Įkraunama...
Įkraunama...

Butas viršutiniame aukšte

Pastebejau trukuma ka tik:

Shiryt pabudau nuo vejo putimo i stoga - ar ten skardos kokios barshkejo, ar shiaip bildejo kazhkas, bet ne itin malonu.

Pliusas - geriau vejas karta per menesi - nei kaimynai kasdien.


Namas naujos statybos, 10 aukshtas.
Atsakyti
O kaip dėl šalčio žiemą, nėra šalčiau nei kituose aukštuose?
Atsakyti
QUOTE (skriste @ 2004 10 17, 22:42)
O kaip dėl šalčio žiemą, nėra šalčiau nei kituose aukštuose?

Manau, kad ir nesuzhinosit ar silciau ar salciau, nebent 2 butus tame paciame mane pirktumet - juk kiekviename name skirtingai su ta shiluma buna.

Manau, kad pirmame aukshte shalciau nei virsutiniame - ir dregme didesne I a.
Papildyta @ [mergetime]1098079526[/mergetime]
QUOTE (skriste @ 2004 10 17, 22:42)
O kaip dėl šalčio žiemą, nėra šalčiau nei kituose aukštuose?

Manau, kad ir nesuzhinosit ar silciau ar salciau, nebent 2 butus tame paciame mane pirktumet - juk kiekviename name skirtingai su ta shiluma buna.

Manau, kad pirmame aukshte shalciau nei virsutiniame - ir dregme didesne I a.
Atsakyti
Mes turėjome butą pirmame aukšte, dabar nusipirkome viršutiniame laugh.gif
Kurį laiką labai džiaugėmės pirmu, todėl negaliu kategoriškai sakyti, kad tai blogai.
Pliusai, mano galva, - na tikrai, įeini į laiptinę ir iš karto namie. Kartais juokdavėmės su vyru - toks apgaulingas jausmas, kad gyveni nuosavame name (na butas dar didelis - 4-ių kambarių buvo). Labai faina buvo su pirkiniais namo grįžti wink.gif Baldus ir kitus sunkius daiktus pirkti...Kurį laiką patiko, krūmai, gėlės po langais...Po pat langais laikėme automobilį (nepaisasnt to jį vistiek "sėkmingai" apvogė"...). Turėjome šunį - buvo labai patogu - tiesiai į lauką ir minimum susitikimų su kaimynais...

Minusai - ilgai pratinomės, kol pripratome prie trankomų laukinių laiptinės durų...Užkniso valyti, šluoti, plauti koridorių....Kol nebuvo rakinama laiptinė, tarpais įsimesdavo kažkokie bomžai ar kas myžti (sorry) tik įėję į laiptinę...Plauti ir dezinfekuoti tekdavo man...Dažnai skambinėdavo vaikai į duris (prabėgdami, žaisdami)...Per išeigines užknisdavo visokie bulvių paradavinėtojai nuo labai ankstyvo ryto (šitų "pašalinių" skambučių budavo praktiškai per visas išeigines)...Visokie elektrikai, santechnikai visada eidavo į mūsų butą prašyti raktų nuo rūsio.....Kiemsargis pastoviai eidavo į mūsų butą klausinėti, ar ne mas užstatėme kelią šiukšlių mašinai, gal žinome kur kieno kokia mašina...Kaimynai eidami į laiptinę visada žvilgtelėdavo pro virtuvės langą....O kai mes garsiau šnekėdavom, viskas kuo puikiausiai girdėdavosi lauke......Žiemą nuo 5 ryto negalėdavom miegiti, nes girdėdavosi, kaip kiemsargė nuo šaligatvių gramdo sniegą....Žinojom visų kiemo automobilių užvedimo ypatumus....Kai kurios raiuamodavo taip garsiai, kad irgi pažadindavo, o mes su vyru skaičiuodavome - pažindavome automobilį jau iš garso ir žinodavome, iš kurio karto užsives....tobish po tarkim ketvirto karto vėl galėsim miegoti....Neuždengus langų pusnuogis po namus nepavaikščiosi......kai rūsyje kas nors patvarkydavo savo sandėliuką, pas mus pradėdavo eiti tarakonai.......rudenį stabiliai užsiveisdavo pelių.....grindys pakankamai šaltos.....kaimynai iš viršaus buvo labai geri, bet kai atvažiuodavo anūkai, mūsų namai drebėdavo (beje, namas blokinis - girdėdavom, kaip kaimynas knarkia laugh.gif )...Na ir taip nemažai prirašiau......O šiaip, kai laimingai gyveni, visi šitie dalykai kurkas paprasčiau atrodo nei čia skamba...

