produktus.Sumaišyt,tešla gaunas tiršta.
Baltymus išsukt su 6 arbatiniais šaukšteliais cukraus.Dėti truputį tešlos ir atsargiai išmaišyt,paskui sudet likusią tešlą.Viską išmaišyt.Skardą ištepti sviestu.Kepti 45min. 160 temp.
Glajus
1 citrinos žievelė
1 citrinos sulčių
cukraus pudros
Viska išmaišyt ir užpilt ant iškepusio pyrago.Palaukt kol sukietės glajus
Gera naujiena, merginos. Šiandien nueinu į RIMI, ogi pilna angliškų Jamie'io knygų, bent 6 skirtingos knygos. Tai vieną prigriebiau. Kainos nuo 60 iki 104 lt.
QUOTE(Ugnužė @ 2008 12 29, 19:14)
Gera naujiena, merginos. Šiandien nueinu į RIMI, ogi pilna angliškų Jamie'io knygų, bent 6 skirtingos knygos. Tai vieną prigriebiau. Kainos nuo 60 iki 104 lt.
Angliškų kompiuteriniu variantų yra. Bent jau aš turiu "The Naked chef".
Beje, gaminau makaronus su špinatais, gal kam reikės recepto, tikrai skaniai gavosi.
Plokštieji makaronai su špinatais, maskarpone ir parmezanu
4 porcijoms reikės
455 g ilgų plokščiųjų makaronų (tagliatelle) arba spagečių
alyvuogių aliejaus
2 arbatinių šaukštelių sviesto
2 nuluptų ir griežinėliais supjaustytų česnako skiltelių
1/2 šviežiai tarkuoto muskato
400g. kruopščiai nuplautų ir plonai supjaustytų šviežių špinatų
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
120 ml tirštos riebios grietinės
150 g maskarponės sūrio
2 saujų šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
Užvirkite didelį prikaistuvį sūdyto vandens, įdėkite makaronus ir išvirkite laikydamiesi pakuotės instrukcijų. Tuo metu įkaitinkite keptuvę arba katiliuką, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite sviestą, česnakus ir muskatą. Kai sviestas ištirps, įdėkite špinatus. Po 5 minučių jie suglebs ir patamsės. Dalis skysčio išgaruos, todėl špinatai ims stipriai kvepėti. Tada pabarstykite juos druska ir pipirais pagal skonį, įdėkite grietinės, maskarponės ir įpilkite samtelį vandens, kuriame verda makaronai. Lėtai užvirkite ir vėl pabarstykite prieskoniais.
Nukoškite makaronus (truputėlį vandens palikite), tada sumaišykite juos su špinatų padažu. Suberkite parmezaną, krestelėkite. Įpilkite šiek tiek virimo vandens, kad masė nebūtų pernelyg tiršta ir lipni. Dar kartą patikrinkite, ar užtenka prieskonių, ir nedelsdami patiekite."
Paimta iš J.Oliverio knygos "Gaminame su Oliveriu" 188 psl.
QUOTE(gretotia @ 2008 12 29, 17:35)
O gal kas nors gamino šį pyragą ir galėtų čia įkelti nuotrauką? nes aš tos laidos kai pats Oliveris gamino tai nemačiau... būtų labai įdomu sužinoti kaip jis turėtų atrodyti, nes noriu jį gaminti. ;\
prasom
dar video anglu kalba kaip gaminti bananini pyraga
sveikutes!gal kas pamena kalakuto recepta is sio savaitgalio oliverio laidos?istiko beda siandien,brangiausias partyse is parduotuves kalakuta 4 kg.,sako vaziuosim nauju pas draugus svesti ,tai gali iskepti ir suku dabar galva kaip ta kalakuta sukonstruoti,kad gerai gautusi...dar kaip tycia ziurejau oliverio laida ir pagalvojau kam cia berodo apie kalakutu gamyba,juk kaledos jau praejo ir kazkaip ziurejau tik puse akies virtuvej besisukinedama.gal kas gali man pagelbet ir priminti,kaip jis ten ji kepe pamenu kaip pataisyti farsa idarui,tik nepamenu ar jis tik kojas folija apsuko ,ar visa kalakuta?ir ka dejo i skarda ir kuo itryne kalakuta?ai dar pamenu kad sviesta po oda kiso ties krutinele...zodziu nekas visai su atmintim
busiu labai dekinga jei kas man pagelbesit
busiu labai dekinga jei kas man pagelbesit
QUOTE(gretotia @ 2008 12 29, 10:17)
Aš irgi neužsirašiau. Bet ten nieko sunkaus, juk ėmė pirktinę tešlą, užtepė kažinkokia uogiene plius kaštainiai, suvyniojo,supjaustė ir ant kitos tešlos gabalo sudėjo į keksiukų formą, užbarstė migdolais.. žodžiu savo nuožiūra, fanziją pasitelkus manua galima kažką panašaus suregzt. O mintis sudėti tą pyragą į kekso formeles Reiks kur pasižymėt užrašuose.
Tik bėda, kad formelės dar tokios neturiu, bet jau seniai pažadėjau ją įsigyti.
tai jo.. kažką pamenu kaip ten tą pyragą gaminti, savo fantazijos ten reik pridėt ir viskas.. ;] tik man nelabai aišku kokią ten tešlą naudojo ;\ kiek supratau dvi skirtingas rūšis, ar ne?
P.S Labai dėkui, Ruta26 aš bandžiau ieškoti į google vesdama "banana pie" tai va todėl ir neradau ;\\ tikrai labai labai ačiū šiandien mano namiškiai bus pamaloninti šiuo desertu ;D ypač kai tokią skanią pertrinta daržovių sriuba kątik pagaminau
P.S Labai dėkui, Ruta26 aš bandžiau ieškoti į google vesdama "banana pie" tai va todėl ir neradau ;\\ tikrai labai labai ačiū šiandien mano namiškiai bus pamaloninti šiuo desertu ;D ypač kai tokią skanią pertrinta daržovių sriuba kątik pagaminau
O kas per sriuba gretotia? Labai įdomu