Įkraunama...
Įkraunama...

onkologinės ligos 10

QUOTE(rasų lanka @ 2008 11 22, 21:53)

Sveikutės visos, Mergaitės, 4u.gif  4u.gif
Nesuprantu, ar tiek įmunitetas nusilpęs... nors vartoju visokius C, žolelių arbatas, ir t.t.  Ir vyrui tas pats. Ar čia toks virusas...Nesenai sirgau, ir vėl. Šiais metais kažkaip kimba į gerklę - po dienos skaudėjimo dingsta balsas, skonis ir kvapas. Neišeina nė mamytės aplankyti - bendraujame telefonu.
Man iškilo toks klausimėlis. Ir ne pirmą kartą (tik jį prisimenu, kai apsegru). Ar Jūs , mergaitės , kurios gydotės skiepijatės nuo gripo ? Ar tai tikslinga ? O gal negalima?
Būkite sveikos ir laimingos. 4u.gif  wub.gif

Labas
kai dirbau nemokamai skiepijo visus kas norėjo, tai buvo atvejų , kad vieni susirgo tuoj po skiepo ir gana stipriai, buvo kas nesiskiepijo ir nesirgo.Man po skiepo , skiepijo į dešinę ranką , prasidėjo rankos sąnario uždegimas.Nežinau gal sutapimas, bet sanarys liko visam laikui jautrus.
Paskui mūsų kabinetas atsisakė nuo skiepų ir nieko įpatingo neįvyko.
O jei skauda gerklę ar jaučiasi peršalimas , bent tuo metu manau negalima skiepytis.Ir iš viso jau gal per vėlu tą daryti.Turi praeiti kažkoks inkubacinis periodas.
Paskutinį ir vienintelį kartą skiepinausi gal prieš 6 metus.
O dabar beldžiu į stalą 3 kartus iki ir po operacijos jokių gripų.
user posted image
O pas mus truputi pasnigo.
Labanaktukas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 22 lapkričio 2008 - 22:27
QUOTE(rasų lanka @ 2008 11 22, 22:13)
g.gif  Kaip keista, kad šalutinis poveikis yra geras ženklas?

Ir anksčiau ne kartą teko girdėti, jog šalutinis poveikis patvirtina gydymo efektyvumą ir atvirkščiai – jo nebuvimas rodo, jog auglys drauge su organizmu yra atsparūs chemijos poveikiui. Tačiau iki šiol dar nebuvo tekę aptikti moksliniais tyrimais įrodyto patvirtinimo. Nors kalba eina tik apie 2 preparatus, bet ekstrapoliacija į visus likusius yra visai logiška. Galima bent pasiguosti, kai gydymas būna sunkiai ištveriamas, galvojant, kad jei man blogai, tai JAM dar blogiau.

Brutali ta chemija... Po 3 metų turėtų prasidėti klinikiniai tyrimai su nanodalelėmis, įvedamomis į auglį ir aktyvuojamomis kažkokiomis tai (sorry, nepamenu pavadinimo) bangomis. Jokio šalutinio poveikio, o auglio ląstelės „išverdamos“ 100%. Tik gaila, jog su šita liga 3, 5 ar daugiau metų, tai ištisa amžinybė...

Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 11 22, 23:16)
Vi_ nerimsta dūšia, vis skaitinėji mirksiukas.gif , vis dar įdomu, kas naujo onkologijos pasauly. Smagu, kad mūsų neapleidi. smile.gif

Nors SM dabar dažniau ir mieliau rašinėju apie kates ir šaldytuvus, suvisam sugrįžti į normalų gyvenimą nesigauna. Tyrimai praretėjo, bet įtampa paliko. 4-5 metai yra labai slidūs bandantiems neatkrist. Gi 4-ti jau prasidėjo... Vis tikiuosi, kad netyčia atras paprastą ir greitą pagydymo būdą...

O pas tave dabar kaip ir ramybės laikotarpis, kai gydymo/tyrimų srityje niekas nevyksta. Neabejoju, jog jau esi išmokusi tokiais laikotarpiais pasidžiaugti. Kai žiūri iš šono, atrodo, jog žmogus įpuolęs į gilią remisiją. smile.gif Ką nujauti dabar savyje bevykstant? Tu juk stipri nuojautom.