Apie viršutinį aukštą parašysiu po kelerių metų laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 18 spalio 2004 - 09:21
Dar labai geras budas biski apgauti seiminika. Susitari su savo draugais, kad jei tau paskambintu , kai tu kalbi su seimininku. Ir tipo jie skambina is nekilnojamo turto agenturos ir siulo tau super gerus variantus. O tu vis paaikcioji" rimtai!?.Oooo, kokia nebloga kaina, butinai privaziuosim paziureti!!!?" Ir taip pora skambuciu! Mums kazkada kaina nukrito 500$ laugh.gif laugh.gif laugh.gif Lygiai taip pat ir parduodant. Tik suzinau kada klientai ateis, as draugei skambuti , ir ji man skambindavo tiek , kol budavo koks interesantas pas mus laugh.gif laugh.gif Suveike ! thumbup.gif thumbup.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
sveikos mes taipat gyvenam 5 is 5 aukste. pliusai pas mus silta ir sauleta.man tai paatinka, o kaip vasara: vaisciojom tik su apatiniais tai su vyru daznai pazaisdavom{kol 2.gif miega} wub.gif .o dabar lyg ir "ziema", bet nesiskundziu.o minusas tai kad sunki lipti i 5 auksta su pirkiniais.ir 2.gif .kai buvau nestuke.gif daznuokai vyras nesdavosi mus ant ranku,daeinu i3 ir viskas albdavau, varkselis.as laabai ji heart.gif .
Atsakyti
Man baisu darosi, dėl vieno, kai pagalvoju kaip reiks tą vežimą tampyti. ohmy.gif Dabar trijų laiptų tingiu tempti, vyro prašau g.gif
Na o ir pliusas toks, kad galima židinį pasistatyti clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skriste: 18 spalio 2004 - 23:04
Gyvenome 5-ame aukste,tai vasara kambariuose budavo kaip siltnamyje.Miegodavom langus visus atidare,bet nepadedavo.Ziema budavo salciau,nei kituose butuose,todel teko apsiltinti lubas.Privalumas nebent tai,kad vaizdas per langa grazus ir savo laiptine reciau sluoti reikia .
Atsakyti
QUOTE(mama39 @ 2004 10 19, 23:16)
Gyvenome 5-ame aukste,tai vasara kambariuose budavo kaip siltnamyje.Miegodavom langus visus atidare,bet nepadedavo.Ziema budavo salciau,nei kituose butuose,todel teko apsiltinti lubas.Privalumas nebent tai,kad vaizdas per langa grazus ir savo laiptine reciau sluoti reikia .



Pas mus lygiai tas pats. drinks_cheers.gif
Tik dar galiu pridurti, kad sunku kanors užtemt į 5aukšta..
Atsakyti
O as dziaugiuosi 4 (virsutiniu) aukstu. Niekas ant galvos netrepsi ir nesokineja. Ypac tai pradejau vertinti,kai pas uosviene pabuvojau. Ji gyvena 2 aukste. Tai virsutiniai kaimynai, nepasakyciau,kad triuksmingi, nuo 6 ryto kad pradeda zuiti po savo buta,o pas uosviene net lubos su visomis lempomis dreba... Ir taip kas ryta. Tfu kaip nervino.
Del vezimo,tai pasinesiojau, kiek reikejo, o rudeni pradejau 1 aukste prie laiptines tureklu prisegineti su spyna ir palikineti.

