Įkraunama...
Įkraunama...

onkologinės ligos 10

QUOTE(Ūkanota @ 2008 10 01, 11:50)
Dabar tiksliai neprisimenu, bet atrodo, kad "antro lygio" reabilitacijos nemokamos tik paslaugos, o už apsigyvenimą reikia susimokėti.

Taip,tiesa. Kai vasarą domėjausi,bene 60 lt.parai už apsigyvenimą reikėjo mokėti ( čia Palangoj).
Atsakyti
QUOTE(emuxxx @ 2008 09 30, 22:52)
Pagaliau ir mes turime siokiu tokiu ziniu unsure.gif  Rytoj mama guldo, dar karta operuos + pazasties limfmazgius ziures unsure.gif guldo savaitei.
3menesiu senumo rezultatai rodo I stadija. Labai jautru hormonams. Uzsimine apie spindulius. Negi neduos vaistu? g.gif Del vaistu miglotai pasake...gal unsure.gif

Sveika, 4u.gif
Jei guldo operacijai, tai ir išsiaiškins iki galo. Todėl dabar ir negali konkrečiai pasakyti apie vaistukus ar kitą terapiją. Jums reikia apsišarvuoti kantrybe, kiek galima daugiau ramybės, ir palaukti. Stiprybės Jums ir kuo palankesnių rezultatų. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Pinacea @ 2008 10 01, 00:27)
Mano mamyte vartoja Arimidexa... Deja, nelabai kaip pernesha (skauda sanarius, ishtisas nuovargis, o blogiausiai - pykina..) Manau, kad gal dar ir chemijos poveikis yra, bet ji jau ruoshiasi gydytojos alternatyvos klausti...

Pinacea, 4u.gif
Kaip Jūs manote, ar sąnariai skauda būtent nuo Arimidexo? Aš anotacijoje nerandu, kad veiktų kaulus, o iš tų naujausių kaulus veikia būtent Letrozolis (Femara). g.gif Jei mamytė sužinotų apie kokią alternatyvą, duokit žinią. Mums dabar tai vienas aktualiausių klausimų. O Tamoksifeno mamytė tikriausiai nevartojo? Ir stiprybės Jūsų mamytei. 4u.gif showoff.gif
Papildyta:
QUOTE(adis @ 2008 10 01, 00:39)
Rasų lanka, masažistė yra puiki, kitos tokios niekur nesutikau, profesionalumo prasme: susikaupusi labai savo darbą dirba, kaip žmogus maloni. Padarys viską, ką galės.
Jei įtaria fibrozę, tai sanatorijos drąsiai galit prašyt.

Sveika,Adis, 4u.gif
Masažiste mamytė labai patenkinta. Jau ne pirmą kartą pas ją pakliūna. Gydymo pradžioje masažavo kojas.
Paklausiau aš gydytojos apie sanatoriją. Atsakymas - tik po operacijų. Bet sakė, kai dar nebuvo paguldžiusi mamytės į ligoninę. Klausiu dar kartą, kai bus tiksliau įvardinta, kas čia tai rankai yra. Ačiū. bigsmile.gif

Romantike, 4u.gif Kokius Jūs nemalonius simptomus jaučiate vartodama Tamoksifeną, be karščio pylimų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 01 spalio 2008 - 20:50
QUOTE(rasų lanka @ 2008 10 01, 21:44)
Sveika, 4u.gif
Romantike, 4u.gif Kokius Jūs nemalonius simptomus jaučiate vartodama Tamoksifeną, be karščio pylimų?

Kaip nebutu keista, bet karscio pylimu (tokiu kokiu tikejausi) nejauciu. Jeigu nebutu nukrite ir neatsistate leukocitai ir neutrofilai, sakyciau, kad labai gerai toleruoju Tamoksifena. Regejima tikrinau - normoje. Kelio sanario skausmai kankina - tai nezinau ar nuo Tamoksifeno, nes jis buvo smarkiai traumuotas pries N metu. Osteoporozes nera (tikrinausi).
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2008 10 02, 10:43)
Kaip nebutu keista, bet karscio pylimu (tokiu kokiu tikejausi) nejauciu. Jeigu nebutu nukrite ir neatsistate leukocitai ir neutrofilai, sakyciau, kad labai gerai toleruoju Tamoksifena. Regejima tikrinau - normoje. Kelio sanario skausmai kankina - tai nezinau ar nuo Tamoksifeno, nes jis buvo smarkiai traumuotas pries N metu. Osteoporozes nera (tikrinausi).
4u.gif

Ačiū, Romantike, 4u.gif
O kas kiek laiko tikrindavotės akis (ir koks tai tyrimas), taip pat kraują. O dėl osteoporozės - tai ten tyrimas rentgenu?
Mus gydytoja perspėjo, kaip didžiausią galimą šalutinį poveikį - trombozę ir dar kažką apie venas užsiminė. g.gif Sakė iš pradžių stebėti, kaip toleruoja. Pradėsime vartoti, kai atsigausime po chemijos. Vakar kaip tik radau staipsnį, kad iš tikrųjų Tamoksifenas apsaugo nuo kaulų lūžių (o aš netikėjau gydytoja blush2.gif ), bet turi daug kitų šalutinių poveikių. Taip, ir dar klausimėlis - kiek laiko jau geriate šiuos vaistukus?
Sėkmės ir geros dienelės. 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 02 spalio 2008 - 09:11
QUOTE(rasų lanka @ 2008 10 02, 10:10)
Ačiū, Romantike, 4u.gif
O kas kiek laiko tikrindavotės akis (ir koks tai tyrimas), taip pat kraują. O dėl osteoporozės - tai ten tyrimas rentgenu?
Mus gydytoja perspėjo, kaip didžiausią galimą šalutinį poveikį - trombozę ir dar kažką apie venas užsiminė. g.gif Sakė iš pradžių stebėti, kaip toleruoja. Pradėsime vartoti, kai atsigausime po chemijos. Vakar kaip tik radau staipsnį, kad iš tikrųjų Tamoksifenas apsaugo nuo kaulų lūžių (o aš netikėjau gydytoja  blush2.gif ), bet turi daug kitų šalutinių poveikių. Taip, ir dar klausimėlis - kiek laiko jau geriate šiuos vaistukus?
Sėkmės ir geros dienelės. 4u.gif  bigsmile.gif

