Įkraunama...
Įkraunama...

onkologinės ligos 10

QUOTE
likimas dar davė dovanėlę, gruodžio 3 d vėl operacija.O bus tik du mėnesiai po trečio chemijos ciklo.Tikrai dievas mėgsta trejybę: trys operacijos trys chemijos ciklai, po to 4-as... galėsiu būti bandomuoju pavyzdžiu kiek galima ištverti.Nusibodo...

Gabija, kanrtrioji, ištvermingoji, drąsioji. Noriu priminti Jums Jūsų tris sunkius, bet gyventus metus, drįstu taip sakyti... Jūs puikiai žinot, kas vyko ir įvyko Jūsų gyvenime, gimė du puikūs mažyliai, jei neklystu? Vertėjo dėl jų stengtis smile.gif . Stenkitės ir toliau. Yra piktybinių ligų, kurių negydo, neoperuoja. Tiesiog nėra nei medikamentinio, nei kitokio gydymo...Jus gydo.
Kai apsilankiau prieš daugiau nei 3 m. Jadvygos Balvočiūtės ūkyje, su šviežia savaitės diagnoze, ji man pasakojo tokią savo kaimynės istoriją. Sirgo, berods taip pat kiaušidžių vėžiu, garantuoti 100 procentų negaliu, daugiau nei 8 metus. Vis pasioperuodama, pasigydydama, operacijų beveik kiekvienais metais po vieną. (Tikuosi, jog ir dabar dar gyvena, istorijos jos toliau nebežinau). Nieko gero, bet tik tam, kuris yra visiškai sveikas, toks kaip mes - vertina ir brangina kiekvieną dieną, kad ir kokia ji būtų, šviesi ar visiškai paskendusi rūke. Jūs, aš, kaip tos eglutės, kurias vis apgenėja, apgenėja, o jos vis žaliuoja ir žaliuoja žiemą ir vasarą. Užsibrėškit sau tikslą, jei nepasveikti, tai kiek įmanoma ilgiau gyventi, būti savo artimiesiems, pagaliau mums, pavyzdžiu. Ne kančios ir nusivylimo, o didelio troškimo ir pastangų tai padaryti.
O kaip bus nežinom nė vienas. Mano manikiūrininkės senelis, sudegė per mėnesį, stiprus žmogus, niekuo nesiskundė ir amžius toks 70. Gyventa, bet dar gyventi buvo galima. Kraujo vėžys.
QUOTE(rasų lanka @ 2008 11 14, 22:17)
...tai simptominis vaistas, vartojamas įvairios lokalizacijos vėlyvųjų vėžio stadijų,atveju..." g.gif

Ką reiškia simtomatinis vaistas?

QUOTE(lora++ @ 2008 11 14, 22:40)
bet gal jai nebuvo metastaziu? mamai yra kepenyse...

Vėl istorija iš mano istorijų kolekcijos (aš kolekcionuoju visokius tokius geruosius pavyzdžius, gabija, Jūs jau mano kolekcijoje smile.gif ). Echoskopijas stengiuosi atlikti pas vieną ir tą pačią gydytoją. Taip jau nutiko, jog daktarė pati susirgo. Pasikalbam. Kiekvieno apsilankymo metu, ji man primena: turi pacientę, kuriai MTS kepenyse, ir ką, nieko - eina 7 m., dabar gal ir 8. Kaip ir visi tokioje situacijoje minėtoji pacientė: gydosi, pailsi, vėl gydosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 14 lapkričio 2008 - 22:44
QUOTE(adis @ 2008 11 15, 00:38)
Ką reiškia simtomatinis vaistas?