Del silumos,tai negaliu pasakyti, ar pas mus silciau nei kituose aukstuose. Faktas, kas kai lauke karsta, pas mus irgi (pietine puse). Bet manau kituose aukstuose tas pats. Del ziemos silumos,tai irgi nesiskundziam,langai istisai praviri.
Atsakyti
Mes tai ką tik nusipirkom butą 4-am aukšte, jis paskutinis smile.gif Tai labiausiai nerimauju ne dėl šilumos ar šalčio, o dėl to, kad prakiurus stogui, kaimynai nenorės dėtis pinigų jį remontuoti, o mums vis varvės cry.gif
Dabar mažei nebereikia vežimuko, bet kai gims (tikiuosi wub.gif ) kitas, tai nežinau kaip bus g.gif
Atsakyti
Gyvename 5 (iš 5) aukšte kokius 3 metus. Labai gerai.
Pliusai tie patys, kaip visi minejo.
Minusas - aukstai reikia viska tempti, ypac nesulius ir vaikus su visokiais vezimais ir kitais aksesuarais, sunku rasti pajegia uzlipti, o tuo labiau uztempti vaika, aukle.
Zinoma, cia kartu ir sportas, taigi nera labai blogai. Antra vertus - i koki 3 ar 4 auksta nedaug lengviau ka nors uztempti.
Del stogo - beveik nebega, kazkiek bendrija tvarko, bet jeigu jau is tiesu reiketu susitvarkyti, tai nemanau, kad labai gaila butu ideti kokius 3000 Lt tam, kad padengti siuolaikine danga, kuri laikytu bent jau 15-20 metu apskritai be menkiausios problemeles. Tuo paciu galima ideti ir silumine izoliacija - taigi issprestume ir antra minusa - kad vasara per karsta. Visgi cia priklauso nuo vasaros - jei tokia, kokia buvo pernai, tai kazkaip nepajautem to karscio.

Susidurem su problema ieskodami aukles - pensinio amziaus moterims labai sunku uzlipti i 5 auksta del ivairiu ligu (auksto kraujospudzio, sirdies ir pan.). Ribinis aukstas - 3-ias. Taigi net 3 aukles atsisake, kai suzinojo (ar isbande), kaip yra uzlipti i 5 auksta. Cia jau as kalbu apie ju uzlipima, o jei dar reiktu nesti vaika, vezimeli ar subegioti 2 kartus... Ta aukle, kuri sutiko, vistiek venge eiti i lauka.
Beje, cia problema ta, kad dauguma namu Vilniuje - 9 auksciai, ir visi vazineja liftais (liftai juk stoja jau 3 aukste). Taigi zmones vengia bet kokiu fiziniu pastangu ir rezultatas stai toks.

Taigi apie problema - moteris ar aukle viena namie ir jai reikia iseiti i lauka su 1 ar dviem vaikais + vezimu arba dviratuku.
Sprendimai:
1. Kadangi zmona norejo buti siek tiek mobili - nelaukdama manes griztancio is darbo susikrauti vaikus ir nuvaziuoti pas drauge ar i koki Vingio parka ar dar kur nors, isigijome dar viena masina, kuri tapo kartu ir vezimelio, dviratuko saugykla.
2. Kai nera masinos (pvz., as ja pasiskolinau), vezimelis ar dviratukas buna prirakintas (dviracio spyna) pirmajame aukste prie laiptines tureklu.
DEMESIO: Vyras iseidamas i darba turi nepamirsti nunesti siuos sunkiasvorius daiktus zemyn arba isimti is masinos, jeigu jie laikomi bagazineje.
3. Laikyti tokius daiktus rusyje.
4. Jei vaikai daugiau protingi - palikti juos palaukti (jei maziau protingi - ikelti i lovyte, manieza) ir nusinesti zemyn vezimeli ar dviratuka. Tada jau sugrizus nulipti su vaiku.
DEMESIO: Paliekant daugiau protingus vaikus visgi nereikia pamirsti pasiimti buto duru raktu.
REALUS PAVYZDYS: Mano 1,9 ir 3,9 m amziaus vaikai jau graziai palaukia ir jokiu nesamoniu nekrecia, jei man ar zmonai reikia sulakstyti zemyn-aukstyn palikus juos vienus. Dar pries kokius 2 menesius mazaja ikeldavom i lovyte.



Atsakyti