Akis buvau patikrinus dar pries operacija, pernai birzelio men. Pakartotinai tikrinau si rugseji, nes po chemijos turejo praeiti puse metu, kad realus paveikslas butu.
Krauja man tikrino kas menesi del tu neatsistatanciu leukocitu ir neutrofilu.
Kaulus del osteoporozes tikrinau osteoporozes centre, atsiguliau ant kusetes ir virs manes toks aparats judejo.
Dar tikrinausi pas ginekologe, irgi kolkas viskas tvarkoje.
Del venu nesitikrinau, nes problemu nera.
Tamoksifena vartoju nuo balandzio menesio, t.y. 6 men.
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2008 10 02, 11:19)
Akis buvau patikrinus dar pries operacija, pernai birzelio men.

Ar tai akių dugno tyrimas? Ačiū.
aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 10 02, 12:14)
  aciuks.gif

Labas
O kokiu tikslu tiriamos akys? Aš pavyzdžiui -5,5 trumparegė.Kaip nemačiau, taip nematau.Per chemo pažaibuoja , bet po to praeina.

Kas dalyvavo onko susirinkime Kauno klinikose ? Man tada buvo ne iki to .
Ar dar bus panašių susiėjimų?

Ryt paskutinė chemo drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif [IMG]

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 02 spalio 2008 - 16:52
QUOTE(.GABIJA. @ 2008 10 02, 18:51)
Ryt paskutinė chemo  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif [IMG]

Gabija 4u.gif thumbup.gif
Na štai ir netruko tas laikas prabėgti, kol tuos paskutinius du susilašinot. Liko tik trupinėlis. Dabar liks tik gerai pailsėti ir gerai atsigauti, ir viskas bus ok.gif Stiprybės Jums ir geros sveikatos. 4u.gif victory.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 02 spalio 2008 - 20:01
QUOTE(.GABIJA. @ 2008 10 02, 16:51)
Ryt paskutinė chemo  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif [IMG]

Gabija, drinks_cheers.gif (čia skanus raudonas vynas) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2008 10 02, 17:51)
Kas dalyvavo onko susirinkime Kauno klinikose ? Man tada buvo ne iki to .
Ar dar bus panašių susiėjimų?

Man tai irgi įdomu. Parašykit.

QUOTE(.GABIJA. @ 2008 10 02, 17:51)
O kokiu tikslu tiriamos akys? Aš pavyzdžiui -5,5 trumparegė.Kaip nemačiau, taip nematau.Per chemo pažaibuoja , bet po to praeina.

Per visą gydymą man labai nusilpo akys. Po trečios ir ketvirtos chemijos akys buvo gana stipriai užraudonavę. Vasarą tikėjausi, kad regėjimas atsistatys. Bet ...
Tad rudenį jau pasirodžiau pas akių gydytoją. Tyrė akių dugną. Nieko blogo nerado. Tik išrašė akinius.

Aš taip pat vartoju Tamoksifeną. Nuo vasario. Kol kas jokių blogybių nejaučiu (išskyrus tas kurias rašiau - širdelės plakimai, paskauda kaulus, bet tai, manau, gydymo pasekmės). Gal kas nematomo ir vyksta. Kiek girdėjau, dažniausia būna problemų su venomis ir gimdos išvešėjimas. Nežinau, kaip pamatyti ar toms venoms kas darosi? Jos pas mane visada buvo nekokios, o dabar vienoj rankoj jų visai neliko.

Romantike, šeštadienį būsiu Vilniuje. Galiu atvežti kokį auksinio ūso ūglį. Manau, kad jis ir iš atžalos prigytų. Tad, parašyk į AŽ
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 10 02, 12:14)
  aciuks.gif

Siaip, mano regejimas jau senokai nera tobulas, akiniai - mano antros akys smile.gif Norejau patikrinti ar chemija nepaveike stipriau, negu galejo. Prie to pacio galejo ir Tamoksifenas prisideti. Kolkas viskas liko savo vietose.
Bet okuliste patare tikrintis kas puse metu.
Del venu, tai kiek teko girdeti, tiesiog prasideda toks skausmas, kad jo nesumaisysit su juokiu kitu...Tada ir suprasit, kad tai VENOS...

GABIJA, victory.gif
Atsakyti
Labas,Rasu lanka as penkti metai vartoju Tamoksifena,jokiu pasaliniu reiskiniu nejauciu,tiesa,kad ramiai ji galeciau vartoti pasalino kiausides,todel ir buna karscio ir salcio bangu,o kaulai mano dar pries pradedant ji vartoti retejo.
Papildyta:
Gabija su dar viena pergale 4u.gif
Atsakyti