Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, gražios, pamokančios

"Aš tave priimu tokį, koks esi.
Gali būti, kad tu esi mano draugas. Taigi aš tave priimsiu iš meilės tau tokiam, koks esi. Jei tu raišuoji, aš neprašysiu, kad šoktum. Jei tu nekenti to ar ano, aš neprimesiu tau jo kaip svečio. Jei tau reikalingas valgis, aš tave aptarnausiu.
Aš nepradėsiu tavęs skaldyti, kad tave pažinčiau. Tu nesi nei šis poelgis, nei tas poelgis, tu nesi jų suma. Aš nespręsiu apie tave nei iš tų poelgių, nei iš žodžių. Bet aš vertinsiu tuos poelgius ir žodžius pagal tave.
Mainais aš pareikalausiu tavo dėmesio. Neturiu ką daryti su draugu, kuris manęs nepažįsta ir reikalauja pasiaiškinimų. Aš neturiu galios persikelti į silpną žodžių vėją. Esu kalnas."
A. de Saint-Exupery
Atsakyti
...Viena nuoširdi šypsena prilygsta šimtui dirbtinių...

...Gyvenime reikia stengtis aplenkti ne kitus, o patį save...

...dažnas mato Tave kaip atrodai,tačiau retas žino kas Tu esi...

...Blogiausias būdas ilgėtis žmogaus - tai būti kartu su juo ir suprasti, kad jis niekada nebus tavo...

...gyvenimas tik didelis muilo burbulas, kuris anksčiau ar vėliau susprogs...

...Niekada nenustok sypsotis,net kai tau labai liudna,kas nors juk gali ysimyleti tavo sypsena...

..."Visada galvok apie save tik gerai, blogai apie tave pagalvos kiti"...

...gyvenimas - lyg spirale, visada sukasi ratu ,bet niekada negrizta i ta pati taska...

...zmones kurie yra laimingi -buna geri,..zmones ,kurie yra geri,ne visada buna laimingi
Atsakyti
“Nesiginčyk su niekuo be reikalo, kai nebuvo tau žalos padaryta.”
Atsakyti
1. Melas – plonasienis daiktas; gerai įsižiūrėjus, jis persišviečia. [Seneka]

2. Spartinti normalią laiko tėkmę – labai brangus dalykas. Tad žiūrėkime, kad nereikėtų jam mokėti palūkanų. [A.Šopenhaueris]

3. Kiekvienas gyvenimas – tai pastangos ir kova už teisę būti pačiu savimi. [Ch.Ortega I Gasetas]

4. Žmonės žaidžia gyvenimą – kuo tragiškesnė kaukė, tuo didesnis juokdarys po ja slepiasi. [Ch.Ortega I Gasetas]

5. Tikroji gyvenimo pilnatvė – ne pasitenkinimo ramybė, o tikslo siekimo procesas, jo įtvirtinimo akimirka. [Ch.Ortega I Gasetas]

6. Kai buvęs idealas tampa kasdienine tikrove, jis neišvengiamai žūva. [Ch.Ortega I Gasetas]

7. Tiek aukščiausia, tiek ir žemiausia kritikos forma – savotiška autobiografija. [O.Vaildas]

Atsakyti
Man labai patiko šios mintys...

QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 01 26, 14:50)
Galėjo pasimelsti neegzistuojantiems dievams, tačiau iš jų teįmanė paprašyti vienintelio dalyko - kad kas nors pasmaugtų jį miegantį. Žinoma, jeigu jam vis dėlto pavyktų užmigti. [R. Gavelis „Septyni savižudybės būdai”]

Jei busi geras - tave būtinai apšiks. O gal net pasmaugs. Įsidėmėk, kad geriau šikti ant kitų arba tuos kitus pačiam smaugti. Žinoma, jeigu už tai paskum nereikės atsakyti. Kaip tik po tokių pamokymų jis pirmąsyk pamanė, kad geriau būti kieno nors pasmaugtam, negu pačiam smaugti kitus. Galbūt išties labiausiai jis norėjo, jog kas nors pasmaugtų jį miegantį - taigi jam nebereikėtų smaugti savo tėvo. [R. Gavelis „Septyni savižudybės būdai”]

O kas į ką šaudė, buvo visiškai nesvarbu. Aistra žudyti tiesiog buvo neišvengiamas žmonijos pomėgis. [R. Gavelis „Septyni savižudybės būdai”]

Aš myliu tave, šėtono neštas ir pamestas monstre. Tebūnie tau tai kančia aname pasaulyje. Už tai tu mane turėsi mylėti tūkstantį amžinybių. [R. Gavelis „Septyni savižudybės būdai”]

Nubudęs pirmiausia pagalvojo: ir vėl niekas nepasmaugė manęs miegančio. [R. Gavelis „Septyni savižudybės būdai”]

Niekas neturėjo teisės pasmaugti jį miegantį, nes pagal sutartį su Viešpačiu jis privalėjo nuobodžiai ir skausmingai nusigaluoti pats. [R. Gavelis „Septyni savižudybės būdai”]

