Papildyta:
ir man noretusi, kad mama sitas temas paskaitytu
tik kazkodel prisibijau jai siulyt
nedelsk.lt adresa nusiunciau, bet kazkaip lyg noretusi visiskai apie liga nekalbet
tiesiog man nedrasu...
[/quote]
Gal ištisai viską skaityti , bent iš pradžių ne kiekvienam tiktų.Todėl aš ir siūlau duoti paskaityti ištraukas, gal net išbraukant tai kas veiktų neigiamai.
Negatyvios informacijos mes sugebam prisigaudyti.
Jei žmogui sunku , tai ir maži perliukai padeda pakelti nuotaiką ir ryžtą.
Aš irgi matau , kad su manimi sveikieji bijo kalbėti apie ligą.Tiesiog matau, kai jie susigūžia.Bet problema niekur nedingsta.Juk jei ryte skauda galvą ar bėga nosis, o jei dar herpes lūpą iškėlė, tai pasiguodžiate visoms bendradarbėms.O juk onko ligonis irgi nori pakalbėti apie savo ligą , jausmus.Tik jo beveik visi bijo.O juk mes ne užkrečiami.
Pasikalbėkit , sunkūs bus pirmi kartai, o vėliau tai taps taip paprasčiau.
Šiandien , kaip maniau per klaidą pasiėmiau Viktor E. Frank knygą "Žmogus ieško prasmės", tai konslagerio kalinių psichologiją nagrinėjanti knyga, bet parašysiu ištrauką, nes ir mūsų ir kalinių tas pats tikslas- išgyventi.
"... O tas, kuris neįstengia tikėti ateitimi yra pražuvęs.Kartu su ateitimi jis netenka dvasinės atramos, vidujai palūžta ir susmunka tiek fiziškai, tiek psichiškai.Tai ištinka staiga, lyg savotiška krizė...
...paprastai ji atrodo taip: vieną dieną kalinys tiesiog lieka barake, ir niekas nebepriverčia jo apsirengti, eiti prausyklon, rikiuotėn...niekas jam daugiau nerūpi.
...įsitikinau, kaip glaudžiai susijęs toks pavojingas pasidavimas su ateities vilčių netekimu.
Tiems , kurie žino, kaip glaudžiai susijusios žmogaus psichikos būsena su organizmo imuniteto būkle , nesunku suprasti, kokį mirtiną poveikį gali turėti staigus nevilties ir baimės šuoras.
...tikėjimo ateitimi, ateities troškimo nebeliko , tad ir organizmas pasidavė ligai.
... kad atgauti dvasios stiprybę , reikia nukreipti žmogų į tikslą ateityje.
Nietzschės žodžiai "KAS TURI GYVENTI
KAM GYVENTI, IŠTVERS BET KOKĮ
KAIP
Taigi pasitaikius progai reikėjo įsisąmoninti šitą "KAM", įsisamoninti gyvenimo tikslą, siekiant , kad jie subręstų ir atsispirtų siaubingam dabartinės būties "KAIP"
Ir - vargas kiekvienam , nemačiusiam prieš save jokio tikslo, praradusiam savo gyvenimo turinį, pražiūrėjusiam savo būties prasmę - o kartu ir bet kokią prasmę išlikti.Šie žmonės, netekę bet kokios atramos, netrukus pasiduodavo. Kiekvieną padrasinantį teiginį, bet kokį patarimą jie atmesdavo tipišku posakiu : "Daugiau neturiu ko laukti iš gyvenimo"
Ką galima į tai atsakyti? "
Papildyta:
[quote=ifauru,2008 10 06, 15:04]
Pasirodo, ligos gali ir geru dalyku duoti
Sveikinu dar vieną menininkę .Labai skoningi papuošalai.
Greit galėsim talentų klubą atidaryti.