Atsakyti
Ot tai ačiū, Mergaitės, už atsakymus. Apie skiepus klausiu dėl mamytės. Bet kaip suprantu - patirtys skirtingos. Dar anadien per LT radiją per sveikatos valandėlę girdėjau, kad dar nevėlu skiepytis, nes mūsų kraštuose gripo bumas būna sausio pabaigoj, vasario mėnesį. Bet mano mamytės atveju tikriausiai neišeitų jau pasiskiepyti šiais metais, nes truputi sloguoja. Neramu, kad mes patys neužneštume kokių bacilų jai. O jeigu dar kaip Gabija sako visokių dalykėlių nutinka. Mamytė niekad gyvenime nėra skiepijusis nuo gripo, tai dar neaišku, kaip sureaguotų organizmas. Kaip suprantu, tai pasiskiepijus vis tiek persergama ta liga, tik lengvesnėj formoj? Ar aš klystu? Aš irgi niekad nesiskiepyju. blush2.gif blush2.gif Bet šių metų patirtis rodo, kad reiks tai pradėti daryti. ax.gif

O pas mus gilus viduržiemis. Kol atsikasėm iš po sniego šįryt mašiną... doh.gif Keliai nenuvalyti. Iki pietų dribo be perstojo. Vaikams daug džiaugsmo.

4u.gif Ir mūsų temelė eina į pabaigą. Gal Jūs sutiktumėt, kad estafetę atidarant naują temelę perduočiau Arūnei. Mieloji, atsiliepkite - AR SUTIKTUMĖT ? wub.gif

Visoms ramios naktelės ir saldžių miegų.
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2008 11 23, 01:36)
Nors SM dabar dažniau ir mieliau rašinėju apie kates ir šaldytuvus, suvisam sugrįžti į normalų gyvenimą nesigauna. Tyrimai praretėjo, bet įtampa paliko. 4-5 metai yra labai slidūs bandantiems neatkrist. Gi 4-ti jau prasidėjo... Vis tikiuosi, kad netyčia atras paprastą ir greitą pagydymo būdą...

Vi_, 4u.gif
Linkiu, kad tas gydymo būdas būtų kuo greičiau surastas. Laikykitės. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 22 lapkričio 2008 - 23:57
QUOTE(rasų lanka @ 2008 11 22, 22:53)
4u.gif Sveta K. 4u.gif
Viskas  BŪTINAI BUS GERAI. Laikysime kumštukus už Jus.  ok.gif

Aciu 4u.gif Tikiu kad viskas taip ir bus ir kad jusu palaikymas man labai pades 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2008 11 22, 23:39)
Ir anksčiau ne kartą teko girdėti, jog šalutinis poveikis patvirtina gydymo efektyvumą ir atvirkščiai – jo nebuvimas rodo, jog auglys drauge su organizmu yra atsparūs chemijos poveikiui. Tačiau iki šiol dar nebuvo tekę aptikti moksliniais tyrimais įrodyto patvirtinimo. Nors kalba eina tik apie 2 preparatus, bet ekstrapoliacija į visus likusius yra visai logiška. Galima bent pasiguosti, kai gydymas būna sunkiai ištveriamas, galvojant, kad jei man blogai, tai JAM dar blogiau.

Brutali ta chemija... Po 3 metų turėtų prasidėti klinikiniai tyrimai su nanodalelėmis, įvedamomis į auglį ir aktyvuojamomis kažkokiomis tai (sorry, nepamenu pavadinimo) bangomis. Jokio šalutinio poveikio, o auglio ląstelės „išverdamos“ 100%. Tik gaila, jog su šita liga 3, 5 ar daugiau metų, tai ištisa amžinybė...