Deja Rimo smegenys visąlaik ciniškai veikė: vos nusiplovęs fizinės meilės prakaitą, Rimas Vizbara pasijuto esąs deramai nepalaidotas apipuvęs lavonas. [R. Gavelis „Septyni savižudybės būdai”]

Jis visad skrupulingai rinkosi sugėrovus, gal todėl dažniausiai girtuokliaudavo vienas. R. Gavelis "Septyni savižudybės būdai"

Jis netikėjo, kad banali tikrovė turi kokią nors savaiminę vertę. Tikrovė tebuvo nevykęs pramanas, beprasmis dievų kompiuterinis žaidimas. Visai nupezę sadistai dievai įsijungia savo perkaitusius kompiuterius ir spaudydami pelės mygtukus krykštauja iš pasitenkinimo, kol dar labiau nukvaišta. Jie nežaidžia jokių intelektualinių žaidimų - vien skerdykles. R. Gavelis "Septyni savižudybės būdai"

Jis ėmė ilgesingai svartyti juodo prisigėrimo variantus. Tai buvo kerinčiai viliojanti galimybė. Juodas prisigėrimas būtų leidęs pabėgti ir pasislėpti nuo visų: ne tik nuo Gustafson, bet ir nuo šitos Visatos subinės kasdienybės. (...) Koks kibiras žudančio smegenis alkoholio galėjo tapti klijais, kurie galų gale suklijuoja jį į vientisą padarą. R. Gavelis "Septyni savižudybės būdai"

Per daug atpalaidavęs vidinius saitus, kiekvienas žmogus gali išsikraustyti iš proto. O ypač žmogus, kimšte prikimštas besiriejančių vidinių gyventojų. R. Gavelis "Septyni savižudybės būdai"

Visas šitas namas ir kiemas yra persenę. Neišsigąsk, jei kada sutiksi ant laiptų šmėklą. Mandagiai pasisveikink ir eik savais keliais. R. Gavelis "Septyni savižudybės būdai"

Tačiau kol kas Rimas Vizbara lyg ir tebuvo gyvas. R. Gavelis "Septyni savižudybės būdai"

Nusifotografuok atsiminimui, kad būtų ką padėti ant karsto dangčio. R. Gavelis "Septyni savižudybės būdai"

Vienintelė tikra mūsų gyvenimo problema - suskubti laiku numirti. R. Gavelis "Septyni savižudybės būdai"

Mirtis nuo dusulio anaiptol nepasirodė jam tinkamas savižudybės būdas. R. Gavelis "Septyni savižudybės būdai"

Jis taip ir liko nepasmaugtas miegant, o pasaulis taip liko nenubaustas už savo neišperkamas kaltes. R. Gavelis "Septyni savižudybės būdai"
Atsakyti
"Išsaugoti" pasitikėjimą. Žmogus niekada "neišsaugo" pasitikėjimo. Pasitikėjimas - ne toks daiktas, kurį galima turėti. Jis teikiamas. Žmogus įgauna pasitikėjimo.

Pora - tai namas, kurio gyventojai turi raktą. Jei kas nors užrakina iš lauko, jis tampa kalėjimu, o jie - kaliniais.

Moterys pakankamai gudrios ir stengiasi sudaryti vyrui įspūdį, jog geidžia jis.

Iš Eric-Emmanuel Schmitt - "Smulkūs vedybiniai nusikaltimai"
Atsakyti
Yra moterų, su kuriomis gerai, bet be kurių dar geriau. Ir yra moterų, su kuriomis blogai, bet be kurių dar blogiau
Atsakyti
Meilė-tai vieškelis į saulę, grįstas aštriais deimantais, kuriuo turi eiti basas.

Meilė, tai rožė, kuri turi skausmingus spyglius ir nuostabiai gražų žiedą...
Verta ir įsidurti į spyglius ir išvarvinti daug kraujo tam, kad pamatytum, pajustum, įkvėptum to nuostabaus žiedo kvapo ir gyventum su juo...
Atsakyti
"Mylėti - nereiškia žiūrėti vienam į kitą, mylėti - vadinasi, drauge žiūrėti ton pačion pusėn."
Antuanas de Sent Egziuperi
Atsakyti
"Santuoka be meilės gresia meile be santuokos."
B.Franklinas
Atsakyti
Kodėl nesistiebiate?
Juk apdovanojimas kabo aukštai!

Frank Scully

“Tai, ko bijai tikrovėje niekada nebūna taip baisu. Baimė, kurią tu kaupi savo mintyse, yra baisesnė už tai, kas egzistuoja tikrovėje.”
Spencer Johnson

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ditė: 03 spalio 2008 - 19:53
“Ateik greičiau, mirtie, neleisk, kad aš save pamirščiau”, -Markas Aurelijus.

Mes irgi gyvenam: tarp dienų, savaičių, mėnesių ir metų, visą laiką vykstant karui.

Žvalgausi aplinkui ir dažniausiai iškyla klausimas - kodėl žmonės gyvena? Turbūt tik todėl, kad verktų ar juoktųsi. Iš televizijos sužinau, šiandien žuvo tiek ir tiek. Nuostabu - stiprieji išlieka, nes kam silpniesiems kentėti, jie nenori būti skriaudžiamaisiais.
Atsakyti