QUOTE(rasų lanka @ 2008 11 23, 13:52)
Tai Jūs kiekvienais metais dėl to tariatės su infektologe, ar skiepijatės visą laiką vienu ir tuo pačiu skiepu? Įtariu, kad su mano mamytei čia sudėtingai gausis. Reiks pasitarti su gydytoja.
Pasitarti būtina. Įtariu, ne daug tokių drąsuolių, gal net esu vienintelė Šiaulių mieste tokia, seganti onkologine liga, ir besiskiepijanti. Mane kiekvienais metais skiepija Vaxigrip vakcina. Ji švaresnė ir turi mažesnę komplikacijų dėl skiepo galimybę. Vakcina kiekvienais metais ta pati (to paties gamintojo), tik štamas vis kitas.
Jokia gripo vakcina negalima skiepintis, jei yra alergija kiaušinių baltymams.
Mano onkologė turi savo darbo praktikoje tokį atvejį: iš JAV sugrįžo, jaunas vyras, seragntis onkologine liga, tai buvo JAV onkologų rekomendacija: atlikti visus profilaktinius skiepus, kurie reikalingi gyvenant Lietuvoje, taip pat ir gripo.
Skiepai slidus reikalas. Mano jaunėlė, buvo paskiepinta 5 mėn. Buvo labai nerami, vis verkdavo dienomis ir naktimis, tai tokį neramų kūdikį pediatrė nusprendė skiepinti. (Kaip vėliau sužinojau, galėjo būti tiesiog neurologiškai nėštumo ir gimdymo metu įaudrintas naujagimis). Tai vaikams būtini skiepai: kokliušas, difterija, stabligė. Nuo jos išsivystė sunkios komplikacijos: encefalitinis sindromas. Galvojau, jog net neteksiu savo mažylės. Nepaisant to, visus reikalingus skiepus atlikome jai praaugus, prižiūrint infektologei, naudojant tą patį Tavegilį.
Bijojau labai, bet ligos, kuriomis suserga vaikai, dar baisesnės buvo. Dukrytei susirgus mononuklioze, buvo įtarinėjama ir labai rimtai difterija. Tuo metu turėjo tik dalinį skiepą nuo šios ligos.
Tai buvo antra liga, kuri labai rimtai kėsinosi į dukters gyvybę. Tiesiog budrumas, dar ir dievo palaima apsaugojo. Nuo tada esu neakivaizdinė medikė. Manęs dažnai klausia, ar aš ne medikė. ne, sakau, esu tik MAMA.
BŪTINA SĄLYGA. Jei sugalvotumėte kartais skiepintis: VISIŠKAI GERA, tiesiog puiki, SAVIJAUTA. Net lengvas peršalinimas: sloga nėra gerai.