Gal ir yra logikos
Per pirmą chemiją buvo taip bloga , kad gyventi nebenorėjau, remisija buvo metai, antrą toleravau neblogai- pusmetis, trečia irgi neblogai - remisijos neliko.
Reiškia dzin chemija mano draugeliui.
Ir mano chirurgas onkologas , kartą pasakė, kad jei labai bloga , tai geriau veikia auglį.
Tokia praktika.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 11 23, 00:59)
Gal Jūs sutiktumėt, kad estafetę atidarant naują temelę perduočiau Arūnei.

Gerai,pabandysiu. smile.gif

Rasų lanka,kaip Jūsų mamytei su viduriavimu? Ar praėjo? Mano viena bendražygė tuo pačiu vaduojasi jau mėnuo. Kol kas neranda dėl ko. Užsirašė kolposkopijai.
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2008 11 23, 13:08)
Gerai,pabandysiu. smile.gif

Rasų lanka,kaip Jūsų mamytei su viduriavimu? Ar praėjo? Mano viena bendražygė tuo pačiu vaduojasi jau mėnuo. Kol kas neranda dėl ko. Užsirašė kolposkopijai.

Sveka, Arune, 4u.gif
Mano mamytė nustojo viduriuoti. Tai tęsėsi apie savaitę.Priėjom išvados, kad kažkas iš maisto nepatiko, ir tikimės , kad tai nieko rimto, nors nieko neįprasto ji nevalgė. Bet sako, kad paskutiniu metu dažnai persivalgo. Na, neapskaičiuoja kiekio. Turi labai didelį apetitą, jai atrodo, kad dar nori valgyti, ir kaip paprastai tų kelių kąsnelių būna per daug. Paskui būna laaaabai nepatenkinta savimi. Kaip ji sako - " vėl po pietų susipykau su savimi ". ax.gif Tai gal ir tąkart buvo padauginusi ko nors ? O gal Jūsų bendražygei taip yra nuo kokių tai vaistukų? Ar kaip nors psichologiškai suveikia kas nors ? Kolonoskopija tikrai nepakenks. Nors procedūra ne iš maloniųjų, bet bus aišku. Bet manau, kad nieko rimto negali būti. Šiaip, kai kas nors yra žarnyne, viduriuojama su krauju.
Puiku, kad atidarysite naują temą. 4u.gif Sveikatėlės Jums ir gero sekmadieninio poilsio. 4u.gif
Atsakyti
Dar grįžtu prie skiepų. Man infektologė sakė, jog pagyvenusių žmonių ir lėtinėmis ligomis sergančių organizme atsaprumas virusui susiformuoja trumpesniam laikui, tad patarė skiepintis gruodžio pradžioje. Imunintetas formuojasi apie 2 savaites. Tokiems ligoniukams galima skiepintis per du kartus, pakartojant skiepą, pvz. vasario mėnesį. Tik tiksliai nepamenu, lyg mažesnėmis dozėmis. Infektologė vis siūlo dar ir kitą skiepą, nuo plaučių ligų, Pneumo 23.
Kalbėjausi su onkologe ir su Kmuk pulmunologu (jis mane kažkiek laiko šefavo), tai sakė, jog gerai būtų ir neprieštaravo. Aš tik laiko nerandu, gal dar ir didelio noro nėra.
Nuo gripo, susirgus gal nesiskiepinčiau. Bet man buvo komplikacijos ir iškrisdavau iš gyvenimo kokioms geroms 6-8 savaitėms dar nesirgdama navikine liga. Esu girdėjusi kalbas, jei ilgą laiką skiepijies, liovusis tai daryti – labai sunkiai ir komplikuotai sergi. Žadu ir šįmet tai daryti. Kiekviemą kartą skiepijuos su nerimu. Nerimas būna, nes pati – tai po operacijos, tai prieš chemiją, tai, kaip šįmet, po stiprių alergijų. Bet baimė nesiskiepinti dar didesnė.
Mano abi rankos yra operuotos, tai pernai skiepijo į sėdmenų raumenis, nes į rankas negalima.
Kai pradedi skiepintis, pirmieji skiepai gana sunkokai praeina, vėliau su kiekvienais metais tolerancija geresnė. Tik šiek tiek paskauda ranką. Vyras mano, kai tik skiepai atsirado, pradėjo skiepintis, ar dėl to, ar dėl to, jog stipri imuninė sistema – niekuomet nesirgo. Anksčiau per epidemiją namuose būdavo beprotnamis: susirgdavo pirmoji vyresnėlė, tada antroji, tada aš. Jam, reikėdavo visas slaugyti. Man temperatūros iki 40, dukroms, taip pat. Kaip sakiau,vyresnėlei -plaučių uždegimai. Namuose lazaretas iki 2 mėn. būdavo. Dabar mokykloje būna karantinas, jaunėlė patenkinta, jai papildomos atostogos. Plius išlaidos, jos mažesnės: antibiotikai vieni, kiti, (prasidėjus komplikacijoms juos skirdavo. Kol dukroms atitaikydavo. Aš alergiška - penicilininių grupei). Dabar išleisdami ~ 100 Lt, sutaupome kitus 200.