Simptominis - Pagrįstas išoriniais požymiais, būdingas;turintis tikslą pašalinti ligos požymius(simptomus)nepriklausomai nuo priežasties, palengvinti ligonio kančias(skausmo, dusulio priepolio, padažnėjusio širdies plakimo pašalinimas). rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 11 14, 23:54)
Simptominis - Pagrįstas išoriniais požymiais, būdingas;turintis tikslą pašalinti ligos požymius(simptomus)nepriklausomai nuo priežasties, palengvinti ligonio kančias(skausmo, dusulio priepolio,  padažnėjusio širdies plakimo pašalinimas). rolleyes.gif

Aišku. smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Gabija, 4u.gif
Tikrai,juk yra tiek daug pavyzdžių,kai žmonės gyvena daugybę metų,vis gydydamiesi iš naujo,ir iš naujo. Kartą onkologiniam kalbėjom su bendražyge apie sugrįžusią ligą,o šalia sėdėjo moteris apie 70 m.,kažką matyt girdėjo,po to įsiterpė: "Mergaitės,niekada nepraraskite vilties.Štai,jau gyvenu 20 m.( jai krūties 2 st.buvo ). Sako,jei kas man būtų pasakę,kad tiek galėsiu gyventi! O taip pergyvenau tada,ligos pradžioj,depresija susirgau."

Tikrai,kaip Rasų lanka sako,naujiena dar karšta,sunku dabar,bet laikas suguldys viską į vietas. Belieka palinkėti Jums kantrybės. Apkabinu.
Atsakyti
labas, atejau pasidalint savo sunkiu akmenuku kuris slegia mane. vakar suzinojau kad mano sesei krutines vezys, rado du auglius 3cm ir 7cm vienoje krutyje, po biopsijos paiskejo kad vezys, gimdoje cista 4cm,ir polypus tik nebepamenu kur,kiausideje turbut. pas mus giminej is tetuko puses labai dydelis mirstamumas nuo vezio, bet ne nuo krutines, o dazniaus viduj ten viska sueda verysad.gif ir va vakar sesuo kai paskambino nes gyvenu londone, net nezinojau ka jai pasakyt,zinau kad nereikia iskart galvoti apie blogiausia, bet pagalvojus apie tai visad kaupiasi asaros,ir sunku istart zodi, nors zinau kad reikia neverkslent o palaikyt sese, bet gaunasi kazkodel atvirksciai.

as jau 12metu vargstu su stemple, man refliuksas ezofagitas, nors stengiuos negalvot apie tai, bet blogos mintys kyla, kad man butent bus stemples vezys verysad.gif

vakar puse nakties skaiciau jusu foruma, kokios jus visos stiprios, is kur man tos stibrybes pasisemt, palaikyt sese.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coliuke: 15 lapkričio 2008 - 12:14
Labas

Sveikinu Carvel , Adis ir visas kurioms likimas rašo penketuką ir linkiu gauti dešimtuką, o po to antrą dešimtuką , o po to baigti šią gyvenimo mokyklą su aukso medaliu.
user posted image
Papildyta:

Labai visosms dėkoju už palaikymą.[IMG]


Tiesiog patyriau šoką, kai prėjus mėnesiui po chemo , vėl randa metastazę.Ėjau nusiteikusi optimistiškai, o še tau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 15 lapkričio 2008 - 12:26
QUOTE(coliuke @ 2008 11 15, 11:56)
vakar puse nakties skaiciau jusu foruma, kokios jus visos stiprios, is kur man tos stibrybes pasisemt, palaikyt sese.

Tikrai ne visos.
Laikykite ir bandykite buti stipri.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 15, 11:45)
Tikrai ne visos.
Laikykite ir bandykite buti stipri.


na tai perskaicius puse forumo sutikau tai stiprias moteris ir ju pasisakimus, dabar baigineju skaityt.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Straipsnis http://www.delfi.lt/...php?id=19275814 ,gal kam bus idomu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(coliuke @ 2008 11 15, 13:56)
.. ir va vakar sesuo kai paskambino nes gyvenu londone, net nezinojau ka jai pasakyt,zinau kad nereikia iskart galvoti apie blogiausia, bet pagalvojus apie tai visad kaupiasi asaros,ir sunku istart zodi, nors zinau kad reikia neverkslent o palaikyt sese, bet gaunasi kazkodel atvirksciai.

as jau 12metu vargstu su stemple, man refliuksas ezofagitas, nors stengiuos negalvot apie tai, bet blogos mintys kyla, kad man butent bus stemples vezys verysad.gif

vakar puse nakties skaiciau jusu foruma, kokios jus visos stiprios, is kur man tos stibrybes pasisemt, palaikyt sese.

