QUOTE(Ryke @ 2008 11 21, 13:34)
kadangi jau po pirmo karto pradejau koseti, tai pasake, kad to negali buti ir kad poveikis psichologinio pobudzio
Na, ka as zinau.... nesu as is tu, kurios sau prisitaikytu visus aprasytus ir isgirstus simptomus. Tiesiog anksciau to nebuvo. O gal tiesiog sutapimas, gal persalau? Bet lyg ir nebuvo kur.... Pati abejoju. Tiesiog nera taip jau blogai, o ir spinduliavimo nenutrauks del to.
Adis, o kaip jums buvo? Turejo buti svitinama tokia pati sritis, nes isplitimas lyg ir vienodas musu
Kai mane spinduliavo, kiek pamenu, nekosėjau. Labai gerai jaučiausi.
Man tik koregavo prieš spinduliavimą spinduliavimo lauką, nes pirmasis suplanuotas spinduliavimo laukas apėmė daugiau plaučių, nei gydytoja norėjo. Todėl ir klausiau, ar gydytoja žino.
Nepaisant visų gydytojos pastangų išsivystė plaučių viršutinės dalies fibrozė (ten, kur kliuvo spindulių). Ji stipresnė ar silpnesnė daug kam būna, čia jau labai individualu. Tau gal bus labai silpna, arba išvis nebus. Nors to fibrozinio audinio nemažai, nekosčiu.
Mano minkštieji audiniai aplink randą ir toliau taip pat stipriai fibroziniai, echoskopu mato. Kaip aiškino, silpnas jumgiamasis audinys, todėl toks spinduliavimo poveikis. Dėl silpno jungiamojo audinio esu linkusi į strijas, celiulitus. Jei šitų problemų neturi, tai ir fibrozinio audinio nebus arba bus labai mažai.
Jungiamąjį audinį stiprina Si papildai ir jo turinčios vaistažolės, kiek žinau, asiūklis nemažai turi.
Greičausiai tavo kosulys psichologinio pobūdžio. Tavęs Gemzara, negydė, tik paklitakseliu? Man Gemzara veikė plaučius, gydymo metu nuo jos kosulys prasidėjo, daugėjo intersticinio audinio. Kitai mano pažįstamai po spinduliavimo išsivystė lėtinis plaučių uždegimas.
Bet tau nebūtinai turi taip būti!! ! Man po gydymo prednizolonu praėjo, mano pažįstama buvo gydyta deksametazonu ir, tikiuosi, praėjo. Taip, kad bet kokios problemos sprendžiamos ir išsprendžiamos.
Jeigu po spinduliavimo kosulys išliks mėnesįdu, paprašyk plaučių nuotraukos ir kompiuterinės tomografijos. P. s. būk gera, neprisitaikyk visų kitų patirties
, gerai dariau, kad gydymo pradžioj, kai paklausei apie šalutinius ch. požymius nerašiau.
Šiaip, ši schema nėra labai sunki.