Ką nujauti dabar savyje bevykstant? Tu juk stipri nuojautom.

Nuotaikos tongue.gif , jas PET sustiprino, tongue.gif . Va ir dabar šonus skauda, paskaudės ir praeis. Jau kurį laiką vis paskauda, daugiausia tai naktimis. Po gydymo buvo praėję, gal barsuko taukai, kepenims ar kasai užkiuvo. Pirmą kartą juos vartojant viskas gerai buvo, o gal šiaip. Galvočiau ką nors g.gif , PET tyrimas įnešė sąlyginę ramybę smile.gif . Dar trečiadienį kepenų echoskopiją pasidarysiu, dėl didesnės ramybės. Vakar su vyru pasidžiaugėm, kad sulaukėm dar vieno Božolė ir sniego. Šiandien nuo to božolė ir šonus turbūt jaučiu, bet, ech tas nelemtas pižonizmas. Reikia paragauti, nors ten didelių stebuklų nėra.
P. s. kadangi yra aktyvus židinys tarp šonkaulių, anksčiau ar vėliau gydytis gali tekti vėl. Kuo vėliau tuo geriau. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 23 lapkričio 2008 - 12:13
QUOTE(adis @ 2008 11 23, 13:06)
Dar grįžtu prie skiepų.

Aš labai trumpai noriu pasidalinti savo patirtim. Sūnus ir vyras skiepydavosi, viskas normaliai. Vienais metais (jau gal 3- ar net 4 metai atgal) darbe skiepijo pigiau, ir aš susigundžiau - dirbu su žmonėmis, pamaniau, kad reikia... Tai tais metais nuo gripo (tikrai nuo gripo) 2 dienas angina baisiausia buvo ir tada taip staigiai į ausį metėsi - su būgnelio trūkimu, kad doh.gif

Nuo to karto tikrai niekam nesakau, kad skiepai gali 100% apsaugoti nuo komplikacijų visais atvejais....
Atsakyti

Pasidariau echoskopija,aplink kepenis ramu smile.gif ,tačiau rado neaiškų darinį prie šlapimo takų g.gif.Gerai,kad siems metams jau ramu,nes tyrimą kartoti sausį.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 11 23, 14:06)
Dar grįžtu prie skiepų.

Sveika, Adis, 4u.gif
Labai ačiū, kad taip išsamiai viską aprašėt. Dar toks klausimas. Kiek aš žinau ( bet gal ir klystu), kiekvienais metais skiepijama vis kitokiais skiepais, priklausomai kokios rūšies virusas žada būti. Tai Jūs kiekvienais metais dėl to tariatės su infektologe, ar skiepijatės visą laiką vienu ir tuo pačiu skiepu? g.gif Įtariu, kad su mano mamytei čia sudėtingai gausis. Reiks pasitarti su gydytoja.

Va, va Ifauru, dėl tų šalutinių ir neramu. O, jei žinoti, kas geriau... ax.gif

Shaiba, 4u.gif tikėkite ir manykite, kad tai TIKRAI nieko rimto. To ir linkiu.

Adis, gal tie šonai paskausta nuo orų permainų, ar mėnulio fazių keitimosi. Laikykitės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 23 lapkričio 2008 - 13:20