Sveika, Coliuke, 4u.gif
Taip jau kartais nutinka , kad ligoniukai yra stipresni už artimąjį, ir manau, kad dar liūdnesnė situacija, kada ligoniukai turi patys tą artimąjį guosti, nors kaip tik JAM reikia kuo didesnio palaikymo. Jūsų reakcija, ką tik sužinojus apie sesę, visiškai natūrali. Tuo labiau, kad dažnai , kaip suprantu, galvojote būtent apie savo ligą ir jos pasekmes. Likimas mestelėjo kitap... unsure.gif Tai dar vienas teiginys - "bet kokiu atveju jokiu būdu neužsiimk savigrauža ir savęs nesigailėk..." ,arba "...jei aš bent trupinėlį galiu prisidėti žodžiu ar veiksmu prie to, kad mano mylimam žmogui būtų geriau, būtinai tai padarysiu, ir mano , kad ir labai menkutė pastanga nenueis veltui...". Todėl, nusišluostykite ašaras. Jūs , Jūsų žodis , palaikymas reikalingas Jūsų sesutei. Ji neturi matyti Jūsų palūžusios. Jei dar nepaskambinot, būtinai JAI PASKAMBINKIT, IR BŪTINAI RASKIT JĄ PALAIKANČIŲ ŽODŽIŲ.
Sėkmės Jums ir sveikatos. 4u.gif

Visoms Mergaitėms LABAS IR GEROS DIENOS. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 15 lapkričio 2008 - 13:24
QUOTE(SVETA K. @ 2008 11 15, 15:08)
Laba diena 4u.gif

Straipsnis http://www.delfi.lt/...php?id=19275814 ,gal kam bus idomu 4u.gif

Perskaičiau. Ačiū, SVETA K., už nuorodą. Rašoma , kad Šiaulių onkologinėje klinikoje kasdien lankosi visokie siųlytojai ir ale stebūkladariai. Na, per šiuos metus mano mamytė ten praleido daug, labai daug laiko, bet tokių atvejų nepasitaikė. g.gif Gal taip būdavo seniau? O gal tik nepasitaikė? Kad tokių visažinių gydytojų esama, žinome , manau kiekvienas. Jų buvo visais laikais. Tik gal dabar yra kaip sakoma - jų Piko laikas. Bet kad jie yra- ne tai svarbiausia. Svarbiausia, kad yra , kas į juos kreipiasi. Juk, jei nebūtų pasitikinčių, tai ir šarlatanų apmažėtų. Girdėjau ir aš apie straipsnyje vadinamą Šiaulių "profesorių".
Kai sužinojau, kad ten nutarė gydytis pažįstamos tėtis. Jo situacija sudėtinga, bet vis tiek... doh.gif ...atsisakyti operacijos...ir pasikliauti tik tuo... Gydymas vyksa daugiausia...telefonu doh.gif O kartą per savaitę būna ir vizitas pas jį.( net šiurpuliukai nubėga).
Taip pat minima stebūklinga Raudonoji šaknis. Kažin , apie kokią čia šnekama ? Pvz. Aš Raudonąją šaknį, (dar liaudiškai vadinama Meškos šaknis), laikas nuo laiko nuperku pas J. Balvočiūtę savo tėtei. Yra receptukas, taip pat iš provizorės, kaip ją naudoti kaip užpiltinę. Bet parašyta, kad ja gydomas prostatitas vyrų šlapimtakių sistemos susirgimai. Apie kitas ligas nieko neužsimenama. g.gif
Atsakyti
Gabija ,stiprybes Jums 4u.gif ,tikrai, dar daug kartu sveikinsime ir Jus su pergales jubiliejais mirksiukas.gif .
Atsakyti